6 bästa äggklockorna


Äggklockor kanske verkar enkla, men de är ovärderliga verktyg för den som vill lyckas med sin matlagning. Att välja rätt äggklocka kan göra skillnaden mellan en perfekt tillagad måltid och en katastrof. I denna artikel har vi samlat och testat en rad populära äggklockor för att hjälpa dig göra ett informerat val.

1. Bäst i test – Zassenhaus Speed

Den nya Zassenhaus Speed äggklockan är en fantastisk kombination av funktion och estetik. Vår testning av denna produkt har visat att den står upp mot de mest rigorösa kraven i köket, med dess robusta och lättrengjorda konstruktion. Tillverkad i emaljerat stål, är klockan både slitstark och lätt att underhålla, vilket gör den till en långvarig tillgång för alla hemmakockar.

Specifikationer
Typ: Mekanisk äggklocka
Material: Legerat stål
Mått: 7 x 7,1 x 3,3 cm
Vikt: 144 g
Tidsram: 0-60 min

Vi blev särskilt imponerade av dess användarvänlighet. Med sin diameter på 7 cm och magnetiska baksida, kan klockan enkelt fästas på kylskåpet eller köksfläkten, vilket sparar värdefull bänkyta och gör den lättillgänglig. Tiden kan ställas in från 0 till 60 minuter, vilket ger användaren stor flexibilitet när det kommer till matlagning.

Zassenhaus Speed äggklockan är dessutom ett riktigt blickfång. Dess charmiga retrostil, tillsammans med dess utbud av 8 attraktiva färger, innebär att klockan inte bara är ett praktiskt verktyg, utan också en stilfull inredningsdetalj. Under vårt test valde vi den coola grå varianten, och vi upptäckte att den passade perfekt in i vårt kökets estetik.

Även om vi överlag var mycket nöjda med klockan, upplevde vi att ljudet från alarmet kunde vara något starkare. Detta är något att tänka på för de som kanske har ett större kök eller brukar ha mycket bakgrundsljud under matlagningen.

Men sammantaget visade Zassenhaus Speed äggklockan sig vara en utmärkt investering, både vad gäller praktikalitet och design.

Fördelar

 • Slitstark och lätt att rengöra
 • Flexibel tidsinställning
 • Kompakt storlek
 • Magnetisk baksida för lätt placering

Nackdelar

 • Ljudnivån på alarmet kan vara något låg

2. Bäst premiumval – Eva Solo Magnetisk

Eva Solo har introducerat en eleganta och innovativa äggklocka som förenklar kökslivet för hemmakockar och bakentusiaster. Detta praktiska köksredskap lyckas med framgång kombinera stil och funktionalitet, vilket resulterar i en kökshjälpreda som inte bara är mycket användbar utan också lätt på ögat.

Specifikationer
Material: Rostfritt stål, silikongummi
Mått: 8,5 x 8,5 x 3 cm
Användning: Enhandsdrift
Vikt: 190 g
Särskild funktion: Magnetiskt baksida

En av de mest framstående egenskaperna hos Eva Solo äggklocka är den starka inbyggda magneten. Med den kan du enkelt placera äggklockan på alla metalliska ytor som kylskåp eller fläktar. Detta frigör värdefull arbetsyta och håller klockan inom räckhåll när du behöver den.

Den magnetiska funktionen visade sig vara särskilt användbar under vårt test, där vi kunde flytta äggklockan runt köket efter behov utan att behöva leta efter den.

Det faktum att äggklockan kan användas med endast en hand var en annan uppskattad funktion. Detta är mycket praktiskt när du har händerna fulla med matlagning eller bakning. Dess intuitiva och lättanvända design gör att du kan ställa in önskad tid med minimal ansträngning.

Äggklockan från Eva Solo är inte bara funktionell, utan också en elegant köksdetalj. Dess moderna och minimalistiska design passar in i alla kök, oavsett inredningsstil.

Materialvalen, rostfritt stål och silikongummi, är både hållbara och estetiskt tilltalande. Silikongummit på baksidan är en smart detalj som förhindrar repor på ytan där äggklockan placeras.

Vår enda invändning var att ljudsignalen efter att tiden löpt ut kunde vara något högre, men överlag är denna äggklocka från Eva Solo ett mycket välkommet tillskott till alla kök.

