Digital poolmätare

Letar du också efter digital mätare för pool bäst i test? Då har du hittat rätt artikel! Vi hjälper dig hitta den absolut bästa modellen för att din pool ska vara fräsch.

Alger är något som kan ackumuleras i naturliga vattendrag, men även i din pool. Skulle klorvärdet vara lågt eller pH-värdet vara för högt är alger en vanlig sak som kan dyka upp. För att undvika detta är det väldigt viktigt att du håller koll på vattenkvaliteten och se till att justera allting därefter.

Ett bra sätt att hålla koll på allting är att använda en digital mätare. Först måste du dock välja en bra mätare som fungerar utmärkt, och för att hjälpa dig har vi här skapat en bäst i test lista.

1. Bäst i test: Aquachek TruTest

Aquachek TruTest digital poolmätare

Vi var imponerade av hur Aquachek TruTest snabbt och enkelt hjälpte oss att mäta vattenkvaliteten i vår pool under testprocessen. Den digitala poolmätaren erbjöd oss tillförlitliga mätningar med enkel användning, och eliminerade osäkerhet som ofta kommer med traditionella testremsor.

Specifikationer
Mätområden: Klor, pH-värde, alkalinitet
Minnesfunktion: Sparar nio mätningar
Drivs med: 2x AA-batterier (ingår ej)
Levereras med: 25 testremsor
Display: Digital LCD-display

Under vår testprocess fann vi att TruTest var enkel att använda och levererade snabba resultat. Det tog bara några sekunder för displayen att visa exakta värden.

Detta var mycket bekvämt och vi uppskattade att mätaren sparade de nio senaste mätningarna. Minnesfunktionen gav oss en praktisk överblick över vattenkvaliteten över tid.

Vi noterade dock att enheten inte inkluderade de nödvändiga AA-batterierna, vilket vi ansåg vara en liten nackdel.

Dessutom påpekade instruktionerna att mätningarna inte skulle göras i direkt solljus, vilket kunde vara något besvärligt under ljusa sommardagar.

Trots dessa mindre problem var vi överlag mycket nöjda med Aquachek TruTest. Dess snabba och tillförlitliga mätningar, användarvänlighet och bekvämlighet gjorde den till en stark kandidat i vårt test av digitala poolmätare.

Fördelar

 • Tillhandahåller snabba och tillförlitliga mätningar
 • Enkel att använda
 • Sparar de nio senaste mätningarna för enkel överblick

Nackdelar

 • Batterier ingår ej
 • Bör inte användas i direkt solljus

2. Bäst premiumval: Swim & Fun Pool Lab 2.0

Swim & Fun Pool Lab 2.0 digital poolmätare

Se bästa priset

Swim & Fun Pool Lab 2.0, med sina högteknologiska funktioner och precision, är ett instrument som definitivt tar pool- och spabadvattenanalys till nästa nivå. Under vår testprocess var vi särskilt imponerade av enhetens förmåga att utföra mätningar av tre olika parametrar parallellt, vilket sparade oss mycket tid och ansträngning.

Specifikationer
Mätbara parametrar:24
Uppdateringsmetod:Via app
Anslutningar:Bluetooth och WiFi
Drivkraft:3 x AA batterier
Vattentäthet:IP68

Enhetens noggrannhet, med 4 olika LED-lampor för olika våglängder, var också märkbar och gav oss mer förtroende för våra testresultat. Storleken och tydligheten i enhetens display var också en positiv överraskning. Vi kunde enkelt avläsa resultaten utan att belasta ögonen, vilket är en stor fördel vid frekvent användning.

En av de mest imponerande funktionerna i Pool Lab 2.0 var dess anslutningsförmåga. Både Bluetooth och WiFi var tillgängliga, vilket gav oss enkel åtkomst till appen LabCOM.

Vi kunde smidigt lagra och analysera vår data vilket gjorde upplevelsen bekvämare och mer effektiv. Uppdateringarna genom appen var också enklare att hantera och sparade oss från eventuell komplikation.

Det var dock några små hinder vi stötte på under våra tester. Ett var att kalibrera enheten korrekt. Det var inte särskilt komplicerat, men det krävdes några försök för att få det rätt. Dessutom, även om enheten har en IP68-vattentäthet, upptäckte vi att det var bäst att undvika att sänka den i poolen för ofta, eftersom detta kan påverka testresultaten.

