Elektrisk kryddkvarn

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Större modell

Zwilling Enfinigy

Peugeot Elis Sence 

Mesko Elektrisk Kryddkvarn

Cuisinart SG21BE

Att finna den perfekta elektriska kryddkvarnen kan vara en utmaning. I denna djungel av modeller, märken och funktioner, hur vet man vilken som verkligen levererar? För att guida er genom denna process har vi genomfört ett omfattande test av marknadens mest populära kryddkvarnar.

Vi har granskat allt från design och prestanda till prisvärdhet. Låt oss tillsammans dyka ner i resultatet och ta reda på vilken som är värd att investera i.

1. Bäst i test – Zwilling Enfinigy

Zwilling Enfinigy Elektrisk Kryddkvarn

Se bästa priset

När vi testade Zwilling Enfinigy kryddkvarn blev vi först och främst imponerade av hur effektivt den maler kryddor som salt och peppar. Med bara ett enkelt knapptryck kan du snabbt och smidigt förvandla hela korn till fint pulver.

Dessutom uppskattade vi verkligen möjligheten att justera slipstorleken. Detta gav oss friheten att bestämma hur grova eller fina vi ville ha våra kryddor, vilket passar perfekt för olika rätter och preferenser.

En av de mest framstående aspekterna av denna kryddkvarn var definitivt dess uppladdningsbara Li-ion-batteri. Under testningen märkte vi att batteriet håller mycket längre än förväntat, vilket minskade behovet av ständiga laddningar.

Den kraftfulla motorn, kombinerat med den slitstarka keramiska kvarnen, garanterade att kryddorna malades till perfektion varje gång. Detta, i kombination med dess minimalistiska design av Matteo Thun & Antonio Rodriguez, gjorde att den inte bara var funktionell, utan också estetiskt tilltalande på köksbänken.

Ett annat inslag som vi fann särskilt användbart var LED-ljuset vid slipning. Detta gjorde det enkelt att se exakt hur mycket krydda vi lade till i våra rätter, vilket undviker överkryddning, särskilt i svagt ljus.

Emellertid upptäckte vi en liten nackdel under vår testning. Trots dess övergripande robusta konstruktion är höljet av plast, vilket kan ifrågasätta dess hållbarhet på lång sikt jämfört med kvarnar tillverkade av mer slitstarka material som rostfritt stål.

Sammanfattningsvis imponerade Zwilling Enfinigy kryddkvarn oss med sin effektivitet, användarvänlighet och design. Det är ett verktyg vi definitivt skulle rekommendera för dem som söker en högkvalitativ kryddkvarn.

Fördelar

 • Effektiv slipning med justerbar storlek.
 • LED-ljus som ger visuell vägledning vid slipning.
 • Estetiskt tilltalande design.

Nackdelar

 • Kan vara något tung för sin storlek.

2. Bäst premiumval – Peugeot Elis Sence

Peugeot Elis Sence Elektrisk Kryddkvarn

Se bästa priset

När vi först fick ögat på Peugeot Elis Sense Prestige Edition blev vi omedelbart lockade av den eleganta designen och de imponerande funktionerna som beskrivits. Vi beslutade oss för att inkludera den i vår testserie, och vi var inte besvikna.

Från början var vi imponerade av hur enkelt det var att använda kvarnarna. Med den inbyggda touchfunktionen var det bara ett lätt tryck som krävdes för att malningen skulle påbörjas.

Denna sömlösa användning, tillsammans med de justerbara kornstorlekarna, gjorde det till en fröjd att använda dessa kryddkvarnar. Vid flera tillfällen uppskattade vi LED-ljuset i botten, vilket gav en fin visuell indikation av mängden krydda som lades till i våra rätter.

Vi var särskilt förtjusta i de medföljande behållarna. Inte bara var de praktiska för lagring av salt och peppar, men de tjänade också som ett utmärkt verktyg när det var dags att fylla på kvarnen. Att använda behållarna som trattar under påfyllningsprocessen minskade spill och gjorde uppgiften mindre rörig.

När det gäller design, var Peugeot Elis Sense inte bara funktionell, utan också en visuell behandling. De rostfria stålfinisherna lade till en touch av modern sofistikering till vår köksinredning, och när de presenterades på det medföljande svarta fatet, blev de verkligen en samtalsstartare.

Trots alla dessa fördelar upptäckte vi en mindre nackdel. Medan batteridrivna enheter erbjuder en viss bekvämlighet, skulle vi ha föredragit en alternativ kraftkälla, såsom uppladdningsbara batterier, för en mer hållbar lösning.

