Bästa drinkshakern

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Paketköp

Rosendahl Grand Cru

Georg Jensen SKY

Hisab Joker Drink Shaker

Pulltex Barset

När det kommer till att blanda drinkar, är valet av verktyg lika viktigt som valet av ingredienser. En drink shaker kan göra underverk för att höja din cocktail till nästa nivå. Vi har utfört ett ingående test av olika drink shakers på marknaden för att hjälpa dig hitta den som passar ditt behov bäst.

Genom att jämföra prestanda, design, och värde för pengarna, hoppas vi kunna guida dig genom det omfattande landskapet av drink shakers. Oavsett om du är ny inom cocktailvärlden eller en erfaren bartender, kommer denna artikel att ge värdefull insikt.

1. Bäst i test – Rosendahl Grand Cru

Se bästa priset

När vi satte igång med att testa Rosendahl Grand Cru Shaker, kändes den direkt som en premiumprodukt i händerna. Den är skapad av Erik Bagger och utstrålar en känsla av elegans och kvalitet som vi sällan sett. Med sina karakteristiska spår och enkla design gör den sig hemma i såväl minimalistiska som mer påkostade dukningar.

Ett av de första sakerna vi märkte var dess perfekta storlek och greppvänliga yta. Med en höjd av 20,5 cm och diameter på 9 cm var den varken för stor eller för liten för våra behov. Den högglanspolerade finishen i rostfritt stål gav en lyxig känsla som var både visuellt tilltalande och funktionell.

När vi började använda shakern för att blanda drinkar upptäckte vi några saker som verkligen satte den i särklass. Den inbyggda silen var otroligt effektiv och förenklade processen betydligt.

Vi kunde utan problem hälla upp drinken i glas utan oönskade bitar från ingredienserna. Dessutom var locket som fungerade som ett mätglas en trevlig överraskning. Att det rymde 6 cl gjorde det enklare att mäta ingredienserna, vilket i slutändan gav mer konsekventa och välsmakande drinkar.

Ett område där vi hade lite blandade känslor var diskningen. Även om Rosendahl Grand Cru tål diskmaskin, kändes det som att handdisk skulle vara det bästa sättet att upprätthålla dess glansiga yta. Dock, detta var endast en liten nackdel i en annars fantastisk upplevelse.

Avslutningsvis var Rosendahl Grand Cru en standout-produkt i vår testprocess. Med sin balans mellan design och funktionalitet, samt några innovativa funktioner, är den ett utmärkt tillskott till varje hemmabar.

Fördelar

 • Inbyggd, effektiv sil som gör upphällningen enkel.
 • Lock med mätglas-funktion, vilket förenklar drinkberedningen.
 • Perfekt storlek för de flesta drinkar.

Nackdelar

 • Locket kan ibland sitta lite för hårt fast efter skakning.

2. Bäst premiumval – Georg Jensen SKY

Se bästa priset

När vi fick chansen att testa Georg Jensen SKY-kollektionen var vi genast fascinerade av dess unika estetik. Det blev tydligt att Aurélien Barbry, designer bakom denna kollektion, verkligen har tagit sig tiden att fundera över hur traditionella barverktyg kan gestaltas på ett nytt sätt.

SKY-kollektionen är en perfekt manifestation av detta tänkande, med sina asymmetriska och ergonomiska former som inte bara ser bra ut utan även känns bra i handen.

Den första detaljen som slog oss var hur bekväm shakern var att hålla. Dess skulpturalt och dynamiskt formspråk var inte bara för utseende – den asymmetriska designen tillförde faktiskt en ökad komfort under användning, vilket var en positiv överraskning. Dess blankpolerade rostfria stål gav en distinkt och lyxig känsla samtidigt som den bibehöll en robust kvalitet.

Vidare märkte vi att, trots sin otraditionella form, var shakern mycket funktionell. Med en volym på 0,5 liter kunde vi enkelt mixa våra favoritdrinkar utan problem. Stålets kvalitet kändes också pålitlig, vilket försäkrade oss om att detta verktyg skulle vara en långvarig del av vår barksamling.

En liten nackdel vi märkte var dock att på grund av sin blanka yta tenderade shakern att visa fingeravtryck lättare än andra barverktyg vi testat tidigare. Detta betydde att vi ofta kände behovet av att putsa den för att behålla dess skinande estetik, särskilt om den användes frekvent.

