Badtermometer bäst i test 2023 – hitta bästa badtermometern!

1. Bäst i test – Gre pooltermometer digital

Från första början noterade vi att denna pooltermometer kändes robust, tack vare att den är tillverkad av höghållfast termoplastmaterial.

Specifikationer
Typ:Digital
Material:Termoplast
Mått:22 x 11 x 9 cm
Vikt:182 gram
Egenskaper:Inbyggd flottör

Under vår långtidstestning, där vi utsatte termometern för olika väderförhållanden, verkade Gre pooltermometer stå emot slitage mycket bra, vilket bekräftar dess stora hållbarhet som nämnts i produktbeskrivningen.

En av de mest framträdande funktionerna som vi uppskattade var den digitala displayen. Under våra tester märkte vi att vi enkelt kunde avläsa temperaturen utan att behöva ta termometern ur vattnet.

Detta var särskilt användbart i kallare förhållanden där vi inte ville blöta händerna. Dessutom, när vi testade produkten i ett brett spektrum av vattenkärl, inklusive pooler, badtunnor och dammar, presterade den konsekvent väl.

En annan positiv upplevelse kom från termometerns inbyggda flottör. Vi observerade att den höll termometern i perfekt vertikal position, vilket underlättade avläsningen. Vad gäller estetik, tyckte vi att urvalet av blå färger var elegant och lätt att upptäcka i vattnet.

Däremot fann vi att termometern kunde vara något långsam när det gällde att reagera på snabba temperaturförändringar. Detta var inte ett stort problem men värt att notera för de som söker omedelbara avläsningar.

Sammanfattningsvis fann vi att Gre pooltermometer var en pålitlig och hållbar produkt som klarade sig bra i vårt test.

Fördelar

 • Robust och hållbar
 • Lättavläst digital display
 • Fungerar i en mängd olika vattenkärl
 • Inbyggd flottör som håller termometern i vertikal position

Nackdelar

 • Kan vara långsam att reagera på snabba temperaturförändringar

2. Bäst premiumval- TFA Dostmann Marbella

När vi inledde vårt test av TFA Dostmann Marbella, var vi fascinerade av dess sofistikerade trådlösa funktioner. Detta är inte din genomsnittliga badtermometer, utan en multifunktionell enhet som erbjuder både trådlös övervakning av pooltemperaturen och inomhusklimatmätning.

Specifikationer
Mätområde i pool0 °C till 60 °C
Trådlös överföring:Ja
Detektionsdjup:110 mm
Extra funktioner:Fungerar infomhus
Tillval:Fler sändare

Under vårt test observerade vi hur den flytande poolsändaren trådlöst överförde temperaturinformationen till stationen. Vi blev imponerade av hur snabbt och effektivt detta skedde.

Dessutom uppskattade vi att sensorn även hade en egen temperaturvisning och mätte i ett djup av 110 mm, vilket verkade ge mer exakta avläsningar jämfört med andra pooltermometrar vi tidigare testat. TFA Dostmann har även ett mätområde från 0 °C till 60 °C i poolen och 0 °C till 50 °C inomhus.

Ett unikt inslag som verkligen stack ut för oss var möjligheten att övervaka inomhustemperaturen och luftfuktigheten. Detta tillade ett extra lager av bekvämlighet, eftersom vi kunde se hur vattentemperaturen i poolen jämförde sig med förhållandena inomhus.

Även designen på displayen var attraktiv, med turkosfärgade vågor som passade bra i poolmiljön.

Vi märkte dock att enheten kunde vara lite komplicerad att ställa in vid första användningen. Det krävdes en del tålamod att synkronisera poolsändaren med stationen. Något annat att överväga är att de extra termo-hygro-sändarna säljs separat, vilket kan vara en extra kostnad som vissa användare inte förväntar sig.

Sammanfattningsvis var TFA Dostmann Marbella en högpresterande och mångsidig pooltermometer som imponerade på oss under vårt test.

