Ätpinnar – hitta bästa ätpinnarna!

Bäst i test

Premiumval

Billigast

Vargen & Thor Kito

Gense Focus De Luxe (6st)

Tokyo Design Studio

Försöker du också hitta ätpinnar bäst i test? Då är denna artikeln för dig! Vi hjälper dig nämligen hitta de bästa ätpinnarna för dina behov.

Ätpinnar är absolut nödvändiga för att lyfta din asiatiska middag till nästa nivå. Om du dessutom har högkvalitativa varianter blir det mycket lättare att äta. Fortsätt läsa för att se några av våra marknadsfavoriter.

1. Bäst i test – Vargen & Thor Kito Ätpinnar

Vargen & Thor Kito Ätpinnar Sv

Kito Chopsticks 4-pack från Vargen & Thor utmärker sig genom sin exklusiva design och högkvalitativa material.

Produkten är tillverkad av rent stål, vilket ger en hamrad yta och en behaglig tyngd i handen. Ätpinnarna lämpar sig utmärkt för att njuta av sushi eller andra asiatiska läckerheter.

Modellen bidrar till en vacker dukning och hållbarhet tack vare sitt stålmaterial. Ätpinnarna är både praktiska och estetiskt tilltalande, vilket gör dem till en idealisk investering för alla hem.

En härlig upplevelse när man vill avnjuta asiatiska rätter med stil.

Svenska Vargen & Thor har med dessa ätpinnar skapat en produkt som förenar funktion och form på bästa sätt. Kito Chopsticks passar både för hemmabruk och som en del av en mer sofistikerad dukning vid speciella tillfällen.

Slutsatsen är att Vargen & Thor Kito Chopsticks erbjuder en överlägsen kvalitet och design som passar alla som värdesätter elegant och hållbar dukning. Ätpinnarna är ett självklart val för den som söker det bästa för sina asiatiska måltider.

2. Premiumval – Gense Focus De Luxe Ätpinnar 6st

Gense Focus De Luxe Ätpinnar 6st

Gense Focus De Luxe ätpinnar 4+2 är ett nyutvecklat tillskott i den älskade bestickserien designad av Folke Arström 1955.

Produkten består av fyra ätpinnar samt tillhörande små stöd, vilket underlättar användningen av ätpinnarna mellan rätterna.

Ätpinnarna är tillverkade i rostfritt stål med skaft av svart acetalplast, vilket ger dem en tidlös och elegant design.

Modellen är idealisk för dig som uppskattar både asiatisk mat och skandinavisk formgivning, då den förenar dessa två världar på ett harmoniskt sätt.

Genses ätpinnar erbjuder en smakfull kombination av klassisk skandinavisk design och modern funktionalitet. Produkten är ett utmärkt komplement till din existerande Focus De Luxe bestickserie, och passar även utmärkt som present.

Sammanfattningsvis är Gense Focus De Luxe ätpinnar ett stilsäkert och praktiskt val för den som söker en kombination av tidlös design och modern funktionalitet. Modellen är perfekt för den kräsne användaren som vill ha det bästa av två världar.

3. Billigast – Tokyo Design Studio Ätpinnar

Tokyo Design Studio Ätpinnar

Tokyo Design Studio erbjuder ett 5-pack med vackert dekorerade ätpinnar i trä, vilket gör dem till ett utmärkt val för en asiatisk middag med vänner. Produkten kommer även i en fin förpackning, vilket gör den till en uppskattad present.

Modellen erbjuder en färgstark och dekorativ upplevelse när man bjuder på en asiatisk middag, och ger en unik touch till dukningen. Ätpinnarna är tillverkade i trä, vilket bidrar till en varm och genuin känsla när man använder dem.

Tokyo Design Studio lyckas med att kombinera funktionalitet och estetik i dessa ätpinnar. Produkten är inte bara ett praktiskt redskap för att njuta av asiatiska rätter, utan även ett konstverk i sig. Modellen blir därmed en samtalsstartare vid middagsbordet.

Slutligen är Tokyo Design Studio ätpinnar ett ypperligt val för den som vill ha unika och vackra ätpinnar till sin asiatiska middag. Produkten är en fantastisk kombination av funktionalitet, design och presentation, vilket gör den till en uppskattad gåva eller personlig investering.

Vanliga frågor om ätpinnar

Hur mycket kostar ätpinnar?

Ätpinnar behöver nästan aldrig kosta mer än en hundralapp, men det finns förstås undantag.

Vad är skillnaden på japanska och kinesiska chopsticks?

Kinesiska chopsticks har en bred topp och är långa vilket gör de enklare att använda. Japanerna har kortare ätpinnar med en spetsigare topp.

Bästa ätpinnarna

Hur hittar man de bästa ätpinnarna?

Det är absolut svårt att hitta de bästa ätpinnarna, nästan alla ser ju likadana ut? Vi har gjort gedigen research på utbudet och kommit fram till våra testvinnare längst upp i denna artikeln. Om du inte hittat något där; här är några tips på hur du ska göra ditt val.

Japanska eller kinesiska?

Det absolut första du ska ta ställning till är om du vill ha japanska eller kinesiska pinnar. Som nämnt ovan är kinesiska lite bredare och har en mindre spetsig topp än japanska. Om du har svårt att äta med pinnar rekommenderar vi fyrkantiga kinesiska pinnar, de är absolut lättast att använda.

Ett enkelt sätt att skilja på de är också att japanska pinnar oftast har en lackerad yta.

Material

Materialet på pinnarna är inte bara viktigt för matupplevelsen, utan också för deras livslängd. Om du köper pinnar i trä kommer det enligt oss smaka bättre, men det kräver också manuellt diskande. Om du väljer trä-chopsticks; se till att färgen är högkvalitativ. Annars flagnar den ganska lätt, och man vill ju inte ha färgflisor i maten?

Varianter gjorda i rostfritt stål å andra sidan är betydligt lättare att hålla rent. Dessa kan diskas i maskin och tål betydligt mer slitande.

Kommer de med vilostenar?

Vilostenar är ett måste när du ska äta med chopsticks. Det är de små grejerna du lägger pinnarna på när de inte används. Detta gör att mat och soja inte hamnar på bordet, utan istället på stenen.

Visste du att det anses som dåligt bordsskick i Japan att stoppa pinnarna i maten?

Kan de diskas i maskin?

Precis som nämnt ovan kan inte ätpinnar gjorda i trä diskas i maskin. Orkar du stå och diska de för hand efter varje användning – köp trävarianter. Om inte så finns det helt enkelt bara ett alternativ; rostfritt stål.

Pris

Priset på ätpinnarna är såklart något att ha i åtanke. Det finns 4-pack som säljs för så mycket som 500kr! Tänk dock på att de antagligen aldrig kommer gå sönder. Detta är inga tråkiga take-away-pinnar, de går inte sönder på många år.

Ätpinnar test

Hur gjorde vi vårt ätpinnar test?

För att påbörja vårt ätpinnar test hittade vi några modeller som tyckts vara bra enligt tidigare kunder. Vi läste sedan kundrecensioner och produktbeskrivningar om dessa modeller. Med informationen som hittats där sammansatte vi våra egna recensioner längst upp i artikeln.

I slutet behövde vi skriva en ätpinnar bäst i test lista också. Vi rangordnade då de testade modellerna från bäst till sämst genom kriterier som material, upplevelse och design.

Källor