Blender – hitta den bästa blendern!

Letar du också efter blender bäst i test 2024? Då har du hittat rätt! I den här artikeln hjälper vi dig hitta den bästa blendern för dig och ditt hem. Vi vet vilken djungel det är där ute när det kommer till att välja blender. Därför hittar du också en kort köpguide i slutet av artikeln, samt lite vanliga frågor och svar.

Blender bäst i test 2024

1. Bosch VitaBoost blender

2. Witt classic blender

3. Stenfors blender

Bosch VitaBoost blender
Witt classic blender
Stenfors blender

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Bosch VitaBoost blender recension

Bosch VitaBoost blender
Bosch VitaBoost blender

Denna Bosch VitaBoost blender utser vi på redaktionen till blender bäst i test 2024! Det är en uppdaterad version av den tidigare VitaBoost modellen. En riktigt kraftfull blender med en motor på 2,2 hästkrafter. Den gör silkeslena smoothies trots att man stoppar i råa grönsaker och nötter!

Kannan som kommer inkluderad är i tritan som klarar att mixa och tillaga råa ingredienser till en färdig soppa. Tritan-materialet gör också att den både är robust och hållbar. Det ända negativa vi hittade med Bosch VitaBoost blendern var ljudnivån, den låter väldigt mycket.

Den har också hastighetsinställningar och pulsfunktioner. Dessutom har den tre förinställda program för soppa, rengöring och smoothie.

Överlag en av de bästa blenders på marknaden idag, dessutom till ett överkomligt pris!

Witt classic blender recension

Witt classic blender
Witt classic blender

Denna Witt classic blender är en av de bättre modellerna på vår blender bäst i test lista. Den är kraftfull, riktigt snygg och enkel att hantera. En stål-design som passar i alla kök där ute.

Den har tre automatiska program för smoothies, krossad is och ett rengöringsprogram. Dessutom har Witt classic blender ett manuellt vridreglage som har hastighet- och pulsfunktion.

Den klarar både mjuka och hårda ingredienser, och gör en silkeslen smoothie eller soppa. Den gör det dessutom på nolltid på grund av dess varvtal på 20 000 per minut!

Överlag är Witt classic blender ett riktigt bra alternativ för dig som söker något i medelprisklassen.

Stenfors blender recension

Stenfors blender
Stenfors blender

Denna Stenfors blender är ett bra alternativ för dig som söker en billig blender. Glaskannan har en kapacitet på 1,5L och har sex stycken knivblad som krossar och delar upp ingredienserna ordentligt. Dock tyckte vi att motorn var något klen om man jämför med de andra i detta blender test.

Stenfors blendern har 5 olika hastighetsval och en pulsfunktion för snabb mixning. Kannan tyckte vi var högkvalitativ.

Designen är stilren och passar nog i de flesta kök, ännu bättre om du har svart eller silvrigt klinkers.

Överlag är Stenförs blendern den bästa billiga blendern vi testade. Den rekommenderas varmt av oss på redaktionen till dig som har en lite mindre budget.

Vanliga frågor när man ska hitta den bästa blendern

Vi vet att det kan komma upp en hel del frågor när man ska hitta den bästa blendern. Därför har vi inte bara satt ihop vår blender bäst i test lista, utan också svar på lite vanliga frågor kring mixers.

blender test

Hur väljer man blender bäst i test?

Att köpa köksapparater, särskilt en som används så ofta som en mixer, är ett stort steg för en hemmakock. Det hjälper inte att mixers kan variera kraftigt i nästan alla kategorier, inklusive storlek, hastighet och styrka. Från en enkel maskin för att göra drinkar till en professionell blender, de varierar även i pris från 300kr till långt över 6000kr. Innan du handlar kan du använda vår bästa blenders lista här ovan för att få ett hum om vilken riktning du ska gå.

Storlek

Blenders kan variera i storlek enormt. Det är därför viktigt att du väljer rätt storlek. Om förvaringsutrymmet är ett problem kan det vara en bra idé att välja en kompakt blender för enstaka portioner. För den som gillar att förbereda måltider i förväg – eller ofta lagar mat till mer än bara sig själv – kan det vara en bra idé att välja en större storlek.

Hastighet och effekt

Alla hemmakockar behöver inte en blender med en massa funktioner – en enkel men kraftfull maskin kan ibland vara den bästa. Blenders kan dock användas för överraskande komplexa uppgifter som att mala kött, göra jordnötssmör och krossa is.

Hastighet: Leta efter blenders med mellan 3 och 10 hastighetsinställningar. Mindre än tre ger dig inte tillräckligt med kontroll, och fler än 10 inställningar är inte nödvändiga. Att ha en pulsknapp är dock viktigt!

