Äggkokare – få de perfekta äggen

Letar du också efter äggkokare bäst i test 2024? Då är denna artikel perfekt för dig! Vi hjälper dig hitta den bästa äggkokaren för dig och ditt kök. Det finns en drös äggkokare där ute, många som vi inte tycker om alls, men vi hjälper dig hitta en modell som tillagar de perfekta äggen – precis som du vill ha de!

Äggkokare bäst i test 2024

1. Caso äggkokare ED10

2. Kitchen minis äggkokare

3. Princess äggkokare

Caso äggkokare ED10
Kitchen minis äggkokare
Princess äggkokare

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Caso äggkokare ED10 recension

Caso äggkokare ED10
Caso äggkokare ED10

För dig som är en riktig äggälskare kommer denna äggkokare passa perfekt i ditt kök. En stilren design i rostfritt stål gör att den passar på i princip alla diskbänkar där ute. Det är inte bara en äggkokare dock, den dubblar som en ångmaskin och kan därför mjukgöra grönsaker, fisk eller potatis.

Tillagningstiden är enkel att justera med hjälp av hjulet på framsidan, och det tar inte många försök förrän man vet vilken inställning som gjorde de bästa äggen. För dig med stor familj, eller bara själv äter många ägg åt gången – är den här äggkokaren något större än andra (plats för 8 ägg).

Caso äggkokaren var också förvånandsvärt enkel att rengöra med sitt löstagbara äggstöd. Allt som allt är detta den modell vi på HemmaPrylar utser till äggkokare bäst i test 2024!

Kitchen minis äggkokare recension

Kitchen minis äggkokare
Kitchen minis äggkokare

Detta är en mindre modell jämför med den ovannämnde, och tar absolut inte stor plats i köket. Kitchen minis äggkokare kokar ett eller två ägg i taget, perfekt för dig och sällskap!

När äggen är färdiga plingar maskinen till. Ett riktigt bra ägg att ha på frukostmackan blir resultatet! Tyvärr kan man inte ställa in hårdhet på kokningen.

Kitchen minis äggkokare är perfekt för dig som inte har så mycket plats kvar i köket, men ändå äter kokta ägg regelbundet.

Princess äggkokare recension

Princess äggkokare
Princess äggkokare

Äggkokaren från Princess valde vi att ta längst ner på vår topplista över äggkokare. Det billiga priset är absolut en lockande faktor, men det finns några aspekter vi inte gillar med den här modellen.

Det viktigaste med en äggkokare är absolut resultatet på de ägg som görs, och många kunder tycker det är svårt med denna modell. Enligt tidigare kunder var medel-hårt ägg det absolut svåraste att få till.

Dock har Princess äggkokaren en stilren design och passar absolut dig som ska mätta flera magar med kokta ägg!

Vanliga frågor när man ska köpa den bästa äggkokaren

För dig som älskar ägg, är självklart äggkokningen en viktig faktor, det var väl därför du letade upp denna artikel? Ovan hittar du en äggkokare bäst i test lista för att enklare guida dig i djungeln av modeller som finns där ute. Nedan tänkte vi också besvara lite av de vanligaste frågorna vi ser komma upp när man pratar om äggkokare.

Hur mycket kostar en äggkokare?

En äggkokare kostar mellan 200kr och 600kr. En väldigt billig och prisvärd liten pryl som vi tycker alla äggälskare bör ha i sitt kök!

Varför behöver man en äggkokare?

Nu behöver du inte oroa dig för att äggen ska gå sönder eller spricka eftersom äggkokare erbjuder det mest bekväma sättet att koka ägg. Om du brinner för perfekt tillagade läckra ägg och vill spara tid, är det nödvändigt att ha en äggkokare i ditt kök. En äggkokare kan förvandla dina stressiga morgnar till lugna, så att du istället kan fokusera på det du tycker är viktigt (till exempel kaffekvarnen och bryggningen).

Oavsett om du föredrar dina ägg hård-, löskokta eller pocherade får du fantastiska resultat med en äggkokare. Om du har rätt äggkokare behöver du inte ens hålla ett öga på den eller vänta på att vattnet ska koka upp. Du kan få äggen kokta på en bråkdel av en sekund och spara din dyrbara tid på morgonen.

Utan en äggkokare måste du ta hand om en massa saker såsom temperatur, redskap, storlek på äggen med mera. När du kokar ett ägg vet du på grund av skalet runt dem aldrig vad som pågår inuti och om de är tillagade enligt dina önskemål eller inte. Så utan en äggkokare är det mycket svårt att koka dem perfekt, oavsett om du gör hårdkokta, löskokta eller pocherade ägg.

