Batteriljus

1. Bäst i test – Star Trading Flamme Batteriljus 4st

Star Trading Dinner LED-ljus 4st

Det finns flera problem och risker med vanliga stearin- och värmeljus, därför bör du titta närmare på batteridrivna modeller. Flamme från Star Trading är ett typiskt batteriljus som erbjuder ett fint sken och håller länge.

Trots att ljusen är eldrivna är de tillverkade i äkta vax och med sitt varmvita sken kan man nästa mista dem för att vara riktiga ljus. Lågan är en LED lampa, vilket innebär att den inte blir särskilt varm och till skillnad från äkta ljus kan du lämna dessa i gång utan uppsyn.

Eftersom ljusen är så pass låga passar de utmärkt att använda i såväl lägre bordsljusstakar som flerarmade ljusstakar eller ljuskronor. Ljusen är formade och de ser ut som att de redan har brunnit en stund.

Ljusen har en inbyggd timer som går på en 24 timmars cykel. När du tänder ljuset kommer det att vara tänt i 6 timmar och därefter släkt i 18 timmar.

Batteriljusen Flamme drivs av två stycken AA-batterier och har en batteritid på hela 200 timmar, tiden är därmed betydligt längre än vad riktiga ljus kan brinna.

2. Premiumval – Star Trading Tealight Batteriljus 6st

Star Trading Tealight Batteriljus 6st

Tealight från märket Star Trading är ett pack med hållbara och snygga värmeljus, som självklart är batteridrivna.

De 6 stycken ljusen har en varm och vit flimrande låga och då ljusen ska placeras i en ljuslykta eller liknande kommer det nästintill vara omöjligt att skilja dem från vanliga värmeljus, som annars skulle placeras i sådana lyktor eller stakar.

Precis som andra ljus från Star Trading har även denna modell en timerfunktion som bygger på en 24 h cykel. Timern gör att ljusen lyser 6 h efter påslagning och sedan står de släckta i 18 h.

Eftersom ljusen drivs av batteri är dem brandsäkra och kan användas i både sovrum och barnkammare, trots att du inte har uppsyn över vare sig ljus eller barn.

Produkten har en total batteritid på 200 h och i kombination med timerfunktionen innebär det ca. 33 dygn av användande, därefter måste batteriet bytas.

Batteriljusen är inte särskilt glada i fukt och regn men om du placerar dem i en lykta med tak över kan de gärna stå ute under kortare perioder.

3. Populärt alternativ – Uyuni 3D Flame Batteriljus

Uyuni 3D Flame Batteriljus 1st

3D Flame är ett hållbart och kvalitativt batteriljus producerat från danska Uyuni Lighting. Produkten har allt som vanliga värmeljus har, men dessutom är 3D Flame säkrare och har en längre användning.

Tack vare det batteridrivna ljusets lätt flammande och patenterade låga i 3D får konsumenten ett väldigt verkligt resultat. Produkten skapar samma mjuka och inbjudande känsla i rummet som vanliga brinnande ljus gör.

Det unika med detta batteridrivna ljus är dess medföljande fjärrkontroll. Kontrollen gör det möjligt att använda olika funktioner, exempelvis kan ljuset ändras till dimmer.

Dessutom kan du med hjälp av fjärrkontrollen ställa in en timer på 4, 6, 8 och 10 h, i stället för att bara använda den inbyggda timern på 6 h.

Utöver själva ljuset inkluderar köpet batterier, vilket innebär att produkten kan användas direkt när den kommit hem till dig.

Vårt tips här på hemmaprylar är att placera det batteridrivna ljuset i en stake som delvis täcker ljuset. Den metoden gör det oerhört svårt att urskilja om produkten är riktig eller eldriven.

Lista över de bästa batteriljusen 2024

 • Bäst i test: Star Trading Flamme Batteriljus 15cm 2st
 • Premiumval: Star Trading Tealight Batteriljus 6st
 • Populärast: Uyuni 3D Flame Batteriljus

Köpguide för batteriljus 2024

Letar du också efter batteriljus bäst i test? Den här artikeln är perfekt för dig i så fall! Vi letar fram de bästa batteriljusen för dina behov.

