Digital mätare för spabad

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Unik design

VidaXL Pool Improve PH-mätare

Swim & Fun Pool Lab Tester

PH-009 Compact

Gre Digital Floating

När det kommer till att upprätthålla det perfekta vattnet i ditt spabad, är det av yttersta vikt att ha en tillförlitlig mätare.

Med så många alternativ på marknaden kan det vara svårt att hitta den rätta enheten. Därför har vi genomfört en omfattande undersökning för att identifiera den bästa digitala mätaren för spabad.

Under vår research har vi testat flera produkter, jämfört deras funktioner, pris och prestanda. Läs vidare för att upptäcka vilka modeller som toppar vår lista och varför de är värda att överväga.

1. Bäst i test – VidaXL Pool Improve PH-mätare

VidaXL Pool Improve PH-mätare digital mätare spabad

Vid första anblicken av VidaXL Pool Improve PH-mätare blev vi genast imponerade av dess upplysta display som tillät oss att göra avläsningar även under mindre idealiska ljusförhållanden.

Specifikationer
Mätsteg:0,1 pH
Batterier:3 x 1,5 V
Vikt: Lätt
Display:Upplyst
Område:0 – 14 pH

Under våra tester av olika mätinstrument märkte vi att förmågan att tydligt se resultaten i varierande ljusmiljöer var avgörande, särskilt när man befinner sig utomhus eller i mindre belysta rum. Denna saltmätare levererade på den fronten.

Ett annat område där mätaren skiljde sig från mängden var dess precision. Med en noggrannhet på +/- 0,1 PH kunde vi lita på att de avlästa värdena var exakta varje gång.

Dess vattentäta design innebar också att vi inte behövde oroa oss för oavsiktliga stänk eller nedsänkning, vilket var särskilt användbart när vi testade den i olika typer av vattenmiljöer, som simbassänger och akvarier.

VidaXL Pool Improve PH-mätare visade sig vara särskilt användbar för breda användningsområden. Förutom pooler kunde vi enkelt använda den för söt- och saltvattenakvarier, spaanläggningar och även dammar.

Dess kompakta storlek och lätta vikt gjorde den enkel att bära runt, och den blev snabbt en oumbärlig del av vårt testkit.

Men inget instrument är utan sina brister. En mindre nackdel vi stötte på var att batterilivslängden kunde vara kortare än förväntat, särskilt vid frekvent användning. Det kan vara bra att alltid ha extra batterier till hands.

Fördelar

 • Upplyst display för enklare avläsning.
 • Hög noggrannhet på +/- 0,1 PH.
 • Vattentät design.
 • Mångsidig för olika vattenmiljöer.

Nackdelar

 • Kort batterilivslängd.

2. Bäst premiumval – Swim & Fun Pool Lab Tester

Swim & Fun Pool Lab Tester digital mätare spabad

Under vår tid med Swim & Fun Pool Lab Tester blev det snabbt klart att denna enhet erbjuder professionell vattenanalys som tidigare endast var tillgänglig för kommersiella anläggningar.

Specifikationer
Vattentät:IP67 klassad
Refill: Tabletter
Användarvänlig:Ja
Bluetooth: Ja
Tillverkare: Pool Lab

Nu kan privata poolägare med lätthet analysera kvaliteten på sitt poolvatten med denna kompakta och precisa enhet.

Med sin snabba och enkla användning är den väldigt användarvänlig. Sex direktknappar ger omedelbar åtkomst till de vanligast använda funktionerna, vilket minimerar behovet av att bläddra genom komplicerade menyer.

Ett särdrag som verkligen stod ut för oss var 0-test lagringen; att endast behöva utföra en 0-test under hela användningsperioden sparar inte bara tid utan också kostnaden för onödiga testmaterial.

En annan imponerande funktion är den trådlösa Bluetooth 4,0-teknologin, som synkroniserar tester med den medföljande appen. Denna app lagrar resultaten, ger doseringsråd baserat på de testade värdena och möjliggör utskrivning av rapporter.

IP67-klassificeringen garanterar att enheten är vattentät – en viktig egenskap med tanke på dess användningsområde. Under våra tester fann vi att den tyska kvaliteten verkligen lyser igenom, vilket bidrar till enhetens övergripande hållbarhet och tillförlitlighet.

Dock noterade vi en nackdel: även om digital mätning av 9 parametrar erbjuder omfattande vattenanalys, kan det ibland bli förvirrande att förbereda varje test med tanke på att olika tabletter måste krossas och lösas upp för varje parameter.