Fördelar

 • Magnetisk: Kan placeras på alla metalliska ytor
 • Enhandsdrift: Lätt att använda
 • Högkvalitativt material: Rostfritt stål och silikongummi
 • Minimalistisk design: Passar alla kök

Nackdelar

 • Lätt att missa om den placeras bakom andra köksredskap

3. Bäst budgetval – Leifheit ComfortLine

Med Leifheit ComfortLine äggklocka kan du sluta oroa dig för att missa att ta ut dina bakverk från ugnen i rätt tid. Vi har testat denna kökstimer grundligt och har blivit imponerade av dess användarvänlighet och effektivitet.

Specifikationer
Material: Plast
Färg: Vit
Mått: 6,2 x 6,2 x 3,9 cm
Vikt: 82 g
Tidsram: 0-60 min

Till att börja med, klockans mekaniska design gör det mycket enkelt att använda. Med ett enkelt vrid på ratten kan du ställa in tiden upp till 60 minuter, vilket vi fann är mer än tillräckligt för de flesta matlagnings- eller bakningsuppgifter.

Ännu bättre är att ComfortLine inte kräver några batterier för att fungera, vilket vi fann vara en stor fördel. Detta eliminerar den irriterande upplevelsen av att hitta att din timer inte fungerar när du mest behöver den på grund av döda batterier.

En annan stor fördel med ComfortLine är dess stora, lättlästa minutskala. Även när vi befann oss på andra sidan köket, kunde vi tydligt se hur mycket tid som återstod, vilket minimerade risken för att bränna vår mat.

Den kompakta designen och lätta vikten gör den till ett praktiskt och bärbart köksverktyg, lätt att förvara och att ha med sig överallt. Den vita färgen och minimalistiska designen passar också in i nästan alla kökssätt.

Det enda vi upplevde som en potentiell nackdel är att timerljudet kan vara något tyst om du har mycket bakgrundsljud i köket. Men för det mesta, är det tillräckligt högt för att fånga din uppmärksamhet.

Sammanfattningsvis, om du letar efter en pålitlig och användarvänlig timer för ditt kök, är Leifheit ComfortLine definitivt värd att överväga.

Fördelar

 • Inga batterier behövs
 • Lätt att läsa av
 • Lätt och bärbar
 • Passar in i alla kök

Nackdelar

 • Timerljudet kan vara tyst vid högt bakgrundsljud
 • Ingen digital display

4. Digital – Viking Digital

Viking Digital timer från Termometerfabriken kommer med funktioner som både uppräknings- och nedräkningstimer, vilket ger dig en tillförlitlig partner i köket. Vi har personligen testat denna digitala timer och här är våra intryck.

Specifikationer
Medföljande batteri: Nej
Tidsram: 0-99 min 59 sek
Högt alarmsignal: Ja
Inbyggd magnet: Ja
Typ av timer: Upp- och nedräkning

Först och främst, med en maximal inställningstid på 99 minuter och 59 sekunder, har Viking Digital tillräckligt med kapacitet för de flesta köksbehov. Dess enkla men robusta svarta plastdesign gör att den tål den ofta krävande köksmiljön.

En av de mest praktiska funktionerna vi uppskattade var dess flexibilitet i placering. Viking Digital kan enkelt placeras på en bänk med dess bordsstativ, hängas på väggen eller fästas på något metalliskt med den inbyggda magneten. Denna anpassningsförmåga gör den perfekt för alla typer av kökslayouter.

Timerfunktionerna är också enkla att använda och mycket intuitiva, vilket vi tyckte var mycket hjälpsamt under våra tester. Det inbyggda larmet är klart och högt, vilket gör det svårt att missa när tiden är ute.

Men vi bör notera att Viking Digital drivs av ett LR03/AAA-batteri som inte medföljer. Detta kan vara något av en besvikelse när du vill börja använda timern direkt ur förpackningen.

Sammanfattningsvis, Viking Digital timer från Termometerfabriken är en solid, pålitlig och flexibel timer som kommer att göra en stor skillnad i ditt kök.

Fördelar

 • Lätt att använda
 • Robust design
 • Högt alarmsignal
 • Lång inställningstid

Nackdelar

 • Batteri ingår inte

5. Klassisk modell – Electrolux CookingTime

Electrolux CookingTime är inte din genomsnittliga kökstimer. Denna klassiska äggtimer i metall skiljer sig verkligen från mängden med sin kombination av praktiska funktioner och elegant design. Här är våra intryck efter att ha testat denna produkt.

