Bålpanna

1. Bäst i test – Espegard 60cm Bålpanna

Espegard 60cm Bålpanna

Se bästa priset

Espegard 60cm bålpanna är en fantastisk produkt som förvandlar utomhusvistelser till oförglömliga och trevliga stunder med familj och vänner.

Modellen är utformad för att passa perfekt i trädgården, vid strandkanten, i stugan eller i fjällen och erbjuder en möjlighet att både laga mat och njuta av en sprakande brasa året runt.

Robustheten hos denna bålpanna är imponerande, med en trefotskonstruktion där benen är justerbara efter underlaget, vilket säkerställer stabilitet.

Eldkaret kan också justeras i höjdled, vilket är perfekt för att anpassa höjden efter matlagning eller avkoppling. Lufttillförseln ökas genom hålet i botten, vilket underlättar att tända brasan. Ett praktiskt uppsamlingskärl för fett, glöd och aska finns på undersidan.

Espegard 60cm bålpanna är tillverkad av syrafast stål och har en diameter på 60 cm och en höjd på 170 cm, med en total vikt på 21 kg. Med en rad tillbehör kan användaren koka kaffe, grilla våfflor och toast eller tillreda värmande grytor direkt över den öppna elden.

Espegards motto “Mer tid ute” uppmuntrar till att upptäcka de många fördelarna med att tända en brasa och tillbringa mer tid utomhus.

2. Premiumval – Sunwind Jette 80cm recension

Sunwind Jette 80cm Bålpanna

Se bästa priset

Sunwind Jette 80cm är en bålpanna som erbjuder enastående kapacitet och funktionalitet för matlagning utomhus.

Denna modell är perfekt för stora sammankomster, som exempelvis familjemiddagar eller fotbollslagets grillkvällar, tack vare den generösa diametern på 80 cm som ger gott om utrymme på grillgallret.

Konstruktionen av denna bålpanna är mycket robust, med ett kraftigt gjutjärn på 3,2 mm. Bålpannan vilar säkert ovanför marken, understödd av ett stativ med tre kraftiga ben. Detta bidrar till en trygg användning och minimerar risken för olyckor.

Förutom att vara en härlig värmekälla för kyliga kvällar, är Sunwind Jette 80cm också idealisk för matlagning. Grillgallret kan justeras på tre olika nivåer, vilket gör det enkelt att anpassa värmen efter olika typer av mat.

Modellen inkluderar även ett gnistskydd som förhindrar spridning av gnistor och ökar säkerheten ytterligare.

Med en totalvikt på 15,6 kg är Sunwind Jette 80cm både stabil och hållbar. Detta är en bålpanna som kommer att ge många minnesvärda stunder för användaren och deras gäster.

3. Billigast – Sunwind Ask 64cm recension

Sunwind Ask 64cm Bålpanna

Se bästa priset

Sunwind Ask 64cm bålpanna erbjuder en fantastisk kombination av stämningsfullt bål och praktisk, bekväm grillning. Med denna modell kan användare njuta av en säker eldstad tack vare att elden höjs från marknivån.

Dessutom är grillgallret justerbart i höjd, vilket gör det enkelt att anpassa efter olika typer av mat som tillagas.

Gnistgaller ingår och förstärker säkerheten ytterligare genom att förhindra gnistor från att spridas. Bålpannan vilar på tre stabila ben och är tillverkad av kraftigt gods på 1,5 mm, vilket bidrar till dess hållbarhet och kvalitet.

Produkten passar utmärkt både i hemmaträdgården och vid stugan, där den kan användas som en trevlig värmekälla eller för grillning.

Grillgallret kan justeras i tre olika nivåer, vilket ger ytterligare flexibilitet vid användning. Sunwind Ask 64cm bålpanna har följande mått: bålpanna Ø 64 cm, grillgaller Ø 55 cm, höjd 123 cm och en vikt på 11 kg. Denna modell är ett ypperligt val för dem som söker en säker och mångsidig bålpanna.