Fördelar

 • Användarvänlig med direktknappar
 • Omfattande synkroniseringsmöjligheter
 • Precis doseringsanvisning

Nackdelar

 • Kräver regelbundna refill-tabletter

3. Bäst budgetval – PH-009 Compact

PH-009 Compact digital mätare spabad

Efter att ha testat en rad olika pH-mätare har vi nu provat PH-009 Compact, och vi måste säga att den verkligen gör skäl för sitt namn. Med en kompakt pennformat-design är denna lilla enhet enkel att förvara eller ta med sig när det är dags att mäta pH-värdet i akvariet eller fiskdammen.

Specifikationer
pH – intervall:0 – 14 pH
Temperatur: 0 – 50°C
Batterier: 3 x 1,5 V
Vikt: 51 g
Svarstid: 1 minut

Under vårt test gav mätaren snabba och exakta svar, vilket ger oss förtroende för att de angivna värdena är pålitliga.

En av de mest framstående egenskaperna vi upptäckte var hur snabbt enheten ger svar. På endast en minut kan du ta reda på pH-värdet på det du mäter, vilket sparar tid och minskar osäkerheten. Den digitala displayen är klar och lättläst, även i svag belysning.

Designen är användarvänlig och tilltalande med sin glada gula färg. Eftersom den är tillverkad av plast, kan man vara säker på att den är robust nog att hantera vardagligt slitage. Med en vikt på endast 51 gram är den dessutom lätt att transportera.

En annan fördel med PH-009 Compact är dess förmåga att mäta ett brett spektrum av pH-värden, från 0,0 till 14,0 pH. Denna flexibilitet gör den idealisk för olika användningsområden, både för hemmaakvarister och proffs. Att den fungerar i vatten med temperaturer mellan 0-50 grader Celsius ökar dess mångsidighet.

Det enda lilla klagomålet vi hade var att mätaren drivs av 3 st. 1,5V batterier, vilket innebär att batterierna kommer att behöva bytas regelbundet om mätaren används ofta.

Sammanfattningsvis uppfyllde PH-009 Compact alla våra förväntningar för en pH-mätare. Den är enkel, smidig, snabb och noggrann.

Fördelar

 • Snabb mätning
 • Användarvänlig
 • Kompakt och lättviktig

Nackdelar

 • Lite kort batterilivslängd
 • Känns något skör

4. Unik design – Gre Digital Floating

Gre Digital Floating digital mätare spabad

Vid första anblicken av Gre Digital Floating-termometern blev vi imponerade av dess eleganta design i en nyans av blått.

Specifikationer
Vikt: 182 g
Mått: 22x11x9 cm
Flytande: Ja
Material: Termoplast
Typ: Termometer

När vi testade den i olika vattensammanhang som pooler, badtunnor och Jacuzzis, fann vi att den verkade vara särskilt lämpad för sin uppgift tack vare dess höghållfasta termoplastmaterial.

En av de mest framstående funktionerna i denna termometer är dess digitala display. Under vårt test kunde vi enkelt avläsa temperaturen utan att behöva ta den ur vattnet.

Detta är en betydande fördel, särskilt för dem som inte vill bli blöta varje gång de kontrollerar temperaturen.

Termometerns inbyggda flottör såg till att den alltid höll sig i en perfekt vertikal position, vilket förbättrade avläsningsprecisionen. Dess storlek och vikt gjorde den också stabil i vatten, även när andra objekt rörde sig omkring.

Vi uppskattade även hur användarvänlig Gre Digital Floating-termometern var. Installationen var smidig och okomplicerad. När det var dags för rengöring, fann vi att termometern var lätt att rengöra, vilket är ett stort plus för poolägare.

Trots de många positiva sidorna fann vi en liten nackdel. Eftersom termometern flyter, kan den ibland hamna mitt i poolen, vilket kan vara störande för dem som simmar. Men med tanke på alla dess andra utmärkta egenskaper, anser vi att detta är en mindre detalj.

Fördelar

 • Hållbar konstruktion
 • Användarvänlig
 • Enkel installation

Nackdelar

 • Ingen integrerad belysning för nattavläsning

5. Bra alternativ – Swim & Fun Pool Lab 2.0 Digital

Swim & Fun Pool Lab 2.0 digital mätare spabad

Under de senaste veckorna har vi haft nöjet att testa Swim & Fun Pool Lab 2.0, en digital fotometer designad för professionell vattenanalys av pooler och spabad.

Specifikationer
Vattentäthet:IP68
Anslutning: Bluetooth & WiFi
Batterityp:3 x AA
Mätområde: 24 parametrar
Display: Stor och tydlig

Vid första anblicken är det tydligt att den här uppdaterade modellen är avsedd att vara en kraftfull uppföljare till den redan populära PoolLab 1.0.

En av de mest framträdande förbättringarna är den nya kuvetten som tillåter mätning av tre olika vattenparametrar samtidigt, vilket är en stor uppgradering från dess föregångare.