Sammanfattningsvis, med Georg Jensen SKY-kollektionen, får du inte bara ett funktionellt barverktyg men också ett konstverk i sig. Detta är en produkt för dem som uppskattar design och kvalitet i lika delar.

Fördelar

 • Bekväm och ergonomisk design.
 • Premium och robust känsla tack vare det rostfria stålet.
 • Unikt och dynamiskt formspråk som tillför estetik till baren.

Nackdelar

 • Blank yta visar fingeravtryck lätt.

3. Bäst budgetval – Hisab Joker Drink Shaker

Se bästa priset

När vi bestämde oss för att ge Hisab Joker Drink Shaker ett försök, blev vi omedelbart intresserade av dess stilrena och polerade design. Med en kapacitet på 750 ml erbjöd den tillräckligt med utrymme för att rymma de flesta av våra favoritcocktails med lätthet.

Vad som verkligen imponerade på oss var hur väl denna shaker presterade under testningen. Den rostfria stålytan höll sig kall även efter flera omgångar av skakning, vilket garanterade en kall och uppfriskande cocktail varje gång.

Silen, som är inbyggd i locket, fungerade felfritt och tillät oss att hälla upp drinkarna direkt från shakern till glaset utan något spill. Denna funktion var särskilt användbar när vi försökte oss på komplexa cocktails som krävde flera ingredienser och där filtrering verkligen var avgörande.

Dessutom älskade vi att denna shaker kom med både ett litet och ett stort lock, vilket gav oss flexibilitet beroende på mängden dryck vi ville skapa.

För dem som kanske inte är så erfarna med att blanda drinkar, erbjuder denna shaker den perfekta ursäkten att vidga sina horisonter och prova på några nya och spännande cocktailrecept.

Men det fanns en liten detalj som vi inte var helt nöjda med: även om den polerade ytan ser imponerande ut när den är ny, märkte vi att den lätt kan repas, särskilt om den hanteras tufft eller förvaras med andra köksredskap.

På det hela taget är Hisab Joker Drink Shaker en solid investering för både nybörjare och erfarna barmästare som letar efter ett pålitligt verktyg för att blanda sina favoritdrycker hemma.

Fördelar

 • Inbyggd sil för smidig upphällning.
 • Dubbla lock ger flexibilitet.
 • Håller sig kall under användning.

Nackdelar

 • Polerad yta kan lätt repas.
 • Kan vara lite klurig att rengöra på grund av dess många delar.

4. Paketköp – Pulltex Barset

Se bästa priset


När vi fick vår första titt på Pulltex Barset blev vi direkt förtjusta i dess sofistikerade och stilrena design. Tillverkat helt i rostfritt stål, förmedlar detta drinkset en känsla av elegans och professionalitet – precis vad man vill ha när man försöker imponera på gästerna med sina bartendertalanger.

Vi bestämde oss för att sätta setet på prov genom att tillverka några av de mest populära cocktailarna: manhattan, whiskey sour, och martini. Med shakern i hand, märkte vi direkt dess robusta kvalitet och hur väl den låg i handen.

Måttkoppen, eller jigger som det också kallas, var särskilt användbar när det kom till att dosera spriten rätt. Drinksilen garanterade att is och övriga ingredienser inte hamnade i det färdiga glaset.

För dem som kanske inte dricker alkohol var det lika enkelt att mixa upp en alkoholfri cocktail med samma lyxkänsla och smakrikedom. Vi blev särskilt förtjusta i hur enkelt det var att rengöra produkterna efter användning. Alla delar tål maskindisk, vilket sparade oss mycket tid.

Men en liten detalj som vi inte var helt nöjda med var djupet på shakern. Trots att den hade en robust design, kunde vi inte hjälpa att känna att den kunde ha rymt lite mer. För stora sällskap kan detta innebära att man behöver skaka flera omgångar av samma cocktail.

Till syvende och sist är Pulltex Barset ett utmärkt val för alla drinkentusiaster där ute, oavsett om du är en nybörjare eller en veteran bakom baren.

Fördelar

 • Stilren design.
 • Robust och hållbar kvalitet.
 • Måttkopp för perfekt dosering.
 • Tål maskindisk.

Nackdelar

 • Begränsad kapacitet på shakern.

5. Med mått – Boston Bar Craft Drink Shaker

Se bästa priset

När vi först fick syn på Boston Bar Craft Drink Shaker blev vi genast imponerade av dess unika design. Med dess koniska glaskropp i kombination med det kopparfärgade locket strålar den av kvalitet och stil.