Köpguide för bålpannor 2024

Letar du också efter bålpanna bäst i test 2024? Då har du kommit till rätt sajt! I den här artikeln visar vi dig den absolut bästa bålpannan för dig och dina utekvällar.

Älskar du också att ha en öppen eld ute i trädgården, ha grillkvällar med vänner och familj eller behöver du bränna skräp på ett enkelt sätt? Då skulle en bålpanna vara något för dig! Med en bålpanna kan du på ett säkert sätt ha en mysig och kontrollerad eld ute i trädgården på de ljuva sommarkvällarna eller bränna löv, grenar eller annat skräp på hösten.

Om detta låter som något för dig så har du hamnat helt rätt! I denna artikel listar vi nämligen bålpannor bäst i test! Du kan här nedanför läsa våra tre recensioner på tre bålpannor och lite längre ned i artikeln även få svar på några vanliga frågor som kan uppstå under ditt sökande!

Vanliga frågor om bålpannor

Det är vanligt att det förekommer en del frågor när man letar efter produkter online. Just därför har vi här nedanför samlat och besvarat några vanliga frågor som kan förekomma under ditt sökande efter en riktigt bra bålpanna!

Hur mycket kostar en bålpanna?

En bålpanna kostar omkring 2000kr. Alltså ungefär lika mycket som en stekhäll.

Vad är en bålpanna och vad används den till?

En bålpanna är en typ av panna oftast tillverkat i gjutjärn som används till lite olika saker. Den främsta funktionen är såklart att bränna saker i den.

Du kan använda bålpannan och elden som du gör upp i den som en värme källa på kalla kvällar i trädgården. Eller så kan du med hjälp av ett grillgaller på bålpannan grilla mat på den!

Hur hittar man den bästa bålpannan?

Det kan vara knepigt att veta exakt vad man ska titta efter när man letar efter en bra bålpanna! Men oroa dig inte, här nedanför har vi samlat några tips på saker du kan vara uppmärksam på!

Konstruktion

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du ska välja en bålpanna är själva konstruktionen av den. Du vill ju såklart att bålpanna ska vara säker att använda och gjord av ett starkt material så att inga olyckor inträffar.

Just därför bör du kolla på en bålpanna som på något vis är upphöjd en bra distans från marken och är gjort av ett material och form som håller elden säkert!

Storlek

Storleken är såklart en viktig sak att tänka på när du ska välja en bålpanna. Det är helt enkelt upp till dig att hitta en bålpanna i din önskade storlek.

Om du vet med dig om att du kommer att elda mycket saker om gången så kan en större bålpanna rekommenderas. Om du till exempel ska använda bålpannan för att grilla på får du också vara uppmärksam på att bålpanna är i en lagom storlek för just det!

Om du köper tillbehör som inte följer med bålpannan, exempelvis grillgaller eller överdrag, så är det viktigt att du ser till att de matchar storleken på din bålpanna!

Pris

En sak som kan vara viktigt att ha i åtanke är priset på bålpannan. Vissa finner detta viktigare än andra. Vi alla befinner oss i olika ekonomiska situationer, så vissa har råd att spendera mer på bålpannor än andra.

Så det gäller att du kollar efter en bålpanna i din prisklass och som har det som du är ute efter i en bålpanna!

Hur gjorde vi vårt bålpanna test?

Det första vi gjorde när vi skulle inleda vårt bålpanna test var att hitta några olika varianter online som presterat bra enligt tidigare kunder. När vi hittade de populäraste varianterna så läste vi mer ingående om dem.

Vi tittade främst på olika kundrecensioner och produktbeskrivningar. Med informationen som vi samlade på oss från dessa texter kunde vi sedan skriva våra egna recensioner. Slutligen så var det dags att sätta ihop själva bäst i test listan.

Detta gjorde vi genom att jämföra de olika bålpannorna mot varandra. I jämförelsen ingick de olika varianternas konstruktion, storlek och pris.

Källor