Sammanfattningsvis blev vi verkligen förälskade i Peugeot Elis Sense kryddkvarnset. Det kombinerar funktionalitet med estetik, vilket gör det till ett utmärkt komplement till vilket kök som helst.

Fördelar

 • Touchfunktion för enkel användning.
 • Justerbara kornstorlekar.
 • Praktiska behållare för enkel påfyllning.

Nackdelar

 • Endast batteridriven.

3. Bäst budgetval – Mesko Elektrisk Kryddkvarn

Mesko Elektrisk Kryddkvarn

Se bästa priset

När vi beslutade oss för att testa Mesko Elektrisk Kryddkvarn var vi först och främst lockade av dess slanka design och funktioner. Efter att ha använt den under några veckor kan vi konstatera att denna kvarn både levererar i stil och funktionalitet.

Designmässigt är kvarnen ganska imponerande. Den borstade ytan ger en modern känsla, och det genomskinliga kammaren låter oss enkelt se hur mycket krydda som är kvar. Detta är särskilt användbart när vi vill undvika att plötsligt stå där med en tom kvarn mitt under matlagningen.

Den inbyggda belysningen var ytterligare en trevlig överraskning, vilket gjorde det lätt att se exakt hur mycket krydda som tillsattes, särskilt i dåligt upplysta områden.

Vidare är Mesko kvarnens malningsfunktion högpresterande. Den keramiska quernstenen maler effektivt kryddorna till önskad konsistens, vilket gav oss kontroll över grovheten av malningen. Vi uppskattade särskilt slipningstjocklekskontrollen, vilket innebar att vi kunde välja mellan finare eller grövre malning beroende på vårt behov.

Men som med alla produkter hade Mesko Elektrisk Kryddkvarn också sina brister. Trots alla de imponerande funktionerna hittade vi att den var lite beroende av batterier. Med tiden märkte vi att den gick igenom 4 AA-batterier ganska snabbt, vilket inte var den mest energieffektiva lösningen.

Sammanfattningsvis har Mesko Elektrisk Kryddkvarn blivit en favorit i vårt kök. Den kombinerar stil med praktisk funktionalitet, även om den kunde ha dragit nytta av en mer hållbar strömförsörjning.

Fördelar

 • Elegant design.
 • Genomskinlig kryddkammare.
 • Effektiv slipningstjocklekskontroll.

Nackdelar

 • Snabb batteriförbrukning.
 • Begränsad till endast peppar (ingen saltfunktion).

4. Större modell – Cuisinart SG21BE

Cuisinart SG21BE Elektrisk Kryddkvarn

Se bästa priset

Efter att ha testat Cuisinart SG21BE från Style Collection i vårt kök kan vi konstatera att det är en kvarn som verkligen lever upp till sitt löfte om att ta matlagningen till nya nivåer. Vi blev särskilt imponerade av den snabbhet och effektivitet med vilken kvarnen omvandlar nötter, kryddor och frukter till fint pulver.

Den kraftfulla motorn och de ultraskarpa bladen maler råvarorna på bara några sekunder, vilket vi fann var särskilt användbart när vi ville göra egna kryddblandningar eller snabba mellanmål som hummus.

Utöver dess effektivitet har Cuisinart SG21BE också en snygg design. Den midnattsblå färgen och den moderna estetiken gör att kvarnen står ut på köksbänken, och det kompakta formatet innebär att den inte tar mycket utrymme.

En annan viktig detalj vi uppskattade var de två skålarna med lock. De var praktiska både för malning och förvaring, vilket gör det enkelt att förvara nymalda ingredienser och behålla deras färskhet. Att skålarna tål diskmaskin gjorde också rengöringsprocessen mycket smidigare.

Trots alla dess fördelar noterade vi en viss nackdel med Cuisinart SG21BE. Även om skålarna är diskmaskinssäkra, rekommenderas handdisk för själva enheten. Detta kan vara lite besvärligt, särskilt om du ofta använder kvarnen och behöver rengöra den regelbundet.

Sammanfattningsvis är Cuisinart SG21BE en pålitlig, effektiv och stilfull kryddkvarn som definitivt har höjt standarden i vårt kök. Den passar perfekt för de som gillar att experimentera med matlagning och vill ha en pålitlig produkt som kan hjälpa till med detta.

Fördelar

 • Kraftfull motor och effektiv malningskapacitet.
 • Två skålar med lock för malning och förvaring.
 • Ultraskarpa blad för jämn malning.