Detta, kombinerat med förmågan att mäta hela 24 olika parametrar, gör PoolLab 2.0 till en verkligt imponerande enhet.

Att den använder fyra LED-lampor med olika våglängder för att ge de mest noggranna avläsningarna bekräftar bara hur noggrant instrumentet är konstruerat.

När vi genomförde våra tester märkte vi att den stora färgdisplayen med bakgrundsbelysning var oerhört användarvänlig, särskilt i svag belysning. Dess IP68 vattentäta betyg var också imponerande, vilket ger användarna friheten att sänka ner den i poolen utan bekymmer.

Kopplingen mellan PoolLab 2.0 och LabCOM Cloud via Bluetooth och WiFi var en annan fantastisk funktion. Med några enkla steg kunde vi synkronisera och överföra våra data direkt till molnet, vilket gör det lätt att hålla koll på våra mätningar över tid.

Ett litet problem vi stötte på var dock att vissa specifika tester krävde extra tabletter som inte ingick i grundsatsen. Detta kan vara lite irriterande om du behöver genomföra en särskild typ av test snabbt.

Fördelar

 • Mäter tre parametrar samtidigt
 • Stort urval av mätningar
 • Stor och tydlig färgdisplay
 • IP68 vattentät

Nackdelar

 • Vissa avläsningar kan kräva ytterligare precision

Hur vi utförde vårt test av digitala mätare för spabad 2024

När vi satte igång med att testa den bästa digitala mätaren för spabad, var vårt huvudsyfte att erbjuda dig, vår läsare, en omfattande guide som baseras på noggrannhet, äkthet och kvalitet.

Med det i åtanke, insåg vi att skapa rätt testförutsättningar och process var avgörande för att uppnå de mest exakta och tillförlitliga resultaten.

Vår erfarenhet har lärt oss att det finns vissa kritiska faktorer att tänka på för att säkerställa att en produkt inte bara är ”bäst i test” på papperet, utan också i praktiken.

Förberedelse av testmiljön

När det var dags att köpa en digital mätare för spabad och starta vårt test, var den första uppgiften att skapa en optimal testmiljö. För att säkerställa konsekvens i vårt arbete valde vi en lugn inomhusmiljö med konstant temperatur och ljusförhållanden.

Dessutom använde vi standardiserat vatten för varje mätare, vilket undanröjde eventuella variabler som kunde påverka resultaten.

Beskrivning av vår testprocess

Under vår testprocess följde vi följande steg:

 • Först kontrollerade vi att varje digital mätare var fullt laddad och redo att användas.
 • Sedan kalibrerade vi varje enhet enligt tillverkarens anvisningar för bästa möjliga precision.
 • Varje produkt testades under identiska förhållanden med fokus på snabbhet, noggrannhet och användarvänlighet.

Genomförande av testerna

När det gäller det faktiska utförandet av testerna:

 • Varje digital mätare testades tre gånger för att säkerställa konsekvens i avläsningarna.
 • Varje test varade i genomsnitt tio minuter.
 • Noterade avvikelser eller inkonsekvenser i mätresultaten jämfördes noggrant.

Här är några av våra kärnfunderingar under testprocessen:

 • Vilken digital ph mätare för spabad var mest exakt?
 • Är det värt att betala mer för en dyrare mätare?
 • Hur användarvänliga var de billigare digitala mätarna för spabad jämfört med de dyrare alternativen?

Utvärdering av resultat

Efter att vi genomfört alla våra tester, var det dags att dyka djupt in i resultaten. Vi jämförde mätningarna från varje digital mätare för spabad för att se vilken som gav de mest konsekventa och exakta avläsningarna.

För att göra detta jämförde vi varje mätare mot en professionell standardmätare. Efter denna jämförelse kategoriserade vi varje mätare baserat på dess prestanda.

“Bäst i test” blev den mätare som överträffade alla andra i både noggrannhet och konsekvens, medan andra mätare placerades i kategorier som “bästa digitala mätaren för spabad” eller “billig digital mätare för spabad” beroende på deras pris och prestanda.

Hållbarhet och långtidstestning

Vi är medvetna om att när du vill köpa en digital mätare för spabad, vill du att den ska vara hållbar. Därför genomförde vi långtidstester där vi utsatte varje enhet för regelbunden användning över en period av tre månader.

Vi övervakade batterilivslängd, sensorernas pålitlighet och enhetens övergripande hållbarhet. Vårt mål var att hitta den mätare som inte bara presterade bra vid första användningen, men också efter flera månaders intensivt bruk.

