đŸ„‡Ă…ngmopp bĂ€st i test 2021 – hitta den bĂ€sta Ă„ngmoppen!

Letar du ocksÄ efter Ängmopp bÀst i test 2021? DÄ har du hittat helt rÀtt! I denna artikel fÄr du hjÀlp att hitta den absolut bÀsta Ängmoppen för just dig och ditt hem. I slutet av artikeln besvarar vi ocksÄ lite vanliga frÄgor om Ängmoppar.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för ginza.se & kitchentime.se

Ångmopp bĂ€st i test 2021

1. Morphy Richards Ă„ngmopp 12-in-1

2. KĂ€rcher Ă„ngmopp SC1 premium

3. Champion Ă„ngmopp 10-in-1

Morphy Richards Ă„ngmopp 12-in-1
KĂ€rcher Ă„ngmopp SC1 premium
Champion Ă„ngmopp 10-in-1

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Morphy Richards Ă„ngmopp 12-in-1 recension

Morphy Richards Ă„ngmopp 12-in-1
Morphy Richards Ă„ngmopp 12-in-1

Enligt oss Àr denna Morphy Richards Ängmopp Àr enligt oss Ängmopp bÀst i test 2021. Det Àr en handhÄllen Ängmopp som presterade riktigt bra i vÄrt Ängmopp test.

Morphy Richards Ängmoppen fungerar bÀst pÄ förseglade hÄrda golv, arbetsytor, mattor, duschdörrar, kakel/puts, spisar, ugnar, grillar, kranar och klÀdsel. Dessutom Àr den pÄ hela 1500W vilket gör att Ängan dödar 99,9% av bakterier!

Vattentanken pĂ„ denna Ă„ngmoppen Ă€r nĂ„got större Ă€n de andra pĂ„ topplistan (380ml) och har en 5m lĂ„ng strömkabel som gör att du kan dra runt den lĂ„ngt. Ångmoppen vĂ€rms upp pĂ„ bara 30 sekunder och kan köras i ungefĂ€r 11 minuter innan du behöver fylla pĂ„ nytt vatten.

Mophy Richards Ängmopp 12-in-1 levereras dessutom med en rad olika tillbehör vilket vi uppskattade riktigt mycket. Det underlÀttade dessutom stÀdning av de allra flesta ytorna.

Överlag utser vi pĂ„ HemmaPrylar denna Morphy Richards modellen till Ă„ngmopp bĂ€st i test 2021!

KĂ€rcher Ă„ngmopp SC1 premium recension

kÀrcher Ängmopp SC1 premium
KĂ€rcher Ă„ngmopp SC1 premium

Denna KĂ€rcher Ă„ngmopp SC1 premium Ă€r en riktigt kompakt 2-in-1 Ă„ngmopp Ă€r en riktigt grym modell för dig som söker efter bĂ€sta Ă„ngmoppen. Den rengör som de andra modellerna – utan kemikalier.

Dessutom fÄr man med en förlÀngningsslang i paketet vilket gör det enklare att rengöra i fogar, hörn och nischer. I vÄrt Ängmopp test presterade KÀrcher Ängmoppen riktigt bra pÄ grund av denna extra förlÀngningssladden.

I paketet fÄr du ocksÄ ett klassiskt munstycke som gör att golven hemma alltid kommer skina!

KÀrcher Ängmoppen Àr perfekt för snabb och enkel rengöring och förenklar stÀdningen hemma med hÀstlÀngder.

Champion Ă„ngmopp 10-in-1 recension

Champion Ă„ngmopp 10-in-1
Champion Ă„ngmopp 10-in-1

Denna Champion Ängmopp 10-in-1 Àr för dig som tröttnat pÄ vanliga moppar. Den rengör istÀllet pÄ djupet och riktigt ordentligt. Enligt oss Àr detta den bÀsta Ängmoppen med en billig prislapp!

Den har sjÀlvklart inte alla funktioner som de andra modeller pÄ denna Ängmopp bÀst i test 2021 lista, men den presterade faktiskt förvÄnandsvÀrt bra i vÄrt Ängmopp test. Den har till exempel ett helt borst-kit som ingÄr vilket gör det enklare att stÀda olika ytor. Skrapverktyg, liten skrubb-borste, medium skrubb-borste Àr bara nÄgra av de 10 munstycken som kommer med Ängmoppen.

