đŸ„‡Blender bĂ€st i test 2021 – hitta den bĂ€sta blendern!

Letar du ocksÄ efter blender bÀst i test 2021? DÄ har du hittat rÀtt! I den hÀr artikeln hjÀlper vi dig hitta den bÀsta blendern för dig och ditt hem. Vi vet vilken djungel det Àr dÀr ute nÀr det kommer till att vÀlja blender. DÀrför hittar du ocksÄ en kort köpguide i slutet av artikeln, samt lite vanliga frÄgor och svar.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för cervera.se

Blender bÀst i test 2021

1. Bosch VitaBoost blender

2. Witt classic blender

3. Stenfors blender

Bosch VitaBoost blender
Witt classic blender
Stenfors blender

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Bosch VitaBoost blender recension

Bosch VitaBoost blender
Bosch VitaBoost blender

Denna Bosch VitaBoost blender utser vi pÄ redaktionen till blender bÀst i test 2021! Det Àr en uppdaterad version av den tidigare VitaBoost modellen. En riktigt kraftfull blender med en motor pÄ 2,2 hÀstkrafter. Den gör silkeslena smoothies trots att man stoppar i rÄa grönsaker och nötter!

Kannan som kommer inkluderad Àr i tritan som klarar att mixa och tillaga rÄa ingredienser till en fÀrdig soppa. Tritan-materialet gör ocksÄ att den bÄde Àr robust och hÄllbar. Det Ànda negativa vi hittade med Bosch VitaBoost blendern var ljudnivÄn, den lÄter vÀldigt mycket.

Den har ocksÄ hastighetsinstÀllningar och pulsfunktioner. Dessutom har den tre förinstÀllda program för soppa, rengöring och smoothie.

Överlag en av de bĂ€sta blenders pĂ„ marknaden idag, dessutom till ett överkomligt pris!

Witt classic blender recension

Witt classic blender
Witt classic blender

Denna Witt classic blender Àr en av de bÀttre modellerna pÄ vÄr blender bÀst i test 2021 lista. Den Àr kraftfull, riktigt snygg och enkel att hantera. En stÄl-design som passar i alla kök dÀr ute.

Den har tre automatiska program för smoothies, krossad is och ett rengöringsprogram. Dessutom har Witt classic blender ett manuellt vridreglage som har hastighet- och pulsfunktion.

Den klarar bÄde mjuka och hÄrda ingredienser, och gör en silkeslen smoothie eller soppa. Den gör det dessutom pÄ nolltid pÄ grund av dess varvtal pÄ 20 000 per minut!

Överlag Ă€r Witt classic blender ett riktigt bra alternativ för dig som söker nĂ„got i medelprisklassen.

Stenfors blender recension

Stenfors blender
Stenfors blender

Denna Stenfors blender Àr ett bra alternativ för dig som söker en billig blender. Glaskannan har en kapacitet pÄ 1,5L och har sex stycken knivblad som krossar och delar upp ingredienserna ordentligt. Dock tyckte vi att motorn var nÄgot klen om man jÀmför med de andra i detta blender test.

Stenfors blendern har 5 olika hastighetsval och en pulsfunktion för snabb mixning. Kannan tyckte vi var högkvalitativ.

Designen Àr stilren och passar nog i de flesta kök, Ànnu bÀttre om du har svart eller silvrigt klinkers.

Överlag Ă€r Stenförs blendern den bĂ€sta billiga blendern vi testade. Den rekommenderas varmt av oss pĂ„ redaktionen till dig som har en lite mindre budget.

Vanliga frÄgor nÀr man ska hitta den bÀsta blendern

Vi vet att det kan komma upp en hel del frÄgor nÀr man ska hitta den bÀsta blendern 2021. DÀrför har vi inte bara satt ihop vÄr blender bÀst i test lista, utan ocksÄ svar pÄ lite vanliga frÄgor kring mixers.

blender test

Hur vÀljer man blender bÀst i test 2021?

Att köpa köksapparater, sÀrskilt en som anvÀnds sÄ ofta som en mixer, Àr ett stort steg för en hemmakock. Det hjÀlper inte att mixers kan variera kraftigt i nÀstan alla kategorier, inklusive storlek, hastighet och styrka. FrÄn en enkel maskin för att göra drinkar till en professionell blender, de varierar Àven i pris frÄn 300kr till lÄngt över 6000kr. Innan du handlar kan du anvÀnda vÄr bÀsta blenders lista hÀr ovan för att fÄ ett hum om vilken riktning du ska gÄ.

Storlek

Blenders kan variera i storlek enormt. Det Ă€r dĂ€rför viktigt att du vĂ€ljer rĂ€tt storlek. Om förvaringsutrymmet Ă€r ett problem kan det vara en bra idĂ© att vĂ€lja en kompakt blender för enstaka portioner. För den som gillar att förbereda mĂ„ltider i förvĂ€g – eller ofta lagar mat till mer Ă€n bara sig sjĂ€lv – kan det vara en bra idĂ© att vĂ€lja en större storlek.

Hastighet och effekt

Alla hemmakockar behöver inte en blender med en massa funktioner – en enkel men kraftfull maskin kan ibland vara den bĂ€sta. Blenders kan dock anvĂ€ndas för överraskande komplexa uppgifter som att mala kött, göra jordnötssmör och krossa is.

Hastighet: Leta efter blenders med mellan 3 och 10 hastighetsinstÀllningar. Mindre Àn tre ger dig inte tillrÀckligt med kontroll, och fler Àn 10 instÀllningar Àr inte nödvÀndiga. Att ha en pulsknapp Àr dock viktigt!

