Ballongvisp bäst i test 2021 – hitta bästa ballongvispen!

Letar du också efter ballongvisp bäst i test 2021? Då har du kommit rätt! I den här artikeln rankar vi från den bästa ballongvispen till den sämsta i en topplista.

Ballongvispen är en viktig kökspryl för alla där ute, oavsett om du bakar eller lagar mat. Att skaffa en bra ballongvisp från början kommer inte bara spara dig pengar, utan också tid i köket. Läs nedan för att hitta våra varmaste rekommendationer.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för cervera.se

Ballongvisp bäst i test 2021

1. De Buyer ballongvisp

2. Zwilling Pro ballongvisp

3. Anders Petter ballongvisp

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

De Buyer ballongvisp – bäst i test!

De Buyer ballongvisp
De Buyer ballongvisp

Detta är en lite annorlunda ballongvisp från De Buyer, men det är också därför vi klassar den som bäst. Den har dubbla trådar, vilket gör att du behöver vispa betydligt mindre för samma resultat.

Ergonomiskt utformat handtag för dig som ska vispa under lite längre perioder.

Vispen får till perfekt fluff, och kostar inte överdrivet mycket mer än liknande modeller, rekommenderas!

Zwilling Pro ballongvisp recension

Zwilling Pro ballongvisp
Zwilling Pro ballongvisp

Detta är en ballongvisp ur Zwillings Pro serie. Perfekt för att slå en snabb majonär eller vispa grädde. Dessutom i lite mindre storlek så att den passar de flesta bunkar och skålar.

Ergonomiskt handtag som är utformad efter handen, helt tillverkat i stål. Längst upp på handtaget hittar du en ögla som gör att du enkelt kan hänga upp den när den inte används.

Att tillägga är det faktum att denna ballongvisp också är diskmaskinsäker!

Anders Petter ballongvisp recension

Anders Petter Stenfors ballongvisp
Anders Petter Stenfors ballongvisp

Vi tar ofta med Anders Petter i våra tester av köksprylar, och så är även fallet denna gången. En enkel ballongvisp med få trådar, så förvänta dig att behöva vispa lite längre än med ovanstående modeller.

Hela vispen är tillverkad i rostfritt stål och tål därför att diskas i maskin. Tyvärr gör materialvalet denna gång att den är lite baktung och kan enkelt välta ur skålen.

En ögla hittas längst upp på handtaget för enkel upphängning när den inte används.

Allt som allt en bra variant för dig som letar efter en billig ballongvisp.

Rösle ballongvisp recension

Rösle ballongvisp
Rösle ballongvisp

Denna variant från Rösle är en så kallad “honorable mention” i topplistan. Tyvärr tyckte vi inte den platsade i topp 3 för att den har dyr prislapp men lågt antal trådar.

Annars är det faktiskt ett helt okej alternativ. Helt tillverkad i rostfritt stål och tål därför diskmaskinen. Tål dessutom att användas i temperaturer upp till 260°C.

Vi skulle endast rekommendera denna modell om du får den till rabatterat pris.

Vanliga frågor

Vad är en ballongvisp?

Den mest populära vispen är ballongvispen, vilket är gjord av flera stål (eller plast) trådar i en böjd form. Med den formen får vispandet in mycket luft vilket gör den bäst lämpad för att vispa ägg, majonäs och grädde. Enkelt förklarat används den för att fluffa till under vispandet.

Måste man ha en ballongvisp?

Om du vispar grädde eller äggvitor är en ballongvisp ett måste. Med en traditionell visp kan det ta upp till 30 minuter att få fluffa till det tillräckligt. Om du däremot redan har en elvisp kan du nog skippa ballongvispen.

Varför en ballongvisp?

En ballongvisp ökar mängden luft som läggs till i maten som vispas. Såser, grädde och äggvitor är bara några av de saker som vispas bäst med en ballongvisp. Den ögade mängden luft ökar också volymen, vilket resulterar i en mer luftig och fluffig textur.

Hur mycket kostar en ballongvisp?

En ballongvisp kostar omkring 200kr. Vissa modeller sträcker sig upp till 300kr, medan vissa kostar så lite som 50kr. Men för 200kr får du en medelmåttlig variant.

Bästa ballongvispen

Hur hittar man den bästa ballongvispen?

Det kan vara knepigt att hitta den bästa ballongvispen. Här är därför några av våra tips för att du ska kunna hitta den bästa för dig:

Material

Materialet är väldigt viktigt när det kommer till ballongvispar. Vi rekommenderar de varianter som är helt tillverkade i rostfritt stål. Det finns modeller tillverkade av silikon eller plast, men dessa blir utslitna betydligt snabbare.

Handtaget i sig kan vara gjort av något annat än stål, men då måste det ändå klara av att diskas i diskmaskin. Att diska en ballongvisp för hand är nästan omöjligt…

Antal trådar

Antal trådar är ett av de viktigaste kriterierna när du ska välja den bästa ballongvispen. Vi rekommenderar över 14 trådar för bäst resultat.

Varför man ska ha så högt antal trådar som möjligt är för att både spara tid och musklerna. Mer antal trådar betyder snabbare resultat.

Handtag

Handtaget måste vara utformat efter handen! Många varianter erbjuder det idag, men inte alla. Om du ska vispa större mängder mat, eller under längre perioder är handtagets utformning viktigt.

Välj helt enkelt en visp som känns skön i handen.

Ögla eller inte?

Planerar du på att hänga upp vispen när den inte används? Välj i så fall en modell som har en ögla längst upp på handtaget. Annars kommer du behöva en heffalösning.

Pris

Priset är en faktor oavsett vad man ska köpa, men lyckligtvis är skillnaden i pris inte särskilt stor mellan olika ballongvispar. Välj någon i medelprisklassen på omkring 200kr och du kommer vara mer än nöjd.

Ballongvisp test

Hur gjorde vi vårt ballongvisp test?

Vårt ballongvisp test började med att leta efter några modeller som vi kunde ha med i testet. Då tittade vi först och främst på vad tidigare kunder hade att säga. Efter det läste vi på vidare om de modeller som fått bra betyg. Vi valde också minst en variant i varje prisklass för att topplistan skulle ha något som passar alla.

Vi läste sedan produktbeskrivningar, specifikationer och kundrecensioner om de modeller vi valt att ta med. Med hjälp av informationen vi hittat skrev vi sedan våra egna recensioner om var och en.

Till sist återstod bara att skapa en ballongvisp bäst i test lista. För att jämföra de olika modellerna användes kriterier som material, trådantal och pris. När de jämförts lades de in från bäst till sämst i topplistan.

*Läs fler tester om bakprylar som bakmatta test!

Avslutande ord

En ballongvisp är ett måste, framför allt om du inte har en elvisp. Man kan förstår vispa grädde utan elvisp men det är inget vi rekommenderar.

Vi hoppas att du hittat en ballongvisp som passar dig i vår topplista och blir nöjd med ditt val. Om du inte hittat en som passar dig i vår lista hittar du en köpguide lite längre ned i den här artikeln.

Källor