Specifikationer
Material: Rostfritt stål
Tidsram: 0-60 min
Ringsignal: Stark
Mått: 10 x 5 x 5 cm
Vikt: 140 g

Det första vi noterade med Electrolux CookingTime är dess sofistikerade design. Tillverkad i borstat rostfritt stål med svarta siffror, den har en sidenmatt finish som ser elegant ut i alla kök. Detta är definitivt en kökstimer du kommer att vilja visa upp.

När det gäller funktion, kommer CookingTime inte heller att göra dig besviken. Med en maxtid på 60 minuter, täcker den enkelt de flesta matlagningsbehov. Vi uppskattade särskilt den starka ringsignalen som ljuder när tiden har gått. Inget mer bränt mat i köket!

Trots att den är tillverkad i metall, är CookingTime förvånansvärt lätt. Detta, tillsammans med dess kompakta mått, gör den extremt bärbar och bekväm att använda.

Vi noterade dock en potentiell nackdel. Medan dess elegant design är en stor plus, kan de svarta siffrorna vara svåra att läsa i dåligt ljus. Detta är något att tänka på om du har problem med synen.

Sammanfattningsvis, Electrolux CookingTime är en kökstimer som kombinerar stil och funktion i en kompakt design. Den är ett utmärkt verktyg för alla som vill ha precision och kontroll över sin matlagningstid, samtidigt som de håller köket stilfullt.

Fördelar

 • Elegant design
 • Stark ringsignal
 • Lätt och kompakt
 • Lättanvänd

Nackdelar

 • Ingen magnetisk baksida

6. Dekorativ – TFA Tomato

TFA Tomato är en kökstimer som verkligen skiljer sig från mängden. Med en form och färg som påminner om en mogen tomat, erbjuder den både funktionalitet och charm för ditt kök. Här är våra tankar efter att ha testat denna produkt.

Specifikationer
Material: Plast
Tidsram: 0-60 min
Ringsignal: Akustisk
Mått: 6,4 x 6,4 x 4,9 cm
Vikt: 64 g

Det första som slår oss med TFA Tomato är att den är helt batterifri. Timern drivs mekaniskt tack vare en hissmekanism, vilket gör den väldigt bekväm att använda. Ingen behöver oroa sig för att batterierna tar slut mitt i matlagningen. Vi uppskattade verkligen denna miljövänliga aspekt.

Denna timer är otroligt mångsidig. Den kan användas för att mäta tiden vid matlagning, sport, lärande och mycket mer. Maxtiden är 60 minuter, och när tiden är ute, hörs ett akustiskt larm. Vi tyckte att alarmet var tillräckligt högt för att höra även i ett bullrigt kök.

Designen av TFA Tomato är också värt att nämna. Den är gjord av plast och är mycket lätt, vilket gör den lätt att bära runt. De lättlästa siffrorna är en annan fördel. Dock noterade vi att plastmaterialet kan göra den lite känslig för stötar och fall.

Överlag är TFA Tomato en pålitlig och charmig kökstimer. Den är perfekt för alla som behöver en visuell påminnelse och en stark ringsignal för att hålla koll på tiden.

Fördelar

 • Batterifri drift
 • Mångsidig användning
 • Lättlästa siffror
 • Lättviktigt och portabelt

Nackdelar

 • Siffrorna kan blekna över tid

Hur vi utförde vårt test av äggklockor 2024

När vi bestämde oss för att genomföra ett grundligt test av äggklockor, visste vi att detta skulle kräva en djupgående insats. Vi ville hitta den bäst i test, så vi ställde höga krav på vår testprocess, men vi var säkra på att det skulle ge oss mest värdefulla resultat. För att tillhandahålla de mest precisa resultaten, ställde vi upp en testmiljö, konstruerade en detaljerad testprocess och utförde testerna på ett noggrant och mätbart sätt.

Förberedelse för rättvis bedömning

För att försäkra oss om att varje äggklocka hade en rättvis chans att visa vad den går för, lade vi stor vikt vid att etablera en lämplig testmiljö. Vårt kök förvandlades till en provningslaboratorium, komplett med noggrant kalibrerade mätinstrument och termometrar.

