Doftpinnar bäst i test 2022 – god doft varje dag!

Letar du också efter doftpinnar bäst i test 2022? Då har du hittat rätt! En myskväll på soffan eller i ett varmt bad är vardagslyx vi tycker alla ska unna sig oftare. Gör den upplevelsen ännu bättre med doftpinnar! Man kan förstås ha doftpinnar framme hela tiden också, vi klagar absolut inte!

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för cervera.se & ahlens.se

Doftpinnar bäst i test 2022

1. Tell Me More doftpinnar som luktar rent

2. Villa collection apricot doftpinnar

3. Smith & Co doftpinnar

Tell Me More doftpinnar som luktar rent
Villa collection apricot doftpinnar
Smith & Co doftpinnar

Prisklass: Medium

Prisklass: Medium

Prisklass: Medium

Tell Me More doftpinnar som luktar rent recension

Tell Me More doftpinnar som luktar rent
Tell Me More doftpinnar som luktar rent

Dessa doftpinnar från Tell Me More kommer med en inkluderad snygg glasflaska och kork. Doftpinnarna absorberade oljan bra och spred doften i rummet. Snabbt doftar det en lätt och fräsch doft i hela lägenheten.

Doftpinnarna har en örtig och frisk doft som vi tycker passar de allra flesta hem där ute.

Överlag var detta våra favoriter på doftpinnar bäst i test listan!

Villa collection apricot doftpinnar recension

Villa collection apricot doftpinnar
Villa collection apricot doftpinnar

Denna doftolja med doftpinnar från Villa collection doftar riktigt fräsch aprikos. Vi på redaktionen brukar ofta ge just dessa doftpinnar som gå-bort-present och de går alltid hem. Dessutom är det inte en vanlig tråkig glasburk de kommer i, utan en snygg keramik-kruka. Skulle kunna återanvändas som dekoration eller kruka efter doftoljan är slut.

Absolut ett bra alternativ på doftpinnar, som dessutom passar som inredningsdetalj när doftoljan tagit slut!

Smith & Co doftpinnar recension

Smith & Co doftpinnar
Smith & Co doftpinnar

Dessa doftpinnar från Smith & Co har en söt doft av fikon och aromatisk ingefära-lilja. Ännu ett par doftpinnar vi rekommenderar om du letar efter en present och inte vet vad du ska köpa.

Doftpinnarna i sig höll ganska länge, och förpackningen är helt okej. Dock tyckte vi att priset inte riktigt reflekterade produkten. Ovannämnda doftpinnar har snygga och påkostade förpackningar för ungefär samma pris, medan dessa bara kommer i en plastburk.

Är det bara doften du är ute efter kan dessa Smith & Co doftpinnar vara ett bra alternativ.

Vanliga frågor när man ska köpa doftpinnar

Vi har inte bara skrivit ihop en doftpinnar bäst i test lista, utan ska också besvara lite vanliga frågor gällande de gudomliga pinnarna.

Vilka är de bästa doftpinnarna?

Enligt oss är de bästa doftpinnarna vår prisvinnare i doftpinnar bäst i test listan – Tell Me More doftpinnarna! De doftade fräscht och passar de allra flesta hem. Det ända som vi tyckte var dåligt var att flaskan var lite tråkig, absolut ingen dålig kvalité dock, den är fortfarande gjord i glas!

Bästa doftpinnarna

Hur väljer man de bästa doftpinnarna?

Påfyllningsbar

När ett doftljus tar slut, är det verkligen slut. Så är inte fallet med doftpinnar, de kan fyllas på med doftolja efter att det tagit slut.

Se bara till att du slänger dina gamla pinnar när du köper påfyllning. Om inte kommer de gamla pinnarna vara fyllda med doften och inte kunna suga upp någon ny.

Doft

Nu vet du varför du ska köpa doftpinnar, men vilka ska du köpa? Om du inte vet vad du tycker om kan valet av doft vara den svåraste delen av att köpa doftpinnar, att leta efter doftfamiljer är därför en bra början.

Blommor är ganska självklara, och även om vissa av dem har ett rykte för att vara “för mycket”, är våra blommiga val alla kombinerade med fruktiga och fräscha noter för att hålla det fräscht. Om du vill ha en mer oväntad hemdoft kan du överväga något från de träiga eller kryddiga familjerna, eller i andra änden av spektrumet, en fräschare, “grönare” doft.

Livslängd

Detta beror givetvis på hur mycket vätska som kommer i själva behållaren, samt hur många doftpinnar du använder med den. Det är värt att ha detta i åtanke när du tittar på priset på doftpinnarna – när kommer du nästa gång att behöva betala för att fylla på eller byta ut?

Är doftpinnar säkra för husdjur?

Älskar du doftpinnar, men har hört talas om de potentiellt giftiga effekterna på dina husdjur? Det är inte bara skrämselpropaganda: hundar och katter har ett mycket starkare luktsinne än vi och kan bli överväldigade av starka dofter. Om de dessutom utsätts för starka parfymer under långa perioder kan få leverskador. Här är några lösningar:

  1. Begränsa användningen av dina doftpinnar till delar av huset där ditt husdjur inte vistas särskilt mycket, till exempel kontoret eller badrummet.
  2. Om du vill fortsätta använda doftpinnar i vardagsrummet, håll utrymmet välventilerat och ge ditt husdjur tillgång att gå ut. Överväg också att ställa undan doftpinnarna under natten.
  3. Vissa naturliga dofter är säkra för husdjur, särskilt oljor av ros, jasmin och lavendel (vi menar förstås bara att inhalera, aldrig att äta). Håll utkik efter naturliga och ekologiska doftpinnar som använder dessa lugna blommor, och undvik allt som doftar citrus eller tall.
Doftpinnar test

Hur gjorde vi vårt doftpinnar test?

Vårt doftpinnar test gjordes på ett lite annorlunda sätt än våra andra tester. I detta fall har vi faktiskt testat de olika doftpinnarna. Det är de varianter vi brukar köpa i present eller använder hemma regelbundet.

Recensionerna skrevs utifrån personliga erfarenheter och produktbeskrivningar.

Jämförelsen gjordes genom att främst titta på doften, hållbarheten och förpackningen. Därefter rankade vi var och en i vår doftpinnar bäst i test lista.

Källor