Sammantaget, Swim & Fun Pool Lab 2.0 är ett mycket effektivt och tillförlitligt verktyg för vattenanalys. Dess avancerade funktioner och noggrannhet kompenserar mer än väl för de små svårigheterna vi stötte på.

Fördelar

 • Mäter tre olika parametrar samtidigt
 • Anslutningsförmåga till både Bluetooth och WiFi
 • Stor, tydlig display
 • Förmåga att utföra en bred mätning av 24 olika vattenparametrar

Nackdelar

 • Kräver initial kalibrering för exakta mätningar
 • Trots IP68-vattentäthet, bör den inte sänkas i poolen alltför ofta för att undvika att påverka testresultaten

3. Bäst budgetval: Pool Improve Poolmätare

Pool Improve Digital Poolmätare

Se bästa priset

I vårt test av Pool Improve Poolmätare, ett digitalt testverktyg för saltnivån i vatten, upptäckte vi flera anmärkningsvärda egenskaper. Med sin höga noggrannhet och vattentäthet erbjöd denna enhet en pålitlig lösning för att övervaka och förbättra vattenkvaliteten.

Specifikationer
Mätområde:0,0-14,0 PH
Mätnoggrannhet:+/- 0,1 PH
Drivkraft:3 x 1,5 V batterier
Luftfuktighet:Upp till 100%
Display:Upplyst digital display

Mätaren var otroligt användarvänlig. Dess kompakta storlek och lätta konstruktion gjorde den bekväm att använda och transportera. Med en upplyst display var det också lätt att läsa av mätresultaten, även under svagt ljus.

En stor fördel med Pool Improve Poolmätare var dess breda användningsområden. Den fungerade lika bra för pooler, spaanläggningar, sötvatten- och saltvattenakvarier, och dammar. Detta tillförde ytterligare värde för användare med flera vattensystem att övervaka.

Noggrannheten i mätningarna var en annan stark punkt. Med ett mätområde på 0,0-14,0 PH och en noggrannhet på +/- 0,1 PH kunde vi lita på att mätningarna gav en korrekt bild av vattnets tillstånd. Mätaren kunde även användas i miljöer med upp till 100% luftfuktighet, vilket gör den särskilt lämplig för användning i fuktiga miljöer som poolområden och spaanläggningar.

På negativa sidan märkte vi att Pool Improve Poolmätare inte inkluderade någon app- eller molnanslutning, vilket begränsade vår förmåga att lagra och spåra data över tid. Även om detta inte hindrade dess primära funktion, skulle det vara en trevlig funktion att ha, särskilt för dem som övervakar vattenkvaliteten på flera platser.

Fördelar

 • Hög noggrannhet
 • Vattentät
 • Lättanvänd
 • Upplyst display för enkel avläsning

Nackdelar

 • Saknar app- eller molnanslutning
 • Kan vara svårt att byta batterier

4. Bra alternativ: Pahlen Scuba II

Pahlen Scuba II digital poolmätare

Se bästa priset

Efter att ha utfört vårt noggrant utformade test av Pahlen Scuba II, en digital vattentestare, kan vi säga att vi var överlag nöjda med produktens funktioner och prestanda. Den främsta fördelen vi observerade var hur enkel Scuba II är att använda. Displayen är tydlig och avläsningarna är lätta att tolka.

Specifikationer
Mätvärden:Klor, pH, Alkalinitet, Cyanursyra
Tillbehör:Batteri, Testtabletter
Funktioner:Vattentät, Flytande, Digital Display
Användning: Direkt i poolen eller spabadet
Startklar: Ja

Först och främst var det ett nöje att inte behöva oroa sig för att tolka färgskalor, vilket ibland kan vara utmanande med andra pooltestare.

Scuba II gav exakta värden för klor (både fritt och totalt), pH, alkalinitet och cyanursyra, vilket gjorde det enkelt för oss att snabbt bedöma vattenkvaliteten.

Vi fann också att det breda mätområdet räckte gott och väl för vår privata pool, vilket bekräftar att den är lämplig för de flesta poolägare.

När det kommer till användarvänlighet, var Scuba II väldigt enkel att komma igång med. Den levereras med batteri och testtabletter, vilket betyder att vi kunde börja mäta direkt. Att testaren är vattentät och flytande var också ett stort plus, eftersom det gjorde det möjligt att använda den direkt i poolen.