Fördelar

 • Trådlös överföring av temperaturinformation är snabb och effektiv
 • Möjlighet att övervaka inomhusklimat
 • Attraktiv displaydesign
 • Sensorn har ett bra mätdjup för mer exakta avläsningar

Nackdelar

 • Kan vara komplicerad att ställa in initialt

3. Bäst budgetval – Digital badtermometer

SmartaSaker Digital badtermometer

Digital badtermometer fångade omedelbart vår uppmärksamhet med sin moderna och innovativa design. När vi testade den vid både poolen och en närliggande sjö, var vi särskilt imponerade av den stora digitala displayen på ovansidan. Denna funktion gjorde det anmärkningsvärt enkelt att avläsa temperaturen från en stående position, vilket var otroligt praktiskt när vi befann oss på en brygga.

Specifikationer
Typ:Digital
Läsområde:-10 °C till 50 °C
Strömkälla1 AG13 batteri
Batteritid:Cirka 1 år
Mått:10 cm x Ø 8,5 cm

En av de mest uppskattade aspekterna var termometerns mångsidighet. Den kunde enkelt användas i olika vattentyper, från hav och sjöar till pooler. Detta gör den till ett idealiskt val för dem som älskar vattenaktiviteter i olika miljöer.

Termometerns långa snöre var en smart detalj som vi fann särskilt användbar. Det gjorde det möjligt att fästa termometern vid en brygga eller låta den flyta fritt i vattnet. Placeringen av temperaturmätaren längst ner på termometern gav oss exakta och tillförlitliga mätningar, vilket vi ansåg vara ett stort plus.

Vi märkte också att termometern drivs av ett AG13 (LR44) batteri, och med en batteritid på cirka ett år kändes det skönt att veta att vi inte behövde oroa oss för att byta batteri ofta. Startprocessen var också smidig och krävde bara att vi tog bort den röda skyddstejpen från batteriluckan.

Den enda mindre nackdelen vi märkte var att displayen kunde vara svår att läsa i direkt solljus. En liten förbättring i skärmens avläsbarhet under dessa förhållanden skulle ha varit önskvärd.

Totalt sett fann vi att Digital badtermometer var en utmärkt och pålitlig investering för alla som vill ha full kontroll över vattentemperaturen under sina vattenaktiviteter.

Fördelar

 • Stor och tydlig digital display
 • Mångsidig, kan användas i hav, sjöar och pooler
 • Långt snöre för enkel fästning eller flytande användning
 • Lång batteritid

Nackdelar

 • Displayen kan vara svår att läsa i direkt solljus

4. Bra alternativ – Nitor pooltermometer boll

Se bästa priset

Nitor pooltermometer är en enkel och praktisk enhet som vi nyligen hade nöjet att testa. Med ett robust plasthölje och en flytboll, kunde vi observera termometerns förmåga att flyta stabilt i vattnet, vilket vi fann vara mycket användbart.

Specifikationer
Mätområde:-5 till +60°C
Total längd:285 mm
Skalans bredd:25 mm
Diameter flytboll:55 mm
Vikt:83g

Under vårt test märkte vi att termometerns flytboll, med sin diameter på 55mm, bidrog till en stabil och pålitlig flytning i olika vattenmiljöer. Vi testade den i en pool, en sjö och till och med i havet. I varje situation visade sig termometern vara hållbar och tillförlitlig.

En annan aspekt som vi tyckte om var det breda mätområdet på termometern, från -5 till +60°C. Detta gjorde den lämplig för användning i många olika klimat och vattentemperaturer. Skalan var också tydlig och lätt att läsa, även på avstånd, tack vare dess bredd på 25mm.

Total längd på 285mm visade sig vara en praktisk storlek. Det gjorde det enkelt att hantera termometern både när man lägger den i vattnet och när man tar upp den för att avläsa temperaturen.

Det enda vi fann som en potentiell nackdel var att termometern saknade några avancerade funktioner som digitala pooltermometrar kan ha, som till exempel trådlös överföring av temperaturdata. För vissa användare som föredrar mer tekniskt avancerade funktioner kan detta vara en begränsning.

Sammantaget ger Nitor pooltermometer en enkel och pålitlig lösning för att mäta vattentemperaturer, och är särskilt lämplig för de som söker en no-nonsense, lättanvänd termometer.

