Duschskrapa

1. Bäst i test – Blomus vipo

Blomus Vipo duschskrapa

Se bästa priset

När vi testade Blomus Vipo blev vi genast imponerade av dess innovativa och funktionella design. Den här duschskrapan kombinerar skönhet med praktisk användning på ett sätt som få andra produkter lyckas med.

Specifikationer
Material:Silikon
Mått:20 x 25 x 2,5 cm
Medföljer:Hållare
Rengöring:Rand-fri
Handtag:Med ögla

Tillverkad av högkvalitativt silikon, gav Blomus Vipo en effektiv rengöring av våra testade duschväggar och -golv utan att skada ytan. Vi uppskattade särskilt den smarta öglan i handtaget, vilket gör det enkelt att hänga den i duschen.

Den medföljande kroken kan fästas på duschens dörr och erbjuder enkel åtkomst och användning.

Detta, tillsammans med dess generösa storlek, innebar att vi kunde täcka en betydande yta på kort tid.

Dessutom, den attraktiva Magnetfärgen bidrog till att skapa en välkomnande atmosfär i vårt testbadrum och passade in i en mängd olika inredningsstilar.

Dock upplevde vi att skrapan ibland kunde fastna på väggen, vilket krävde extra kraft för att få den att röra sig smidigt.

Fördelar

 • Stilren design
 • Effektiv rengöring
 • Lätt att hänga upp
 • Rand-fri skrapning
 • Högkvalitativt material

Nackdelar

 • Kan fastna på ytor
 • Kräver ibland extra kraft

2. Bäst premiumval – Vipp duschskrapa

Vipp duschskrapa

Se bästa priset

Under vår testprocess med Vipp duschskrapa blev vi snabbt imponerade av produkten. Den här duschskrapan är verkligen en lyftad version av en funktionell vardagspryl till en hållbar kvalitetsprodukt. Den var särskilt framstående på grund av sin rostfria ståldesign och utbytbara, mjuka silikonblad.

Specifikationer
Material:Stål, silikon
Mått:262 x 238 mm
Blad:Utbytbart
Design:Ergonomisk
Medföljer:Upphängare

Under testet upplevde vi att bladet var effektivt och skonsamt när det gällde att avlägsna vatten från badrummets glatta ytor.

Detta, tillsammans med det ergonomiska handtaget i gummibelagt stål, vilket gav en god tyngd, ledde till att vi snabbt kunde och effektivt torka bort vatten från våra testade ytor.

Silikonögla för upphängning gjorde det även lätt att förvara duschskrapan efter användning.

En nackdel som vi märkte under testningen var dock att, trots sin robusta design, kan silikonbladet behöva bytas ut efter en längre tids användning. Men överlag, är Vipp duschskrapa en exemplarisk kombination av hållbarhet, kvalitet och stilfull design.

Fördelar

 • Högkvalitativ design
 • Effektiv rengöring
 • Lätt att hänga upp
 • Högkvalitativa, lättanvända material
 • Hållbar kvalitet

Nackdelar

 • Bladet kan behöva bytas ut efter längre tids användning

3. Bäst budgetval – Eva Solo duschskrapa

Eva Solo duschskrapa

Se bästa priset

Eva Solo duschskrapa imponerade stort under vårt test. Denna duschskrapa utmärker sig inte bara för sin förmåga att effektivt rengöra blanka ytor från vatten, diskmedel och kalk, utan även för sin enkla och sofistikerade design som passar in i alla badrum.

Specifikationer
Material:Stål, silikon
Mått:21,8 x 25 cm
Rengöring:Enkel och effektiv
Medföljer:Upphängningskrok
Användning:Behöver endast tvål

Under vårt test fann vi den flexibla kroken på handtaget extremt praktisk, då den möjliggör enkel upphängning på duschdörren vilket gör att skrapan alltid är nära till hands.

Denna funktion sparar tid och energi vilket verkligen uppskattades under våra tester. Dessutom är Eva Solo Squeegee enkel att underhålla och hålla ren vilket också märktes under våra tester.

Enkelt tvål och vatten var allt som krävdes för rengöring, vilket gör den både ekonomisk och miljövänlig.

Dock upplevde vi att skrapan kunde glida ibland, särskilt när våra händer var lite blöta. Detta kunde möjligen förbättras med en mer texturerad eller gummibelagd yta på handtaget. Trots detta, är Eva Solo duschskrapa en prisvärd, effektiv och snygg duschskrapa som garanterat kommer att uppskattas i varje badrum.

