Balkongmatta

Är du på jakt efter balkongmatta bäst i test? Då är den här artikeln för dig! Vi hjälper dig hitta den absolut bästa balkongmattan!

Golvet på balkongen eller altanen blir oftast kalla och varma under olika årstider och kan helt enkelt bli väldigt jobbiga att kliva på. Därför är det praktiskt att ha en snygg matta på balkongen eller altanen så att du bekvämt kan gå omkring!

Om en balkongmatta låter som något för dig så är det bara att fortsätta läsa! I denna artikel listar vi nämligen balkongmattor bäst i test. Du kan här nedanför läsa våra tre recensioner på tre olika balkongmattor och lite längre ned i artikeln även få svar på några vanliga frågor som kan uppstå under ditt sökande!

Balkongmatta bäst i test 2024

1. Brita balkongmatta

2. Inhouse Group balkongmatta

3. Ferm Living balkongmatta

Prisklass: Medium

Prisklass: Premium

Prisklass: Billig

Brita balkongmatta recension

Brita balkongmatta

Den självklara vinnaren på vår balkongmatta bäst i test 2022 lista kommer från Brita! Denna balkongmatta från Brita är en utmärkt matta för din balkong eller altan!

Detta är en tålig och hållbar balkongmatta tillverkad i ftalatfri plast från det svenska familjeföretaget Brita Sweden. Både designen och tillverkningen av mattan är utfört i Sverige enligt gamla vävtraditioner likt alla Britas klassiska plastmattor!

Materialet som Britas matta är tillverkat av är väldigt slitstarkt och tål olika typer av väder och vind. Mattan kan därför med fördel användas både inomhus och utomhus! Mattan har en storlek på 150 x 70 cm som gör att den lätt kan anpassas för exempelvis en långsmal balkong eller badrummet! Där man helt enkelt vill skapa en mysigare känsla.

Om du är ute efter en grym balkongmatta för din balkong, altan eller annan plats i huset så kan vi starkt rekommendera denna balkongmatta från Brita!

Inhouse Group balkongmatta recension

Inhouse Group balkongmatta

En annan självklar deltagare på vår lista är såklart denna balkongmatta från Inhouse Group! Detta är en dyrare balkongmatta som är perfekt för dig som är ute efter en balkongmatta av hög kvalitet och ett lite dyrare pris!

Denna balkongmatta från Inhouse Group är en utomhus matta och en inomhus matta. Den kan alltså användas både utomhus på till exempel balkongen och altanen men även inomhus i badrummet eller hallen!

Detta är en väldigt stilren balkongmatta melerad i svart/antracit. Den är ungefär 5mm tjock och flatvävd i konstfiber vilket gör den väldigt  lättskött och slitstark. Den är dessutom lätt att rengöra då du enkelt kan spola av den i duschen eller med trädgårdsslangen. Detta är en utmärkt balkongmatta för dig som är ute efter det lite dyrare och högkvalitativa!

Ferm Living balkongmatta recension

Ferm Living balkongmatta

Om du är ute efter det lite billigare alternativet så kan denna balkongmatta vara något för dig! Denna balkongmatta kommer från Ferm Living och är ett perfekt alternativ för dig som vill ha en billig men kvalitativ balkongmatta!

Denna matta från Ferm Living är en balkongmatta i lite mindre format och har en storlek på 50×70 cm. Den är tillverkad av ett miljösmart vävt polyestermaterial framställt av återvunna plastflaskor! Materialet är mycket tåligt och kan användas utomhus, vilket gör mattan perfekt till exempelvis uteplatsen eller balkongen.

Ferm Livings balkongmatta fungerar dessutom väldigt bra som en fin dörrmatta utanför eller innanför din ytterdörr. De asymmetriskt placerade fransarna ger en lekfull twist till den i övrigt stilrena designen. Om du är ute efter en billig och bra balkongmatta så kan denna matta vara något för dig!

Vanliga frågor

Vi vet att det kan uppstå en del frågor när man letar efter produkter online. Det finns så många olika balkongmattor med olika kvaliteter. Det kan lätt bli ganska rörigt. Men oroa dig inte! Här nedanför har vi samlat några vanliga frågor och besvarat dem så att du enklare kan hitta en balkongmatta som passar dig och ditt hem!

Vad är en balkongmatta?

En balkongmatta är helt enkelt en matta som är till för användning ute på en balkong eller altan. Den är konstruerad för att kunna tåla olika väder och på så sätt inte gå sönder lika enkelt som en vanlig matta hade gjort utomhus!

Bästa balkongmattan

Hur hittar man den bästa balkongmattan?

Det kan vara knepigt att veta exakt vad man ska titta efter när man letar efter produkter online. Det finns extremt många olika varianter med många olika kvaliteter och designer. Det kan lätt bli förvirrande. Men du behöver inte oroa dig om du känner dig vilse. Här nedanför kommer vi med några tips på saker som du kan kolla lite extra noga på när du ska välja en balkongmatta.

Storlek

Den viktigaste saken att tänka på när du ska välja en balkongmatta är storleken på den. Alla hem har olika stora balkonger och altaner så det viktiga är att du hittar en balkongmatta i en storlek som passar just dig och ditt hem! Med en lagom stor balkongmatta blir din balkong mycket mysigare och härligare att vara på.

Material

Materialet är också väldigt viktigt att tänka på när du ska välja en balkongmatta. En balkongmatta i ett skönt material blir mycket härligare att kliva på. Det bidrar i sin tur till att din balkong eller altan blir en mysigare miljö att vara på!

Design

Designen är något som vissa finner viktigare än andra. Vi på Hemmaprylar anser designen på en produkt alltid är värt att titta lite extra noga på! När det kommer till balkongmattor så kan en snygg sådan hjälpa till att skapa en mysigare stämning på balkongen. Särskilt om den matchar med resten av inredningen!

För ännu mysigare stämning på balkongen rekommenderar vi solcells-ljusslingor! Att hänga en sådan på utsidan av balkongen är en otrolig mysfaktor.

Balkongmatta test

Hur gjorde vi vårt balkongmatta test?

Det första vi gjorde när vi inledde vårt balkongmatta test var att hitta några varianter online som presterat bra enligt tidigare kunder. När vi hittade de populäraste varianterna läste vi mer ingående om dem. Vi samlade information om varianterna från olika kundrecensioner och produktbeskrivningar.

Med informationen kunde vi sedan skriva våra egna recensioner. Slutligen så var det dags att sätta ihop själva bäst i test listan. Detta gjorde vi genom att jämföra och rangordna de olika balkongmattorna mot varandra. I jämförelsen ingick material, design och pris.

Källor