Duschskrapa bäst i test 2021 – hitta bästa duschskrapan!

Försöker du hitta duschskrapa bäst i test 2021? Då har du kommit rätt! I den här artikeln får du vår hjälp till den bästa duschskrapan.

En duschskrapa hjälper dig hålla både väggar och golv fräscht i badrummet. Inget mer tvålskum och vattenstänk på trädörren. Dessutom ser duschen betydligt fräschare ut när man skrapat bort vattnet.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för ahlens.se

Duschskrapa bäst i test 2021

1. Blomus vipo duschskrapa

2. Åhléns skrapa mio

3. Umbra buddy duschskrapa

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Blomus vipo duschskrapa – bäst i test!

Blomus vipo duschskrapa
Blomus vipo duschskrapa

Denna Blomus vipo är den vi utsér till duschskrapa bäst i test 2021. En händig duschskrapa i riktigt stilren design. Kommer levererad med en hängkrok som passar duschskrapans design.

Finns i massor av färger så att de kan passa ditt klinkers perfekt.

Skrapfunktionen är grym och den ligger tätt med underlaget när man skrapar. Den gör sitt jobb helt enkelt!

Åhléns skrapa mio recension

Åhléns skrapa mio
Åhléns skrapa mio

Den här duschskrapan från Åhléns egna märke är en lite billigare modell jämfört med den ovanstående.

En stilren design i rostfritt stål som kommer hålla en hel livstid. Dessutom får du med vägghållaren i samma design som är enkelt uppsatt.

Enkelt summerat en snygg och funktionell skrapa som enkelt får bort vattnet.

Umbra buddy duschskrapa recension

Umbra buddy duschskrapa
Umbra buddy duschskrapa

Denna duschskrapa från Umbra ser både rolig och stilren ut. Istället för att hänga upp den ställs den på golvet eller på en hylla.

Det blir riktigt torrt när man skrapar med, och skrapan hålls tätt längs ytan.

Umbra buddyn är dessutom billig, och presterar bra för sitt pris.

Vanliga frågor

Varför behöver jag en duschskrapa?

Om du inte har duschväggar ner till golvet är en duschskrapa ett måste, men den kan även vara lämplig i andra fall. Att använda en duschskrapa på väggar och golv efter du duschat fräschar upp hela badrummet. Ett tips är att också använda den i taket och på eventuella trädörrar så du slipper på fuktskador.

Vad är en duschskrapa?

En duschskrapa är precis som en fönsterskrapa, du skrapar bort vätska från släta ytor. En duschskrapa är mer specifikt gjort för just det – duschen. Men du kan förstås använda den till både badrummet och fönster.

Kan man använda en duschskrapa på fönster?

Ja! En duschskrapa är bara en snyggare design av en fönsterskrapa. Duschskrapor är tillverkade för att vara synliga i duschen, medan fönsterskrapor endast ska ligga i städskrubben. Se det som en glorifierad fönsterskrapa!

Är alla duschskrapor likadana?

Såklart är inte alla duschskrapor likadana. Däremot har de ofta liknande utformning. Det som skiljer de åt är hur tätt de ligger mot underlaget, och deras design. De flesta tillverkare av just duschskrapor fokuserar den större delen av tiden på designen, det är viktigast för många konsumenter.

Hur mycket kostar en duschskrapa?

En duschskrapa kostar mellan 100kr och 500kr. Allt beror på hur mycket du värderar designen, det är i princip det ända som skiljer de åt.

Bästa duschskrapan

Hur väljer man den bästa duschskrapan?

Det kan vara svårt att hitta den bästa duschskrapan, men vi gör det okomplicerat för dig. Här är några av de kriterier vi tycker är extra viktiga:

Funktionalitet

Funktionaliteten är A och O när det kommer till duschskrapor. Den måste ju göra sitt jobb, eller hur? Se till att titta på kundrecensioner innan du genomför köpet, de flesta kunder skriver hur bra den verkligen fick bort vattnet.

Tänk också på hur bra själva gummiskrapan sitter fast i skaftet. Vissa modeller har en tendens för skrapan att ramla ur efter bara några få användningar.

Design

Designen är nog det viktigaste för många, det var därför vi enbart tog med snygga modeller på topplistan. Man kommer att ha den synlig och framme hela tiden, vilket tvingar dig att köpa en snygg variant.

Välj en design som passar dig, i en färg som passar ditt kakel.

Pris

Priset är också en viktig del, men lyckligtvis kostar nästan alla duschskrapor detsamma. Förvänta dig att betala omkring en tvåhundring. Vill du ha en lite snyggare modell får du betala omkring 400kr.

Duschskrapa test

Hur gjorde vi vårt duschskrapa test?

Vårt duschskrapa test började med att se vad för varianter som erbjöds på marknaden. Sedan valde vi ut några som fått bra betyg från föregående kunder, och läste på mer om de.

Vi läste massor av kundrecensioner, produktbeskrivningar, och specifikationer. Med informationen vi fördjupat oss i skrev vi sedan egna recensioner om vardera modell.

Sist jämfördes de olika modellerna med hjälp av kriterier som design, pris och material. De som presterat bäst i jämförelsen ligger längst upp på topplistan, och de som var sämst ligger längst ned.

Avslutande ord

Att använda en duschskrapa är något vi rekommenderar för alla där ute, inte minst om du inte har väggar i duschen. Det ger en betydligt fräschare känsla i hela badrummet och motverkar fuktskador på badrumsmöblerna.

Källor