Effekt: 500 watt är i allmänhet tillräckligt för den typiska användningen av mixern, som att göra milkshakes och mixa smoothies. (Läs mer om hur stark blender man behöver här!)

bästa blendern

Leta efter extra tillbehör

Om du bor litet och inte har mycket köksutrymme över kan det underlätta att ha en blender som kan göra flera saker. Då slipper du köpa till exempel en matberedare eller stavmixer.

  • Personliga koppar: Blanda ihop en dryck direkt i kopp-storlek som du kan ta med dig.
  • Skålar för hackning/blandning: Med större containrar kan mixern också fungera som matberedare.
  • Kaffekvarn: Vissa modeller kan mala saker som kryddor och kaffebönor.

Priset

Sist men inte minst är priset en stor faktor när det kommer till den bästa blendern. Det finns gott om alternativ för kvalitativa, hållbara maskiner på marknaden till ett överkomligt pris. Det finns också gott om alternativ för professionella maskiner till riktigt höga priser! Ta dig tid att se över din budget och dina behov innan du gör ett köp.

mixer bäst i test

Hur rengör man en blender?

Vad du behöver:

  • Varmt vatten
  • Diskmedel

Instruktioner:

  1. Häll vatten i mixern: Fyll mixerkannan ungefär till hälften med varmt vatten från en vattenkokare eller kranen.
  2. Tillsätt diskmedel: Tillsätt bara en droppe diskmedel.
  3. Slå på mixern: Sätt tillbaka mixerkannan på basen och håll locket med en handduk. Slå på mixern och låt den gå i cirka 10 sekunder.
  4. Häll ut det varma vattnet och skölj: Skölj ur mixern ordentligt med mer varmt vatten. Voila! Du bör ha en helt ren blender utan att någon smoothie, soppa eller barnmat finns kvar att skrubba ut.

Läs en fullständig guide om att rengöra blendern här!

Hur fungerar blenders?

Blenders är mycket enkla köksredskap att förstå sig på. Du stoppar in dina ingredienser i container på toppen, trycker på knappen, så mixas dina ingredienser! På de flesta modeller kan du ställa in effekt med hjälp av ett hjul, och även “pulsera” mixningen för ett resultat med textur.

Läs mer om vad blenders egentligen är här!

Hur gjorde vi vårt blender test?

För att göra vårt blender test behövde vi först och främst ta reda på vilka modeller som skulle vara med. Detta gjordes genom att kolla på kundrecensioner och välja ut de mest omtyckta modellerna.

Därefter läste vi igenom massor av kundrecensioner, produktbeskrivningar och kollade på modellernas funktioner, design och kvalitet. Med den informationen vi hittade skrev vi ihop egna recensioner för var och en.

Slutligen satte vi ihop en blender bäst i test lista genom att jämföra prestanda, kvalité och design. De på topplistan är rankade från bäst till sämst.

Vad är de populäraste varumärkena?

Vitamix

Detta företag erbjuder kommersiella och konsumentversioner av sina blenders. De är kraftfulla och populära. Priserna varierar mellan 2500kr och 6500kr. Några av deras modeller har vi till och med inkluderade på vår blender topplista.

Blendtec

Företagets grundare satsade på att göra den mest kraftfulla mixern på marknaden. Du betalar för den här muskeln. Priserna varierar från 4000kr till 11000kr.

Ninja

Dessa blenders har ett unikt blad. Ninja hävdar att designen pulveriserar is till snö. Företaget är känt för sina stavmixers och traditionella blenders.

NutriBullet

Detta företag är specialiserat på personliga blenders för smoothies och shakes. Priserna varierar från cirka 800kr till 1500kr.

Oster

Fråga din mormor om en “Osterizer.” Detta märke har funnits länge. Deras blenders är av låga till medelhöga priser. Kolla in dem om du vill ha ett retroutseende för din köksredskap. KitchanAid är ett annat blender-märke som har retro-designer.

Breville

Detta företag från Australieb tillverkar ett brett utbud av köksmaskiner. De har medelstora till höga priser, mellan 1000kr och 5000kr för personliga modeller och multifunktionella modeller.

Cuisinart

Detta är ett respekterat varumärke för köksredskap. Cuisinarts sortiment av blenders får massor av positiva recensioner online.

Hamilton Beach

Hamilton Beach tillverkar blenders med lågt till medelhögt pris. Användare ger dem höga betyg för dess hållbarhet.

Kitchenaid

KitchenAid är känt som ett pålitligt varumärke för hushållsapparater. Blenders är måttligt dyra. KitchenAid Pro Line-serien av blenders har en 3,5 hästkraftsmotor. Riktigt kraftfulla modeller som dessutom har en schysst retrodesign!

Hur mycket kostar en blender?

En blender kostar allt från 500kr till 10 000kr. Allt beror på hur bra blender du vill ha, vilka funktioner och så vidare.

Källor