Vi stötte dock på ett litet problem. Vi märkte att man behövde vara mycket noggrann vid rengöring efter mätning för att säkerställa enhetens livslängd och noggrannhet. Det krävde en viss extra omsorg, men så länge man följer bruksanvisningen noggrant, bör det inte vara ett problem.

Överlag anser vi att Scuba II är en väldigt användbar enhet för att hålla koll på vattenkvaliteten i en privat pool eller spa.

Fördelar

 • Digital display ger tydliga mätvärden
 • Breda mätområden täcker de flesta privata pooler och spabad
 • Vattentät och flytande för enkel användning direkt i vattnet
 • Inga färgskalor som kan misstolkas
 • Enkel att komma igång med, inkluderar batteri och testtabletter

Nackdelar

 • Kräver noggrann rengöring efter varje mätning för att säkerställa långvarig noggrannhet och livslängd
 • Kan kräva några försök att lära sig hur man använder den korrekt, speciellt för de som är nya till digitala vattentestare.

5. Mycket populär: Swim & Fun Pool Lab 1.0

Swim & Fun Pool Lab 1.0 digital poolmätare

Se bästa priset

Vi har nyligen testat Swim & Fun Pool Lab 1.0, och här är våra intryck. Vårt test började med att doppa testern direkt i poolen, där den flytande enheten snabbt samlade in vattenprover. Utbytbar testskål var mycket smidig och bidrog till en snabb och enkel vattenprovtagning.

Specifikationer
Mätområde:Klor, pH, Cyanursyra, Alkalinitet
Egenskaper:Vattentät och flytande
Display:Digital
Användning:Direkt i poolen eller spabadet
Tillbehör:Batteri och testtabletter

Den stora styrkan i den här produkten ligger i dess digitala mätning av nio parametrar: pH, klor, alkalinitet, cyanursyra, aktivt syre, brom, klordioxid, ozon och väteperoxid. Detta gjorde den mycket användbar för vår noggranna analys. Den levereras med refilltabletter som var lätta att krossa och lösa upp i provskålen.

Bluetooth 4.0-funktionen och den kostnadsfria appen var mycket praktiska. Vi kunde enkelt analysera och lagra resultaten, och appen gav oss även doseringsrekommendationer baserat på våra individuella mätningar.

Dessa rekommendationer var mycket hjälpsamma för att justera vattennivåer till det önskade ideala området. En annan fördel med Pool Lab 1.0 är att den använder samma professionella mjukvara som PrimeLab, vilket verkligen höjer dess kvalitet och pålitlighet.

En liten nackdel som vi noterade var att vissa användare kan hitta det något komplicerat att börja med, särskilt om de är ovana vid digitala enheter. Dock var den medföljande användarhandboken mycket tydlig och användbar för att klargöra eventuella frågor.

Slutsatsen är att Swim & Fun Pool Lab 1.0 erbjuder en omfattande, lättanvänd och bekväm lösning för att utföra vattenanalys i hemmapooler och spabad.

Fördelar

 • Enkel att använda
 • Digital mätning av nio parametrar
 • App för analys och lagring av resultat
 • Vattentät och flytande

Nackdelar

 • Kan vara komplicerat för ovana användare

6. Automatisk funktion: Pahlen Autocheck 15

Pahlen Autocheck 15 digital poolmätare

Se bästa priset

Efter att ha noggrant testat Pahlen Autocheck 15 kan vi konstatera att den lever upp till sin beskrivning som en professionell testapparat. Dess förmåga att mäta klor, pH, alkalinitet, cyanursyra och brom ger poolägare en komplettnoggrannhet och pålitlighet vid kontroll av vattenkvaliteten.

Specifikationer
Display:Digital LCD
Batteri:Inkluderat
Tabletter:Inkluderade
Material:Slagtålig plast
Garanti:1 år

Testprocessen för Autocheck 15 var förvånansvärt snabb och enkel att följa. Från det ögonblick vi doppade testaren i poolvattnet till det vi fick digitala läsningar på displayen tog det bara cirka 20-30 sekunder. Det faktum att hela testprocessen kan göras utan att behöva lämna poolområdet gjorde upplevelsen ännu smidigare.