Batteriljus är ett bra alternativ för dig som inte vill riskera en olycka i hemmet. Du behöver inte stänga av dina batteriljus när du lämnar rummet utan kan låta dem lysa och ge en behaglig stämning dygnet runt. Idag finns det många bra batteriljus som är väldigt lika riktiga ljus, och ibland kan det nästan vara svårt att se skillnaden.

Batteriljus har blivit allt mer populära på grund av deras säkerhet, användarvänlighet och mångsidighet. Du kanske funderar på att köpa några för ditt hem, men känner dig osäker på vad du ska leta efter.

Här listar vi de tre batteriljusen på marknaden som vi anser vara allra bäst. Vi har valt ut tre olika typer av ljus för att du lättare ska kunna hitta det bästa ljuset i den kategorin av ljus du letar efter.

Vad bör du tänka på när du köper batteriljus? När du letar efter batteriljus finns det några faktorer som är viktiga att överväga för att hitta rätt ljus för dina behov. Här är några saker att tänka på:

 • Batterityp och livslängd
 • Kvalitet och design
 • Funktioner och inställningar
 • Vilket typ av ljus?
 • Timer
 • Utomhustålig
 • Fjärrkontroll
 • Rörlig låga
 • Batteritid

Batterityp och livslängd

Kontrollera vilken typ av batteri som krävs för de batteriljus du är intresserad av. Ofta används AA-, AAA- eller knappcellsbatterier. Se även till att undersöka batterilivslängden, så att du vet hur länge ljusen kommer att vara tända innan du behöver byta batterier.

Kvalitet och design

Välj batteriljus som är tillverkade av högkvalitativa material och har en attraktiv design som passar din inredning och stil. Det kan vara en god idé att investera i ljus av hög kvalitet för att säkerställa att de varar länge och förblir vackra över tid.

Funktioner och inställningar

Fundera på vilka funktioner och inställningar som är viktiga för dig. Vill du ha ljus med dimmerfunktion, timer eller fjärrkontroll? Tänk på hur du planerar att använda batteriljusen och välj modeller som erbjuder de funktioner som passar bäst för dina behov.

Vilket typ av ljus?

Du behöver förstås besluta dig för vilket typ av bra batteriljus du vill ha. Är det värmeljus, stearinljus eller blockljus du letar efter? Men du bör också titta på vilken nyans på själva ljusskenet det avger.

”Varmvita LED-ljus ger oftast det mest behagliga ljuset och är de som liknar äkta ljus allra mest.”

Timer

Nästa sak du bör titta på är om batteriljuset har en inbyggd timer och hur många timmar den i så fall är inställd på. En del riktigt lyxiga ljus har en inställningsbar timer, men de allra första har förinställd timer.

Leta efter ett ljus med timer som passar det du söker, många ljus är inställda på att lysa i cirka 6 timmar men variationer förekommer. De bästa batteriljusen brukar lysa ganska länge.

Utomhustålig

Något många även eftersöker är att man kan ha batteriljusen utomhus. Därför är detta något du måste överväga när du köper batteriljus bäst i test.

Fjärrkontroll

Vissa batteriljus kommer med en fjärrkontroll. Detta gäller dock mest för dyrare varianter. Om du vill ha ett batteriljus med fjärrkontroll rekommenderar vi dyrare ljus.

Rörlig låga

De flesta batteriljusen kommer med en “rörlig låga” men inte alla. Vill du ha batteriljus med rörlig låga måste du innan du köper läsa om ljuset har den funktionen.

Batteritid

Den sista punkten vi rekommenderar att du undersöker när du ska hitta det bästa batteriljuset är batteritiden, eller brinntiden som det också kallas för ibland. Ju längre batteritid desto bättre.

