Bärbar CD-spelare

Letar du också efter bärbar cd spelare bäst i test? Då har du kommit till rätt ställe! I denna artikel hittar vi den bästa bärbara CD spelaren.

Många tycker det är uråldrigt att använda en CD-spelare, men de har faktiskt en användning fortfarande, att spela CD skivor! Nu är det bara dags för dig att hitta den absolut bästa för att maximera din musikupplevelse.

Bärbar CD-spelare bäst i test

1. Grundig GCDP 8000

2. Soundmaster CD9220

3. Denver DMP-391

1. Grundig GCDP 8000 – bäst i test!

Grundig GCDP 8000
Grundig GCDP 8000

Detta är en mer modern CD spelare som tillverkats av det svenska märket Grundig. På grund av dess grymma funktionalitet utsér vi den till bärbar CD spelare bäst i test!

På ovansidan hittar du alla knappar du kan önska dig, samt en schysst LCD-display. Den har också en förinställd digital equalizer som optimerar ljudet. Om ljudböcker är något du föredrar har den till och med “resume play” för det!

En riktigt bra bärbar CD spelare som inte kostar skjortan!

2. Soundmaster CD9220

Soundmaster CD9220
Soundmaster CD9220

Detta var en av de trevligaste modellerna vi testade. Den har alla funktioner man önskar sig, samtidigt som den håller ett lågt pris.

Navigationen är väldigt simpel med hjälp av den lilla LCD-skärmen på toppen. Där kan du byta låt, spola tillbaka, spela slumpmässiga låtar och så vidare. Samtidigt ser du låtnamnet på displayen, riktigt smidigt!

2. Denver DMP-391

Denver DMP-391
Denver DMP-391

Den här bärbara CD spelaren från Denver har ett antal riktigt händiga funktioner. Till exempel har den designats för att du inte ska råka trycka förbi en låt när den ligger i väskan.

Den har också ett inbyggt bas-förstärkande system som fungerar riktigt bra för dig som gillar lite extra bas. Man får också med ett par hörlurar, men man kan förstås koppla in egna istället.

Det vi kan klaga på är LCD-displayen som de har valt att ha rund istället för fyrkantig, det gör det väldigt svårt att se!

Vanliga frågor

Var kan man köpa en bärbar CD spelare?

Bärbara CD spelare är idag ganska svåra att få tag på, just för att de inte är så populära längre. CDON och Ginza har definitivt bäst sortiment, du kan nog skippa fysiska butiker helt och hållet.

Är det skillnad på olika CD spelare?

Självklart! En del CD-spelare har exempelvis en inbyggd equalizer som ger ljudet den där lilla extra touchen i rätt riktning. Sedan är funktionaliteten och användbarheten helt olika från modell till modell.

Hur mycket kostar en bärbar CD spelare?

Nästan alla bärbara CD spelare kostar omkring 500kr. Därför är det viktigt att istället jämföra dess funktioner, inte bara priset.

Bästa bärbara CD spelaren

Hur hittar man den bästa bärbara CD-spelaren?

Den bästa bärbara CD-spelaren hittas faktiskt genom att hitta en så modern variant som möjligt. Man ser ganska snabbt på designen om den skapades 2006 eller 2018. Om du inte hittat vad du letat efter i vår topplista kommer här en kort köpguide.

Ser den modern ut?

Det första du ska titta på är hur modern den ser ut att vara. Det säljs faktiskt fortfarande CD-spelare som designades för 20 år sedan, men såklart är dessa inte särskilt bra. De gamla modellerna kostar ofta lika mycket som de nyare, trots att deras funktionalitet är markant sämre.

Se till att den har alla funktioner

Se för guds skull till att CD-spelaren har alla funktioner du önskar dig! Det inkluderar inte bara att du ska kunna skippa till nästa låt. Det betyder också att den ska kunna spela om låter, slumpmässigt välja ut låtar, och att skivan startas där den senast stoppades.

Ljudkvalitéten

Ljudkvaliteten är såklart det allra viktigaste, du ska ju faktiskt lyssna på CD skivor! Titta i produktbeskrivningen om modellen i fråga har en equalizer-funktion. Detta betyder att ljudet kommer för-optimerat. Det är också en bra idé att titta på vad föregående kunder har att säga, de brukar ofta kommentera om ljudet är dåligt.

Enkel display

Att displayen är enkel kanske låter som en självklarhet, men det finns faktiskt många modeller som har knepiga displayer. Välj en som är rektangulär, och som visar vilken låt som spelas. Något mindre än det är bara inte acceptabelt.

Bärbar CD spelare test

Hur gjordes bärbar CD-spelare testet?

Vi ska vara ärliga och säga att vi inte hade så bra koll på CD-spelare innan testet inleddes. Därför behövde vi titta ännu noggrannare på utbudet innan vi kunde avgöra vilka modeller som platsade i en topplista. Vi hittade till slut några CD-spelare som fått bra recensioner, och läste på mer ingående om de.

Vi försökte hitta kundrecensioner, men de var få, så vi fick istället läsa på mer om modellernes tekniska förmågor. Med informationen som hittats på nätet kunde vi sedan sätta ihop våra egna recensioner om spelarna.

Sist men inte minst; en bärbar CD-spelare bäst i test lista behövdes också! Den sammansattes efter att vi jämfört de olika produkternas förmågor. Jämförelsen bestod bland annat av kriterier som display, ljudkvalitet, utformning och såklart pris.

Källor