Fördelar

 • Praktisk upphängningskrok
 • Lätt att rengöra
 • Effektiv rengöring
 • Ekonomisk och miljövänlig

Nackdelar

 • Kan glida när händerna är blöta

4. Långt skaft – Smedbo Sideline

Smedbo Sideline duschskrapa

Se bästa priset

Vår erfarenhet av att testa Smedbo Sideline var mycket positiv. Det första som slår oss är den eleganta kombinationen av krom och mattsvart rostfritt stål, vilket ger en modern och stilren design. Dessutom är det långa skaftet och bladet i silikon både praktiska och estetiskt tilltalande, vilket skapar en känsla av kvalitet och stil.

Specifikationer
Material:Stål, silikon
Mått:49,5 x 24 cm
Ytbehandling:Svart/Förkromad
Korrosionsbeständig:Ja
Garanti:10 år

Under våra tester hittade vi att Smedbo Sideline skrapade av vatten effektivt, vilket bidrog till ett skinande rent badrum. Den långa stången och det flexibla silikonbladet gjorde det lätt att nå alla ytor i duschen.

Vi var särskilt imponerade av den höga korrosionsbeständigheten, vilket är en viktig egenskap för badrumstillbehör. Denna kvalitet, tillsammans med en generös 10-årig garanti, visar att Smedbo tar kvalitet och hållbarhet på allvar.

En mindre nackdel var att det långa skaftet ibland kunde vara lite klumpigt att hantera, speciellt i mindre duschutrymmen.

Detta är dock en mindre fråga, givet produkten i helhet. Smedbo Sideline är ett utmärkt val för de som letar efter en hållbar, effektiv och stilren duschskrapa.

Fördelar

 • Stilren design
 • Hög korrosionsbeständighet
 • Långt skaft
 • 10-årig garanti

Nackdelar

 • Kan vara klumpig i mindre duschutrymmen

5. Smart förvaring – Zone Denmark

Zone Denmark duschskrapa

Se bästa priset

Efter att ha testat Zone Denmarks duschskrapa är vi ganska imponerade. Den stickar ut inte bara för sin effektivitet vid att ta bort vatten, utan också för sin innovativa design och smarta förvaringslösning.

Specifikationer
Material:Silikon, ABS-plast
Mått:21 x 17 cm
Hållare:Inkluderas
Rostfri:Ja
Design:Innovativ

Under testet märkte vi att duschskrapan lätt och effektivt kunde ta bort vatten från olika ytor i badrummet. Detta minskade obehaget med blöta strumpor och bidrog till en mer hygienisk miljö.

Skrapan var både lätt att använda och lätt att förvara tack vare den självhäftande, magnetiska hållaren. Denna design gjorde det möjligt att undvika att borra hål i väggen och hålla skrapan ur vägen när den inte används.

Materialvalet, silikon och ABS-plast, bidrog också till produktens höga kvalitet. Dessa material motstår rost och säkerställer därmed lång hållbarhet.

Även om vi uppskattade duschskrapans design och funktion, kan det noteras att det starka tejp på baksidan av hållaren kan lämna märken om det flyttas runt för ofta.

På det hela taget är Zone Denmark en mycket praktisk och effektiv duschskrapa som erbjuder en smart och enkel lösning för badrumsförvaring.

Fördelar

 • Smart förvaring
 • Hög kvalitet
 • Lång hållbarhet
 • Minimalistisk design

Nackdelar

 • Självhäftande tejp kan lämna märken

6. Stilren – Zack Jaz

Zack Jaz duschskrapa

Se bästa priset

Under vår genomgång och testning av badrumsskrapor har Zack Jaz verkligen lyckats göra ett intryck. Denna duschskrapa kombinerar funktionalitet och design på ett enastående sätt, och har visat sig vara ett verkligt värdefullt verktyg i varje badrum.

Specifikationer
Material:Gummi, Stål
Mått:20,5 x 24 cm
Kan hängas:Ja
Gummi:Utbytbart
Icke-färgande:Ja

Zack Jaz duschskrapa erbjuder en stilren design i plast, gummi och högkvalitativt 18/10 rostfritt stål, vilket ger den både elegans och hållbarhet.

Under vårt test upplevde vi att den rostfria konstruktionen verkligen stod emot korrosion, vilket innebär att skrapan kan behålla sin glans och effektivitet även efter långvarig användning.

Vi uppskattade den utbytbara gummiinlägget, vilket verkligen förlänger skrapans livslängd. Den är också icke-färgad, vilket innebär att det inte finns någon risk för avfärgning på dina badrumsytor.

Praktisk upphängning var en annan funktion vi fann väldigt användbar. Skrapan kommer med en extra stor ögla som gör det möjligt att hänga den på kranar, duschstänger och liknande, vilket gör det lätt att förvara den på ett ställe där den alltid är till hands men inte är i vägen.