Champion Ängmoppen 10-in-1 har en riktigt hög effekt dessutom (1500W), vilket leder till ett starkt Ängflöde under hela anvÀndningen. Dessutom tyckte vi att den vÀrmdes upp vÀldigt snabbt, enligt vÄra tester tog det bara 25 sekunder tills den var klar för anvÀndning!

PÄ Champion Ängmoppen hittar du ocksÄ massor av olika instÀllningar för Ängan sÄ att du kan anpassa den efter det underlag du ska rengöra. TyvÀrr har den en lite liten vattentank för vÄr smak pÄ bara 350ml (eller cirka 20 minuters anvÀndning) vilket gör att vi placerade den lite lÀngre ner pÄ denna Ängmopp bÀst i test 2021 lista.

Dock Àr Champion Ängmoppen ett bra alternativ överlag och rekommenderas varmt till dig som letar efter en billig Ängmopp.

Vanliga frÄgor nÀr du ska hitta den bÀsta Ängmoppen 2021

Vi vet att det kommer upp en hel del frÄgor nÀr du ska hitta den absolut bÀsta Ängmoppen för dig och ditt hem. DÀrför har vi först och frÀmst sammansatt Ängmopp bÀst i test 2021 listan ovan. Sedan ska vi ocksÄ besvara lite vanliga frÄgor om Ängmoppar.

Hur fungerar Ă„ngmoppar?

Ångmoppar har en inre mekanism som skapar Ă„nga som pumpas ut ur ett rengöringshuvud. I teorin lossnar smutsen av Ă„ngan och huvudet torkar bort det. Ångmoppar gör det enkelt att rengöra smutsiga golv utan kemikalier; vissa tillverkare hĂ€vdar till och med att den heta Ă„ngan hjĂ€lper till att döda bakterier och kvalster.

Kan Ängmoppar fÄ bort spill och flÀckar?

Vi tycker att Ängmoppar Àr mycket bekvÀmare Àn traditionell mopp och hink men fungerar bara bra under vissa omstÀndigheter.

Spill

Liksom dammsugare kommer Ängmoppar i skaft- och kapselform, men de har ingen sugförmÄga. Om du behöver stÀda upp stora mÀngder spillda vÀtskor behöver du istÀllet en vanlig mopp eller en dammsugare. Vi rekommenderar ocksÄ att du sopar upp eller torkar överflödig smuts eller flÀckar frÄn golvet innan du anvÀnder en Ängmopp eftersom det annars bara sprids ut.

FlÀck borttagning med Ängmopp

Ångmoppar Ă€r inte bra vid borttagning av flĂ€ckar, men kom ihĂ„g att detta beror pĂ„ golvet du har, eftersom vissa flĂ€ckar lĂ€ttare sugs in i vissa typer av golv Ă€n andra. Även om de inte Ă€r perfekta tar de förmodligen bort flĂ€ckar bĂ€ttre Ă€n en vanlig mopp. Även om de kan vara bra pĂ„ att ta bort nya flĂ€ckar, förvĂ€nta dig inte att de omedelbart lyfter lĂ„ngvarig smuts.

Puts

Om du rengör sĂ€llan eller har flĂ€ckar pĂ„ golvet, Ă€r det kanske inte det bĂ€sta valet att anvĂ€nda en Ă„ngmopp. Vi testade hur vĂ€l Ă„ngmoppar rengjorde cola- och tĂ©-flĂ€ckar frĂ„n stengolv, och de gjorde alla ett dĂ„ligt jobb. Ångmoppskuddar Ă€r inte utformade för att komma in i försĂ€nkt golv, och Ă„nga Ă€r bara varmt vatten, och det rĂ€cker ofta inte för att ta bort smuts i golvet. För dessa jobb kan en Ă„ngmopp med munstycke och borste hjĂ€lpa till, men de Ă€r bara anvĂ€ndbara pĂ„ smĂ„ ytor.

Matta och klÀdsel

De flesta modeller hÀvdar att de Ängar mattan och klÀdsel, och Àven om vi har upptÀckt att det ser rent ut, rengör den inte pÄ djupet.

Kan man anvÀnda Ängmopp pÄ golvbrÀdor?

Ångmoppar kan skada ytorna pĂ„ korkplattor och otĂ€tat eller vaxat virke. De bör dock vara lĂ€mpliga för de flesta hĂ„rda golv, inklusive vinyl, keramiska plattor, linoleum, marmor, sten och förseglat trĂ€ – med vissa försiktighetsĂ„tgĂ€rder.

