4 bästa elektriska flugsmällorna

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Unik design

HC Elektriska Flugsmälla

InnovaGoods 2-i-1 Elektrisk flugsmälla

Verk Group Elektrisk Flugsmälla

InnovaGoods Elektrisk Flugsmälla

När sommarens värmeböljor drar in och bjuder på långa ljusa kvällar, så kommer ofta oönskade gäster i form av flugor och getingar. Att ständigt jaga dessa med traditionella metoder kan vara tröttsamt.

Här kommer den elektriska flugsmällan in i bilden, en produkt som lovar att effektivt och snabbt eliminera dessa små plågoandar. Men vilken modell är egentligen bäst?

Vi har testat flera av de mest populära modellerna på marknaden för att ge dig en klar bild av vad du bör titta efter när du bestämmer dig för att investera i denna smarta lösning.

1. Bäst i test – HC Elektriska Flugsmälla

Under vårt test av HC Elektriska Flugsmälla kände vi snabbt att denna produkt var något utöver det vanliga. Ett irriterande surr kan ofta störa sommarkvällens ro, men med denna flugsmälla försvann problemet inom några sekunder.

Specifikationer
Mått:46×17 cm
Material:Plast, metall
Aktivering:Knapptryck
Säkerhet:Ej för barn
CE-märkt:Ja

Med ett snabbt knapptryck var gallerets elektriska funktion aktiverad, redo att tackla den mest ihärdiga getingen eller flugan.

När flugor och getingar kom i kontakt med galleret blev de snabbt och effektivt elektrifierade. Under vår testprocess uppskattade vi särskilt hur enkelt det var att använda produkten.

Ett knapptryck, och flugsmällan var redo att göra sitt jobb. Den eliminerade insekter utan krångel, vilket verkligen imponerade på oss.

En svag punkt som vi upptäckte var dock att flugsmällan skickas i osorterade färger. För någon som kanske vill ha en specifik färg för att matcha andra tillbehör kan detta vara en besvikelse.

Dessutom, även om det står klart att produkten inte är avsedd för barn, skulle det ha varit en fördel med en extra säkerhetsfunktion för att förhindra oavsiktlig aktivering.

Driften med två AA-batterier gör den även enkel att ta med på resande fot, även om det var en liten besvikelse att batterierna inte inkluderades. Men plastens kvalitet kändes robust och slitstarkt, vilket lovar bra för produktens långsiktiga hållbarhet.

Fördelar

 • Snabb och effektiv insektseliminering
 • Lätt att använda
 • Robust konstruktion

Nackdelar

 • Batterier ingår ej

2. Bäst premiumval – InnovaGoods 2-i-1 Elektrisk flugsmälla

Under vår omfattande testperiod stötte vi på InnovaGoods 2-i-1 Elektrisk Flugsmälla, en imponerande lösning för alla oss som strävar efter ett insektsfritt hem. Den här enheten skiljer sig från mängden genom att inte bara vara en effektiv flugsmälla utan också en insektsavvisande UV-lampa.

Specifikationer
Mått:44,5×18 cm
Material:Plast, metall
Längd (kabel):95 cm
Laddbart batteri:Ja
Spänning: 3000 V

Vid första anblicken är designen enkel men stilren i sin vita färg. Den passar lätt in i de flesta hemmiljöer utan att bli ett skrynkligt ögon. Flugsmällan är konstruerad med användarvänlighet i åtanke.

Med ett enkelt reglage på handtaget aktiveras enheten, och den inbyggda UV-lampan gör att man kan jaga insekter även i mörker utan att behöva störa hela rummet med ovälkommet ljus.

Under våra tester uppskattade vi den snabba reaktionstiden när flugor kom i kontakt med nätet. Skyddsnätet framför det elektriska nätet visade sig vara effektivt för att locka in insekterna samtidigt som det skyddade våra fingrar.

Vi märkte att batteriets uppladdningsfunktion var särskilt användbart, vilket eliminerade behovet av att ständigt byta batterier. De medföljande LED-dioderna gav en tydlig indikation på batteristatusen.

En av de stora fördelarna med den här flugsmällan är hållaren. Det blir enkelt att förvara enheten vid soffan, sängen eller balkongen. Den uppladdningsbara batterifunktionen, kompletterad med den medföljande Mikro-USB-sladden, var en trevlig överraskning.

En liten nackdel vi upplevde under testningen var att nätet ibland inte lyckades fånga upp mindre insekter, men den UV-avvisande lampan kompenserade i många av dessa situationer genom att hålla dem borta.

