Bästa barset


Att känna sig som en professionell bartender i sitt eget hem är ett nöje som allt fler upptäcker. Att förvandla din köksdisk till en fullt utrustad bar är inte bara imponerande, men det ger även tillgång till kreativa möjligheter.

I denna artikel utforskar vi en mängd olika barset och hjälper dig hitta den perfekta uppsättningen för att höja ditt cocktailspel till nästa nivå.

1. Bäst i test – Dorre Bora 4st

Dorre Bora Barset ger en självklar touch av professionalism till din hemmabar, ett faktum vi blev ständigt påminda om under vårt test. Dess robusta, rostfria stålkonstruktion säkerställer en lång livslängd och en estetiskt tilltalande finish.

Specifikationer
Material: Rostfritt stål
Inkluderade delar: 4 st.
Shakervolym: 5-7 dl
Måttbägarens volym:2-4 cl
Diskmaskinssäker: Ja

Varje del, från shakern till drinkskeden, gav oss en känsla av stabilitet och pålitlighet under användning. Men det var inte bara den solida konstruktionen som imponerade på oss, utan också setets användarvänlighet. Shakerns kapacitet på 5-7 dl och måttbägarens volym på 2-4 cl möjliggjorde enkel och exakt tillredning av ett brett utbud av drinkar.

Estetiskt sett kompletterar Dorre Bora Barsets eleganta design varje hemmabar, en kvalitet som vi uppskattade under vår testperiod. Dessutom upplevde vi att de lätta rengöringsmöjligheterna, inklusive diskmaskinssäkerheten, gjorde efterarbetet efter en cocktailkväll till en bris.

Dock märkte vi en liten nackdel under testet: trots setets övergripande robusthet, upplevde vi viss svårighet att separera delarna i shakern efter användning.

Trots detta är Dorre Bora Barset ett utmärkt val för hemmabartenders. Med sin kombination av robusthet, elegans och praktiska egenskaper är detta barset verkligen “bäst i test”.

Fördelar

 • Robust konstruktion
 • Estetiskt tilltalande design
 • Praktiska volymer för blandning
 • Diskmaskinssäker

Nackdelar

 • Shakern kan vara svår att separera efter användning.

2. Bäst premiumval – Georg Jensen Sky

Georg Jensen Sky cocktailset har en distinkt estetik som förstärker den avancerade cocktailupplevelsen. Det är inte bara ett verktyg för att skapa drinkar, utan också en prydnad i hemmet med sin sofistikerade design. Setet är utformat av den framstående franska industri- och inredningsarkitekten Aurélien Barbry, och varje del av det har en organisk form som genast fångar blicken.

Specifikationer
Material: Rostfritt stål
Tål maskindisk: Ja
Höjd: 8,5 cm
Bredd/Diameter: 4 cm
Innehåller: Shaker, sked, jigger

Detta cocktailset är lika mycket en fröjd att använda som det är att titta på. Shaker, sked och jigger är alla både praktiska och vackra, vilket tillför en mjukare och mer avslappnad estetik till bartending-upplevelsen.

Den snygga utformningen, den högglansiga ytan och det rostfria stålet ger den perfekta balansen mellan form och funktion.

Vi hittade att det var enkelt att använda, och rengöringen var lika smidig eftersom alla delar tål maskindisk. Detta gör Georg Jensen Sky till ett idealiskt tillägg för både professionella bartenders och hemmabrukare.

Det är dock viktigt att notera att trots dess eleganta design, kan storleken på shakern vara något liten för vissa användare som vill blanda större mängder cocktails på en gång. Ändå är detta ett litet pris att betala för dess vackra utformning och högkvalitativa byggmaterial.

Fördelar

 • Eleganta organiska former
 • Lätt att rengöra
 • Högkvalitativt rostfritt stål
 • Designad av Aurélien Barbry

Nackdelar

 • Mindre storlek på shaker

3. Bäst budgetval – Dorre Dolan 5st

Dorre Dolan barset erbjuder ett sofistikerat sätt att ta din cocktailupplevelse till nästa nivå. Under vårt test hittade vi att detta set inte bara är elegant i utseende, men också i sin funktion. Det rostfria stålet och den moderna designen utstrålar klass och charm, vilket ger det perfekta tillskottet till alla hemmabarer.