Vissa tillverkare av trÀgolv uttrycker oro över att Änga hamnar mellan brÀdorna och sprickor i ytan, vilket fÄr dem att expandera. Med tiden kan detta orsaka problem som de-laminering, knÀckning och kupning (upphöjda brÀdkanter), eller det kan förkorta livslÀngden för vissa belÀggningar. LÀs golvtillverkarens garanti för att se om det specifikt anges att Ängmoppar inte ska anvÀndas.

PÄ samma sÀtt kan Änga sippra in i vinylplattorna och försvaga limet. Förseglade keramiska eller stenplattor Àr bra med Änga, men det lönar sig fortfarande att kontrollera om din specifika plattor Àr lÀmpliga.

Ă„ngmopp test

FĂ„r Ă„ngmoppar bort bakterier och virus?

De flesta av de testade Ängmopparna har pÄstÄenden om nÄgon beskrivning kring att döda eller eliminera bakterier, men naturligtvis kommer dessa med försiktighetsÄtgÀrder.

Vissa nÀmner till och med coronaviruset i sin marknadsföring, med den oundvikliga fotnoten som hÀvdar flÀckrengöring pÄ 30 sekunder vid maximal ÄngnivÄ skulle ta bort en majoritet av omslutna virus som coronaviruset eller influensan.

*LÀs; kan Ängmoppar döda coronaviruset?

Att döda bakterier eller virus Ă€r pĂ„ grund av den höga temperaturen. Alla Ă„ngmoppar har en “mopp”-del, som Ă€r en dyna som fĂ€sts vid Ă„nggeneratorn; nĂ€r Ă„ngan kommer ut absorberar denna dyna mycket av vĂ€rmen. VĂ€rmen hamnar dĂ„ pĂ„ ytan du rengör vid en lĂ€gre temperatur Ă€n att Ă„nga rank pĂ„ en yta (t.ex. med en Ă„ngrengörare).

Naturligtvis tar de flesta Ängmoppar bort bakterier och virus frÄn hÄrda slÀta ytor, precis som en vanlig mopp med tvÄl och varmt vatten. Det betyder dock att du lÀgger bakterierna eller viruset pÄ Ängkuddarna som Àr fÀsta pÄ Ängmoppen. SÄ var noga med att tvÀtta Ängmoppen regelbundet.

Ånga som genereras av Ă„ngmoppen kan rĂ€cka för att förstöra bakterier eller virus som samlats in pĂ„ dynan, men Ă„ng-generatorn och dynorna skiljer sig Ă„t i effektivitet, sĂ„ det Ă€r viktigt att kasta de i tvĂ€ttmaskinen efterĂ„t.

TvÀttmedel som du anvÀnder vid maskintvÀtt kommer att vara den ingrediens som bryter ner viruset eftersom det stör fett-vÀggarna i cellerna, sedan river tvÀttmaskinens friktion kommer virusets försvagade vÀggar.

Hur tvÀttar Ängmoppar?

Det finns flera mekanismer som anvÀnds av Ängmoppar för att rengöra golven, men de viktigaste Àr het Änga och rengöringskuddarna.

En av fördelarna med att anvÀnda Ängmoppar Àr det faktum att varm Änga dödar minst 99,9% bakterier och bakterier pÄ golven, Ätminstone nÀr de testats i labb. I verkliga livet kan denna procentsats vara Ànnu större om Ängtiden förlÀngs. Det kan vara mycket viktigt för dig med husdjur och/eller barn.

Dynorna pÄ Ängmoppar finns i olika versioner, optimerade för olika golv och smuts. NÀr de blir smutsiga byts de lÀtt ut mot en ren och efter rengöring av golven tvÀttas de för ÄteranvÀndning. Man mÄste vara mycket försiktig nÀr man byter ut den smutsiga dynan mot en ren, eftersom den smutsiga antagligen Àr vÀldigt het pÄ grund av Ängan. VÀnta nÄgra minuter innan du börjar pilla för att inte skada dig.

Vissa Ängmoppar har kantborstar som hjÀlper till att ta bort smuts frÄn kanter och hörn, medan andra kan ha ett trekantigt rengöringshuvud för att underlÀtta Ätkomst till mer svÄrÄtkomliga ytor. De modeller vi valde att ta med pÄ vÄr Ängmopp bÀst i test 2021 lista har alla extra munstycken för att komma Ät alla olika ytor i hemmet.