Fördelar

 • Kombinerad UV-lampa och flugsmälla
 • Uppladdningsbart batteri
 • Stilren design
 • Skyddsnät för användarsäkerhet

Nackdelar

 • Mindre insekter undkom ibland

3. Bäst budgetval – Verk Group Elektrisk Flugsmälla

Efter att ha tillbringat en vecka med Verk Group Elektrisk Flugsmälla var vi imponerade över hur enkel den var att använda, särskilt under de kvällar när vi var ute och grillade eller satt på balkongen.

Specifikationer
Mått:51×21 cm
Laddbart batteri:Ja
Material:Plast, metall
CE-märkt:Ja
Tillverkare:Verk Group

Flugsmällan har verkligen förändrat spelreglerna när det gäller att bli av med störande flygande insekter.

Flugsmällans konstruktion känns gedigen och väl genomtänkt. Det halkfria handtaget ger en bra grepp även under fuktiga kvällar, vilket gör det enklare att svepa efter envisa myggor eller flugor.

När enheten är påslagen blir det snabbt uppenbart att den är effektiv – varje smäll ger en bekräftelse på att ännu ett irriterande litet kryp har mött sitt öde.

LED-indikatorn är också en mycket uppskattad funktion, särskilt eftersom den blinkar när enheten behöver laddas. Men ett problem vi stötte på var laddningstiden. 6-8 timmar kändes långt, och vi hittade oss ibland i en situation där vi önskade att den laddade snabbare.

Ett annat lite udda inslag var överraskningsfaktorn gällande färgen på flugsmällan. Visst, det kan vara spännande att inte veta vilken färg man får, men om du är särskilt petig med färgmatchning kan detta vara något att tänka på.

Trots detta är Verk Group Elektrisk Flugsmälla ett verktyg vi nu inte vill vara utan under sommarmånaderna. Dess effektivitet och enkelhet att använda uppväger laddningstidens nackdel.

Fördelar

 • Lätt att använda
 • Halkfritt handtag
 • Effektiv mot flygande insekter

Nackdelar

 • Lång laddningstid
 • Kan inte användas under laddning

4. Unik design – InnovaGoods Elektrisk Flugsmälla

Sommar är synonymt med avkoppling, men den kan snabbt störas av en mängd irriterande insekter. Under vårt test av InnovaGoods Elektriska Flugsmälla blev det snabbt tydligt hur värd den här enheten är i dessa situationer.

Specifikationer
Material:Plast, metall
Mått:17,5×29 cm
Vattentäthet:IPX4
Laddningsbart:Ja
Vikt: 755 g

Medan de flesta flugsmällor endast tar hand om insekter när de slås, har denna flugsmälla något extra – en UV-lampa. Den här funktionen var ovärderlig under vår testkväll när solen började sätta sig.

Lampan tänds automatiskt när det blir mörkt, vilket lockar till sig insekterna. Istället för att jaga varje enskild fluga, satt vi avslappnade medan lampan gjorde grovjobbet.

För de envisa insekterna som undvek UV-lampan kunde vi enkelt ta racketen i hand och jaga bort dem. Kombinationen av UV-lampan och den elektriska flugsmällan gav oss dubbel slagkraft mot insekterna, vilket var särskilt användbart under en kvällspicknick.

Enheten är lätthanterlig med sin uppladdningsbara design. Batterikapaciteten på 130mAh räckte gott och väl för en hel kväll, men det kan vara bra att ha i åtanke att ta med USB-kabeln om man planerar en längre utflykt.

En nackdel vi upptäckte under testet var att laddningstiden kan vara lite lång, särskilt om man är otålig och vill använda enheten direkt.

Fördelar

 • Effektiv UV-lampa
 • Uppladdningsbar design
 • Dubbel funktion: UV-lampa och racket
 • Vattentät (IPX4)

Nackdelar

 • Lång laddningstid
 • Måste laddas via Micro-USB

Hur vi utförde vårt test av elektriska flugsmällor 2024

Att hitta den bästa elektriska flugsmällan kan vara en utmaning. Med så många alternativ där ute, hur vet man vilken som är bäst för ens specifika behov?

För att göra valet enklare har vi genomfört ett noggrant och omfattande test av flera populära elektriska flugsmällor på marknaden. Vår målsättning var att identifiera vilken produkt som verkligen var bäst i test. Nedan delar vi med oss av vår metodik och hur vi gick tillväga för att garantera en rättvis jämförelse.