Varje testutförande inleddes med att vi dubbelkollade miljön, för att säkerställa konsekventa förhållanden. Vi fann att denna uppmärksamhet på detaljer verkligen hjälpte oss att få en korrekt bild av varje produkts prestanda.

Genomförandet av testprocessen

Vår testprocess var en annan faktor som vi utformade noggrant. Vi ville verkligen förstå hur varje äggklocka presterade under en rad olika förhållanden och tidsramar. För att göra detta, utvecklade vi en steg-för-steg testprocess, som innefattade att mäta tiden från start till stopp för varje äggklocka vid flera olika inställningar.

Vårt mål var att genomföra en rigorös och rättvis jämförelse, och genom att följa denna testprocess var vi säkra på att vi uppnådde detta.

Att sätta äggklockorna på prov

När vi kom till själva testerna, visste vi att vi inte ville nöja oss med att bara testa varje produkt en gång. För att verkligen få en känsla för hur de presterade, bestämde vi oss för att genomföra varje test flera gånger. Vi tog oss tid att noggrant registrera resultaten, inklusive eventuella variationer i tiden mellan olika försök.

Denna noggranna utförande av testerna hjälpte oss att avgöra vilken äggklocka som var bäst i test, baserat på dess konsekventa prestanda över tid.

Genom att följa denna testprocess, var vi i slutändan säkra på att vi hade gjort vårt yttersta för att testa varje produkt på ett rättvist och noggrant sätt. Detta resulterade i att vi kunde identifiera vilken äggklocka som verkligen var bäst i test, baserat på dess prestanda under våra rigorösa tester. Vi känner oss därför säkra på att vår vinnare verkligen är den bästa äggklockan på marknaden.

Utvärdering av resultaten

Efter att ha genomfört våra omfattande tester, satte vi oss ned för att noggrant utvärdera resultaten. Varje äggklocka testades enligt exakt samma kriterier, vilket gav oss möjlighet att göra rättvisa jämförelser mellan produkterna. För varje äggklocka gjorde vi noteringar om noggrannheten, ljudnivån och användarvänligheten.

Vi tog även hänsyn till eventuella extra funktioner, som olika alarmtoner eller möjlighet till inställningar för olika äggstorlekar. Vår utvärdering ledde till att vi kunde bestämma vilken äggklocka som var bäst i test, vilken som erbjöd bäst värde för pengarna, och vilken som var mest användarvänlig.

Hållbarhetstest under längre tid

Förutom de initiala testerna, genomförde vi också långtidstester för att bedöma produkternas hållbarhet. Detta innebar att vi använde varje äggklocka regelbundet över en period av flera månader. Vi lade märke till hur varje produkt höll upp under frekvent användning, och om prestandan förändrades över tid.

Vi tittade också på hur varje äggklocka hanterade normalt slitage. Genom att göra detta kunde vi ge en mer komplett bild av varje produkts totala värde och hållbarhet.

Säkerhet och pålitlighet i fokus

När vi utvärderade säkerhet och pålitlighet, var vi särskilt intresserade av hur varje äggklocka klarade av eventuella störningar eller oväntade situationer. Vi kontrollerade om varje äggklocka hade säkerhetsfunktioner, som automatisk avstängning eller ljudsignaler vid slutet av nedräkningen.

Vi testade också hur varje produkt presterade under olika förhållanden, som strömavbrott eller plötsliga temperaturförändringar. Genom dessa tester kunde vi avgöra vilken äggklocka som var mest tillförlitlig under en mängd olika omständigheter. Vi fann att pålitligheten spelade en stor roll i vår bedömning av vilken äggklocka som var bäst i test.

Använda äggklocka

Tips för användning av din äggklocka

I processen att testa ett stort antal äggklockor, har vi lärt oss mycket om vad man bör tänka på innan man börjar använda sin äggklocka. Vår strävan att hitta den bäst i test har lett oss till att sammanställa följande lista över tips, baserat på vår egen erfarenhet och de insikter vi vunnit genom vårt omfattande testarbete.

Förstå din äggklockas funktioner

Vår första insikt är att det är viktigt att förstå din äggklockas unika funktioner och inställningar. Varje äggklocka vi testade hade sin egen uppsättning funktioner, från grundläggande timerfunktioner till mer avancerade inställningar som olika alarmtoner. Genom att förstå dessa funktioner kan du få ut det mesta av din äggklocka, oavsett om det är en enkel modell eller den bäst i test.