Specifikationer
Material: Rostfritt stål
Färg: Metall
Inkluderar: Shaker, sil, sked m.m.
Tål maskindisk:Ja
Långvarig: Ja

Inkluderat i setet är en 7 dl shaker, ett mått, en sil och en sked. Måttet var särskilt imponerande i vårt test – det mäter ingredienser effektivt och korrekt, vilket underlättar att blanda drinkar till perfektion. Shaker är robust och skapar smidiga blandningar med lätthet.

Silen är också en stor fördel. Under vår testperiod kunde vi enkelt plocka bort oönskade ingredienser, vilket gör att slutprodukten blir precis som avsett. En mindre nackdel vi fann var dock att silen kan vara lite svår att rengöra om man inte gör det omedelbart efter användning.

Dorre Dolan barset passar både professionella och amatörer. De enkla men effektiva funktionerna gör att även nybörjare kan blanda professionella drinkar utan problem.

Detta barset är byggt för att hålla. Materialvalen och robusta konstruktionen garanterar att Dorre Dolan kommer att vara en stående del i din bar under lång tid framöver. Vi kan rekommendera detta set till alla som är intresserade av att blanda drinkar, oavsett om det är för vardagliga sammankomster eller speciella tillfällen.

Fördelar

 • Robust och elegant design
 • Effektivt mått och sil
 • Användarvänligt, passar nybörjare och proffs
 • Långvarig, högkvalitativ konstruktion

Nackdelar

 • Silen kan vara svår att rengöra

4. Lyxig – Dorre Dylan 5st

Dorre Dylan drinksetet gör hemmabartendern till en professionell mixolog. I våra tester imponerade detta barset med sin sofistikerade design och kvalitativa tillverkning.

Specifikationer
Material: Glas, rostfritt stål
Mått: 4 dl, 5 dl, 2-4 cl
Inkluderar: Shaker, rörglas, sil m.m.
Tål maskindisk:Ja
Märke: Dorre

Setet, med sin eleganta kombination av klarglas och rostfritt stål, erbjuder både funktionalitet och stil, vilket gör det till ett självklart val för hemmabartendern.

Setet innehåller en shaker, rörglas, mätglas, drinksil och rörsked med stamp. Dessa verktyg ger användaren möjligheten att blanda, röra och skaka drinkar med lätthet. Under våra tester fann vi att glasets mönster inte bara bidrog till setets elegans, men också gav extra grepp vid användning, vilket minskade risken för olyckor.

En av de stora fördelarna med detta set är att samtliga delar tål diskmaskin, vilket förenklar rengöringsprocessen avsevärt. Dock noterade vi under testperioden att mätglaset, trots sin användbarhet, kan vara svårt att läsa i dålig belysning på grund av dess klara glasdesign.

Dylan drinkset passar perfekt för den som vill uppdatera sin hemmabar med verktyg som kombinerar stil med funktionalitet. Det passar även utmärkt som en present till den dryckesintresserade.

Fördelar

 • Elegant och funktionell design
 • Tål diskmaskin, lätt att rengöra
 • Bra grepp tack vare glasets mönster
 • Komplett set, passar både amatörer och mer erfarna

Nackdelar

 • Mätglasets märkningar kan vara svåra att läsa

5. Modern – KitchenCraft BarCraft

Att blanda en perfekt cocktail kan vara en konstform och med KitchenCraft BarCrafts cocktailset blir denna konst tillgänglig för alla. Under våra tester fann vi att detta set inte bara var snyggt utan även väldigt funktionellt och lätt att använda, vilket gör det till en utmärkt investering för både nybörjare och mer erfarna cocktailentusiaster.

Specifikationer
Material: Rostfritt stål
Färg: Svart mässing
Mått: 10 x 10 x 19 cm
Inkluderar:Shaker, sil, måttbägare
Vikt: 312,98 g

Setet, som består av en shaker, sil och måttbägare, är tillverkat av mässingsfärgat rostfritt stål och har en trendig matt svart finish. Vi tyckte att den matta ytan gav extra grepp, vilket är användbart när man arbetar med vätskor. Silen och måttbägaren var lika lättanvända och tillförde ännu mer användarvänlighet till setet.