För att förbÀttra rengöringen ytterligare har vissa Ängmoppar ett skrubbsystem som skrubbar golvet med dynorna upp till 800-1000 gÄnger per minut, vilket förbÀttrar rengöringseffekten kraftigt. Observera att skrubbningssystem och het Änga endast bör anvÀndas pÄ ytor som tÄl sÄdan rengöring som kakel, marmor, sten och andra mycket motstÄndskraftiga ytor. AnvÀndning av het Änga med skrubbbelÀggssystem kan skada ytor som trÀgolv, laminat eller till och med mattor. Om det finns en spricka i trÀytan kan Änga trÀnga in i trÀet och fÄ det att Àndra form och börja ruttna.

Grova rengöringsdynor kan ocksÄ repa pÄ kÀnsliga ytor sÄsom trÀgolv och laminat. Om rengöringsdynan plockar en liten sten, eller till och med ett sandkorn kan det orsaka repor pÄ kÀnsliga ytor. För att förhindra sÄdana skador och pÄskynda rengöringen rekommenderas dammsugning före rengöring med Ängmopp.

Innan du anvÀnder Ängmoppar pÄ trÀgolv, kontrollera om ditt golv Àr certifierat för sÄdan rengöring och Àven om det Àr, testa först pÄ ett litet omrÄde. Alltid sÀkra före det osÀkra!

De flesta Ă„ngmoppar Ă€r inte lĂ€mpliga för rengöring av mattor för att de inte glider lĂ€tt pĂ„ mattor. För matt-rengöring kommer mĂ„nga Ă„ngmoppar med sĂ„ kallade ”mattglidare”, vilket gör det möjligt för Ă„ngmopparna att anvĂ€ndas för att frĂ€scha upp mattorna. De rengör och frĂ€schar till mattans yta, men det mesta av smuts som Ă€r inbĂ€ddat i mattfibrerna stannar kvar dĂ€r.

Obs: kĂ€nsliga mattor ska inte rengöras med Ă„ngmoppar – het Ă„nga kan skada fibrerna och till och med orsaka missfĂ€rgning pĂ„ ytan.

Rengöringshuvudets bredd bestÀmmer omrÄdet som en enhet kan tÀcka i ett enda pass. Ju bredare rengöringshuvudet Àr, desto större rengörs omrÄdet i ett svep. Ett bredare rengöringshuvud krÀver dock mer Änga och dÀrmed starkare varmvattenberedare, samt en tjockare strömkabel. Dessutom har det bredare rengöringshuvudet problem vid rengöring runt kanter, hörn, möbler, trappor och liknande ytor.

Kranvatten eller destillerat?

Tankens kapacitet för de vanligaste Ängmopparna Àr vanligtvis cirka 400-500 ml. Tanken Àr fylld med destillerat, demineraliserat vatten eller kranvatten. Den kan ocksÄ fyllas med speciell rengöringslösning baserad pÄ destillerat/demineraliserat vatten, med rengöringsmedel och doft för ökad kÀnsla av friskhet.

Kranvatten Àr mycket billigare Àn destillerat eller demineraliserat vatten, men anvÀndning av kranvatten kan leda till kalkavlagring inuti rengöraren. Dessutom kan kranvatten lÀmna mÀrken pÄ golvet (vÀldigt ovanligt). För att öka Ängmoppens livslÀngd rekommenderas starkt anvÀndning av destillerat och/eller avmineraliserat vatten. För dig som gillar ytterligare dofter finns de i form av vÀtskor med doft.

Speciella rengöringslösningar anvĂ€nds ofta utspĂ€dda med destillerat vatten. De förbĂ€ttrar rengöringseffekten och lĂ€mnar den behagliga doften som ger extra kĂ€nsla av renhet. Observera dock att vissa Ă„ngmoppar inte kan anvĂ€nda sig av rengöringsmedel tillsatt i vattnet – för sĂ„dana modeller rekommenderas anvĂ€ndning av “doftskivor”.

Ångmopp och dammsugare kombinerat?

En speciell typ av Ă„ngmopp Ă€r en Ă„ngmopp och dammsugare kombinerad. SĂ„dana anordningar fungerar som smĂ„ Ă„ngdammsugare – de dammsuger först omrĂ„det och rengör det sedan med het Ă„nga i ett enda svep. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt gĂ„r rengöringen mycket snabbare, eftersom enheten gör tvĂ„ jobb samtidigt och rengöringsplattan kan tĂ€cka större yta innan den mĂ„ste bytas ut mot en ren.