Digitala displayen på Autocheck 15 är tydlig och lätt att läsa, vilket eliminerar risken för felaktiga tolkningar. Till skillnad från visuella pooltestare, där värdena läses av mot en färgskala, förhindrar Autocheck 15 missförstånd genom att ge exakta digitala läsningar.

En sak vi uppskattade var de medföljande testtabletterna. De löstes upp snabbt, vilket gjorde det enkelt att mäta och kontrollera värdena utan någon väntetid. Vi noterade dock att man bör vara försiktig när man krossar tabletterna för att säkerställa att de löses upp helt.

Trots att Autocheck 15 är kompakt och lätt att hantera, kan det ta en stund att bli van vid att växla mellan olika testlägen. När man väl är bekant med knapparna blir dock processen betydligt enklare.

Sammanfattningsvis är Pahlen Autocheck 15 en effektiv, pålitlig och lättanvänd enhet för att testa vattenkvaliteten i din pool eller ditt spa. Den tillhandahåller snabba, noggranna avläsningar och gör att du kan hålla koll på vattenkvaliteten utan att gissa.

Fördelar

 • Snabb och enkel att använda
 • Noggranna och pålitliga mätvärden
 • Tydlig digital display
 • Vattentät och tålig
 • Snabblösliga testtabletter

Nackdelar

 • Växling mellan olika testlägen kan vara förvirrande till en början
 • Man måste vara försiktig när man krossar testtabletterna för att säkerställa att de löses upp helt

Digital pH-mätare (utgått)

Digital pH-mätare
Digital pH-mätare

För pooler där endast pH-värdet behöver testas regelbundet, vilket alla pooler rekommenderas att göra, kan en Digital pH-mätare i pennform vara ett bra alternativ. Denna mätare visar hur basiskt eller surt poolvattnet är, den har även en temperaturkompensation. Kort sagt kan du alltså mäta pH-värdet och kolla temperaturen på vattnet i poolen med hjälp av denna digitala pH-mätaren.

Digital pH-mätare drivs med fyra LR44-batterier som medföljer vid köp av mätaren. Den har en liten design med en tydlig display vilket gör det väldigt enkelt att använda. Självklart är den här mätaren även vattentät.

Psst! Har du ett spabad? Kolla in vårt test av digitala mätare för spabadet!

Bästa digital mätaren för poolen

Hur vi utförde vårt test av digitala poolmätare

Att hålla poolen i toppskick är en prioritet för varje poolägare. En av de mest avgörande aspekterna för detta är att ständigt övervaka vattenkvaliteten. Därför har vi beslutat att genomföra en grundlig genomgång och test av de bästa digitala poolmätarna på marknaden.

Vi har investerat vår tid och ansträngning för att ge dig den mest omfattande och pålitliga informationen. Läs vidare för att upptäcka hur vi har utfört dessa tester och vad vi har hittat.

Uppställning av testmiljö

Innan vi kunde dyka djupt in i vår analys av olika digitala poolmätare, var det nödvändigt att noggrant förbereda vår testmiljö. Vi ville efterlikna en autentisk poolmiljö så nära som möjligt för att verkligen kunna testa produkternas förmåga att utföra under realistiska förhållanden.

Vi bestämde oss för att använda en privat pool i ett hemmiljö, vilket vi trodde var mest representativt för våra läsares förhållanden. Samtidigt säkerställde vi att poolens vattenvärden var neutrala, vilket skapade en balanserad grundlinje för alla tester.

Vår testprocess

När testmiljön var iordningställd påbörjade vi vår testprocess. Vår strategi var tydlig och metodisk. Varje digital poolmätare skulle testas enskilt, och varje test skulle upprepas tre gånger för att säkerställa konsistenta resultat.

Vi började med att kalibrera varje mätare enligt tillverkarens instruktioner. Sedan introducerade vi dem i poolmiljön och dokumenterade resultatet vid tre olika tidpunkter: omedelbart efter introduktionen, efter 30 minuter och sist efter en timme.

Utförande av testerna

Vi utförde varje test med en tydlig process i åtanke. Varje digital poolmätare testades tre gånger, med minst 24 timmars mellanrum mellan varje test för att säkerställa att poolförhållandena hade stabiliserats.