Bästa batteriljusen

Allmän information och råd om användning av batteriljus

Olika typer av batteriljus

Det finns flera olika typer av batteriljus att välja mellan, beroende på dina behov och preferenser. Här är några av de vanligaste:

 • LED-batteriljus: Dessa ljus drivs av LED-lampor och är mycket energieffektiva. De ger ett klart och jämnt ljus som kan vara varmt eller kallt, beroende på modellen. LED-batteriljus finns i olika former och storlekar, såsom värmeljus, pelare och stearinljusliknande modeller.
 • Flickerande batteriljus: För en mer realistisk känsla finns det batteriljus som har en inbyggd funktion för att skapa en fladdrande effekt, likt en äkta låga. Dessa ljus kan vara särskilt trevliga att ha när du vill skapa en mysig atmosfär.
 • Fjärrstyrda batteriljus: Vissa batteriljus kan styras med en fjärrkontroll, vilket gör det enkelt för dig att tända och släcka dem på avstånd. Detta kan vara särskilt användbart om du har placerat ljusen på svåråtkomliga ställen eller om du vill tända och släcka dem snabbt under en fest eller ett event.

Hur kan du använda batteriljus för att förbättra ditt hem och evenemang?

Batteriljus kan användas på en mängd olika sätt för att förbättra atmosfären i ditt hem och vid evenemang. Här är några idéer för hur du kan använda dem:

 1. Skapa en mysig atmosfär: Placera batteriljus runt om i ditt vardagsrum, sovrum eller badrum för att skapa en avslappnande och inbjudande atmosfär. De ger ett mjukt ljus som är perfekt för att varva ner efter en lång dag eller för att njuta av en lugn stund för dig själv.
 2. Dekorera för fester och evenemang: Använd batteriljus för att skapa en festlig och elegant atmosfär vid fester, bröllop och andra evenemang. Du kan placera dem på bord, i ljuslyktor eller hänga dem från träd för att skapa en magisk känsla.
 3. Utomhusbelysning: Batteriljus är perfekta för utomhusbruk, eftersom de inte påverkas av vind och väder. Använd dem för att lysa upp din trädgård, uteplats eller balkong på ett säkert och energieffektivt sätt.

Säkerhetstips för användning av batteriljus

Även om batteriljus är säkrare än traditionella ljus, är det fortfarande viktigt att använda dem på ett ansvarsfullt sätt. Följ nedanstående tips.

Håll batteriljusen borta från vatten och fukt: Se till att dina batteriljus inte utsätts för vatten eller fukt, eftersom detta kan orsaka skador på batterierna eller elektroniken.

Byt ut batterierna regelbundet: För att säkerställa att dina batteriljus fortsätter att fungera optimalt, se till att byta ut batterierna när de börjar bli svaga. Använd alltid nya, fräscha batterier av rätt typ för att undvika problem.

Undvik att placera batteriljus i direkt solljus: Ljusen kan värmas upp av solen, vilket kan orsaka skador på batterierna eller ljusets yttre skal. Försök placera dem på skuggade platser när du använder dem utomhus.

Håll batteriljusen utom räckhåll för barn och husdjur: Även om batteriljus är säkrare än levande ljus, är det fortfarande viktigt att hålla dem utom räckhåll för små barn och nyfikna husdjur, eftersom de kan utgöra en kvävningsrisk om de sätts i munnen.

Ta hand om dina batteriljus för långvarig användning

För att dina batteriljus ska hålla så länge som möjligt och behålla sitt utseende är det viktigt att ta väl hand om dem. Gör detta för att underhålla dina batteriljus:

 • Förvara dem på en sval, torr plats: När dina batteriljus inte används, förvara dem på en sval och torr plats för att undvika skador från fukt och värme.
 • Rengör dem regelbundet: Torka av dina batteriljus med en mjuk, fuktig trasa för att hålla dem rena och fria från damm och smuts. Använd inte slipande rengöringsmedel eller redskap som kan repa ytan på ljusen.
 • Byt ut batterierna korrekt: När det är dags att byta ut batterierna, se till att du följer tillverkarens instruktioner och sätter i batterierna på rätt sätt. Felaktigt isatta batterier kan leda till att ljusen inte fungerar eller i värsta fall orsaka skador på batteriljusen.
 • Kontrollera ljusen regelbundet: Gör en rutinmässig inspektion av dina batteriljus för att se till att de är i gott skick och fungerar som de ska. Om du upptäcker några problem, byt ut dem eller kontakta tillverkaren för hjälp och råd.