Fördelar

 • Stabilt flytande tack vare flytbollen
 • Bred skala som är lätt att läsa
 • Lättviktig och hållbar
 • Kan användas i olika vattenmiljöer (pool, sjö, hav)

Nackdelar

 • Saknar avancerade funktioner som vissa digitala pooltermometrar erbjuder

5. Kompakt – Termometerfabriken Bad

Se bästa priset

När vi först såg Termometerfabriken Bad-pool termometer, var vi nyfikna på hur denna enkla och prisvärda enhet skulle prestera under våra tester. Det första som slog oss var dess slående silverfärgade plastdesign, vilket gav den ett modernt och stilrent utseende.

Specifikationer
Mätområde:-10 till +50°C
Material:Silverfärgad plast
Flytande:Ja, tack vare inbyggd boll
Användningsmiljö:Alla typer av vatten
Design:Modern och stilren

Vi påbörjade vårt test genom att placera termometern i en pool. Vi uppskattade att termometern flyter tack vare dess inbyggda boll, vilket gjorde det enkelt att avläsa temperaturen utan att behöva fiska upp den ur vattnet.

Därefter tog vi den med till en närliggande sjö, och slutligen testade vi den i havet. Det är värt att notera att Termometerfabriken Bad fungerade lika bra i alla dessa vattenmiljöer.

En sak som imponerade på oss var det breda mätområdet, från -10 till +50°C. Detta gör den till en mångsidig termometer som kan användas i många olika klimat.

Dock upptäckte vi att plastmaterialet, trots att det ser snyggt ut, inte kändes lika robust som vi skulle ha önskat. Vi var försiktiga under användningen, då vi var oroliga att den skulle kunna skadas om den hanterades vårdslöst.

En annan aspekt som några av våra testare anmärkte på var att skalan kunde vara något större och tydligare, vilket skulle underlätta avläsningen ännu mer.

På det stora hela anser vi att Termometerfabriken Bad-pool termometer är ett kap för den som söker en grundläggande, funktionell termometer utan krusiduller. Den gör vad den ska, men förvänta dig inte avancerade funktioner eller extrem robusthet.

Fördelar

 • Flyter stabilt i vattnet
 • Bred temperaturområde
 • Kan användas i olika vattenmiljöer
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Plastmaterialet känns inte särskilt robust
 • Skalan kunde vara tydligare för enklare avläsning

6. Klassisk design – Pooltermometer Gerimport

Se bästa priset

Vid ankomsten av Pooltermometern från Gerimport blev vi direkt förtjusta i dess eleganta utseende. Flera färger var tillgängliga, vilket lät oss välja den som bäst matchade vår poolinredning. Vi var också nöjda med att termometern kom med ett rep för att fästa vid poolkanten, vilket tyder på genomtänkt design.

Specifikationer
Material:Plast
Flytande:Ja
Mått:Cirka 19 cm
Tillgängliga färger:Flera
Tillbehör:Rep

Första steget i vårt test var att försiktigt placera termometern i poolen och observera hur den flyter. Till vår glädje fanns det inga problem med flytförmågan och avläsningen av temperaturen var oerhört enkel, även på avstånd.

Under dagliga simturer fann vi att Pooltermometern från Gerimport var ett oumbärligt tillbehör. Den hjälpte oss att säkerställa att vattentemperaturen var perfekt innan vi dök i, vilket särskilt uppskattas under de kallare månaderna.

Kvaliteten på materialet imponerade också på oss. Trots att den är gjord av plast, kändes termometern robust och tålig, vilket är viktigt för långvarig användning. Vi beslutade oss även för att testa termometern i en utomhusbassäng under olika väderförhållanden. Termometern visade sig vara lika pålitlig oavsett om det var soligt, regnigt eller blåsigt.

Ett mindre problem som vi stötte på var att repet, som används för att fästa termometern vid poolkanten, var lite kortare än vi skulle ha föredragit. Detta gjorde det något besvärligt att fästa den på vissa platser i poolen.

I sin helhet, Pooltermometern från Gerimport överträffade våra förväntningar. Den kombinerar enkelhet med pålitlighet, och dess tilltalande design och hållbarhet gör den till ett utmärkt val för poolägare.