Som tidigare nÀmnt kan all stor smuts som sten pÄ rengöringsdynan orsaka repor pÄ kÀnsliga golv och om Ängmoppen har skrubbsystem kan den nÀstan fungera som slipmaskin och verkligen skada trÀgolvets yta.

Å andra sidan kostar kombinationer av Ă„ngmoppar/dammsugare nĂ„got mer Ă€n vanliga Ă„ngmoppar, men tĂ€nk pĂ„ att ett mycket smutsigt omrĂ„de bör dammsugas först och sedan rengöras med Ă„ngmopp. Annars kommer du behöva byta ut dynorna vĂ€ldigt ofta.

Med eller utan sladd?

Ångmoppar anvĂ€nder ström för drift, eftersom varmvattenberedare krĂ€ver mycket ström. NĂ€r den Ă€r pĂ„slagen, krĂ€ver varmvattenberedaren 20-30 sekunder för att vĂ€rma upp vattnet och börja producera Ă„ngan. De flesta Ă„ngmoppar har vĂ€rmare pĂ„ 1000-1500W.

Strömsladdens lÀngd bestÀmmer det omrÄde som kan tÀckas med ett enda eluttag och om man mÄste byta eluttag krÀver vattenvÀrmaren ytterligare 20-30 sekunder för att vÀrma upp Ängan igen.

Den vanliga lÀngden pÄ Ängmoppens elkablar Àr cirka 7,6 m. Vilket vi tyckte var lite kort i vÄr stora villa, men dÄ fÄr man helt enkelt bara köpa en skarvsladd.

Sladdlösa Ängmoppar anvÀnder bÄde ström och batterier. NÀr de Àr inkopplade fungerar deras varmvattenberedare, men nÀr de arbetar i trÄdlöst lÀge produceras ingen Änga. IstÀllet anvÀnds batterier för att driva vattenpumpar för att spraya vatten eller rengöringsmedlet pÄ det rengjorda omrÄdet, för att driva skrubbsystemet (om det finns nÄgot) och för att driva elektronik som krÀvs för normal anvÀndning.

Att anvÀnda batteri för att driva varmvattenberedaren skulle minska driftstiden avsevÀrt, eller det skulle krÀva stora, skrymmande och mycket dyra litiumbatterier.

Fördelar med Ängmopp?

Med alla fördelar som en Ă„ngmopp kan erbjuda Ă€r chansen att du aldrig vill gĂ„ tillbaka till en vanlig gammal hederlig mopp efter att du har provat. NĂ€r du vĂ€l har fyllt en vanlig hink med varmt vatten börjar den omedelbart bli kall och förlora sina desinfektionsegenskaper – för att inte tala om det blir ofta smutsigt efter den första moppsköljningen. En Ă„ngmopp, Ă„ andra sidan, behĂ„ller sin vĂ€rme, sĂ„ att den alltid förblir vid optimal temperatur för att desinfiktera golvet. Tack vare detta behöver du aldrig anvĂ€nda hĂ„rda kemikalier med övervĂ€ldigande dofter – dessa Ă€r dessutom inte Ă€r idealiska för barn, husdjur eller nĂ„gon med allergier.

Ett annat plus Àr att de höga temperaturerna som en Ängmopp nÄr lyfter ofta tuffa flÀckar utan att krÀva extra skrubbande, vilket ger en djup rengöring för Àven de smidigaste badrumsgolven. Det fÄr dem ocksÄ att rengöra pÄ en brÄkdel av tiden eftersom det eliminerar behovet av att stoppa, blötlÀgga igen, sila, skrubba och upprepa. Med en pÄlitlig Ängmopp i handen passerar du bara över hela golvet en gÄng och voila!

Eftersom golven torkar ganska omedelbart med en Ängmopp behöver du inte vÀnta innan du kan gÄ pÄ det nyrengjorda golvet. Du behöver aldrig tömma Àckligt moppvatten heller, vilket motsvarar mindre kontakt med smuts!

Vilka tillbehör behöver jag köpa till min Ängmopp?

De flesta Ängmoppar Àr utrustade med fÀstbara tillbehör som passar en rad hushÄllssysslor. Vanliga Ängmoppar som inte har en avtagbar handhÄllen enhet levereras vanligtvis bara med ytterligare rengöringsdynor. Vi valde dock att bara ta med de modeller som inkluderar extra tillbehöver nÀr vi skrev vÄr Ängmopp bÀst i test 2021 lista.