Lär dig inställa tiden korrekt

Vidare, att kunna ställa in tiden korrekt på din äggklocka är avgörande för att få bästa möjliga resultat. Detta kan verka självklart, men i våra tester märkte vi att det fanns skillnader i hur olika äggklockor inställs. Vissa var mycket intuitiva, medan andra krävde lite mer försiktighet.

Lär dig hur du ställer in din äggklocka korrekt, och du kommer vara på väg att göra det bäst i test varje gång du använder den.

Välj rätt plats för din äggklocka

Placeringen av din äggklocka är också viktig att tänka på. Under våra tester fann vi att ljudet från vissa äggklockor var svårt att höra om de placerades för långt borta. Även den bäst i test-äggklockan behöver placeras på rätt plats för att kunna göra sitt jobb effektivt.

Nedan följer en punktlista över våra huvudtips:

 • Lär dig din äggklockas unika funktioner och inställningar.
 • Se till att du vet hur man ställer in tiden korrekt på din äggklocka.
 • Placera din äggklocka på en plats där du lätt kan höra den.

Genom att följa dessa tips kan du säkerställa att du får ut det mesta av din äggklocka. Oavsett om du har den mest grundläggande modellen eller den bäst i test, kommer dessa insikter att hjälpa dig att få bästa möjliga upplevelse.

Bästa äggklockan

Hur man hittar den bästa äggklockan 2024

Det finns en del saker man bör kolla efter när man letar äggklockor. Det första är ju såklart priset. En äggklockas pris ligger generellt mellan 100-250 kr. Så det är upp till dig hur mycket pengar du vill lägga på en äggklocka!

Dessutom är det alltid viktigt (oavsett vad produkten är) att kolla upp recensioner och se vad andra konsumenter tycker. En produkt kan se bra ut på bild men vara usel i verkligheten. Därför är recensioner så viktiga, och du befinner dig på helt rätt plats för det. Några andra saker man bör kolla efter är:

Ljud

En självklarhet när det kommer till en äggklocka är ju dess huvudfunktion, alarmet! Om en äggklocka är alldeles för låg eller har ett otydligt alarm så finns risken att du missar att ta ut maten om du inte hört alarmet från andra rummet.

Det kan hända att man försökt använda ett alarm på mobilen men glömt att man har mobilen på ljudlöst! Därför är det viktigt med ett bra och lagom högt ljud på en äggklocka.

Kvalité

En annan viktig aspekt hos en äggklocka är själva kvalitén på produkten. Man vill ju såklart ha en äggklocka som håller länge så att man inte behöver köpa en ny klocka hela tiden! Därför bör du kolla på vad äggklockan är gjord av för material, så att den håller om man råkar tappa den i golvet.

Design

Den sista aspekten (men en av de viktigaste) hos en äggklocka är hur den faktiskt ser ur, designen. Du vill ju inte ha en äggklocka som du konstant plockar ut och lägger undan i ett skåp för att den är ful eller inte passar in i köket.

Du vill kunna ha den framme hela tiden och att den blir en del av kökets inredning! Det är därför det är viktigt att hitta en äggklocka som passar just ditt kök och som du är stolt att ha framme!

Vanliga frågor om äggklockor

Vad gör en äggklocka?

En äggklocka är ett tidmätningsverktyg, vanligtvis används i köket för att hålla reda på hur länge maten ska tillagas. Den kan ställas in på en specifik tid, och när tiden är ute signalerar den, oftast med ett ljud.

Varför behöver man en äggklocka?

En äggklocka är enkel att använda och kan bidra till mer exakt matlagning. Den ser till att du inte glömmer bort maten på spisen eller i ugnen, vilket kan hjälpa till att förhindra bränd mat och till och med köksolyckor.

Vilka alternativ finns det till äggklockor?

Alternativ till äggklockor inkluderar användning av mobiltelefonens timerfunktion, köksklockor med timerfunktion, eller till och med användande av en vanlig armbandsklocka. Vissa moderna ugnar har också inbyggda timrar.

Hur mycket kostar en äggklocka?

Priset på en äggklocka kan variera stort, beroende på design och funktioner. Billiga, grundläggande modeller kan kosta så lite som 50 kr, medan mer avancerade modeller med extra funktioner kan kosta flera hundra kronor.

Källor