Miljövänliga aspekter av batteriljus

Eftersom vi alla vill bidra till en mer hållbar framtid, är det viktigt att tänka på miljöaspekterna när du väljer batteriljus. Här är några tips för att göra miljövänliga val.

LED-teknik är mycket energieffektiv och har en lång livslängd, vilket minskar avfallet och resursförbrukningen jämfört med traditionella glödlampor.

Genom att använda uppladdningsbara batterier i dina batteriljus minskar du mängden engångsbatterier som hamnar på soptippen och sparar resurser på lång sikt.

När batterierna har nått slutet av sin livslängd, se till att återvinna dem på rätt sätt enligt lokala riktlinjer och lagstiftning. Detta hjälper till att förhindra att skadliga ämnen hamnar i naturen och främjar återvinning av resurser.

Utforska kreativa sätt att använda batteriljus

Batteriljus erbjuder oändliga möjligheter att uttrycka din kreativitet och skapa unika belysningsarrangemang. Här är några idéer för att inspirera dig:

Kombinera batteriljus med andra dekorativa element: Använd batteriljus tillsammans med blommor, kottar, snäckor eller andra naturliga material för att skapa en unik och personlig dekoration.

Skapa ljusinstallationer: Använd batteriljus för att skapa intressanta ljusinstallationer på väggar, hyllor eller i fönster. Du kan arrangera dem i mönster, bokstäver eller former för att skapa en iögonfallande display.

Dekorera för temafester och evenemang: Batteriljus är perfekta för att skapa en specifik atmosfär vid temafester och evenemang. Välj ljus i färger som matchar ditt tema, eller använd dem för att skapa ljuseffekter som passar din fest eller event.

Batteriljus test

Vanliga frågor om batteriljus

Hur mycket kostar ett batteriljus?

Priset för batteriljus bäst i test varierar beroende på kvalitet, typ av ljus, brinntid och liknande. Oftast är priset högre än för äkta ljus, även om det finns billigare varianter. Vanligt pris för batteriljus är runt 100 till 500 kronor. De dyrare ljusen har ofta bättre batteritid och ser många gånger mer verklighetstrogna ut än vad de billigare ljusen gör. Billiga batteriljus i de allra brukar även sakna timer.

Finns det verklighetstrogna batteriljus?

Det finns gott om verklighetstrogna batteriljus eftersom det är väldigt populärt. Verklighetstrogna batteriljus brukar däremot vara lite dyrare än andra billigare alternativ.

Vill man köpa batteriljus med timer?

Ja det rekommenderas verkligen att man köper batteriljus med timer. En timer möjliggör att man kan sätta tid på hur länge ljuset ska vara tänt. Man kan exempelvis välja att ljuset ska lysa i 1, 2 eller 3 timmar.

Hur länge håller batteriljus?

Livslängden för batteriljus varierar beroende på batterityp och ljusets kvalitet. De flesta batteriljus kan vara tända i 100-200 timmar innan batterierna behöver bytas ut. Det är viktigt att använda högkvalitativa batterier och följa tillverkarens rekommendationer för bästa resultat.

Är batteriljus vattentäta?

Vissa batteriljus är designade för att vara vattentäta och kan användas utomhus eller i fuktiga miljöer. Det är viktigt att kontrollera produktbeskrivningen för att säkerställa att ljusen är lämpliga för ditt tänkta användningsområde.

Kan jag använda uppladdningsbara batterier i batteriljus?

Många batteriljus är kompatibla med uppladdningsbara batterier, vilket kan vara ett miljövänligare och mer kostnadseffektivt alternativ än engångsbatterier. Se till att följa tillverkarens rekommendationer för batterityp och laddning för bästa resultat.

Sammanfattning

Batteriljus erbjuder många fördelar jämfört med traditionella ljus. För det första är de säkrare eftersom de inte har någon öppen låga. Detta innebär att du slipper oroa dig för olyckor orsakade av eld, särskilt om du har barn eller husdjur.

Batteriljus är också mycket praktiska, eftersom de inte rinner, vilket innebär att du slipper städa upp vaxrester. Slutligen är de mycket mångsidiga och kan användas i en mängd olika situationer, såsom fester, bröllop och utomhusevenemang, utan att oroa dig för vindar som blåser ut dem.

Källor