Storleken på skrapan var också en stor fördel. Med en längd på 20,5 cm och en bredd på 24 cm, ger Zack Jaz en riklig yta för att effektivt och snabbt rengöra duschväggar, kakel och speglar.

Fördelar

 • Högkvalitativt material
 • Utbytbart gummi
 • Praktisk upphängning

Nackdelar

 • Ingen extra gummiblad medföljer

Hur vi utförde vårt test av duschskrapor 2024

Att testa duschskrapor kanske inte låter som en vetenskap, men vi har verkligen tagit det på allvar i denna utvärdering. Vi ville vara säkra på att vi kunde hitta produkten som är bäst i test, så vi tog oss tid att noggrant utforma vårt test.

Vi funderade på vilka faktorer som verkligen spelar roll när man använder en duschskrapa och utifrån det designade vi vårt test.

Uppställning av testmiljö

För att kunna utföra vårt test på ett rättvist och konsekvent sätt, var vi tvungna att ordna en testmiljö. Vi satte upp olika typer av duschväggar – glas, frostat glas, plast och kakel – för att täcka alla de ytor som en duschskrapa kan komma att användas på.

Vi simulerade också olika vattentryck och temperaturer för att efterlikna de varierande förhållanden som kan finnas i ett hushåll. Vi ville verkligen se hur varje produkt skulle prestera i verkliga förhållanden, så vi var noggranna med att hålla vår testmiljö så realistisk som möjligt.

Vår testprocess

Vi skapade en detaljerad process för vårt test, för att verkligen kunna jämföra alla produkter på ett rättvist sätt. För varje produkt började vi med att skölja duschväggen med vatten vid olika temperaturer och tryck, för att sedan använda duschskrapan för att ta bort vattnet.

Vi var uppmärksamma på hur skrapan rörde sig över olika ytor, hur effektivt den avlägsnade vatten och hur bekväm den var att hålla i. Vi utförde även test där vi mätte hur mycket kraft som krävdes för att skrapa bort vattnet och om det efterlämnade några ränder.

Utförande av testerna

För att få en djupare förståelse för varje produkts prestanda, utförde vi varje test minst tre gånger för varje produkt. Varje test tog omkring 20 minuter, vilket gav oss gott om tid att noggrant utvärdera varje aspekt av produkten. Vi tog även hänsyn till produkternas hållbarhet genom att använda dem över en längre tid. På så sätt kunde vi se vilken produkt som fortfarande presterade på topp efter flera veckors användning, och vilken som verkligen är bäst i test över tid.

Utvärdering

Efter att ha genomfört testerna var det dags för utvärdering. Varje duschskrapa blev bedömd på en rad olika punkter – skrapförmåga, användarvänlighet, design och hållbarhet. Skrapförmågan mättes genom att titta på hur effektivt varje produkt kunde avlägsna vatten från olika ytor.

Användarvänligheten bedömdes genom att analysera hur bekväm varje skrapa var att använda och hur enkelt den kunde manövreras. Design och hållbarhet utvärderades genom att titta på produktens estetik samt dess kvalitet och hållbarhet över tid.

Genom att sammanställa resultaten från alla dessa tester, kunde vi sätta ihop en grundlig ranking och bestämma vilken produkt som var bäst i test.

Hållbarhet och långtidstest

Som en del av vårt test gjorde vi också en långtidsutvärdering för att bedöma hållbarheten hos varje produkt. Detta innebar att vi använde varje skrapa regelbundet under en period av flera veckor. Det gav oss en möjlighet att se hur produkterna höll över tid, hur de stod emot slitage och om de behöll sin effektivitet trots regelbunden användning.

Denna aspekt av testet var särskilt viktigt för oss, eftersom vi ville hitta den produkt som kunde stå emot tidens tand och fortsätta prestera på topp nivå långt efter att inköpet gjorts.

Säkerhet och pålitlighet

Säkerhet och pålitlighet var andra nyckelområden vi granskade under vårt test. Vi undersökte hur säkert varje produkten kunde användas, d.v.s. om det fanns några risker för skador vid användning.

Dessutom tittade vi på hur pålitligt varje skrapa utförde sina uppgifter. Kunde den hantera flera test utan att det blev några problem? Hur reagerade den på eventuella störningar eller oväntade situationer?

Vi upplevde att de bästa produkterna, inklusive vår bäst i test-vinnare, visade sig vara de som kunde leverera pålitliga och säkra resultat gång på gång.

Tips för användning av din duschskrapa

Fem viktiga tips inför användning av din duschskrapa

Användning av en duschskrapa kan verka enkelt, men det finns vissa aspekter att tänka på för att verkligen optimera din upplevelse.