Att laga ett ägg tycker inte vi ska ta lång tid eftersom det är näringsrikt och kan göras på så många olika sätt. En äggkokare kommer att göra slut på alla dessa utmaningar och hinder som ligger i vägen för att du ska kunna laga det perfekta ägget.

Fördelar med en elektrisk äggkokare?

En elektrisk äggkokare erbjuder det mest bekväma sättet att koka ägg och dessutom på bara några minuter. Nedan är en checklista på varför en elektrisk äggkokare är att föredra.

  • On/Off-knapp: Du behöver bara lägga äggen i den elektriska äggkokaren, använda on-knappen och ställa in timern. De flesta elektriska äggkokare kan dessutom koka 6 ägg åt gången. Vissa på vår äggkokare bäst i test lista till och med 8 ägg åt gången! När äggen är färdiga meddelar larmet att äggen är klara, inga mer överkokta ägg på frukostbrödet.
  • Storlek: En annan fördel med en elektrisk äggkokare är dess storlek. Den här prylen har en mycket kompakt storlek och den får lätt plats i alla dina köksskåp. Du kan också placera den på diskbänken eller på hyllorna eftersom den inte tar så mycket plats.
  • Inställningar: Det finns inställningar inbyggda så att du kan välja den tillagningsstil du föredrar, till exempel hårdkokt, löskokt eller pocherat.
  • Mätning: En mätkopp finns där för att hjälpa dig att lägga vattnet på rätt sätt så att dina ägg tillagas fint och perfekt enligt dina önskemål. I botten av koppen finns en “stift”-funktion som gör att du kan enkelt kan göra hål på skalet.

En av de största fördelarna med elektriska äggkokare är att de kan koka flera ägg på en gång. Det första du bör tänka på är alltså hur många ägg som kokaren rymmer.

Läs om hur man använder äggkokare här!

Äggkokare test

Hur gjorde vi vårt äggkokare test?

För att utföra vårt äggkokare test tog vi en titt på utbudet. När vi hittat några modeller som fått bra kundrecensioner läste vi på mer om de. Därefter skrev vi egna recensioner utifrån den information vi hittat i produktbeskrivningar och kundrecensioner.

Slutligen skrev vi bäst-i-test-listan genom att jämföra de olika modellerna. För att definiera vilken modell som var bäst jämfördes bland annat funktionalitet, kvalité, hållbarhet och material.

Hur väljer man den bästa äggkokaren?

Att göra ett perfekt kokt ägg är inte så lätt som det verkar, det är därför så många kämpar med det! I en tid med ny teknik och uppfinningar runt varje hörn är det lite bakåtsträvande att fortfarande kämpa för att koka det perfekta ägget, eller hur?

Men när du kokar ett ägg är det många saker som måste beaktas. Dessa inkluderar förhållandet mellan ägg och vatten, typ av redskap som ska användas, koktid och typ av ägg. Om ägget inte kokas på rätt sätt kan det förvandlas till total katastrof.

Nu finns det fantastiska verktyg för att koka ägg som gör att du kan koka flera ägg snabbt utan att de går sönder. Att ha en bra äggkokare i ditt kök kan underlätta ägg-gjörandet eftersom den inte bara låter dig koka ägg utan också hjälper till med omeletter.

En äggkokare sparar mycket tid eftersom den kan koka flera ägg åt gången. För att hjälpa dig att välja den bästa äggkokaren enligt dina behov har vi sammanställt en köpguide som svarar på alla dina frågor.

Bästa äggkokaren

Så hur väljer man äggkokare bäst i test då?

Det finns många äggkokare på marknaden idag och innan du köper en måste du jämföra funktionerna och egenskaperna så att du inte får fel produkt enligt dina behov. Nedan hittar du några viktiga faktorer som du bör tänka på innan du köper den bästa äggkokaren:

  • Larmfunktion: Det mest irriterande när du kokar ett ägg är att vänta på att det ska bli färdigt. Du vet aldrig när den perfekta tidpunkten för att stänga av spisen är. Med en elektrisk äggkokare behöver du dock inte vänta och titta hela tiden. En avancerad äggkokare stängs av automatiskt när äggen är klara och vissa av dem har även möjlighet att meddela dig genom ett larm. Leta efter en sådan modell!
  • Material: Äggkokare består oftast av aluminium, rostfritt stål, plast eller en kombination av dessa. Oftast består det inre materialet av metall och värmeplattan av ett ledande material, medan locket är gjort av plast. Plastlock är bra eftersom de gör att du kan se vad som händer inuti och de blir inte för varma. De modeller som är helt gjorda av plast är dock inte lika hållbara som deras motsvarigheter av metall.

Källor