Äggdelare bäst i test 2021 – perfekta äggskivor!

Är du också på jakt efter äggdelare bäst i test 2021? Då har du kommit rätt! Vi hjälper dig i den här artikeln att hitta den bästa äggskivaren.

En perfekt start på morgonen är en äggmacka och en god kopp kaffe. Varför inte göra äggmackorna ännu godare med hjälp av en äggskivare då?

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för cervera.se

Äggdelare bäst i test 2021

1. Anders Petter stenfors

2. Westmark duplex

3. Gastromax äggskivare

Prisklass: Medium

Prisklass: Premium

Prisklass: Billig

Anders Petter stenfors äggdelare – bäst i test!

Anders Petter stenfors äggdelare
Anders Petter stenfors äggdelare

Denna fantastiskt stilrena äggdelare från Anders Petter är den modell vi utsér till bäst i test 2021. En design helt i metall som dessutom är diskmaskinsäker.

Otroligt bra funktionalitet trots det låga priset, ett stort plus från oss.

En perfekt äggdelare för smörgåstårtan eller frukostmackan.

Westmark duplex äggskärare recension

Westmark duplex äggskärare
Westmark duplex äggskärare

Denna äggskärare från Westmark är en lite dyrare modell med kraftig design i plast. Skär jämna skivor och tål att diskas i maskin.

En högkvalitativ modell med lång livslängd, trots att den är gjord i plast.

Den platsade som nummer två i topplistan just för att den var lite dyrare, och ändå bara var gjord av plast.

Gastromax äggskivare recension

Gastromax äggskivare
Gastromax äggskivare

För dig som vill ha en simpel och riktigt billig äggskivare är denna från Gastromax det uppenbara valet. Helt designad i plast och kostar bara omkring en femtiolapp.

Gör perfekta 5mm breda skivor även av hårdkokt ägg.

Plasten som använts uppfyller EU’s krav och är fritt från BPA.

En enkel äggskivare som passar alla med lite mindre budget helt enkelt.

Vanliga frågor

Behöver man verkligen en äggskivare?

Nej, man behöver egentligen inte ännu en kökspryl i lådan, men äggskivare är praktiska! Det gör perfekta skivor av äggen, så att din äggmacka kan få en slät yta. Dessutom slipper du plocka fram köksknivarna varje gång du ska skära ägg.

Vad använder man en äggskärare till?

En äggskärare används till precis det som namnet nämner; att skära ägg. Den kan förstås användas för att skära andra saker också, men den är huvudsakligen gjord för ägg.

Kan man skära andra saker med den?

Självklart! Här är en lista på andra saker man kan skära i äggskäraren:

  • Svamp
  • Oliver
  • Mozzarella (perfekt för pizzan)
  • Banan
  • Avocado
  • Mjuka frukter
  • Smör

Hur mycket kostar en äggdelare?

En äggdelare kostar allt från 50kr till 300kr. Lite beroende på vilket material du vill ha.

Är äggdelare värda pengarna?

Äggdelare är en väldigt simpel kökspryl, som man egentligen kan ersätta med en kniv. Men om du ofta gör äggmackor, eller inte orkar diska knivarna är en äggdelare ett bra alternativ. Om du har utrymme över i någon av kökslådorna är det en grym liten pryl som definitivt kommer till användning.

Bästa äggdelaren

Hur hittar man den bästa äggdelaren?

Det kan vara knepigt att hitta den bästa äggdelaren. Om ingen av alternativen i vår äggdelare bäst i test lista passar dig ska vi hjälpa dig ytterliggare. Här är våra kriterier för att hitta den absolut bästa:

Material

Materialet är en viktig faktor när det kommer till äggdelare. Vi föredrar en modell som är helt gjord i metall, men plast kan fungera om det är stabilt nog. Modeller helt i metall kommer hålla betydligt längre.

Om du ändå väljer en modell gjord i plast, leta efter en som har så tjock plast som möjligt. Det gör inte bara att den håller längre, utan också att den inte glider runt under användning.

Styrka

Om du planerar att skära annat än bara ägg är det bra om äggdelaren klarar av det. Tyvärr är de lite billigare modellerna för svaga för att skära hårdare saker som kokt potatis och jordgubbar.

Delare som har lite starkare trådar klarar andra saker än bara ägg. Du får helt enkelt känna på trådarna och jämföra olika modeller.

Storlek

Vi vet hur fulla kökslådorna och -skåpen blir efter ett tag. Det är viktigt att spara plats, och därför rekommenderar vi en så liten äggskivare som möjligt. De mer fyrkantiga varianterna tar upp mer plats än de runda.

Pris

Priset är alltid en avvägning man får göra när det är dags att köpa nya grejer, och så är även fallet här. Vi kan glädja dig med att nämna att äggskivare inte kostar mer än 200kr. Det finns till och med varianter som kostar så lite som en femtiolapp!

Äggskivare test

Hur gjorde vi vårt äggskivare test?

Vårt äggskivare test började med att titta på vad folk letade efter i en äggskärare. Sedan hittade vi några modeller som passade dessa behov och läste på mer om de.

Nästa steg var att läsa produktbeskrivningar och kundrecensioner för att få en bättre bild om vardera modell. När det gjorts skrev vi våra egna recensioner om modellerna.

Slutligen behövdes en jämförelse för att kunna utsé vilken som var bäst i test. Jämförelsen gjordes med hjälp av kriterier som pris, material och storlek.

Avslutande ord

Äggskivare är en otroligt smidig pryl, och missta inte den för att bara skära ägg! Man kan skära andra saker också, och du kommer se att du har betydligt mer användning för den än du först trodde.

De tar också väldigt lite plats i kökslådan, och är billiga, så vad väntar du på? Vi hoppas att du hittat en modell som passar dig i vår topplista och blir nöjd med ditt val.

Kolla även in vårt äggkokare test om du är en äggfantast!

Källor