Nackdelar

 • Plastmaterial kan kännas lite billigt.
 • Kan vara bullrig vid användning.

5. Elegant modell – Kinvara Elektrisk Kryddkvarn

Kinvara Elektrisk Kryddkvarn

Se bästa priset

Efter flera dagars användning av Kinvara Elektrisk Kryddkvarn i vårt kök, kan vi dela med oss av våra intryck och upplevelser. Till att börja med märktes det direkt att kvarnen var designad för både funktionalitet och estetik.

Den svarta färgen ger en stilren känsla, och kvarnens smala form gör den lätt att greppa och använda. Den kompakta storleken på 5,2 x 20,3 x 5,2 cm innebär att den inte tar upp mycket utrymme på köksbänken, vilket är ett plus i mindre kök.

En av de mest framträdande egenskaperna som skilde denna kvarn från andra vi testat var det inbyggda LED-ljuset. Det visade sig vara särskilt praktiskt vid middagar med dämpad belysning, då ljuset hjälper till att visa exakt hur mycket krydda som tillsätts.

Materialet i kvarnen, bestående av en kombination av keramik, ABS och AS, verkar hållbart och vi förväntar oss att den kommer hålla länge utan tecken på slitage.

Vi uppskattade också den elektriska funktionen, som gör det enkelt att mala salt eller peppar med bara ett knapptryck.

Med en kapacitet på 85 ml behöver den inte fyllas på lika ofta, vilket vi såg som en klar fördel. Men, det finns en nackdel. Kvarnen kräver 4 AAA-batterier för att fungera. Vi kände att det kunde vara enklare om den var uppladdningsbar istället för att ständigt byta ut batterier.

Sammanfattningsvis är Kinvara Elektrisk Kryddkvarn ett pålitligt och stiligt tillägg till köket. Den kombinerar design och praktik på ett sätt som gör kryddning enklare och roligare.

Fördelar

 • Inbyggt LED-ljus för bättre precision.
 • Stilren och kompakt design.
 • Elektrisk funktion för enkel användning.

Nackdelar

 • Kräver 4 AAA-batterier.
 • Svårt att se kryddnivå på grund av den mörka designen.

6. Modern design – WMF Elektrisk Kryddkvarn

WMF Elektrisk Kryddkvarn

Se bästa priset

Efter att ha spenderat tid med WMF Elektrisk Kryddkvarn i vårt dagliga matlagningsrutin, har vi samlat en del insikter. Den första saken som slog oss var kvarnens slanka och eleganta design.

Den vita färgen gör den lätt att matcha med andra köksprylar och dess höjd på 21 cm tillsammans med en diameter på 3,5 cm innebär att den är både lätt att hålla och använda.

Det keramiska materialet i malverket visade sig vara både tåligt och effektivt, vilket säkerställde en jämn malning av både salt och peppar. Det faktum att den är diskmaskinsvänlig är också en stor fördel, eftersom det underlättar rengöringsprocessen betydligt.

En annan notering var att kvarnen var avsedd att hantera både salt och peppar, vilket var bekvämt och effektivt. Vi var dock lite besvikna över att endast en kvarn medföljde, vilket innebar att vi var tvungna att tömma och byta mellan salt och peppar när vi ville använda båda.

Den elektriska funktionen var smidig, vilket gör att man inte behöver lägga mycket kraft på malningen. Även om kryddkvarnen är batteridriven, vilket kan vara en nackdel för dem som föredrar uppladdningsbara alternativ, fann vi att den höll länge utan att behöva byta batterier för ofta.

Sammanfattningsvis, WMF Elektrisk Kryddkvarn erbjuder en balans mellan stil och funktion som passar väl in i moderna kök. Även om vi önskar att det fanns två separata kvarnar för salt och peppar, anser vi att de fördelar den erbjuder uppväger denna lilla besvikelse.

Fördelar

 • Elegant och slank design.
 • Tåligt keramiskt malverk.
 • Diskmaskinsvänlig.

Nackdelar

 • Batteridriven istället för uppladdningsbar.

Hur vi utförde vårt test av elektriska kryddkvarnar 2024

När vi bestämde oss för att genomföra detta test av elektriska kryddkvarnar var vårt främsta mål att ge er en klar bild av vilken produkt som är bäst i test.

