Champagneförslutare bäst i test 2021

Letar du också efter champagneförslutare bäst i test 2021? Då är den här artikeln på rätt väg! Vi hjälper dig hitta den bästa champagneförslutaren så att du kan njuta av champagnen vid senare tillfälle.

I en öppnad flaska champagne försvinner bubblorna och oxidation uppstår, men med en champagneförslutare uppstår inte det problemet. När proppen väl sitter fast kan du enkelt öppna med spaken och servera droppfritt, samtidigt som champagnen håller sig fräsch.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för Cervera.se

Champagneförslutare bäst i test 2021

1. Vacu Vin champagneförslutare

2. Clever & More champagneförslutare

3. Dorre champagneförslutare

Vacu Vin champagneförslutare
Clever & More champagneförslutare
Dorre champagneförslutare

Vacu Vin champagneförslutare – bäst i test!

Vacu Vin champagneförslutare
Vacu Vin champagneförslutare

Denna champagneförslutare är den vi tyckte var absolut bäst. Designad för att behålla bubblorna på riktigt och minimera oxidationen.

När proppen sitter fast kan du enkelt dra bak spaken och servera utan att spilla.

Håller bubblorna på insidan och motverkar oxidation – vad mer kan man önska? Tillverkad i rostfritt stål och plast för maximal livslängd.

Clever & More champagneförslutare recension

Clever & More champagneförslutare
Clever & More champagneförslutare

Denna champagneförslutare är från Clever & More’s serie “WMF”. Tillåter dig att njuta av ett glas champagne utan att behöva dricka hela flaskan.

Förslutaren skapar en lufttät förslutning och passar alla typer av flaskhalsar (inklusive vin).

Enkel öppning och stängning gör denna modell till en av de bästa på marknaden.

Dorre champagneförslutare recension

Dorre champagneförslutare
Dorre champagneförslutare

Denna förslutare från Dorre är en lite billigare modell, men är tyvärr ofta slut i lager.

Den fungerar på ett lite annorlunda sätt från de ovanstående modellerna. Den håller bubblorna i flaskan genom att pumpa in ny luft i flaskan. På så sätt trycks bubblorna tillbaka i flaskan.

En lite sämre modell som tyvärr inte är helt lufttät.

Vanliga frågor

Varför champagneförslutare?

En champagneförslutare behåller bubblorna och motverkar oxidation på en öppen flaska champagne. De kan också användas på andra alkoholhaltiga-flaskor för att motverka oxidation.

För dig som vill avnjuta ett glas men inte behöva sumpa hela flaskan är en förslutare en bra idé. Dessutom en väldigt bra gå-bort-present!

Behöver man verkligen en förslutare?

Om du vill att din champagne ska hålla sina bubblor hela kvällen rekommenderas absolut en förslutare. Om du däremot ska bjuda ett helt sällskap behövs ingen förslutare.

Vad gör en champagneförslutare?

En champagneförslutare är som en lufttät kork på flaskan. Du sätter fast den, så håller den bubblorna på insidan och förhindrar oxidation. De flesta modeller har dessutom en mekanism som gör att du kan hälla utan att ta av förslutaren, på så sätt behålls maximalt med bubblor.

Kan man använda den på vinflaskor?

Ja. En champagneförslutare kan användas på alla typer av flaskor. Var dock noga med att välja en modell som passar alla typer av flaskor.

Notera dock att det finns förslutare som är bättre lämpade för vin, men dessa är inget vi har med i vår topplista.

Hur länge håller champagnen med en förslutare?

En bra champagneförslutare gör flaskan drickbar upp till tio dagar efter öppningsdagen.

I vanliga fall håller en öppnad champagneflaska bara i 1-3 dagar. Dock försvinner bubblorna så fort flaskan öppnats, så förvänta dig väldigt lite bubblor bara ett dygn senare.

Hur mycket kostar en champagneförslutare?

En champagneförslutare kostar cirka 100kr. Några modeller sträcker sig mot 200kr men inte mycket mer än så.

Bästa champagneförslutaren

Hur väljer man den bästa champagneförslutaren?

Det kan vara svårt att välja den bästa champagneförslutaren, just för att man inte ser så stor skillnad mellan de olika modellerna. Ta först hjälp av vår champagneförslutare bäst i test lista. Om du inte hittat en modell som passar dig kan du kolla igenom våra rekommendationer nedan.

Material

Material är viktigt, oavsett vad du ska köpa. I detta fallet står materialet till stor del för hur länge förslutaren kommer hålla. Många billiga modeller går sönder väldigt snabbt, därför rekommenderar vi att du köper något som är tillverkat i både stål och plast. Om den endast är gjord i plast kommer den med största sannolikhet gå sönder efter bara några användningar.

Mekanism

Som du sett på vår topplista så har de olika förslutarna också olika mekanismer. Vissa använder en pumpfunktion för att pumpa tillbaka bubblorna. Denna typ är verkligen den sista utvägen, inget att rekommendera. Dessa modeller är alltså inte helt lufttäta utan kräver pumpningen med jämna mellanrum.

Välj istället en som är helt lufttät, på så sätt behålls bubblorna så länge du har förslutaren påsatt.

Passform

Det är viktigt att ha en förslutare som passar alla typer av flaskor. Den ska passa både breda champagneflaskor och smala vinflaskor.

Pris

Pris är såklart en viktig kriterie oavsett vad man ska köpa, men i detta fall är det mindre relevant. Alla champagneförslutare kostar under tvåhundringen och du kan därför välja helt fritt, oavsett budget.

Champagneförslutare test

Hur gjorde vi vårt champagneförslutare test?

Vi började vårt champagneförslutare test med att titta på marknadens utbud. Därefter valdes några modeller som fått särskilt bra betyg från tidigare kunder ut och tittades närmare på.

Sedan läste vi kundrecensioner och produktbeskrivningar om varje modell. Utifrån den informationen som hittats satte vi sedan ihop våra egna recensioner.

Slutligen jämfördes de olika modellerna med kriterier som passform och kvalitet. När vi definierat vilken som var bäst rankade vi de olika förslutarna i topplistan.

Källor