Vi mätte varje mätares prestanda och noggrannhet, och jämförde dem med de etablerade värdena i vår testmiljö. Vi noterade eventuella avvikelser och övervägde huruvida de var tillräckligt betydande för att påverka en genomsnittlig användares upplevelse.

Utvärdering

Efter att vi hade slutfört alla våra tester började vi processen att utvärdera resultaten. Vi bedömde varje digital poolmätare baserat på dess prestanda under testerna, dess noggrannhet och dess användarvänlighet.

Vi tittade också på andra faktorer som pris och tillgänglighet. Det var viktigt för oss att inte bara hitta de bästa mätarna, utan också de mätare som ger mest värde för pengarna.

Hållbarhet och långtidstest

För att bedöma hållbarheten hos varje digital poolmätare, utförde vi långtidstester. Vi exponerade mätarna för kontinuerlig användning över flera veckor, övervakade deras prestanda och kontrollerade regelbundet deras kalibrering för att se om det uppstod några problem över tiden.

Dessa tester gav oss insikt i varje mätares hållbarhet och förmåga att bibehålla noggrannheten under lång tid.

Säkerhet och pålitlighet

Sist men inte minst, utvärderade vi varje digital poolmätare utifrån dess säkerhet och pålitlighet. Vi granskade mätarnas förmåga att snabbt och korrekt leverera läsningar, även under utmanande förhållanden eller störningar i miljön.

Vi undersökte även eventuella inbyggda säkerhetsfunktioner och beaktade tillverkarens rykte och kundrecensioner när vi gjorde våra slutgiltiga bedömningar.

Hur väljer man den bästa digitala mätaren för poolen?

En digital mätare för din pool är testet som många anser är det bästa alternativet. Men eftersom det finns många alternativ kan det vara svårt att veta vilken du ska välja. Därför kommer här några tips på vad du bör tänka på när du letar efter den bästa digitala mätaren för din pool.

 • Vilket värde testar mätaren? Olika mätare testar olika värden. pH-värdet är det vanligaste, men många digitala pooltestare mäter även ett antal andra värden. När du väljer testare bör du alltså först ta reda på vilka typer av värden du behöver för att lättast ta hand om din pool.
 • Priset. Hur mycket pengar är du beredd att lägga på en digital mätare? Priset kan variera en hel del. Kort sagt måste du ta en titt på vilka värden en mätare erbjuder och jämföra det med priset.
 • Övriga funktioner/tjänster. Många mätare kommer med fler funktioner än endast mätning av olika värden i vattnet. En mätare kan till exempel komma med en app som gör hela processen enklare. Beroende på mätarens märke kan det även tillkomma tjänster som hjälper dig ifall din pool har ett värde som är för högt eller låg, till exempel genom att rekommendera andra produkter du behöver för att värdet ska återställas.

För att hitta den bästa digitala mätaren bör du alltså välja en som erbjuder de funktioner du behöver till ett pris du har råd med.

Digital mätare för pool test

Vanliga Frågor

Hur mycket kostar en digital pooltestare?

Priset på en digital pooltestare varierar en hel del beroende på var du köper den, vilka värden den mäter, om den har andra funktioner och vilket märke den har. Generellt kan du väntas betala mellan 500kr och 1500kr.

Varför digital mätare till poolen?

En digital mätare kan hjälpa dig hålla vattnet i poolen fräscht och rent. Den hjälper dig underhålla poolen på rätt sätt så du kan undvika problem, till exempel alger.

Hur funkar en digital poolmätare?

En digital poolmätare fungerar genom att analysera vattenprover från poolen. Användaren lägger i en testtablett i mätaren, som sedan reagerar med vattnet. Mätaren läser sedan av reaktionen och ger ett digitalt värde.

Vad kan en poolmätare mäta?

En poolmätare kan mäta flera parametrar i poolvattnet, inklusive pH-värde, klor, brom, alkalinitet, och cyanursyra. Dessa värden är viktiga för att säkerställa att vattnet är säkert och behagligt att bada i.

Hur pålitlig är en digital pooltestare?

En digital pooltestare är mycket pålitlig. Genom att använda fotometrisk teknik och digitala avläsningar minskar den risken för mänskliga tolkningsfel som kan uppstå med traditionella färgbaserade testset. Dock kan resultatet påverkas av felaktig användning eller bristande underhåll av enheten.

Källor