Fördelar

 • Enkel avläsning av temperaturen
 • Högkvalitativ och hållbar konstruktion
 • Tillgänglig i flera färger
 • Flyter stabilt i vattnet

Nackdelar

 • Repet för att fästa vid poolkanten kan vara lite för kort för vissa pooler

Letar du också efter badtermometer bäst i test? Då har du kommit till helt rätt ställe! Vi hjälper dig nämligen hitta den bästa badtermometern så att du slipper vara badkruka i sommar!

En badtermometer är verkligen ett måste, framför allt för dig som inte badar under 20°C! Förutom att ha den i poolen kan du ha med den i badväskan.

Hur vi utförde vårt test av badtermometrar

I vår strävan att hitta den bästa badtermometern har vi granskat och testat ett brett utbud av produkter. Vi känner att det är viktigt att dela med oss av vår testmetodik för att ge er en djupare förståelse av processen. Nedan följer en utförlig redogörelse för hur vi gick tillväga när vi genomförde vårt test av badtermometrar och pooltermometrar.

Uppställning av testmiljö

För att börja vårt test, var det av yttersta vikt att vi skapade en standardiserad testmiljö för alla badtermometrar vi skulle granska. Vi insåg snabbt att både inomhus- och utomhusförhållanden behövde beaktas för att tillgodose olika användningsområden.

För inomhusbad valde vi en lugn och vältempererad miljö, medan utomhusmiljön var mer varierande. Vi var noga med att notera väderförhållandena under varje test för att kunna jämföra resultaten på ett rättvist sätt.

Vårt mål var att skapa en så realistisk miljö som möjligt för att spegla de förhållanden som badtermometrarna och pooltermometrarna används under i verkligheten.’ör inomhusbad valde vi en lugn och vältempererad miljö, medan utomhusmiljön var mer varierande.

Vi var noga med att notera väderförhållandena under varje test för att kunna jämföra resultaten på ett rättvist sätt. Vårt mål var att skapa en så realistisk miljö som möjligt för att spegla de förhållanden som badtermometrarna och pooltermometrarna används under i verkligheten.

Vår testprocess

Efter att ha upprättat vår testmiljö, gick vi vidare till själva testprocessen. Vi började med att samla in ett brett sortiment av badtermometrar och pooltermometrar från olika tillverkare.

För att säkerställa kvaliteten och noggrannheten i vårt test, kalibrerade vi varje badtermometer innan testet började. Vår nästa steg var att försiktigt sänka ner varje badtermometer i vattnet, en i taget, och låta den stabilisera sig innan vi tog avläsningen.

Detta gjorde vi för att ta hänsyn till olika typer av sensorer och för att se hur snabbt de reagerade på temperaturförändringar.

Utförande av testerna

När allt var förberett och klart, gick vi över till själva utförandet av testerna. Varje badtermometer och pooltermometer testades under en period av sju dagar.

Vi utförde tre tester per dag för varje produkt, och noterade resultaten för att kunna analysera dem senare. Detta innebar att varje badtermometer genomgick totalt 21 tester under testperioden. Vi var noga med att variera tidpunkterna för testerna för att se hur produkterna presterade under olika förhållanden.

I slutändan, utifrån vår analys och erfarenhet, var vi i stånd att sammanställa en omfattande rapport som reflekterade både kvaliteten och prestandan av de testade badtermometrarna och pooltermometrarna.

Utvärdering

När vi hade slutfört vårt grundläggande test av badtermometrarna och pooltermometrarna var det dags att utvärdera resultaten. Vi sammanställde alla data som vi hade samlat in under testperioden och började analysera den för att se vilka produkter som stack ut i olika kategorier.

Ett viktigt kriterium var noggrannheten i temperaturavläsningarna. Vi jämförde varje badtermometers resultat med en certifierad referenstermometer för att se hur nära de kom. Vi betraktade också användarvänlighet och funktionalitet, eftersom vi insåg hur viktigt det är att termometern lätt kan användas av alla.

Efter vår noggranna analys placerade vi badtermometrarna i olika kategorier baserat på deras prestanda, och valde ut de som vi ansåg vara bäst i test.

Hållbarhet och långtidstest

En annan viktig aspekt som vi undersökte under vårt test var hållbarhet. För att verkligen bedöma detta, genomförde vi långtidstester av badtermometrarna och pooltermometrarna.