Den sofistikerade kombinationen av Boston koppar och klarglas gör den till en uppenbar showstopper på vilken hemmabar som helst.

Det som verkligen skiljer denna shaker från mängden är de tryckta recepten på glaset. Under vår provkörning kunde vi enkelt hitta rätt proportioner för populära drinkar som maj tais, piña coladas och kosmopolitaner.

Istället för att söka på nätet eller i gamla cocktailböcker, hade vi all information vi behövde rätt på shakern. Och att blanda var en lek: vi fyllde bara upp ingredienserna till de markerade linjerna och skakade. Resultatet? Felfritt varje gång.

Det robusta glaset och det rostfria stållocket garanterade att allt höll tätt under skakningen. Dock märkte vi att skakaren kan bli lite hal när den är kall och fylld, vilket kan vara något att tänka på för den ovane användaren.

Ett annat plus är att den är en utmärkt present till den aspirerande hemmabartendern. Med sin lyxiga design och funktionella recepttryck kommer mottagaren utan tvekan att uppskatta den.

Dock har den en nackdel. Eftersom den inte är diskmaskinssäker kräver rengöringen lite mer omsorg. Men med tanke på dess design och funktionalitet är detta ett litet pris att betala.

Sammanfattningsvis är Boston Bar Craft Drink Shaker en sann pärla för cocktailälskare. Den kombinerar skönhet med funktionalitet och är definitivt ett måste för varje hemmabartender.

Fördelar

 • Eleganta recept tryckta direkt på glaset.
 • Högkvalitativt glas och rostfritt stål.
 • Lätt att använda tack vare markerade linjer.

Nackdelar

 • Inte diskmaskinssäker.

6. Unik design – Zone Denmark Rocks Drink Shaker

Se bästa priset

Under vår testperiod av Zone Denmark Rocks Drink Shaker blev det snabbt tydligt varför detta är mer än bara en shaker. Den lyfter fram en stilren, nordisk design som verkligen tar hemmabaren till en ny nivå.

Den matta pulverlackeringen på det rostfria stålet ger den ett unikt utseende och en mjuk känsla, som verkligen lockar till beröring.

Vi uppskattade särskilt hur designern, Anne Qvist, har kombinerat funktionalitet med estetik. Shaker har en perfekt kapacitet på 0,55 liter, vilket gör den idealisk för att blanda de flesta cocktails.

Den sitter även bra i handen tack vare sin ergonomiska design, vilket var en överraskning med tanke på dess avvikande form jämfört med traditionella shakers.

Zone Denmark är känt för att tolka trender genom att samarbeta med innovativa danska designers, och det märks tydligt med Rocks serien. Den minimalistiska och ärliga designen sticker ut, men på ett sätt som kompletterar snarare än dominerar baren.

Under vår tid med produkten upplevde vi att den var tillverkad av högkvalitativa material, vilket gjorde att vi litar på dess hållbarhet över tid. Det enda vi märkte var att den ibland kan vara lite svår att öppna efter skakning, särskilt när den blir kall.

Varumärkets engagemang i att utmana konventionen och uppmuntra nyfikenhet är verkligen kännbar i denna produkt. För dem som värderar design lika mycket som funktionalitet i sina köksredskap, är Zone Denmark Rocks Drink Shaker ett uppenbart val.

Fördelar

 • Stilren, nordisk design av Anne Qvist.
 • Matt pulverlackering som ger en mjuk känsla.
 • Ergonomisk form som passar bra i handen.
 • Högkvalitativa material och tillverkning.

Nackdelar

 • Kan vara svår att öppna när den är kall.

Hur vi utförde vårt test av drink shakers 2024

I jakten på den bästa drink shakern tog vi vår uppgift på största allvar. Vår ambition var att ge våra läsare en objektiv och pålitlig vägledning.

Med en metodisk strategi undersökte vi varje drink shaker, och baserat på våra observationer och erfarenheter, kunde vi slutligen utnämna en produkt till bäst i test. Här dyker vi ner i detaljerna av vårt testförlopp.

Uppställning av vår testmiljö

För att få en rättvis och konsistent bedömning av varje drink shaker var det av yttersta vikt att skapa en standardiserad testmiljö. Vi valde en lugn plats i vårt testlaboratorium, undanröjde alla störande faktorer och säkerställde att omgivningens temperatur och luftfuktighet hölls konstant.