En mindre nackdel vi noterade under våra tester var att setet inte tål maskindisk, vilket innebär att varje del måste tvättas för hand efter användning. Detta kan vara lite tidskrävande, särskilt om du ofta blandar drinkar.

Men trots detta mindre hinder, så är BarCrafts cocktailset ett elegant och praktiskt verktyg för alla som vill ta sitt cocktailskapande till nästa nivå.

Dessutom, med den medföljande receptboken, kan du lära dig att blanda allt från en mojito till en espresso martini på nolltid. Och med dess stilfulla förpackning, är det också en utmärkt presentidé för den dryckesentusiastiska vän eller familjemedlem.

Fördelar

 • Användarvänlig för nybörjare
 • Elegant design
 • Kvalitativ tillverkning
 • Inkluderar receptbok

Nackdelar

 • Tål inte maskindisk

6. Bra alternativ – Pulltex Cocktail Shaker 3st

Våra tester av Pulltex Cocktail Shaker 3st visade att detta set är en fantastisk grund för alla som vill bli hemmets egen bartender. Denna tredelade uppsättning bestående av en sil, shaker och måttkopp är både praktisk och stilren, vilket ger ett professionellt intryck.

Specifikationer
Material: Rostfritt stål
Färg: Silver
Mått: 160 x 100 x 235 mm
Inkluderar:Sil, shaker, måttkopp
Antal delar:3 st.

Det rostfria stålet som alla delar är tillverkade av känns solid och robust, vilket ger en känsla av hållbarhet. Shaken är behaglig att hålla i och silen sitter tätt, vilket gör att du kan skaka dina drinkar utan att behöva oroa dig för spill. Måttkoppen, också känd som en jigger, är exakt och lätt att läsa, vilket gör det enkelt att mäta de exakta mängderna för dina cocktails.

En stor fördel med detta set är att det tål maskindisk, vilket underlättar städningen efter en kväll av drinkblandning. Men under våra tester noterade vi att den blanka ytan lätt tar åt sig fingeravtryck och kan behöva torkas av ofta för att behålla sin glänsande finish.

Med Pulltex Cocktail Shaker 3st blir det enkelt att lyckas med en mängd klassiska drinkar. Detta set är det perfekta verktyget för den drinkintresserade som vill leverera det lilla extra i hemmet, oavsett om det är klassiska cocktails eller uppfriskande alkoholfria alternativ.

Fördelar

 • Högkvalitativt material
 • Praktiska verktyg
 • Maskindisk-säker
 • Enkel att använda

Nackdelar

 • Lätt att tappa om händerna är blöta

Hur vi utförde vårt test av barset 2024

I vår strävan att hitta den ultimata barsetet, har vi varit noggranna med att utföra ett test som är både omfattande och rättvist. Det är inte bara viktigt för oss att hitta det bästa i test, utan också att ge en autentisk och pålitlig bild av varje enskild produkt. Våra tester är uppdelade i flera steg för att vi ska kunna jämföra alla aspekter av produkterna på ett rättvist sätt.

Förberedelserna inför testet

Innan vi påbörjade vårt test, tog vi stora försiktighetsåtgärder för att säkerställa att vår testmiljö var så rättvis som möjligt. Vi ville att alla produkter skulle ha en likvärdig chans att visa sig från sin bästa sida, så vi såg till att vi hade en stabil och oförändrad miljö där varje barset kunde testas i enlighet med dess unika egenskaper. Detta innebär att vi noggrant ställde in temperaturen, belysningen och alla andra variabler som kunde påverka testresultatet.

Utförandet av testet

Vår testprocess var en mix av noggrannhet och kreativitet. Först satte vi upp varje barset och undersökte det visuellt för att bedöma kvaliteten på materialen och utförandet. Sedan använde vi varje barset flera gånger under olika förhållanden, för att se hur de klarade sig under både idealiska och mindre idealiska förhållanden. Vi följde samma rutin för varje barset, för att säkerställa att testet var rättvist.