Under vår omfattande testprocess av duschskrapor har vi identifierat några viktiga tips som varje användare bör tänka på. Följ dessa riktlinjer för att få ut det mesta av din duschskrapa och säkerställa dess långvariga effektivitet.

1. Hantera duschskrapan med omsorg

Det första steget för optimal användning av din duschskrapa är att hantera den med omsorg. Även om de flesta skrapor är designade för att vara hållbara, kommer skonsam användning att förhindra onödiga skador. Under våra tester observerade vi att skrapor som hanteras hårt tenderar att bli mindre effektiva över tiden.

2. Rengör skrapan regelbundet

Nästa viktiga tips är att regelbundet rengöra din duschskrapa. Under testningen upptäckte vi att skrapor som rengörs efter varje användning presterade bättre och varade längre. Dessutom minskar regelbunden rengöring risken för mögelbildning.

3. Förvara på rätt sätt

Ett annat viktigt tips vi kom fram till under våra tester är vikten av att förvara duschskrapan på rätt sätt. Idealiskt bör skrapan hängas upp för att torka efter varje användning. Detta förhindrar vattensamling, vilket kan leda till mögel eller rost, beroende på material.

4. Använd rätt teknik

Under våra tester upptäckte vi också att tekniken för att använda skrapan spelar en stor roll för effektiviteten. Bästa praxis är att hålla skrapan i en vinkel mot ytan och dra den över ytan med jämn press. Detta ger bästa resultat och minimerar risken för skador på skrapan.

5. Byt ut delar vid behov

Slutligen, kom ihåg att byta ut delar vid behov. Många skrapor kommer med utbytbara delar, vilket kan förbättra deras livslängd och effektivitet. Under vår testning fann vi att skrapor med utbytta delar när de blev slitna presterade konsekvent bättre.

Genom att följa dessa fem enkla men effektiva tips kan du optimera användningen av din duschskrapa, förbättra dess livslängd och förbättra dess prestanda. Under våra tester fann vi att dessa riktlinjer konsekvent ledde till bättre resultat, så vi rekommenderar dem starkt för alla duschskrapanvändare.

Vanliga frågor om duschskrapor

Vanliga frågor om duschskrapor 2024

Hur mycket kostar en duschskrapa?

En duschskrapa kostar mellan 100kr och 500kr. Allt beror på hur mycket du värderar designen, det är i princip det ända som skiljer de åt.

Är alla duschskrapor likadana?

Så klart är inte alla duschskrapor likadana. Däremot har de ofta liknande utformning. Det som skiljer de åt är hur tätt de ligger mot underlaget, och deras design. De flesta tillverkare av just duschskrapor fokuserar den större delen av tiden på designen, det är viktigast för många konsumenter.

Kan man använda en duschskrapa på fönster?

Ja! En duschskrapa är bara en snyggare design av en fönsterskrapa. Duschskrapor är tillverkade för att vara synliga i duschen, medan fönsterskrapor endast ska ligga i städskrubben. Se det som en glorifierad fönsterskrapa!

Vad är en duschskrapa?

En duschskrapa är precis som en fönsterskrapa, du skrapar bort vätska från släta ytor. En duschskrapa är mer specifikt gjort för just det – duschen. Men du kan förstås använda den till både badrummet och fönster.

Varför behöver jag en duschskrapa?

Om du inte har duschväggar ner till golvet är en duschskrapa ett måste, men den kan även vara lämplig i andra fall. Att använda en duschskrapa på väggar och golv efter du duschat fräschar upp hela badrummet. Ett tips är att också använda den i taket och på eventuella trädörrar så du slipper på fuktskador.

Hur du väljer den bästa duschskrapan

Hur du väljer den bästa duschskrapan 2024

Det kan vara svårt att hitta den bästa duschskrapan, men vi gör det okomplicerat för dig. Här är några av de kriterier vi tycker är extra viktiga:

Funktionalitet

Funktionaliteten är A och O när det kommer till duschskrapor. Den måste ju göra sitt jobb, eller hur? Se till att titta på kundrecensioner innan du genomför köpet, de flesta kunder skriver hur bra den verkligen fick bort vattnet.

Tänk också på hur bra själva gummiskrapan sitter fast i skaftet. Vissa modeller har en tendens för skrapan att ramla ur efter bara några få användningar.

Design

Designen är nog det viktigaste för många, det var därför vi enbart tog med snygga modeller på topplistan. Man kommer att ha den synlig och framme hela tiden, vilket tvingar dig att köpa en snygg variant. Välj en design som passar dig, i en färg som passar ditt kakel.

Pris

Priset är också en viktig del, men lyckligtvis kostar nästan alla duschskrapor detsamma. Förvänta dig att betala omkring en tvåhundring. Vill du ha en lite snyggare modell får du betala omkring 400kr.

Källor