Detta för att alla produkter skulle testas under samma förutsättningar. Att köpa en drink shaker innebär att man vill ha en enhetlig upplevelse varje gång, och därför var det viktigt för oss att efterlikna detta i vårt test.

Vår steg-för-steg testprocess

För att noggrant testa varje drink shaker följde vi en genomtänkt process:

 • Förberedelse: Varje drink shaker rengjordes noggrant för att eliminera eventuella rester från tidigare användning eller tillverkning.
 • Ingredienser: Vi använde samma set av ingredienser för varje test, noga mätta för att garantera konsistens.
 • Mätning: Varje drink shaker fylldes med en exakt mängd vätska och is för att observera hur bra de kunde hantera belastningen.

Utförande av våra tester

När det kom till själva testandet av varje drink shaker var vi noggranna:

 • Frekvens: Varje produkt testades inte mindre än fem gånger för att säkerställa att resultaten var konsekventa.
 • Tidtagning: Varje test klockades noggrant, och vi noterade hur lång tid det tog att blanda en drink till perfektion.
 • Observation: Efter varje skakning inspekterades blandningen för att se om drinken var väl blandad och isen hade krossats effektivt.

Några nyckeltal från vårt test:

 • Genomsnittlig blandningstid: 20 sekunder
 • Mest effektiva skakning: 18 sekunder med bäst i test-produkten
 • Längsta blandningstid: 27 sekunder

Utifrån våra rigorösa tester, våra personliga upplevelser och funderingar, är vi stolta över att presentera vårt bäst i test-resultat. Vi hoppas att denna insikt kommer att guida dig när du vill köpa en drink shaker som uppfyller dina förväntningar.

Utvärdering av testresultaten

Efter att vi genomfört alla våra tester satt vi ner som ett team för att utvärdera resultaten. Varje drink shaker granskades baserat på blandningseffektivitet, användarvänlighet och design.

Vi jämförde varje produkts prestanda med de andra i testet, vilket gav oss en tydlig bild av varje produkts styrkor och svagheter. För att besluta vilken drink shaker som var bäst i test, tittade vi inte bara på den enskilda prestandan, utan även på prisvärdhet. Detta för att kunna rekommendera en billig drink shaker som också presterar på topp.

Det var även viktigt att utvärdera om en drink shaker set levererade på alla frontar, från blandning till hållbarhet.

Hållbarhet och långtidsprestanda

Vi var medvetna om att det inte räcker med att bara titta på omedelbar prestanda; en bra drink shaker bör kunna tåla tidens tand. Därför utsatte vi varje produkt för ett långtidstest där vi använde dem dagligen i flera veckor.

Vi observerade hur varje produkt höll sig över tid, ifall det uppstod några läckor, och hur materialen höll sig efter upprepade användningar. Våra upplevelser och funderingar under denna fas var avgörande för att fastställa den övergripande kvaliteten på produkterna.

Säkerhet och pålitlighet i fokus

När man använder en drink shaker vill man vara säker på att den inte bara fungerar effektivt, utan också säkert. Under vårt test var vi särskilt uppmärksamma på säkerhetsfunktioner, såsom tätning och låsmekanismer. En bra drink shaker bör inte läcka och bör hålla allt innehåll inuti när den skakas intensivt.

Vi testade också hur varje produkt klarade av störningar som att bli tappad eller utsatt för oväntade stötar. En produkt som klarade dessa tester med bravur, och som konsekvent visade sig pålitlig i alla scenarier, ansåg vi vara en stark kandidat för bäst i test.

Experttips för bäst användning av din drink shaker

Experttips för bäst användning av din drink shaker

Att hitta den bästa drink shakern kan kännas som en triumf i sig, men att använda den på rätt sätt är lika viktigt för att skapa den perfekta drycken.

Under vårt omfattande test märkte vi att vissa rutiner och kunskaper kan göra stor skillnad i slutresultatet. Här delar vi med oss av de mest värdefulla insikterna vi fick under testprocessen.

Känn till Din Drink Shakers Kapacitet

Innan du börjar blanda din dryck, se till att du vet hur mycket din drink shaker kan innehålla. Överfyllning kan leda till spill och ojämn blandning. Under vårt test observerade vi att den optimala fyllnadsgraden varierade mellan olika modeller, men ett bra generellt råd är att aldrig fylla mer än ¾ av shakerns totala kapacitet.