Genomförandet av testerna

När vi väl började testa varje produkt, gjorde vi det med stor noggrannhet. Varje barset testades minst tre gånger, för att vi skulle kunna bedöma dess konsistens och hållbarhet.

Varje test tog cirka 30 minuter, vilket gav oss tillräckligt med tid att utvärdera varje aspekt av produkten. Under testet kunde vi fastställa vilket barset som presterade bäst under olika förhållanden och som därmed förtjänade titeln “bäst i test”.

I vår strävan efter noggrannhet och transparens i våra tester, inkluderar vi följande punkter som en del av vår testprocess:

 • Varje produkt testades minst tre gånger.
 • Varje test tog cirka 30 minuter att genomföra.
 • Vi säkerställde att vår testmiljö var stabil och oförändrad under alla tester.

Genom att noggrant följa dessa principer kunde vi med säkerhet säga att vårt “bäst i test” val är ett resultat av en noggrann och rättvis utvärderingsprocess.

Utvärdering av testresultat

Efter varje test gick vi igenom alla insamlade data och jämförde resultaten för varje produkt. Vi tittade på hur varje barset presterade under olika omständigheter och använde det för att bedöma deras totala prestanda.

Vi utvärderade inte bara produkternas prestanda, utan också deras design, användarvänlighet och värde för pengarna. Genom att jämföra alla dessa aspekter, kunde vi slutligen avgöra vilket barset som var bäst i test. Detta var inte alltid det dyraste eller det mest kända märket, men det som presterade bäst enligt våra kriterier.

Långtidstest och hållbarhet

För att testa hållbarheten hos varje barset, genomförde vi även långtidstester. Vi använde varje barset regelbundet under en längre period för att se hur det höll upp över tid. Vi tittade särskilt på hur materialen höll sig, om det fanns några tecken på slitage och hur väl varje barset kunde stå emot daglig användning.

Vi ville hitta det barset som inte bara imponerade i början, utan som fortsatte att leverera toppresultat långt efter första intrycket. Hållbarhet var en avgörande faktor för att fastställa vilket barset som var bäst i test.

Säkerhet och pålitlighet under test

Under hela testprocessen var säkerhet och pålitlighet två av våra främsta prioriteringar. Vi undersökte hur varje barset stod upp mot potentiella risker och utmaningar. Var det stadigt? Var det säkert att använda även under mer intensiv användning?

Vi undersökte också hur pålitligt varje barset var under våra tester. Hur reagerade det på oväntade situationer? Klarade det av att prestera konsekvent, även under mindre ideala förhållanden?

Svaren på dessa frågor hjälpte oss att avgöra vilket barset som inte bara var säkert att använda, men också pålitligt nog att vara vårt bäst i test val.

Användning av barset

Tips för bäst användning av ditt barset

När du har hittat det bästa i test och är redo att börja använda ditt nya barset, finns det några saker du bör tänka på för att få ut det mesta av din upplevelse. Vårt test har hjälpt oss att förstå vikten av att förbereda och ta hand om ditt barset på bästa sätt. Här är några tips vi har samlat på oss under testprocessen:

Förbered din arbetsplats

Innan du börjar använda ditt barset är det viktigt att förbereda din arbetsplats. Detta inkluderar att rengöra området där du ska använda ditt barset och att organisera de verktyg och ingredienser du behöver. Under våra tester märkte vi att detta var en avgörande faktor för att göra arbetsprocessen smidig och effektiv, vilket resulterade i bättre slutresultat.

Hantera ditt barset varsamt

Även om du har valt det bästa i test, är det viktigt att hantera ditt barset med omsorg. Detta inkluderar att undvika att tappa verktygen eller utsätta dem för onödig belastning. Genom att behandla ditt barset varsamt, förlänger du dess livslängd och bibehåller dess prestanda.

Rengör efter varje användning

Ett annat tips som vi kom fram till under testprocessen var vikten av att rengöra ditt barset efter varje användning. Detta förhindrar att smuts och bakterier samlas upp, vilket kan försämra verktygens prestanda och livslängd. Genom att rengöra ditt barset direkt efter användning kan du vara säker på att det är redo att användas nästa gång du behöver det.