Säkerhet och pålitlighet under test

Under vår testprocess uppmärksammade vi speciellt säkerhets- och pålitlighetsaspekterna av varje produkt. Vissa mätare var försedda med extra säkerhetsfunktioner, såsom vattentäthet och stötskydd, vilket vi fann vara mycket användbart under oväntade situationer.

Pålitlighet kom också i fokus när vi märkte störningar i avläsningarna, kanske på grund av elektroniska störningar eller andra oväntade händelser.

Den mätare som visade sig vara mest pålitlig, även under svåra förhållanden, stod högt i våra rekommendationer och kunde mycket väl vara den bästa digitala mätaren för spabad i vårt test.

Tips för bäst användning av din digitala mätare för spabad

Tips för bäst användning av din digitala mätare för spabad

Att ha en pålitlig digital mätare för spabad är en värdefull tillgång för varje spabadägare. Men att bara ha den bästa digitala mätaren är inte nog; man måste också veta hur man använder den korrekt för optimal prestanda.

Under vårt omfattande testande stötte vi på flera aspekter som var avgörande för att få bäst i test-resultat. Här delar vi de insikter vi fått genom våra erfarenheter.

Välja rätt plats

När du börjar med din mätare är platsen nyckeln. Vi upptäckte att direkta solljus eller mycket skuggiga områden kan påverka avläsningarna. Därför rekommenderar vi att du placerar din digitala mätare i en balanserad miljö, helst borta från extrema ljusförhållanden. Denna insikt kom när vi märkte fluktuationer i resultaten beroende på ljusintensitet.

Känn till din badtermometer

Innan du dyker djupt in i din digitala mätning, rekommenderar vi att du har en bra badtermometer till hands. Detta kommer att hjälpa dig att jämföra vattentemperaturen med det din digitala mätare visar.

Under testet upptäckte vi att det är viktigt att alltid ha en sekundär referens för att säkerställa att din mätare fungerar korrekt.

Förstå vikten av kalibrering

Regelbunden kalibrering var en aspekt vi ständigt återvände till under våra tester. Oavsett hur avancerad eller “bäst i test” en mätare är, behöver den regelbunden kalibrering för att behålla sin noggrannhet. Vi rekommenderar att du kalibrerar din mätare minst en gång i månaden.

Var medveten om omgivande förhållanden med en trådlös-hygrometer

Luftfuktigheten runt ditt spabad kan också påverka avläsningarna. Använd en trådlös-hygrometer för att hålla koll på omgivande förhållanden. Under testningen fann vi att mätare gav mer pålitliga läsningar när vi var medvetna om den omgivande fuktigheten.

Skydda din mätare från vattenstänk

Även om många digitala mätare för spabad tål vattenstänk, är det bäst att vara försiktig. Under test upptäckte vi att överdriven exponering för vatten kan minska livslängden på enheten.

Vanliga misstag att undvika:

 • Ignorera regelbunden kalibrering
 • Inte jämföra avläsningar med andra instrument
 • Placera mätaren i extrema ljusförhållanden

Så, nästa gång du beslutar att dyka in i ditt spabad och använda din digitala mätare, kom ihåg dessa värdefulla tips som vi har sammanställt genom våra tester. Genom att följa dem kommer du inte bara att förlänga livslängden på din mätare, utan också säkerställa att du alltid får korrekta avläsningar.

När allt kommer omkring, när du vill köpa en digital mätare för spabad, vill du ha det bästa, både i prestanda och hållbarhet.

Letar du efter andra typer av pH-mätare? Kolla in vårt test av pH-mätare för jord!

Vanliga frågor om digitala mätare för spabad

Vanliga frågor om digitala mätare för spabad 2024

Vad kostar det att köpa en digital mätare för spabad?

Priset för en digital mätare för spabad varierar beroende på märke, funktioner och kvalitet. Generellt kan man förvänta sig att betala någonstans mellan 200 SEK till över 1000 SEK för en kvalitetsenhet.

Varför digital mätare till spabadet?

En digital mätare erbjuder mer exakta avläsningar än manuella alternativ. Den ger snabba resultat och kan ofta mäta flera parametrar samtidigt, som pH, salinitet och temperatur, vilket ger en komplett överblick över spabadets vattenkvalitet.

Är det viktigt med en digital mätare för spabad?

Ja, det är väldigt viktigt. En digital mätare hjälper till att säkerställa att vattnets kvalitet upprätthålls, vilket kan förlänga livslängden på ditt spabad, samt förbättra din badupplevelse.

Hur länge varar en digital mätare för spabad?

Livslängden på en digital mätare för spabad beror på användning och skötsel. Med korrekt underhåll kan en kvalitetsenhet hålla i flera år. Batteriernas livslängd kan variera, men de flesta modeller ger en lång driftstid innan de behöver bytas.

Källor