đŸ„‡Citruspress bĂ€st i test 2021 – hitta bĂ€sta citruspressen!

Är det dags för ett gott glas fĂ€rskpressad apelsinjuice? DĂ„ har du hittat rĂ€tt! Vi hjĂ€lper dig hitta den bĂ€sta citruspressen med hjĂ€lp av vĂ„r citruspress bĂ€st i test lista. I slutet av artikeln hittar du ocksĂ„ lite vanliga frĂ„gor gĂ€llande citruspressar/juicepressar.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för cervera.se

Citruspress bÀst i test 2021

1. Smeg 50's style citruspress

2. Kilner juicepress med burk

3. Rumours citruspress

Smeg 50's style citruspress
Kilner juicepress med burk
Rumours citruspress

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Smeg 50’s style citruspress recension

Smeg 50's style citruspress
Smeg 50’s style citruspress

Vi pÄ HemmaPrylar Àlskar Smeg och i princip alla dess köksprodukter, Àven denna gÄngen har de kommit med en riktigt snygg citruspress! Den finns som vanligt i mÄnga olika vintage-fÀrger men Àven vit och svart sÄ den kan passa de mer moderna köken.

Denna modell Àr elektrisk, dÀrav den dyrare prislappen. PÄ framsidan hittar du en liten pip som gör att du kan stÀlla glaset eller kannan direkt under sÄ du fÄr juicen direkt. Alla material som anvÀnts Àr av hög kvalité som Tritan och rostfritt stÄl.

Om du har nÄgra hundralappar extra att spendera pÄ citruspressen, sÄ rekommenderar vi absolut denna frÄn Smeg, det Àr den vi utser till citruspress bÀst i test 2021!

Kilner juicepress med burk recension

Kilner juicepress med burk
Kilner juicepress med burk

Denna juicepress frÄn Kilner stack ut lite i vÄra ögon, och det var dÀrför vi tog med den i vÄrt citruspress test. IstÀllet för en trÄkig burk i botten sÄ har Kilner valt att ha en fin glasburk. Den fungerade riktigt bra och gÄr sjÀlvfallet att diskas i maskin.

Med denna modell pressade vi juicen kvÀllen innan, och stoppade in burken i kylen. DÄ slapp vi till och med pressa juicen pÄ morgonen! Lite trÄkigt att burken endast rymmer 0,5L dock.

Allt som allt Àr Kilner juicepressen ett bra alternativ i medelprisklassen.

Rumours citruspress recension

Rumours citruspress
Rumours citruspress

Denna Rumours citruspressen Àr nÄgot annorlunda, men samtidigt fungerade den ganska smidigt! Dock behövde man skÀra ner apelsinen i mindre bitar innan man pressade de. Om du dÀremot endast brukar pressa citroner eller lime sÄ passar den perfekt.

Ett helt okej alternativ för dig som inte brukar göra juice med citruspressen helt enkelt!

Vanliga frÄgor nÀr man ska köpa citruspress

Det kan komma upp en del frÄgor nÀr man ska köpa den bÀsta citruspressen. Det Àr dÀrför vi gjorde vÄrt citruspress test! Kolla in citruspress bÀst i test listan ovan för att fÄ köprekommendationer, och lÀs vidare om du vill ha svar pÄ dina frÄgor gÀllande citruspressar.

Varför ska man ha en citruspress?

Du kanske tÀnker att en citruspress bara Àr nödvÀndig om man brukar göra juice, men sÄ Àr inte fallet. Om du gillar att laga mat, kan en citruspress vara perfekt för att garnera eller för nÀr du ska ha zest i maten.

Hur mycket kostar en citruspress?

En citruspress kostar lite olika beroende pĂ„ om du vill ha en elektrisk eller inte. En elektrisk kostar drygt 1000kr, medan en manuell gĂ„r pĂ„ 100kr – 300kr.

Vad bör man veta om citruspressar?

Till skillnad frÄn större juicepressar eller rÄsaftcentrifug som kan pressa allt frÄn grönkÄl till sötpotatis, har citruspressar ett mer specifikt syfte. Du kan pressa citrus i en större juicepress, men du mÄste vanligtvis ta bort skalen först. Med citrusspecifika juicepressar skÀr du helt enkelt frukten pÄ mitten, vilket gör dessa modeller idealiska för att pressa en matsked juice för bakningsrecept eller ett glas för att dricka. De Àr vanligtvis mycket billigare Àn större juicepressar (Àven om vissa av de modeller som vi testade pressade grÀnserna för vÄr budget).

