Dammvippa bäst i test 2022 – hitta bästa dammvippan!

1. Bäst i test – Swiffer Duster XXL recension

Swiffer Duster XXL dammvippa

Swiffer Duster XXL imponerar som en utmärkt städprodukt för alla typer av hårda ytor. Med sin förmåga att effektivt fånga upp och låsa in damm och hår, överträffar denna modell traditionella fjäderdammvippor och erbjuder en snabb och effektiv rengöring. Den smarta konstruktionen är anpassad för att plocka upp tre gånger så mycket damm, vilket gör städningen snabb och enkel.

Startsetet är försedd med en lång dammvippa och två refiller, vilket ger dig en fullständig uppsättning verktyg för att börja din städning. Det ergonomiska handtaget är utformat för att passa perfekt i din hand, och den justerbara längden på upp till 90 cm säkerställer att både höga och låga ytor blir tillgängliga. Swiffer Duster XXL är även utmärkt för att samla upp hår från husdjur, tack vare de tusentals fluffiga fibrerna som är belagda med en lätt beläggning.

Hänsyn till miljön har tagits med denna produkt, då refiller tillverkas av 33% återvunna syntetiska fibrer. Startkitet inkluderar en lång dammvippa och två refillers, vilket ger dig en god grund för att sätta i gång med städningen. Swiffer Duster XXL är ett utmärkt val för alla som söker en effektiv och rolig städprodukt.

2. Premiumval – Smart Products dammvippa recension

Smart Products dammvippa

Smart Products dammvippa är en effektiv och snygg modell som gör städningen till en enkel och rolig uppgift. Produkten är utformad med äkta strutsfjädrar som ger en skonsam damning av alla ytor. Den statiska effekten gör att damm lätt sugs upp och hålls fast på fjädrarna, vilket gör att det blir enkelt att damma kristallkronan, lampor, bokhyllor, bilen med mera.

Med en skaftlängd på 28 cm och fjädrar som sträcker sig 20 cm ut från skaftet, har dammvippan en total längd på cirka 48 cm. Detta gör modellen perfekt för att nå högre ställen och områden som är svåra att nå med vanliga dammvippor.

Smart Products dammvippa är ett utmärkt val för alla som vill ha en pålitlig och effektiv dammvippa som också ser snygg ut. Vilket är en kombination som kan vara svår att hitta i andra produkter.

Tack vare dammvippans egenskaper är den simpel att använda och gör städningen både enklare och roligare. Vi rekommenderar starkt Smart Products dammvippa för alla som söker efter en högkvalitativ dammvippa som levererar på alla fronter!

3. Billigast – Smart Microfiber Dammvippa recension

Smart Microfiber Dammvippa

Smart Microfiber dammvippan är verkligen en revolutionerande produkt för alla som vill få ett dammfritt hem utan besväret med traditionella fjäderdammvippor.

Med Smart Microfibers smarta teknologi fångar produkten upp och låser in dammet effektivt på ytor som tidigare varit svåra att nå. Resultatet är imponerande och du kan se skillnaden direkt när du använder produkten på element, persienner och andra ytor hemma.

Tack vare att produkten är gjord av mikrofiber, kan den enkelt tvättas och återanvändas flera gånger. Produkten är verkligen en effektiv dammvippa som gör det extra roligt att damma och med Smart Microfiber modellen blir städningen ännu enklare. Dessutom fångar den upp tre gånger så mycket damm som en traditionell fjäderdammvippa.

Smart Microfiber dammvippan kommer är ett startkit som innehåller fem refillers och en dammvippa, vilket är praktiskt då du får allt du behöver för att hålla ditt hem dammfritt. Denna produkt är lämplig för alla som söker en effektiv dammvippa som är enkel att använda och ger fantastiska resultat varje gång.

Köpguide för dammvippor 2023

Letar du också efter dammvippa bäst i test 2022? I den här artikeln får du en topplista, samt vilken vi tycker är den absolut bästa dammvippan.

Att städa är något många tycker är både jobbigt och tråkigt, men med rätt verktyg blir det betydligt roligare. Att ha en bra dammvippa är en bra start och kommer snabba på städandet.

Vanliga frågor om dammvippor

Hur gör man rent en dammvippa?

När du dammar så fastnar dammet inne i vippan. För att sedan rengöra den, gå utomhus och skaka av den. Alternativt tvätta av den försiktigt med ljummet vatten och lite diskmedel.

Hur använder man en dammvippa?