Ordnandet av vår testmiljö

För att säkerställa att vårt test skulle ge konsekventa och rättvisa resultat, var det av största vikt att ha en väldefinierad testmiljö. Vi valde en standardiserad inomhusmiljö, fri från externt ljus och andra störande faktorer.

Vi såg till att temperaturen hölls konstant under alla testtillfällen och att luftfuktigheten var densamma för varje produkt. Genom att simulera en genomsnittlig sommardag kunde vi också mäta varje produkts effektivitet under liknande förhållanden.

Genomförandet av vår testprocess

Varje elektrisk flugsmälla genomgick samma procedur i vårt test. Vi började med att ladda upp varje produkt enligt tillverkarens anvisningar. Därefter placerades de i vår förberedda testmiljö.

Flugor och getingar släpptes sedan in i rummet i lika antal. Vi observerade noggrant hur varje flugsmälla presterade, vilket inkluderade hur snabbt insekterna blev eliminerade samt hur många gånger vi behövde svinga för att uppnå bästa resultat.

Detaljer kring utförandet av testerna

 • Antal gånger varje produkt testades: 5
 • Medellängd för varje test: 15 minuter
 • Totalt antal flugor/getingar per test: 50

Varje elektrisk flugsmälla genomgick testprocessen fem gånger för att vi skulle kunna dra en genomsnittlig slutsats. Totalt tog varje test cirka 15 minuter, vilket gav oss tillräckligt med tid för att bedöma varje produkts effektivitet.

Efter att ha sammanställt resultaten kunde vi med säkerhet rekommendera vilken elektrisk flugsmälla som presterade bäst i test.

Våra upplevelser och funderingar under testprocessen visade tydligt att även om det finns billig elektrisk flugsmälla alternativ, så var det ofta de med en något högre prislapp som gav bäst resultat när det kom till att hantera en elektrisk flugsmälla geting situation.

Utvärdering av resultat

Efter att vi hade genomfört alla testpassager blev nästa steg att sammanställa och utvärdera all insamlad data. Vi noterade hur många flugor och getingar som varje elektrisk flugsmälla kunde ta bort under varje testomgång. Därefter jämförde vi detta med produkternas pris för att kunna identifiera vilken som gav bäst värde för pengarna.

Produkterna kategoriserades i “bäst i test”, “bästa budgetval” och “bäst för getingar”. Vi övervägde även feedback från användarna om handhavande och användarvänlighet. I vår utvärdering var det tydligt att även om man vill köpa en billig elektrisk flugsmälla, så är det viktigt att inte kompromissa med kvaliteten.

Hållbarhet och långtidstest

För att bedöma hur produkterna skulle stå sig över tid, utförde vi också ett långtidstest. Här använde vi varje elektrisk flugsmälla dagligen under en månads tid. Vi övervakade batterilivslängd, eventuell slitage och produktens effektivitet över tid.

Det var viktigt för oss att identifiera produkter som inte bara var effektiva från början utan som också höll måttet långsiktigt. Vissa produkter visade en märkbar nedgång i prestanda efter några veckors användning, medan andra fortsatte att prestera på topp.

Säkerhet och pålitlighet under testet

Säkerhet är en av de viktigaste faktorerna när man väljer att köpa en elektrisk flugsmälla, särskilt när det kommer till användning runt barn eller husdjur. Under vårt test observerade vi eventuella säkerhetsfunktioner, såsom skyddsnät, avstängningsknappar eller varningssignaler.

Vi testade också produkterna under olika förhållanden, inklusive nära vatten eller i blåsiga miljöer, för att se hur de hanterade potentiella störningar. De bästa produkterna visade en konsekvent pålitlighet oavsett förhållanden och var utrustade med tydliga säkerhetsfunktioner som minimerade risken för olyckor.

Genom att veta att produkten är pålitlig kan man känna sig trygg när man behöver använda en elektrisk flugsmälla i närheten av getingar eller andra störande insekter.

Tips för bäst användning av din elektriska flugsmälla

Tips för bäst användning av din elektriska flugsmälla

När vi testade olika elektriska flugsmällor fann vi att det finns vissa aspekter man bör tänka på innan användning. Här delar vi med oss av våra insikter för att du ska få den bästa upplevelsen och för att säkerställa att din produkt presterar bäst i test.

Förstå din produkt

Innan du använder din elektriska flugsmälla är det viktigt att läsa igenom bruksanvisningen noggrant. Under vårt test märkte vi att vissa produkter hade särskilda instruktioner eller rekommendationer som skilde sig från andra.

Genom att ta några minuter för att sätta sig in i produkten kan man undvika oönskade situationer och säkerställa att man använder den på bästa möjliga sätt.

