Bästa apelsinpressen

Letar du också efter apelsinpress bäst i test? Då är detta sajten för dig! I den här artikeln letar vi igenom djungeln för att hitta den bästa apelsinpressen.

En apelsinpress är en av de köksverktyg som verkligen kan förgylla morgonen (nästan lika mycket som en kaffemaskin). Ett glas färskpressad apelsinjuice på morgonen är svårslaget, framför allt på sommaren.

I den här artikeln visar vi dig vägen till den apelsinpress som utvinner mest juice från apelsinen. Då får du njuta av mer apelsinjuice, samtidigt som du spenderar mindre pengar!

Apelsinpress bäst i test 2024

1. Funktion apelsinpress

2. Westmark apelsinpress

3. Swedish Tonic's apelsinpress

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Funktion apelsinpress – bäst i test!

Funktion apelsinpress
Funktion apelsinpress

Denna juicepress är faktiskt avsedd för just apelsiner, många andra är inte det. Med dess funktionalitet utsér vi den till apelsinpress bäst i test! Den pressar apelsinen på utomordentligt sätt genom att enkelt trycka ned handtagen för att få ut juicen.

Förutom att göra färskpressad apelsinjuice gör dess design också att den gör ett bra jobb med garnering! Saften rinner ut på botten ur små hål, och du kan därför styra var saften ska hamna på smidigt sätt.

Westmark apelsinpress recension

Westmark apelsinpress
Westmark apelsinpress

Hade det inte varit för den dyra prislappen hade denna definitivt vunnit testet. De har verkligen tänk på allt, och har till och med en hällpip på sidan!

Med den här pressar du apelsinen genom att stänga locket. Därefter samlas juicen allt eftersom i pressen och du kan enkelt hälla ut den med hjälp av hällpipen.

På grund av den kraftiga designen i aluminium pressar den också apelsinerna riktigt effektivt. Det krävs inte mycket “nypkraft” för att få ur precis all juice ur apelsinerna.

Swedish Tonic’s apelsinpress recension

Swedish Tonic's apelsinpress
Swedish Tonic’s apelsinpress

Du hör ju på tillverkarens namn att detta är ett drinkverktyg. Det betyder dock inte att den inte gör bra apelsinjuice för det! Denna lämpar sig bäst för dig som använder apelsinjuicen som garnering, det blir ganska jobbigt att behöva pressa stora mängder apelsinjuice med den här…

I övrigt har den en riktigt stilren design som gör att du inte behöver skämmas för att ha den liggande på diskbänken. Materialvalet är toppklass, men tyvärr reflekterar det också på priset.

Vanliga frågor

Behöver man verkligen en apelsinpress?

Nja, om du har till exempel en citruspress redan kanske det inte är lönt att köpa en apelsinpress också. Då får du helt enkelt skära mindre bitar och pressa de i den istället. Om du däremot ofta gör färskpressad juice kan det vara värt demdär hundringarna för att få en press i större format.

Var kan man köpa en apelsinpress?

Apelsinpressar kan faktiskt vara hyfsat svåra att hitta, men på nätet finns de överallt. Försäkra dig bara om att det faktiskt är en apelsinpress du köper, och inte en liten citruspress.

Hur mycket kostar en apelsinpress?

En apelsinpress kostar mellan 200kr och 500kr. Lite beroende på hur stark den ska vara, och vilket material den ska vara tillverkat i.

Bästa apelsinpressen

Hur hittar man den bästa apelsinpressen?

Det är ganska svårt att hitta den bästa apelsinpressen, tro det eller ej. De allra flesta på marknaden är snarare citronpressar än apelsinpressar, vilket gör det jobbigt att pressa grapefrukt eller apelsiner. Om du inte tyckte om våra rekommendationer kommer här en kort köpguide för hur du ska hitta den bästa.

Titta på materialet

Materialvalet som tillverkaren har gjort på apelsinpressen är otroligt viktigt. Välj helst en som är gjord i alla fall delvis i metall. Dessa är betydligt mer kraftiga, och blir därför lättare att använda.

De som är gjorda i plast tenderar också att spricka efter några månaders användning.

Hur bra pressar den?

Hur bra apelsinpressen lyckas få ut juice är såklart också viktigt, men något som inte så många tänker på. Testa helt enkelt att pressa en apelsinhalva i flera olika pressar, du kommer känna en markant skillnad. Detta är extra viktigt för dig som ska göra apelsinjuice och inte bara garnera, du kommer känna det i handlederna efter bara några stycken!

Apelsinpress test

Hur gjorde vi vårt apelsinpress test?

Vårt apelsinpress test startades genom att hitta några modeller som passade. Dessa togs fram utifrån vilka som var mest populära på marknaden.

Sedan gick vi igenom ungefär ett hundratal kundrecensioner och produktbeskrivningar. Det gjorde att vi bildade en betydligt bättre bild om hur de presterade. Med den informationen skrev vi sedan egna recensioner om pressarna.

Nu saknades bara en apelsinpress bäst i test lista. Den sattes ihop efter att vi jämfört de olika modellernas förmågor. Vi jämförde främst dess funktionalitet, pris och material. Vi hade dock också i åtanke hur lättillgängliga modellerna i fråga var.

Källor