đŸ„‡Airfryer bĂ€st i test 2021 – fritera utan olja!

Letar du ocksÄ efter airfryer bÀst i test 2021? DÄ har du hittat rÀtt! Vi pÄ HemmaPrylar hjÀlper dig hitta den absolut bÀsta airfryern. Utöver airfryer topplistan sÄ ger vi dig ocksÄ tips pÄ vad du ska leta efter nÀr du ska vÀlja airfryer, samt besvarar lite vanliga frÄgor.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för ginza.se & tretti.se

Airfryer bÀst i test 2021

1. Philips Airfryer XXL

2. Philips Airfryer XL

3. OBH Nordica airfryer

Philips Airfryer XXL
Philips Airfryer XL
OBH Nordica airfryer

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Philips Airfryer XXL recension – testvinnare!

philips airfryer xxl
Philips Airfryer XXL

Philips Airfryer XXL avance collection anvÀnder sig av varmluft för att fritera din favoritmat med lite eller ingen olja! Den har en Twin TurboStar-teknik som utvecklats av Philips för att minska fetten i maten, vilket gör det mer hÀlsosamt att Àta friterad mat.

Philips Airfryer XXL har Àven en del schyssta funktioner förutom att göra utsökt mat. Den har till exempel en digital skÀrm pÄ framsidan med fem förinstÀllda matlagningsprogram. Det underlÀttar tillagningen av till exempel pommes frites, kött, kyckling, fisk med ett simpelt knapptryck.

Vi testade ocksĂ„ Philips Airfryer XXL’s rengöringsfunktion – och den presterade mycket bra. Den har en lĂ€ttrengjord, löstagbar korg. BĂ„de korgen och den löstagbara lĂ„dan kan diskas i diskmaskin, nĂ„got som inte Ă€r möjligt med en vanlig fritös. Inte bara det kan diskas dock, alla löstagbara delar kan diskas i diskmaskinen.

Storleken pÄ Philips Airfryer XXL Àr extremt stor! Den rymmer en hel kyckling eller 1,4kg pommes frites. Airfryern Àr utformad med familjen i Ätanke, och för dig som har barn Àr detta det absolut bÀsta alternativet enligt oss.

Det vi ocksÄ tyckte om lite extra med Phyilips Airfryer XXL var att det kommer med ett recepthÀfte. Du fÄr med en receptbok med över 30 idéer och recept som du enkelt kan tillaga i din airfryer.

Överlag Ă€r Philips Airfryer XXL testvinnaren i vĂ„r airfryer bĂ€st i test 2021 lista! En lite högre prislapp, men den rymmer ocksĂ„ betydligt mer Ă€n de andra modellerna.

Philips Airfryer XL recension

philips airfryer xl
Philips Airfryer XL

Philips Airfryer XL presterade ocksÄ extremt bra i vÄrt airfryer test. Den Àr nÀstan lika stor som Philips Airfryer XXL och kan tillaga upp till 1,2kg pÄ en gÄng. DÀrför passar modellen extra bra för dig som har en familj. Det Àr egentligen bara en billigare variant Àn XXL:en.

Även denna modell har digital skĂ€rm för enkel kontrollering av tid och temperatur. TyvĂ€rr har den inga förinstĂ€llda program, sĂ„ hĂ€r behöver du sjĂ€lv testa dig fram vilken tid och temperatur som passar bĂ€st för respektive mat. Du kan dock stĂ€lla in om du vill steka, grilla, rosta eller till och med baka med Philips Airfryer XL.

Enligt Philips sjÀlva har denna Philips Airfryer XL en ökad effekt för en Ànnu snabbare tillagning. Den har bÀttre prestanda och en unik formgivning för ett snabbare resultat.

Överlag Ă€r Ă€ven Philips Airfryer XL en av de bĂ€sta airfryers pĂ„ marknaden idag. Ett nĂ„got billigare alternativ Ă€n XXL varianten.

OBH Nordica airfryer recension

OBH nordica airfryer
OBH Nordica airfryer

Med denna OBH Nordica airfryer tillagar du enkelt smakrik och nyttig mat till hela familjen! Inte bara det, men det Àr ocksÄ en billig airfryer med stilren design. Det Àr bara nÄgra av anledningarna till att vi pÄ HemmaPrylar gillar OBH airfryern extra mycket.

PÄ grund av den rymliga insidan kan du enkelt laga mat till hela familjen, upp till 6 portioner Ät gÄngen! Med dess optimala varmluftscirkulation fÄr du ocksÄ grymt god mat med lite eller ingen olja alls.

PÄ framsidan av denna OBH Nordica airfryer hittar du ocksÄ en timerfunktion pÄ upp till 60 minuter och fyra olika tillagningslÀgen. Detta för att underlÀtta tillagningen av flera olika matrÀtter, inte bara pommes frites.

Det vi gillade lite extra med OBH Nordica airfryern var att den var sÄ pass enkel att rengöra. Alla delar av airfryern som behöver rengöras Àr enkelt avtagsbara och klarar av diskmaskinstvÀtt.

Överlag en bra airfryer som ocksĂ„ klassas inom kategorin av billig airfryer. DĂ€rför valde vi att lĂ€gga in den pĂ„ vĂ„r airfryer bĂ€st i test 2021 lista!

Philips Airfryer HD9251/50 recension

philips airfryer HD9251/50
Philips Airfryer HD9251/50

Denna Philips Airfryer daily collection Àr den som sÄlt bÀst genom tiderna, fast med en uppgradering! Den gör det möjligt att tillaga dina favoritrÀtter pÄ ett mer hÀlsosamt sÀtt, till en överkomlig prislapp. Just denna modell har ocksÄ extra funktioner för dig som gillar att baka tÄrtor, bröd eller kakor. NÄgot vi tyckte var riktigt roligt, och gott blev det!

Även denna airfryer frĂ„n Philips kommer med mobilappen som Ă€r fylld av recept och matinspiration! Den har ocksĂ„ ett hjul som du enkelt kan skruva pĂ„ för att Ă€ndra instĂ€llningar pĂ„ din mattillagning. HĂ€r hittar du Ă€ven förinstĂ€llda program för all möjlig mat, sĂ„ att du enkelt bara kan trycka igĂ„ng den med ett knapptryck.

Överlag Ă€r Philips Airfryer HD9251/50 pĂ„ topplistan av bĂ€sta airfryers. Enligt oss en billig airfryer dessutom!


Vanliga frÄgor nÀr du ska köpa airfryer

Vi vet att det kan komma upp en hel del frÄgor nÀr du ska köpa airfryer. DÀrför satte vi inte bara upp vÄr airfryer bÀst i test 2021 lista, utan vi ska ocksÄ gÄ igenom lite vanliga frÄgor.

Varför ska man köpa en airfryer?

Med ett ord: bekvÀmlighet. Som alla köksredskap vill du ha nÄgot som kommer att göra livet enklare och det rÄder ingen tvekan om att stekning och bakning konventionellt kan vara rörigt, illaluktande eller till och med farligt. Om du letar efter fler bekvÀmligheter i köket, kolla in bakmaskin- eller ismaskin testen!

Att anvÀnda en airfryer för att baka, steka och fritera i kommer att pÄskynda processen, kan potentiellt minska kalori-intaget och spara pengar eftersom du inte behöver anvÀnda en större ugn för mindre portioner och tillbehör.

TĂ€nk att en airfryer Ă€r som en miniugn som kan hantera nĂ€stan vad du Ă€n vill laga i en vanlig ugn eller fritös. De Ă€r inte bara för chips – du kan ocksĂ„ baka, steka och till och med torka ut ingredienser.

Är airfryers nyttiga?

I jÀmförelse med vanlig fritering Àr airfrying ett hÀlsosammare alternativ, eftersom anvÀndning av luftfritering snarare Àn olja betyder mindre fett i den fÀrdiga maten, vilket i sin tur betyder fÀrre kalorier. Luftfritering har dock nÄgra negativa sidor, sÄ det bör betraktas som en del av en balanserad kost.

Vilken airfryer ska jag köpa?

Airfryers vi tittade pÄ i vÄrt airfryer test föll i tre huvudtyper.

För det första har de dyrare fritöserna som Philips och Ninja en huvudenhet med vÀrmeelement och flÀktar. Dessa hade skjutbara korgar eller brickor som slits pÄ plats inuti. Eftersom de tenderar att ha ett mindre matlagningsomrÄde Àn vanliga fritöser, var det till och med roligare om matlagningen pausades ibland för att ordna eller blanda runt. Vissa kommer att poppa ut automatiskt nÀr du gör detta, andra mÄste pausas om du vill ha exakta tidpunkter.

För det andra fanns det ”miniugn”-typer, som Sage och Tower, som anvĂ€nde konvektion eller flĂ€ktteknologi för att laga mat pĂ„ plana, skjutbara brickor.

Förutom rostning cirkulerar deras extra luftfunktioner varmluft runt maten för effektivare krispig yta. Dessa tog plats i testets medel-prisklass.

För det tredje har Tefal airfryern vi tittat pÄ en inre paddel; dess rörelse hÄller maten i rörelse runt en munkformad bricka. Till skillnad frÄn korgmodellerna stannade oljan i pannan snarare Àn att rinna bort, sÄ sÄser, ris, till och med grytor kunde anvÀndas i den.

Hur gjorde vi vÄrt airfryer test?

Vad Àr det första du tÀnker pÄ nÀr du ska köpa airfryer? Chips naturligtvis! DÀrför blev vÄrt hemlagade pommes frites test avgörande.

Nyckeln till grymma pommes frites var att skala och blötlÀgga söt- eller vanlig potatis i kallt vatten i en halvtimme för att ta bort stÀrkelse innan den torkades ordentligt och kastades ner i olja.

Vi anvÀnde vegetabilisk olja och kryddade pommes frites nÀr de serverades. Vi tittade pÄ manualerna för varje modell och följde deras anvisningar; alla modeller i vÄrt airfryer test producerade bra chips, nÄgra med lite anpassning till tiderna.

Allt frÄn skÀrets storlek till olika potatis kan göra skillnad hÀr, sÄ det Àr alltid bra att mÀta saker halvvÀgs genom tiden.

Vi valde modeller till vÄr airfryer bÀst i test 2021 lista enligt följande:

AnvÀndarvÀnlighet

Ingen vill tillgripa en YouTube-video för att ta reda pÄ hur man anvÀnder en ny pryl. Vi letade dÀrför efter airfryers med tydliga, enkla instruktioner, sÄ att vi kunde fÄ ut dem ur lÄdan och laga vÄr middag sÄ snabbt som möjligt. Airfryers fick ocksÄ höga poÀng om ikonerna eller kontrollknapparna var lÀtta att anvÀnda och intuitiva.

VÀrde för pengarna

NÄgra av vÄra billiga airfryers gjorde utmÀrkta pommes frites utan en stor prislapp. Vi tittade pÄ om fritöserna var vÀrda priset.

Matkvalité

För att sĂ€kerstĂ€lla rĂ€ttvisa tillagade vi inledningsvis chips i varje modell i airfryer bĂ€st i test 2021 listan. Vi tittade pĂ„ hur jĂ€mnt de “stekte” och om de var bruna och krispiga pĂ„ utsidan och fluffiga pĂ„ insidan.

Hur fungerar en airfryer?

Fritörer friterar inte mat i traditionell mening. I stĂ€llet för olja anvĂ€nder friterare varm luft till skarpa och “bruna till” maten. Alla airfryers innehĂ„ller en vĂ€rmemekanism och en flĂ€kt som hĂ„ller den uppvĂ€rmda luften cirkulerande runt maten. Processen liknar en konvektionsugn.

Fritöser innehÄller en perforerad eller nÀtkorg som gör att luft kan röra sig runt maten, för en jÀmn matlagning. Den enda nackdelen med denna design Àr att du bara kan steka panerad mat eftersom de skulle droppa genom friteringskorgen.

Hur tvÀttar man en airfryer?

De flesta avtagbara delar (dvs. tillagningskorg, bricka och andra tillagningstillbehör) pÄ de flesta airfryers fungerar att köra som vanligt i diskmaskinen. Kontrollera bruksanvisningen för din airfryer för vilka delar, om nÄgra, Àr ok att köra i diskmaskinen.

Dessa delar rengörs ocksÄ enkelt för hand med varmt tvÄlvatten och en icke-slipande svamp. Om det Àr sÀrskilt svÄrt att ta bort fett eller fastnat mat, lÄt delarna blötlÀggas i varmt tvÄlvatten först.

Luftfritörens insida och utsida kan torkas av med en fuktig trasa, men bör aldrig sÀnkas ner i vatten eftersom den innehÄller elektriska komponenter.

Om vÀrme-elementet pÄ instidan blir smutsigt kan du torka av det med en fuktig trasa nÀr enheten stÀngs av, kyls och kopplas ur.

Hur vÀljer man den bÀsta airfryern?

Krispig friterad mat gjord med lite eller ingen olja Àr ett utsökt frestande erbjudande. Det Àr det gyllene löftet för fritöser, och det hjÀlper till att förklara varför försÀljningen fortsÀtter att öka, vilket gör luftfritörer till en av de hetaste köksmaskinerna under det senaste Äret, enligt marknadsundersökningsföretaget NPD Group.

Air fryers friterar inte mat. IstÀllet cirkulerar en flÀkt varm luft för att snabbt laga och steka maten i korgen. De kan ocksÄ baka och vÀrma mat. Consumer Reports köpte och testade över tvÄ dussin friterare frÄn ett brett utbud av varumÀrken, inklusive Cuisinart, George Foreman, GoWise, Hamilton Beach, Instant Pot, Ninja, NuWave och Philips för att ta reda pÄ om de Àr vÀrda att göra plats för pÄ din disken.

Pommes frites och Buffalo wings Àr bara början. Airfryers gör ett fantastiskt jobb med att laga en mÀngd olika matrÀtter, inklusive fisk och grönsaker, sÄsom sparris, rosenkÄl, blomkÄl och grönkÄlflis, enligt CR-medarbetare som försökte laga dessa i en friterare.

TÀnk pÄ storleken och hur mycket mat det kommer att rymma

TÀnk pÄ storleken pÄ din Air fryer. En 3,7 liter Àr vanligtvis en standardstorlek och kan enkelt rÀcka för 4 personer; dock kan du behöva en större eller mindre, beroende pÄ hur mÄnga portioner du behöver.

Kom dock ihÄg att du kan planera tillrÀckligt med tid att laga en sats och sedan en annan om det behövs ocksÄ.

MĂ„tt

Airfryers kan vara en skrymmande apparat, om du vill ha den pÄ din bÀnkskiva, var noga med att tÀnka pÄ dimensioner och storlek.

Om du planerar att anvÀnda den regelbundet, vilket du troligtvis kommer att göra, kommer du att vilja vara sÀker pÄ att du har bÀnkskiva.

Receptguider

Se till att du köper en som innehÄller en manual och ett recepthÀfte. Ibland Àr det svÄrt att fÄ en uppfattning om vad man kan laga och vÀnja sig vid det först. Alla Philips Airfryers vi har med pÄ vÄr airfryer bÀst i test 2021 lista innehÄller receptguider.

Det Àr bÀst att ha dessa tvÄ saker sÄ att du har nÄgra recept som du omedelbart kan prova sÄ fort du fÄr det.

LÀs mer om Airfryer recept hÀr!

SĂ€kerhetsanordningar

Vilken typ av sÀkerhetsfunktioner har den? Har den automatisk avstÀngning? Det hÀr Àr saker du vill vara sÀker pÄ att den har.

Air Fryer blir extremt varm nÀr den vÀrms upp, sÄ du vill se till att den har flera sÀkerhetsfunktioner som automatisk avstÀngning och en cool touch exteriör ocksÄ.

Majoriteten kommer att ha dessa saker, sÄ var bara sÀker nÀr du vÀljer en.

Recensioner

Titta alltid pÄ recensionerna innan du köper. Om du tittar pÄ Amazon, kolla igenom alla dessa airfryers, lÀs igenom de med bra recensionerna och se vad fördelarna och nackdelarna Àr.

Genom att göra detta kommer du snabbt att hitta en som uppfyller dina behov och förmodligen Àven hitta nÄgra nya receptidéer baserat pÄ vad andra har nÀmnt att de anvÀnder det till.

Temperatur

TÀnk pÄ att du vill ha en friterare som nÄr runt 200 grader.

De flesta recept, som kyckling eller kött, mÄste tillagas nÀrmare 200 grader, sÄ du vill fÄ ett sÄ nÀra det som möjligt.

Det Àr ocksÄ bÀst att köpa en som har en timer, som du kan stÀlla in och den gÄr av nÀr den Àr klar.

Rengöring

Slutligen, kom ihÄg hur lÀtt det Àr att rengöra? Den vi har, den skiljer sig frÄn varandra och Àr lÀtt att rengöra snabbt varje gÄng.

En annan sak du kan göra Àr att lÀgga till folie pÄ det precis som i en stekpanna, sÄ att det inte blir lika rörigt heller. NÄgot som snabbt skiljer sig Ät för enkel rengöring Àr bÀst.

Airfryer test för de absolut bÀsta rekommendationerna till dig!

Vi lagade oerhörda mÀngder med pommes frites, kycklingvingar och kycklingklumpar, populÀra livsmedel som rekommenderas i Àgarhandböckerna, i mÄnga av friterarna och, för jÀmförelse, en fritös. Luftfritöserna behövde bara nÄgra minuter för att förvÀrma, medan vÄr fritöser tog 15 minuter för att fÄ oljan varm. Men fritösen lagar snabbare mat. Allt som allt, nÀr du tar med den tid som krÀvs för att förvÀrma, Àr friterarna nÄgot snabbare.

Personal fick inte veta vilken matlagningsmetod som anvÀndes för varje mat, men ÀndÄ kunde alla berÀtta vilka livsmedel som friterades. Medan ingen av friterarna duplicerade friterade resultat var maten fortfarande utsökt.

Vi tillagade samma livsmedel i alla friteringsanlĂ€ggningarna och fann att instruktioner för tillagningstider och temperaturer varierar beroende pĂ„ tillverkare, men det fanns mindre skillnader i brunfĂ€rgning, och personal mĂ€rkte inte nĂ„gra verkliga skillnader i smak. “Även nĂ€r vi höll tillagningstider och temperaturer konstanta var resultaten vĂ€ldigt lika, utan nĂ„gra mĂ€rkbara skillnader i smak”, sĂ€ger Larry Ciufo, som leder CR: s tester av friterare. “Den verkliga skillnaden mellan frityrkokare beror pĂ„ bekvĂ€mlighet, sĂ„ vi utformade vĂ„ra tester kring det.”

Testare utvÀrderade hur lÀtt det Àr att lÀsa och anvÀnda kontrollerna. Vi anvÀnde en ljudnivÄmÀtare för att göra flera mÀtningar av hur hög varje luftfryser blir under drift och noterade bullret nÀr det var som topp.

Och oavsett hur bra en bÀnkskivan gör sitt jobb, om det Àr besvÀrligt med sanering vill vi att du ska veta. DÀrför bedömde vÄra testare hur enkelt det Àr att rengöra varje friterings korg, interiör och exteriör.

Mer Àn bara vÀrme

VÄra betyg för airfryers ger en sammanfattning av varje modell och ger dig en bra titt pÄ var och en. Men innan du handlar, övervÀga följande.

  • Priserna varierar mycket. Luftfritöserna i vĂ„ran airfryer bĂ€st i test 2021 lista sĂ€ljs för cirka 1000kr till 2500kr, och vi har sett sĂ„dana för sĂ„ mycket som 3000kr.
  • Kapaciteten varierar ocksĂ„. Fritöser Ă€r utformade för att passa bra pĂ„ din disk, och de flesta Ă€r inte tillrĂ€ckligt stora för att laga mat för en publik, sĂ„vida du inte lagar mat i satser. Vi mĂ€tte kapaciteten hos de luftfritörer som vi testade och fann att de var mellan 2 och 8,9 liter. Överbelasta inte korgen nĂ€r du lagar mat. Detta kan hindra den heta luften frĂ„n att nĂ„ all maten. Resultatet? En del mat tillagas mer Ă€n andra.
  • Garantierna skiljer sig Ă„t. Den kortaste garantin för de friterare vi testade Ă€r 60 dagar – inte precis en förtroendeförstĂ€rkare. Andra i friteringsvĂ€rdet har vanligtvis en eller tvĂ„ Ă„rs garanti. Du kommer att se detta nĂ€mnt pĂ„ sammanfattningssidan för varje luftfryser.

Leave a Comment