Cylindrar och 2-i-1-moppar tenderar under tiden att ha extra verktyg som skrubbborstar, skrapor och injekteringsmedel för grov rengöring. Andra tillbehör för specifika ytor kan inkludera klÀdverktyg, strykfÀsten för gardiner och gummiskrapor för glas. Vissa modeller har tvÀttmedel, men det ger bara en frÀsch doft snarare Àn extra rengöringskraft.

Hur gjorde vi vÄrt Ängmopp test?

VÄrt team pÄ HemmaPrylar testar varje Ängmopp pÄ keramiska plattor, vinylgolv, inuti en ugn, gas-spisar, fönster och, om möjligt, mattor. Vi ser till att anvÀnda dem pÄ samma sÀtt som du skulle göra hemma.

Vi testar Ängmoppar pÄ hÄrt golv och noterar hur lÄng tid det tar att ta bort mat- och lerflÀckar. Vi tittar pÄ hur lÀtt det Àr att flytta runt moppen pÄ besvÀrliga omrÄden och bedömer om golvet ser glÀnsande ut efter rengöringen.

Med cylindrar och tvÄ-i-ett-modeller testar vi ocksÄ deras extra-redskap. Vi anvÀnder skrubbborstar för att ta bort torkad mat frÄn hÀllen och rengör kakel. Vi sÀtter sedan skrapan i arbete för att lysa upp fönster och duschdörrar i glas. Vi anvÀnder mattfÀstet för att rengöra leriga fotavtryck. Vi tittar ocksÄ pÄ om instÀllningar och knappar Àr lÀtta att navigera, hur snabbt moppen vÀrms upp och om redskapen Àr lÀtta att montera.

Hur vÀljer man Ängmopp bÀst i test?

Ångmoppar Ă€r utmĂ€rkta Ă„ngrengörare eftersom de Ă€r praktiska för mĂ„nga typer av golvytor, och eftersom inga kemikalier anvĂ€nds i rengöringsprocessen Ă€r det sĂ€krare för hushĂ„ll med husdjur och barn.

Det finns dock mÄnga produkter pÄ marknaden, sÄ för att sÀkerstÀlla att du vÀljer den bÀsta Ängmoppen för dina familjs behov, bör du övervÀga följande faktorer:

Typer av golv

Praktiskt taget alla hÄrda ytor kan rengöras med Änga, men speciella övervÀganden bör göras för specifika ytor (som t.ex lövtrÀ).

Om du planerar att rengöra trÀgolv, se till att det har en justerbar ÄnginstÀllning sÄ att du kan kontrollera nivÄerna av vÀrme och fukt som dina golv kommer att fÄ. Om du tÀnker anvÀnda den för att frÀscha upp dina mattor, se till att den kommer med en mattfÀste som höjer botten tillrÀckligt för att hÄlla mattorna sÀkra.

Rengöringsyta

Detta Àr en mycket viktig faktor, sÀrskilt om du har ett större hem eller flera vÄningar. Det finns mÄnga anledningar till varför du mÄste övervÀga detta:

  • Större bostĂ€der krĂ€ver en större vattentank. Om du vĂ€ljer en maskin med en tank som Ă€r för liten för dina behov kommer du att slösa tid att springa fram och tillbaka bara för att fylla pĂ„.
  • Personer med mindre hem, eller till och med de som tĂ€nker stĂ€da ett mindre omrĂ„de, kommer att tycka att de flesta sladdlĂ€ngder Ă€r acceptabla. I fallet av större omrĂ„den Ă€r det dock mycket enklare och mindre tidskrĂ€vande att hitta en Ă„ngmopp med en sladd som Ă€r tillrĂ€ckligt lĂ„ng för att stĂ€da flera rum utan att behöva koppla ur.
  • En större moppyta kommer ocksĂ„ att rengöra mer golv samtidigt, vilket Ă€r bra om du har en stor mĂ€ngd yta att tĂ€cka.