Vår resa genom testprocessen präglades av noggrannhet, entusiasm och en strävan efter objektivitet. Genom att kombinera teknisk expertis med våra upplevelser och funderingar ville vi skapa en testrapport som är både informativ och lättförståelig.

Att skapa den rätta testmiljön

För att säkerställa att vårt test utfördes under konsekventa och rättvisa förhållanden var uppställningen av testmiljön kritisk. Vi valde en lugn miljö med stabil temperatur och luftfuktighet för att undvika eventuella externa påverkningar på kvarnarnas prestanda.

Ett bord med flera stationer upprättades, där varje kryddkvarn hade sin dedikerade plats. Våra överväganden kring miljön gav oss en solid grund att stå på under hela testprocessen.

Våra steg i testprocessen

Vi började med att köpa en elektrisk kryddkvarn från olika tillverkare och märken. Varje produkt granskades noggrant innan testningen påbörjades:

 1. Uppackning och inspektion för att notera eventuella defekter eller skador.
 2. Genomläsning av medföljande manualer för att förstå varje produkts unika egenskaper.
 3. Uppställning av kvarnen på dess tilldelade station.
 4. Fyllning med identiska mängder kryddor för enhetlig jämförelse.
 5. Notering av första intrycket, både när det gäller design och användarvänlighet.

Genomförande av våra tester

När allt var klart började själva testningen. Vi testade varje produkt flera gånger för att säkerställa konsekventa resultat.

För varje kvarn utfördes testet tre gånger, med en paus på tio minuter mellan varje omgång. Detta gav oss tillfälle att reflektera över våra upplevelser och diskutera eventuella skillnader mellan produkterna. Våra noteringar inkluderade bland annat:

 • Hur jämnt och fint kvarnen malde kryddorna.
 • Bullernivå under användning.
 • Batteriliv och laddningstid.
 • Total användarupplevelse.

Genom att ta med alla dessa aspekter kunde vi på ett rättvist sätt avgöra vilken produkt som förtjänade titeln bäst i test.

Utvärdering av resultaten

Efter att ha genomfört våra tester gick vi igenom en noggrann utvärderingsprocess. För att avgöra den bästa elektriska kryddkvarnen använde vi ett poängsystem där varje kvarn fick betyg baserat på olika kriterier såsom effektivitet, design, användarvänlighet och prisvärdhet.

Genom att väga samman dessa poäng kunde vi objektivt bedöma vilken produkt som stod ut som bäst i test. Diskussioner och jämförelser mellan teammedlemmarna säkerställde att vår bedömning var heltäckande och välinformerad. Därtill tog vi hänsyn till feedback från andra användare för att få en mer helhetsbild.

Hållbarhet och långtidstest

Hållbarheten hos en billig elektrisk kryddkvarn är av yttersta vikt, och därför genomförde vi långtidstester för att bedöma detta. Varje kvarn användes dagligen i en månad för att mala olika kryddor.

Vi noterade eventuellt slitage, hur väl kvarnen bevarade sin effektivitet över tid, samt eventuella tecken på minskad batteriprestanda. Denna del av testet var särskilt avgörande då vi ville rekommendera en produkt som inte bara presterar bra direkt ur förpackningen, men som också varar länge utan att förlora sin kvalitet.

Säkerhet och pålitlighet

För många är säkerheten en primär övervägning när man ska köpa en elektrisk kryddkvarn. Under testet var vi noga med att observera hur varje kvarn hanterade potentiella riskfaktorer, såsom överhettning eller fastklämda kryddor.

Många av de produkter vi testade kom med säkerhetsfunktioner, till exempel automatisk avstängning vid överbelastning eller skyddade blad. Vi bedömde även pålitligheten genom att medvetet skapa oväntade situationer, som att avbryta malningsprocessen mitt i eller tippa kvarnen medan den var igång.

Vi fann att de bästa elektriska kryddkvarnarna hanterade dessa störningar med lätthet, vilket gav oss ytterligare förtroende för deras prestanda och pålitlighet.

Tips för bäst användning av din elektriska kryddkvarn

Tips för bäst användning av din elektriska kryddkvarn

När vi bestämde oss för att hitta den bästa elektriska kryddkvarnen på marknaden upptäckte vi flera nyckelfaktorer som en köpare bör beakta innan användning. Under vårt test upptäckte vi att dessa tips kan göra hela skillnaden i användarens upplevelse. Här delar vi med oss av våra insikter.

Läs bruksanvisningen noggrant

Det kan tyckas självklart, men vi insåg under testets gång hur viktigt det är att läsa igenom bruksanvisningen. