đŸ„‡Airfryer bĂ€st i test 2021 – fritera utan olja!

Letar du ocksÄ efter airfryer bÀst i test 2021? DÄ har du hittat rÀtt! Vi pÄ HemmaPrylar hjÀlper dig hitta den absolut bÀsta airfryern. Utöver airfryer topplistan sÄ ger vi dig ocksÄ tips pÄ vad du ska leta efter nÀr du ska vÀlja airfryer, samt besvarar lite vanliga frÄgor.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för ginza.se & tretti.se

Airfryer bÀst i test 2021

1. Philips Airfryer XXL

2. Philips Airfryer XL

3. OBH Nordica airfryer

Philips Airfryer XXL
Philips Airfryer XL
OBH Nordica airfryer

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Philips Airfryer XXL recension – testvinnare!

philips airfryer xxl
Philips Airfryer XXL

Philips Airfryer XXL avance collection anvÀnder sig av varmluft för att fritera din favoritmat med lite eller ingen olja! Den har en Twin TurboStar-teknik som utvecklats av Philips för att minska fetten i maten, vilket gör det mer hÀlsosamt att Àta friterad mat.

Philips Airfryer XXL har Àven en del schyssta funktioner förutom att göra utsökt mat. Den har till exempel en digital skÀrm pÄ framsidan med fem förinstÀllda matlagningsprogram. Det underlÀttar tillagningen av till exempel pommes frites, kött, kyckling, fisk med ett simpelt knapptryck.

Vi testade ocksĂ„ Philips Airfryer XXL’s rengöringsfunktion – och den presterade mycket bra. Den har en lĂ€ttrengjord, löstagbar korg. BĂ„de korgen och den löstagbara lĂ„dan kan diskas i diskmaskin, nĂ„got som inte Ă€r möjligt med en vanlig fritös. Inte bara det kan diskas dock, alla löstagbara delar kan diskas i diskmaskinen.

Storleken pÄ Philips Airfryer XXL Àr extremt stor! Den rymmer en hel kyckling eller 1,4kg pommes frites. Airfryern Àr utformad med familjen i Ätanke, och för dig som har barn Àr detta det absolut bÀsta alternativet enligt oss.

Det vi ocksÄ tyckte om lite extra med Phyilips Airfryer XXL var att den kommer med ett recepthÀfte. Du fÄr med en receptbok med över 30 idéer och recept som du enkelt kan tillaga i din airfryer.

Överlag Ă€r Philips Airfryer XXL testvinnaren i vĂ„r airfryer bĂ€st i test 2021 lista! En lite högre prislapp, men den rymmer ocksĂ„ betydligt mer Ă€n de andra modellerna.

Philips Airfryer XL recension

philips airfryer xl
Philips Airfryer XL

Philips Airfryer XL presterade ocksÄ extremt bra i vÄrt airfryer test. Den Àr nÀstan lika stor som Philips Airfryer XXL och kan tillaga upp till 1,2kg pÄ en gÄng. DÀrför passar modellen extra bra för dig som har en familj. Det Àr egentligen bara en billigare variant av XXL:en.

Även denna modell har digital skĂ€rm för enkel kontrollering av tid och temperatur. TyvĂ€rr har den inga förinstĂ€llda program, sĂ„ hĂ€r behöver du sjĂ€lv testa dig fram vilken tid och temperatur som passar bĂ€st för respektive mat. Du kan dock stĂ€lla in om du vill steka, grilla, rosta eller till och med baka.

Enligt Philips sjÀlva har denna Philips Airfryer XL en ökad effekt för en Ànnu snabbare tillagning. Den har bÀttre prestanda och en unik formgivning för ett snabbare resultat.

Överlag Ă€r Ă€ven Philips Airfryer XL en av de bĂ€sta airfryers pĂ„ marknaden idag. Ett nĂ„got billigare alternativ Ă€n XXL varianten.

OBH Nordica airfryer recension

OBH nordica airfryer
OBH Nordica airfryer

Med denna OBH Nordica airfryer tillagar du enkelt smakrik och nyttig mat till hela familjen! Inte bara det, men det Àr ocksÄ en billig airfryer med stilren design. Det Àr bara nÄgra av anledningarna till att vi pÄ HemmaPrylar gillar OBH airfryern extra mycket.

PÄ grund av den rymliga insidan kan du enkelt laga mat till hela familjen, upp till 6 portioner Ät gÄngen! Med dess optimala varmluftscirkulation fÄr du ocksÄ grymt god mat med lite eller ingen olja alls.

PÄ framsidan av denna OBH Nordica airfryer hittar du ocksÄ en timerfunktion pÄ upp till 60 minuter och fyra olika tillagningslÀgen. Detta för att underlÀtta tillagningen av flera olika matrÀtter, inte bara pommes frites.

Det vi gillade lite extra med OBH Nordica airfryern var att den var sÄ pass enkel att rengöra. Alla delar av airfryern som behöver rengöras Àr enkelt avtagsbara och klarar av diskmaskinstvÀtt.

Överlag en bra airfryer som ocksĂ„ klassas inom kategorin av billig airfryer. DĂ€rför valde vi att lĂ€gga in den pĂ„ vĂ„r airfryer bĂ€st i test 2021 lista!

Philips Airfryer HD9251/50 recension

philips airfryer HD9251/50
Philips Airfryer HD9251/50

Denna Philips Airfryer daily collection Àr den som sÄlt bÀst genom tiderna, fast med en uppgradering! Den gör det möjligt att tillaga dina favoritrÀtter pÄ ett mer hÀlsosamt sÀtt, till en överkomlig prislapp. Just denna modell har ocksÄ extra funktioner för dig som gillar att baka tÄrtor, bröd eller kakor. NÄgot vi tyckte var riktigt roligt, och gott blir det!

Även denna airfryer frĂ„n Philips kommer med mobilappen som Ă€r fylld av recept och matinspiration! Den har ocksĂ„ ett hjul som du enkelt kan skruva pĂ„ för att Ă€ndra instĂ€llningar pĂ„ din mattillagning. HĂ€r hittar du Ă€ven förinstĂ€llda program för all möjlig mat, sĂ„ att du enkelt bara kan trycka igĂ„ng den med ett knapptryck.

Överlag Ă€r Philips Airfryer HD9251/50 pĂ„ topplistan av bĂ€sta airfryers. Enligt oss en billig airfryer dessutom!

Vanliga frÄgor nÀr du ska köpa airfryer

Vi vet att det kan komma upp en hel del frÄgor nÀr du ska köpa airfryer. DÀrför satte vi inte bara upp vÄr airfryer bÀst i test 2021 lista, utan vi ska ocksÄ gÄ igenom lite vanliga frÄgor.

Varför ska man köpa en airfryer?

Med ett ord: bekvÀmlighet. Som alla köksredskap vill du ha nÄgot som kommer att göra livet enklare och det rÄder ingen tvekan om att matlagning och bakning kan vara rörigt och jobbigt. Om du letar efter fler bekvÀmligheter i köket, kolla in bakmaskin- eller ismaskin testen!

Att anvÀnda en airfryer för att baka, steka och fritera kommer att pÄskynda processen, kan potentiellt minska kalori-intaget och spara pengar eftersom du inte behöver anvÀnda en stor ugn för dina smÄ portioner.

TĂ€nk att en airfryer Ă€r som en miniugn eller brödrost som klarar tillagning av nĂ€stan allt. De Ă€r inte bara för pommes – du kan ocksĂ„ baka, steka, och grilla.

Är airfryers ohĂ€lsosamt?

I jÀmförelse med vanlig fritering Àr airfrying ett hÀlsosammare alternativ, eftersom anvÀndning av luftfritering snarare Àn olja betyder mindre fett i den fÀrdiga maten, vilket i sin tur betyder fÀrre kalorier. Luftfritering har dock nÄgra negativa sidor, sÄ det bör betraktas som en del av en balanserad kost.

Hur fungerar en airfryer?

Airfryers friterar inte mat i traditionell mening. I stĂ€llet för olja anvĂ€nder friterare varm luft till skarpa och “bryna till” maten. Alla airfryers innehĂ„ller en vĂ€rmemekanism och en flĂ€kt som hĂ„ller den uppvĂ€rmda luften cirkulerande runt maten. Processen liknar en konvektionsugn.

LĂ€s mer om hur airfryers fungerar

Hur rengör man en airfryer?

Att rengöra airfryers Àr generellt sÀtt inte lÀtt, men det Àr betydligt lÀttare Àn att rengöra en traditionell fritös. Vi testade samtliga modeller pÄ topplistan och hur enkla de var att rengöra.

Om du ska göra en enkel rengöring sÄ rekommenderar vi att du enbart tvÀttar korgen. Om du dÀremot inte tvÀttat den pÄ ett tag bör du kolla in vÄr guide: hur rengör man en airfryer för bra tips.

Hur vÀljer man den bÀsta airfryern?

Krispig friterad mat gjord med lite eller ingen olja Àr ett frestande erbjudande. Det Àr det gyllene löftet för airfryers, och det förklarar varför de blivit sÄ populÀra.

Air fryers friterar inte mat. IstÀllet cirkulerar en flÀkt varmluft för att snabbt tillaga maten i korgen. De kan dÀrför ocksÄ baka och vÀrma mat.

Pommes frites och kycklingvingar Àr bara början. Airfryers gör ett fantastiskt jobb med att laga en mÀngd olika matrÀtter, inklusive fisk och grönsaker, sÄsom sparris, blomkÄl och morötter.

TÀnk pÄ storleken

TÀnk pÄ storleken pÄ din Air fryer. 3,7 liter Àr vanligtvis en standardstorlek och kan enkelt vara tillrÀckligt för 4 personer; dock kan du behöva en större eller mindre, beroende pÄ hur mÄnga portioner du gör.

Kom dock ihÄg att ju mer mat du tillagar, ju lÀngre tid kommer det att ta. Dessutom mÄste du ofta ta ut korgen och skaka flera gÄnger under tillagningsprocessen. Detta för att varmluften ska kunna trÀffa alla ytor pÄ maten. Har du en stor airfryer slipper du skaka lika mycket som med en liten.

MĂ„tt

Airfryers kan vara en stor kökspryl, om du vill ha den pÄ diskbÀnken, var noga med att tÀnka pÄ dimensioner och storlek.

Om du planerar att anvÀnda den regelbundet, vilket du troligtvis kommer att göra, kommer du att vilja vara sÀker pÄ att du har diskbÀnksutrymme.

Recept

Se till att du köper en som innehÄller en manual och en receptbok. Ibland Àr det svÄrt att fÄ en uppfattning om vad man kan laga. Alla Philips Airfryers vi har med pÄ vÄr airfryer bÀst i test 2021 lista innehÄller receptböcker.

Det Àr bÀst att ha dessa tvÄ saker sÄ att du har nÄgra recept som du omedelbart kan prova sÄ fort du köpt den.

LÀs mer om Airfryer recept hÀr!

SĂ€kerhet

Vilken typ av sÀkerhetsfunktioner har den? Har den automatisk avstÀngning? Det hÀr Àr saker du vill vara sÀker pÄ att den har.

Airfryern kommer bli extremt varm nÀr den vÀrms upp, sÄ du vill se till att den har flera sÀkerhetsfunktioner som automatisk avstÀngning och en kall exteriör.

Majoriteten av modeller kommer att ha dessa, men kolla en extra gÄng innan du köper.

Recensioner

Titta alltid pÄ recensionerna innan du köper. Om du tittar pÄ Amazon, kolla igenom alla flera airfryers, lÀs igenom de med bra recensioner och se vad fördelarna och nackdelarna Àr.

Genom att göra detta kommer du snabbt att hitta en som uppfyller dina behov och förmodligen Àven hitta nÄgra nya receptidéer baserat pÄ vad andra har nÀmnt att de anvÀnder den till.

Temperatur

TÀnk pÄ att du vill ha en airfyer som nÄr minst 160°C.

De flesta recept, som kyckling eller kött, mÄste tillagas nÀrmare 160°C, sÄ det Àr en av de viktigaste sakerna att titta pÄ.

Det Àr ocksÄ bÀst att köpa en som har en timer som du kan stÀlla in. DÄ hÄller du enklare koll pÄ matlagningen och kan lÀgga dig pÄ soffan medan du tillagar maten.

Rengöring

Slutligen Àr det vÀldigt viktigt att tÀnka pÄ hur enkel den Àr att rengöra. SjÀlvklart vill man spendera sÄ lite tid som möjligt pÄ att diska.

Airfryers Àr ofta att föredra över fritöser just för att de Àr betydligt lÀttare att rengöra.

Hur gjorde vi vÄrt airfryer test?

För att göra vÄrt airfryer test behövde vi leta i djungeln av modeller som finns pÄ marknaden idag. Efter det handplockade vi nÄgra fÄ modeller som fÄtt exceptionella recensioner frÄn sina kunder. Vi tittade pÄ beskrivningar, kundrecensioner, funktioner, volym och andra kriterier för att definiera vilken modell som verkligen var bÀst i test.

MÄnga köper airfryers istÀllet för en vanlig fritös för att spara tid och behöva rengöra mindre, och dÀrför prioriterade vi dessa tvÄ kriterier nÀstan över allt annat.

LÀs om du ska vÀlja airfryer eller fritös hÀr!

Mer Àn bara vÀrme

VÄra betyg för airfryers ger en sammanfattning av varje modell och ger dig en bra överblick pÄ var och en. Men innan du handlar, tÀnk pÄ följande:

  • Priserna varierar mycket. Luftfritöserna i vĂ„ran airfryer bĂ€st i test 2021 lista sĂ€ljs för 1000kr till 2500kr, och vi har sett modeller för sĂ„ mycket som 3000kr.
  • Kapaciteten varierar ocksĂ„. Fritöser Ă€r utformade för att passa bra pĂ„ din diskbĂ€nk, och de flesta Ă€r inte tillrĂ€ckligt stora för att laga mat för flera personer, sĂ„vida du inte lagar mat i flera omgĂ„ngar. Vi mĂ€tte kapaciteten hos de varmluftfritörer som vi testade och fann att de var mellan 2 och 3 liter. Överbelasta inte korgen nĂ€r du lagar mat. Detta kan hindra varmluften frĂ„n att nĂ„ all mat.
  • Garantierna skiljer sig Ă„t. Den kortaste garantin för de airfryers vi testade var 60 dagar – inte precis en förtroendeförstĂ€rkare. Andra modeller har vanligtvis en eller tvĂ„ Ă„rs garanti. Du kommer att se detta nĂ€mnt pĂ„ sammanfattningssidan för varje airfryer.

KĂ€llor