Du hittar en chockerande mĂ€ngd olika stilar i citruspressningsvĂ€rlden: handhĂ„llna citruspressar, bordspressar och elektriska citruspressar. Är en typ verkligen bĂ€ttre Ă€n den andra? Efter omfattande tester kan vi Ă€rligt sĂ€ga: Nej, de har alla sina fördelar och nackdelar. HandhĂ„llna citruspressar var lĂ„ngsamma och röriga – sĂ„ du mĂ„ste vara okej med det – men de var chockerande effektiva och producerade nĂ„gra av de sötaste smakerna. Bords-pressar Ă€r vĂ„r personliga favorit eftersom de Ă€r lĂ€tta att lagra och minimera disk. Med detta sagt Ă€r de inte idealiska för större citrusfrukter och de skulle istĂ€llet vara vĂ„rt val för att pressa ett glas juice varje morgon.

Bordsmodellerna Àr bÀttre lÀmpade för att dricka juice eftersom de gör det lÀttare att arbeta med större citrus, som apelsiner eller grapefrukt. Vi tyckte att handpressen var mer tröttsam att anvÀnda Àn de man har pÄ bordet, sÀrskilt om du arbetar med en stor mÀngd frukt. Slutligen var de elektriska versionerna ofta de snabbaste och enklaste att anvÀnda, men mÄnga av dessa modeller producerade inte lika god juice eftersom de överarbetade groven (den vita, bittra delen av citrusfrukterna, som finns mellan köttet). De tar ocksÄ mer plats pÄ disken och kan lÄta mycket.

I slutet av dagen Àr det upp till dig att bestÀmma vilken modell som Àr bÀst för dig! Ta en nÀrmare titt pÄ varför du vill ha en citruspress och hur mycket du vill spendera, fatta sedan ditt beslut dÀrifrÄn.

Hur gjorde vi vÄrt citruspress test?

Vi valde 5 juicepressar av alla former och sorter. Dock valde vi inte att ta med alla i vÄr citruspress bÀst i test lista just för att vi inte tyckte de platsade. VÄra tester var relativt enkla: pressa tre citroner, limefrukter och apelsiner i varje modell. Till slut letade vi efter en citruspress som inte bara var effektiv och enkel att anvÀnda utan ocksÄ producerade den maximala mÀngden juice av hög kvalitet.

För att bestÀmma effektiviteten bestÀmde vi oss sjÀlva nÀr vi bearbetade frukten. NÄgra av citruspressarna var klumpiga och det tog extra tid att fÄ ut saften. PÄ andra modeller gick tiden bort nÀr vi kÀmpade för att ta bort förbrukad citrus frÄn behÄllaren eller sÄ att enheten blev alltför igensatt med massa. Vi genomsnittade tiderna och rankade citruspressarna i enlighet dÀrefter.

Förutom tidsförsök vÀgde vi ocksÄ citrusfrukterna före och efter pressningen. Vi letade efter en produkt som producerade en maximal mÀngd juice, utan att det pÄverkade kvaliteten. Vi tog poÀng av om massor av fruktkött eller frön passerade genom citruspressen och vi tilldelade bonuspoÀng för apelsinjuice som inte hade nÄgra spÄr av bitterhet.

Slutligen handlar det om anvÀndarvÀnlighet. Trots allt, om det tar för mycket anstrÀngning att dra ut juicepressen (eller jobbigt att rengöra efterÄt), Àr det inte lika troligt att du anvÀnder den. Vi letade efter en modell som inte gled runt eller skapade vÀrk i hÀnderna nÀr man pressade juice. Förutom att mÀta stÀnk-radien för att se hur mycket röra varje citruspress skapade, bedömde vi ocksÄ hur enkelt det var att montera och lÀgga i köksskÄpet.

Efter att ha arbetat med hundratals bitar av citrus hittade vi inte bara rispor och repor pÄ vÄra hÀnder, utan vi lÀrde oss ocksÄ hur vÀrdefullt det Àr att ha en bra citruspress!

För dig som gör större satser juicekanske en rÄsaftcentrifug eller slow juicer passar bÀttre.

KĂ€llor