Typ av Ă„ngmopp

Det finns tvÄ huvudtyper av Ängrengörare, sÄ tÀnk pÄ vad du vill ha frÄn din innan du köper:

Ångmoppar

Kompakta och lÀtta Ängmoppar Àr enkla att installera och anvÀnda. De fungerar som vanliga moppar men Àr mycket kraftfullare rengöringsmedel. Deras handtag har inbyggda vattentankar som vÀrms upp pÄ cirka 20-30 sekunder. De behöver fylla pÄ oftare Àn cylinder-Ängrengörare (nedan) eftersom de Àr mindre, men det gör dem mycket lÀttare att manövrera runt ditt hem. MÄnga har dessutom ett vridbart huvud för att nÄ under möbler och köksutrustning.

Även om de Ă€r bĂ€st vid rengöring av förseglade hĂ„rda golv, kan mĂ„nga Ă„ngmoppar ocksĂ„ frĂ€scha till mattor nĂ€r de anvĂ€nds med en fĂ€stbar mattglidare. De flesta av mopparna i vĂ„rt Ă„ngmopp test Ă€r flera-i-1-modeller som fungerar som handhĂ„llna enheter för rengöring av golv.

Cylinder-Ängrengörare

Cylinder-Ängrengörare tenderar att vara tunga, men de har hjul för att minimera behovet av att behöva slÀpa dem. Dem tenderar att erbjuda samma funktioner som flera-i-ett-Ängmoppar, bara med en mer kraftfull ÄngutgÄng och en vattenbehÄllare med högre kapacitet som behöver mindre frekvent pÄfyllning. De kommer ofta med flera tillbehör som ansluts till slangen och hanterar en rad olika hushÄllsuppgifter. Vissa modeller kan ocksÄ anvÀndas pÄ klÀdsel men andra inte.

Vattentankens kapacitet

Ju mindre vattentanken Àr, desto oftare mÄste du fylla pÄ den. Ju större tanken Àr, desto lÀngre tid tar det att vÀrma upp innan den Àr klar att anvÀndas, men den rÀcker lÀngre. Cylinder-modeller tenderar att ha stora kapaciteter, med en del som rymmer upp till tvÄ liter, medan Ängmoppar tenderar att hÄlla upp till 450ml. Kolla om tanken Àr avtagbar och lÀtt att fylla pÄ i kranen, eller om du behöver fylla den med en kanna (dessa ingÄr ibland).

UppvÀrmningstid

Hur lÄng tid det tar för en Ängrengörare att vÀrmas upp innan den börjar pumpa ut Änga bestÀms till stor del av tankens storlek. Detta kan vara sÄ lite som 20 sekunder för en Ängmopp och tvÄ minuter för en cylinder-Ängrengörare, men exakta tidpunkter kan variera kraftigt mellan modellerna.

Justerbara Äng-instÀllningar

Varje modell i Ängmopp bÀst i test listan, erbjuder varierande Äng-instÀllningar, vare sig det Àr en justerbar kontrollratt eller knappar. Men om du bara ska anvÀnda din Ängmopp för snabba och enkla uppgifter, bör endast ett ÄnglÀge fÄ jobbet gjort lika bra.

Rengöringsdukmaterial

Om du tÀnker anvÀnda moppen pÄ trÀ eller andra kÀnsliga ytor mÄste du se till att den levereras med mikrofiberduk, eftersom andra typer av trasor kan repa eller pÄ annat sÀtt skada kÀnsliga ytor. Mikrofiber Àr ocksÄ bra för att fÄnga smuts och kan tvÀttas och ÄteranvÀndas flera gÄnger.

Enkel anvÀndning

Leta efter Ängmoppar som Àr lÀtta att vrida och fÀlla ihop. Detta gör rengöring runt möbler mycket enklare. Ett justerbart, ergonomiskt handtag Àr bÀst om du har problem med rörlighet, eftersom detta minskar ditt behov av att böja och strÀcka dig.

Tillbehör

Helst bör du enkelt och billigt kunna köpa extra rengöringsdukar nÀr det behövs. Utan extra dukar Àr Ängmoppen oanvÀndbar medan originalduken tvÀttas. Andra tillbehör att tÀnka pÄ kan vara tillbehör för att rengöra andra delar av ditt hus bredvid dina golv, till exempel fönster.

Hur mycket kostar en Ă„ngmopp?

En Ängmopp kostar mellan 500kr och 1500kr. Beroende lite pÄ vilka ytor du ska rengöra och vilka funktioner du efterfrÄgar.

Hur mycket bakterier dödad Ängmoppar?

Vissa modeller hÀvdar att de dödar upp till 99,9% av bakterier.

bÀst Ängmopp