Effekt: 500 watt Àr i allmÀnhet tillrÀckligt för den typiska anvÀndningen av mixern, som att göra milkshakes och mixa smoothies. (LÀs mer om hur stark blender man behöver hÀr!)

bÀsta blendern

Leta efter extra tillbehör

Om du bor litet och inte har mycket köksutrymme över kan det underlÀtta att ha en blender som kan göra flera saker. DÄ slipper du köpa till exempel en matberedare eller stavmixer.

  • Personliga koppar: Blanda ihop en dryck direkt i kopp-storlek som du kan ta med dig.
  • SkĂ„lar för hackning/blandning: Med större containrar kan mixern ocksĂ„ fungera som matberedare.
  • Kaffekvarn: Vissa modeller kan mala saker som kryddor och kaffebönor.

Priset

Sist men inte minst Àr priset en stor faktor nÀr det kommer till den bÀsta blendern. Det finns gott om alternativ för kvalitativa, hÄllbara maskiner pÄ marknaden till ett överkomligt pris. Det finns ocksÄ gott om alternativ för professionella maskiner till riktigt höga priser! Ta dig tid att se över din budget och dina behov innan du gör ett köp.

mixer bÀst i test

Hur rengör man en blender?

Vad du behöver:

  • Varmt vatten
  • Diskmedel

Instruktioner:

  1. HÀll vatten i mixern: Fyll mixerkannan ungefÀr till hÀlften med varmt vatten frÄn en vattenkokare eller kranen.
  2. TillsÀtt diskmedel: TillsÀtt bara en droppe diskmedel.
  3. SlÄ pÄ mixern: SÀtt tillbaka mixerkannan pÄ basen och hÄll locket med en handduk. SlÄ pÄ mixern och lÄt den gÄ i cirka 10 sekunder.
  4. HÀll ut det varma vattnet och skölj: Skölj ur mixern ordentligt med mer varmt vatten. Voila! Du bör ha en helt ren blender utan att nÄgon smoothie, soppa eller barnmat finns kvar att skrubba ut.

LÀs en fullstÀndig guide om att rengöra blendern hÀr!

Hur fungerar blenders?

Blenders Ă€r mycket enkla köksredskap att förstĂ„ sig pĂ„. Du stoppar in dina ingredienser i container pĂ„ toppen, trycker pĂ„ knappen, sĂ„ mixas dina ingredienser! PĂ„ de flesta modeller kan du stĂ€lla in effekt med hjĂ€lp av ett hjul, och Ă€ven “pulsera” mixningen för ett resultat med textur.

LÀs mer om vad blenders egentligen Àr hÀr!

Hur gjorde vi vÄrt blender test?

För att göra vÄrt blender test behövde vi först och frÀmst ta reda pÄ vilka modeller som skulle vara med. Detta gjordes genom att kolla pÄ kundrecensioner och vÀlja ut de mest omtyckta modellerna.

DÀrefter lÀste vi igenom massor av kundrecensioner, produktbeskrivningar och kollade pÄ modellernas funktioner, design och kvalitet. Med den informationen vi hittade skrev vi ihop egna recensioner för var och en.

Slutligen satte vi ihop en blender bÀst i test lista genom att jÀmföra prestanda, kvalité och design. De pÄ topplistan Àr rankade frÄn bÀst till sÀmst.

Vad Àr de populÀraste varumÀrkena?

Vitamix

Detta företag erbjuder kommersiella och konsumentversioner av sina blenders. De Àr kraftfulla och populÀra. Priserna varierar mellan 2500kr och 6500kr. NÄgra av deras modeller har vi till och med inkluderade pÄ vÄr blender bÀst i test 2021 lista.

Blendtec

Företagets grundare satsade pÄ att göra den mest kraftfulla mixern pÄ marknaden. Du betalar för den hÀr muskeln. Priserna varierar frÄn 4000kr till 11000kr.

Ninja

Dessa blenders har ett unikt blad. Ninja hÀvdar att designen pulveriserar is till snö. Företaget Àr kÀnt för sina stavmixers och traditionella blenders.

NutriBullet

Detta företag Àr specialiserat pÄ personliga blenders för smoothies och shakes. Priserna varierar frÄn cirka 800kr till 1500kr.

Oster

FrĂ„ga din mormor om en “Osterizer.” Detta mĂ€rke har funnits lĂ€nge. Deras blenders Ă€r av lĂ„ga till medelhöga priser. Kolla in dem om du vill ha ett retroutseende för din köksredskap. KitchanAid Ă€r ett annat blender-mĂ€rke som har retro-designer.

Breville

Detta företag frÄn Australieb tillverkar ett brett utbud av köksmaskiner. De har medelstora till höga priser, mellan 1000kr och 5000kr för personliga modeller och multifunktionella modeller.

Cuisinart

Detta Àr ett respekterat varumÀrke för köksredskap. Cuisinarts sortiment av blenders fÄr massor av positiva recensioner online.

Hamilton Beach

Hamilton Beach tillverkar blenders med lÄgt till medelhögt pris. AnvÀndare ger dem höga betyg för dess hÄllbarhet.

Kitchenaid

KitchenAid Àr kÀnt som ett pÄlitligt varumÀrke för hushÄllsapparater. Blenders Àr mÄttligt dyra. KitchenAid Pro Line-serien av blenders har en 3,5 hÀstkraftsmotor. Riktigt kraftfulla modeller som dessutom har en schysst retrodesign!

Hur mycket kostar en blender?

En blender kostar allt frÄn 500kr till 10 000kr. Allt beror pÄ hur bra blender du vill ha, vilka funktioner och sÄ vidare.

KĂ€llor