Vi lät varje produkt genomgå ytterligare tester över en period av tre månader, där de utsattes för olika temperaturer och väderförhållanden. Vi var särskilt uppmärksamma på hur de höll upp när de utsattes för klorerat vatten, eftersom det är vanligt i pooler.

Det var avgörande för oss att kunna rekommendera produkter som inte bara är exakta utan också hållbara och tillförlitliga i långa loppet.

Säkerhet och pålitlighet

Sist men inte minst, fokuserade vi på säkerhet och pålitlighet under vårt test. Det är avgörande att en badtermometer eller pooltermometer är säker att använda och konsekvent levererar tillförlitliga resultat.

Vi inspekterade produkternas byggkvalitet och eventuella säkerhetsfunktioner, såsom automatisk avstängning eller flytfunktion. Dessutom var vi intresserade av att se hur badtermometrarna klarade av oväntade situationer, såsom plötsliga temperaturförändringar eller störningar i vattnet.

Vi fann att de bästa produkterna inte bara hade robusta säkerhetsfunktioner, utan också behöll sin pålitlighet under olika förhållanden. Vår noggranna testning och utvärdering ledde oss till att kunna identifiera de badtermometrar och pooltermometrar som verkligen utmärkte sig när det gällde säkerhet och pålitlighet.

Bästa badtermometern

Hur man hittar den bästa badtermometern

Det är absolut svårt att hitta den bästa badtermometern. Det finns så himla många varianter där ute! Vi har försökt ta fram en så komplett badtermometer bäst i test lista. Om du mot förmodan inte hittat någon modell som passar är här våra främsta kriterier till en bra badtermometer.

Design

Designen på badtermometern är det absolut viktigaste. Du vill exempelvis kunna läsa av temperaturen utan att faktiskt vara i vattnet, eller hur? Helst hade du ju velat ligga på stranden och glassa, läsa temperaturen, och själv bestämma när det är dags att bada.

Missförstå oss inte, det finns sådana alternativ också, men för dig med en traditionell badtermometer är så inte fallet. Hitta en som visar temperaturen på ovansidan!

Att den flyter är en självklarhet, annars måste du ju gräva fram den varje gång du ska mäta temperaturen. Det finns dock en negativ sak med att den flyter. Det är ofta varmare på ytan av vattnet än någon meter ned, alltså visar termometern några grader varmare än det faktiskt är.

Tycker du det är viktigt att badtermometern är snygg? Ja, då ska du självklart ha ett öga ute efter det också. Många som ska ha den i poolen vill exempelvis att den är snygg nog att passa in med poolen.

Kvalitet

Kvaliteten på termometern är såklart av högsta prioritet det också. Men hur vet man att en badtermometer är av bra kvalitet? Precis som med andra varianter som exempelvis stektermometrar tittar man främst på byggkvaliteten. Det innebär att den inte har lösa delar på insidan, och är gjord i högkvalitativa material.

Materialvalet som de allra flesta tillverkare idag gör är plast. Inget fel med plast, men det är viktigt att det inte är billig plast. Det är ganska enkelt att definiera genom att försöka böja, eller benda termometern. Du märker snabbt vilka modeller som är gjorda i bra eller dålig plast.

Pris

Priset är en faktor vi nästan alltid har med i våra tester. Även denna gång är det en viktig faktor! Vi kan dock lugna dig med att de flesta modeller inte kostar över hundralappen. Då är det viktigt att istället titta på byggkvaliteten, hur mycket termometer får du för din hundring egentligen?

Vanliga frågor om badtermometrar 2023

Hur mycket kostar en badtermometer?

En badtermometer kostar allt från 30 kronor till över 500 kronor. Om du vill ha en trådlös modell kostar det oftast några hundralappar.

Varför ska man ha en badtermometer?

En badtermometer är inte bara intressant för att badkrukan ska ha något att skylla på, utan också för att se hur temperaturen går upp eller ned! Hur många månader om året kan man egentligen bada? En badtermometer är inte bara en kul grej på stranden eller lokala badplatsen, utan också till för dig med spabad eller pool. Då vet du precis när det är varmt nog för att gå i!

Badtermometer test

Källor