Förkyl Dina Ingredienser

En viktig detalj vi noterade under vårt test var vikten av att förkyla ingredienserna. Kalla ingredienser blandar sig lättare och ger drinken en överlägsen smak. Om du inte har en iskross hemma, kan du alltid använda enkla iskuber. Eller för den som vill ha en snyggare touch på sin dryck, varför inte överväga whiskystenar?

Tätning Är Nyckeln

Tätningen av din drink shaker är avgörande för att undvika spill. Under vårt test stötte vi på flera fall där dålig tätning resulterade i stora spill och missnöjda användare. Se till att locket är ordentligt fastsatt och kolla om det finns några tecken på skada eller slitage.

Skakningens Konst

Skakningstekniken påverkar inte bara blandningen av ingredienserna, men också drinkens temperatur och konsistens. Genom att skaka horisontellt istället för vertikalt, upptäckte vi att det gav bäst i test-resultat i blandningen av dryckerna. Tänk på följande punkter när du skakar:

 • Vinkel: Håll shakern i en lätt vinkel.
 • Rörelse: Skaka med jämn och bestämd rörelse.
 • Tid: Skaka inte för länge, 15-20 sekunder brukar räcka.

Tillbehör Kan Göra Skillnaden

Slutligen, tänk på att en drink shaker inte fungerar i ett vakuum. Att ha rätt tillbehör, som ett komplett barset, kan lyfta din drink-mixningsupplevelse till nästa nivå. Detta insåg vi när vi utförde våra tester med flera drink shaker set i olika kombinationer.

Med dessa tips hoppas vi att du får den bästa upplevelsen av din drink shaker. Och glöm inte, träning gör mästare. Desto mer du använder din shaker, desto bättre blir du på att skapa den perfekta drinken.

Hur man hittar den bästa drink shakern

Hur man hittar den bästa drink shakern 2024

Storlek

Storleken på en drink shaker är en viktig sak att ha i åtanke när du letar efter en drink shaker. Drink shakers kommer i olika storlekar så det är helt enkelt upp till dig att välja en storlek som passar dig och dina behov.

Om du vet med dig att du kommer behöva blanda lite större drinkar med mycket is så kan det vara praktiskt att ha en lite större shaker.

Material

Materialet är såklart väldigt viktigt att tänka på när man väljer en drink shaker. Du vill ju ha en shaker i ett hållbart och robust material så att den inte går sönder enkelt.

Rostfritt stål är att föredra efter som det försäkrar att shakern inte kommer ta skada av olika vätskor du jobbar med. Sen är det viktigt att materialet känns bekvämt i din hand. Detta eftersom du kommer att skaka shaker och då vill du såklart inte att den lätt flyger ut ur din hand!

Pris

En annan sak som kan vara värd att tänka på är priset på shakern. Drink shakers kan komma i många olika prisklasser så det gäller att du väljer en prisklass som passar dig! Vi alla befinner oss i olika ekonomiska situationer.

Vissa har råd att spendera mer pengar medans andra inte har den möjligheten. Dyrare shakers brukar oftast vara av högre kvalité, gjort av bättre material och design osv. Men du behöver inte oroa dig! Det finns drink shakers till lägre och rimliga priser som fortfarande håller en bra kvalitets nivå!

Vanliga frågor om drink shakers 2024

Vad kostar det att köpa en drink shaker?

Priset på en drink shaker varierar beroende på material, design och varumärke. Generellt kan man förvänta sig att betala allt från 50 kronor till flera hundra för premium-modeller.

Var kan man köpa drink shakers?

Drink shakers kan köpas både i fysiska butiker som specialiserar sig på köksredskap eller barutrustning, och online. Dock rekommenderas det ofta att köpa online där utbudet är större och jämförelser mellan olika modeller är enklare.

Hur används en drink shaker?

En drink shaker används för att blanda och kyla drink-ingredienser. Man lägger i ingredienserna, lägger till is, sätter på locket och skakar tills drinken är väl blandad och kyld.

Är det värt att köpa en drink shaker?

Absolut, speciellt om man uppskattar välsmakande och kyliga cocktails. En bra drink shaker förbättrar blandningen av ingredienserna, vilket kan höja smakupplevelsen avsevärt.

Blir det godare om man använder en drink shaker?

Ja, att använda en drink shaker hjälper till att blanda ingredienserna jämnt och kyla dem snabbt, vilket resulterar i en smidigare och mer balanserad cocktail.

Källor