Uppladdningsbara batterier är nyckeln

En annan viktig insikt var vikten av att använda uppladdningsbara batterier. Inte bara för miljöns skull, utan även för produktens prestanda. Vi fann att produkter med uppladdningsbara batterier ofta hade längre livslängd och bättre effektivitet.

Placering av produkten

Där du placerar din elektriska flugsmälla spelar också en stor roll. Vi upptäckte under vårt test att flugsmällor placerade i närheten av ljuskällor eller fönster hade högre framgångsgrad när det kom till att fånga insekter.

En annan viktig faktor var att ha en flugsmälla i närheten av ingången, särskilt om du har ett insektsnät vid dörren. Detta för att fånga de insekter som kan slinka igenom när dörren öppnas.

Förvara säkert

När du inte använder din elektriska flugsmälla bör du förvara den på en säker plats, borta från barn och husdjur. Under våra tester märkte vi att flera produkter hade kraftfulla elektriska stötar, vilket kan vara farligt om de hanteras felaktigt.

Det bästa alternativet är att hänga upp den på en krok eller lägga den i en låda där den är utom räckhåll.

Förbered för säsongen

Vi upplevde att vissa tider på året var mer intensiva än andra när det kom till flygfän. Därför rekommenderar vi att du förbereder dig i förväg genom att köpa en bra elektrisk flugsmälla inför högsäsongen för flugor och getingar. Med en produkt som ständigt presterar bäst i test kan du vara säker på att ditt hem är skyddat.

Viktiga saker att komma ihåg:

 • Läs bruksanvisningen noggrant.
 • Använd uppladdningsbara batterier för bästa prestanda och miljövänlighet.
 • Placera produkten strategiskt i närheten av ljuskällor eller fönster.
 • Förvara produkten säkert när den inte används.
 • Förbered i förväg inför insekternas högsäsong.

Sammanfattningsvis har vårt test visat att när det kommer till att använda en elektrisk flugsmälla så handlar det inte bara om att välja den bästa produkten, utan även om hur man använder den. Genom att följa dessa råd kan du få ut det mesta av din produkt och hålla ditt hem fritt från irriterande insekter.

Hur man hittar den bästa elektriska flugsmällan

Hur man hittar den bästa elektriska flugsmällan 2024

Tyvärr finns det inte så många olika modeller att välja mellan när det kommer till elektriska flugsmällor. Vi tog med de två modeller som vi tycker platsar inom kategorin “bästa elektriska flugsmällan”, men fler än så finns det nästan inte… Många butiker säljer exakt samma produkt men under samma namn.

Om du inte tycker våra testvinnare är något för dig är här några kriterier för att du ska kunna hitta den bästa flugsmällan.

Garanti

När du köper billiga elektroniska grejer erbjuds ofta ingen garanti, därför är det viktigt att hitta en variant som gör det! Billiga elektriska grejer går nämligen väldigt lätt sönder, och det blir en tråkig historia att köpa en ny varannan månad. Hitta en med garanti.

Storlek

Storleken på den elektriska flugsmällan är det viktigaste med hästlängder. Själva racket ska vara stort nog för krypen att inte lyckas lura dig, trots att de är betydligt snabbare än dig. Alla vet nog hur snabba reaktioner flugor verkligen har!

Pris

Priset är viktigt när det kommer till sådana här “småprylar”. Försök hålla kostnaden till en hundralapp eller två, mer än så får det bara inte kosta!

Vanliga frågor om elektriska flugsmällor 2024

Vad kostar det att köpa en elektrisk flugsmälla?

Priset på en elektrisk flugsmälla varierar beroende på märke och funktioner, men generellt ligger de mellan 100 till 500 kronor. Det finns dock även billigare alternativ för dem som söker en budgetlösning.

Hur fungerar en elektrisk flugsmälla?

En elektrisk flugsmälla fungerar genom att använda ett elektriskt nät. När en fluga eller geting kommer i kontakt med nätet blir den omedelbart elektrocuterad och dör.

Är det värt att köpa en elektrisk flugsmälla?

Om du störs av flugor och getingar, särskilt under sommarmånaderna, är det absolut värt att investera i en elektrisk flugsmälla. Den ger en snabb och effektiv lösning jämfört med traditionella metoder.

Är en elektrisk flugsmälla bättre än en vanlig flugsmälla?

Ja, en elektrisk flugsmälla är generellt sett mer effektiv än en vanlig flugsmälla eftersom den omedelbart dödar insekten vid kontakt, vilket minimerar risken att missa målet.

Källor