Baguetteplåt

Letar du efter baguetteplåt bäst i test? Då är detta artikeln för dig! Vi hjälper dig nämligen hitta den bästa baguetteplåten för att fylla dina behov.

En baguetteplåt är grym för att få till perfekta baguetter. Den har små hål i undersidan vilket gör att baguetterna får till en jämn yta. Dessutom har de nästan alltid en non-stick-beläggning som gör att de slipper rengöras lika ofta.

Baguetteplåt bäst i test

1. Patisse baguetteplåt

2. Funktion baguetteplåt

3. Silikomart baguetteform

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

Prisklass: Billig

1. Patisse baguetteplåt – bäst i test!

Patisse baguetteplåt
Patisse baguetteplåt

Den plåt vi utsér till bäst i test är denna från Patisse. Den har allt man önskar sig, och kommer till riktigt billig prislapp. En non-stick beläggning hittas på ovansidan så att den slipper städas lika ofta.

Plåten är perforerad vilket ger baguetterna den perfekta tillagningen. Det faktum att den har tre rännor gör att den lämpar sig för alla hemmabagare! Du kan ju alltid bara använda en av rännorna om du inte önskar så mycket bröd.

2. Funktion baguetteplåt

Funktion baguetteplåt
Funktion baguetteplåt

För dig som lagar fler baguetter åt gången är den här modellen från Funktion ditt bästa alternativ. Den har nämligen 4 rännor! Dessutom är den gjord i en snygg svart färg.

Funktion är ett danskt märke som denna gång tillverkat en riktigt bra baguetteplåt. En non-stick beläggning för att inte brödet ska fastna på plåten. Dessutom är den perforerad så att baguetterna får de klassiska prickarna på undersidan.

3. Silikomart baguetteform

Silikomart baguetteform
Silikomart baguetteform

Detta är en lite annorlunda baguetteplåt, i den mån att det snarare är en brödform. Istället för att rymma långa baguetter är den istället gjord för små baguetter. Om du gör hembakta baguetter är den här formen perfekt! Då slipper du nästan forma de själv.

Förutom till just baguetter fungerar den här formen utmärkt till andra typer av frallor också.

De allra flesta plåtar kan inte diskas i maskin, men det kan den här! Så låt inte den fula designen lura dig, det är faktiskt en bra baguetteplåt.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en baguetteplåt?

En baguetteplåt kostar mellan 100kr och 200kr. Prisskillnaden beror på hur många baguetter du vill kunna tillaga åt gången (alltså storleken på plåten).

Varför baguetteplåt?

En baguetteplåt tar helt enkelt dina baguetter till nästa nivå! Det ger de klassiska noppor på undersidan och en helt perfekt gräddning varje gång. Baguetteplåtar är ju trots allt uformade för att göra just baguetter.

Vad kan man använda istället?

Om du inte har en baguetteplåt kan du antingen använda en perforerad plåt, eller lägga bröden direkt på gallret. Se dock till att ha rätt inställning på ugnen och att de gräddas lika mycket på ovan- som undersidan.

Bästa baguetteplåten

Hur hittar man den bästa baguetteplåten?

Att hitta den bästa baguetteplåten är svårt, eftersom de allra flesta ser väldigt lika ut. Det var just därför vi satte ihop vår topplista! Om du mot förmodan inte hittat en passande modell i topplistan; här är en kort köpguide.

Psst! Bakar du ofta? Kolla in vårt test av bakbord!

Non-stick

En non-stick beläggning är egentligen det allra viktigaste när det kommer till baguetteplåtar. Det gör inte bara att brödet inte fastnar under tillagning. Det gör också att du slipper rengöra den så ofta! Du kommer lätt kunna använda den mer än en gång innan den behöver diskas.

Storlek?

Storleken på plåten är upp till var och en såklart. Vi rekommenderar att du köper en med minst två rännor, så att du åtminstone kan tillaga två stycken åt gången. För dig som gör många baguetter åt gången finns det modeller med upp till fyra rännor, så du kan vara lugn. Välj den som passar dig, och var inte dumsnål! Köp hellre en med tre rännor som kostar en tjuga extra. Du kan ju alltid ha en eller två rännor tomma?

Hur diskas den?

De allra flesta baguetteplåtar kan tyvärr inte diskas i maskin på grund av sin non-stick beläggning. Däremot finns det modeller som är lättare att diska än andra! Titta på hur de är utformade så kan du enkelt avgöra om den är lätt eller svår att handdiska.

Baguetteplåt test

Hur gjorde vi vårt baguetteplåt test?

Vårt baguetteplåt test började med att hitta några passande modeller. Det gjordes genom att helt enkelt titta på vilka som var mest populära!

Vi tog en närmre titt på de tre utvalda modellerna med hjälp av kundrecensioner och beskrivningar. Med informationen vi hittat i de kunde vi sedan skriva våra egna recensioner om plåtarna.

Slutligen behövde vi sätta ihop vår topplista också! Detta var överlägset det svåraste steget eftersom de var så otroligt lika varandra. Med hjälp av kriterier som storlek, pris och material kunde vi dock avgöra vilken som var bättre och sämre. Därefter rangordnades de i topplistan.

Källor