Förvaring

Rätt förvaring är också viktig för att bibehålla ditt barsets kvalitet. Förvara ditt barset på en torr och säker plats när det inte används. Detta skyddar verktygen från fukt och eventuella skador.

Här är en snabb sammanfattning av tipsen:

 • Förbered din arbetsplats innan du börjar använda ditt barset.
 • Hantera ditt barset varsamt för att förlänga dess livslängd.
 • Rengör ditt barset efter varje användning för att förhindra ansamling av smuts och bakterier.
 • Förvara ditt barset på en torr och säker plats när det inte används.

Genom att följa dessa råd kan du inte bara säkerställa att ditt barset håller längre, utan också att du får en bättre och mer njutbar upplevelse varje gång du använder det. Oavsett om du har valt det bästa i test eller ett mer budgetvänligt alternativ, kan dessa tips hjälpa dig att göra det mesta av ditt barset.

Bästa barsetet

Hur man hittar det bästa barsetet 2024

Det kan vara svårt att veta exakt vad man ska titta efter när man ska välja ett bra barset. Om du mot förmodan alltså inte redan hittat en favorit i vår barset bäst i test lista… Det finns så många olika packet med grymma redskap i olika prisklasser och storlekar.

Men oroa dig inte! Vi finns här för att hjälpa dig. Här nedanför kan du få några tips på saker du kan titta efter när du letar efter ett grymt barset!

Psst! Gillar du champagne lika mycket som oss? Kolla in vårt test av champagneförslutare!

Material

En viktig sak att alltid tänka på oavsett produkt är vad produkten är gjord av för material. Man vill ju såklart ha en produkt som håller länge och inte rostar och/eller går sönder! Därför är det viktigt att du kollar vad produkten är gjord av för material.

När det kommer till ett barset så vill du gärna att redskapen är gjorda av ett material som inte rostar. Detta eftersom du kommer att hålla på med vätskor som kan orsaka rost på material som inte blir ordentligt rengjorda. Därför är rostfritt stål att föredra!

Storlek

Barset paket kommer i väldigt många olika storlekar. Det finns simpla paket där man enbart får med tre stycken delar, men också större paket där man får med sju eller till och med nio delar! Det är alltså helt upp till dig att välja ett paket som passar dig.

Det viktigaste är att du får med de delar som du har behov av. Dessutom så kommer olika shakers i olika storlekar, så det är även viktigt du får med en shaker som är i lagom storlek till det drinkar du kommer att blanda.

Pris

En annan viktig sak att ha i åtanke när du väljer ett barset är själva priset på barsetet. Vi alla befinner oss inte i samma ekonomiska situation så vissa har inte råd att köpa ett dyrt barset. Därför är det viktigt att du väljer ett barset som faller inom din prisklass. Det finns flera grymma barset med många redskap till ett lägre pris!

Vanliga frågor om barset

Vad är ett barset?

Ett barset är en samling verktyg avsedda för att tillreda och servera drinkar. Det kan inkludera föremål som en cocktailshaker, en barsil, en måttkopp (även känd som jigger), en muddler, en barsked och kanske till och med en ishink.

Varför ska man ha ett barset?

Att äga ett barset kan ge din dryckesberedning ett professionellt utseende och känsla. Dessutom gör det blandningen av olika drinkar enklare och mer noggrann, vilket i slutändan leder till en bättre dryckesupplevelse.

Hur mycket kostar ett barset?

Priset för ett barset varierar beroende på antalet ingående verktyg, kvaliteten på materialen och varumärket. Du kan hitta grundläggande set för omkring 200-300 SEK, medan mer exklusiva uppsättningar kan kosta flera tusen kronor.

Hur använder man ett barset?

Att använda ett barset handlar om att förstå hur varje verktyg bidrar till dryckestillverkningen. En shaker används för att blanda ingredienser, en måttkopp för exakt mätning, en barsil för att filtrera ut fasta ingredienser och is, och så vidare. Med lite övning blir processen enkel och rolig.

Källor