Ta dammvippan och gnugga skaftet mellan händerna för att få den att snurra. Det gör att vippan blir statiskt laddad och enklare kan ta upp damm. Det gör också att dammet sedan stannar kvar i dammvippan under några minuter. Sedan kan du dra dammvippan längs de ytor som du behöver damma av.

Kan man damma med sköljmedel?

Ja, du kan använda sköljmedel när du ska damma med en dammvippa. Blanda sköljmedel med ljummet vatten och doppa dammvippa snabbt i vattnet. Låt den största delen av vattnet rinna av och damma sedan som vanligt.

Kan man tvätta Swiffer dammvippor?

Nej! Det är den största nackdelen med Swiffers. Man behöver istället köpa nya “vippor” med jämna mellanrum.

Dammvippa eller disktrasa?

Vi tycker att en dammvippa är betydligt bättre än en disktrasa. Dammvippan fångar upp dammet på ett helt annat sätt än disktrasan. Dessutom måste du konstant tvätta av disktrasan till skillnad från dammvippan.

Når man alla ställen med en dammvippa?

Ja och nej. Det är framför allt svårt att nå små springor, för de ställen behövs snarare en elementborste. I övrigt är dock dammvippans huvud så stor att det når nästan alla ytor.

Bästa dammvippan

Hur väljer man den bästa dammvippan?

Det kan vara svårt att hitta den bästa dammvippan för dig. Vi har försökt underlätta letandet med vår dammvippa bäst i test lista, och här är några kriterier:

Funktionalitet

Funktionalitet av en dammvippa är förstås det mest viktiga. En bra dammvippa ska kunna damma och samtidigt hålla dammet inuti vippan. Samtidigt ska den vara lätt nog att inte riva ner saker i processen.

Välj en dammvippa som inte är så överdrivet stor, då brukar vippan inte väga för mycket. Försäkra dig också om att den inte släpper damm under användning

Storlek

Storleken på vippan har lite med funktionaliteten att göra. Ju större den är, desto större area täcker den. Däremot är det inte bara positivt att ha en stor dammvippa. Det innebär också att vippan i sig väger mer. Om den väger mer kommer den vara betydligt mer benägen att dra ned saker.

Välj en modell stor nog att täcka en relativt stor yta, men samtidigt är lätt nog att inte riva ner saker i processen.

Material

Materialet på dammvippor varierar faktiskt. Många tänker nog på den där lite plastiga typen som spretar åt alla håll. Numera finns det dock dammvippor gjorda av fjädrar, gummi, silikon och en rad andra material. Tänk på materialet och vad som gör att just det materialet är det bästa.

Vi rekommenderar varmt sådana modeller gjorda av fjädrar eller andra lättviktiga material.

Det är också viktigt att huvudets material är tillräckligt böjbart för att kunna tryckas in i vilken skrymma som helst. Se till att huvudet kan tryckas ihop till en så liten boll som möjligt.

Utformning

Utformningen på dammvippan är också en viktig sak att ha i åtanke. Handtaget måste vara komfortabelt nog att hållas i över en timmes städsession, och själva huvudet måste vara utformat på rätt sätt. Huvudet måste kunna komma åt även de mindre springorna.

Pris

Pris är en avvägning man måste göra oavsett vad som ska köpas. Dammvippor kostar dock endast runt hundringen. Se därför till att prioritera ovanstående kriterier istället för priset.

Dammvippa test

Hur gjorde vi vårt dammvippa test?

Vårt dammvippa test började med att hitta några modeller som vi kunde recensera. Denna gången var det faktiskt svårare än i övriga tester, utbudet är inte särskilt stort! Vi är trötta på 30-kronors-modellerna där skaftet går av efter tio användningar. Vi tittade lite djupare och hittade några modeller som faktiskt presterat bra enligt tidigare kunder.

Dessa modeller läste vi sedan på djupare om med hjälp av produktbeskrivningar och kundrecensioner. Med informationen som hittats skrev vi sedan våra egna recensioner om de.

Till sist behövdes också en dammvippa bäst i test lista, för det behövde vi ranka modellerna från bäst till sämst. Det gjorde vi efter att de jämförts med kriterier som material, storlek och funktionalitet.

Avslutande ord

Att städa är nästan alltid jobbigt, det tycker nog alla där ute. Men det kan faktiskt göras betydligt mer effektivt och roligt med hjälp av en dammvippa. Välj den bästa dammvippan från början och ditt hus kommer tacka dig!

Källor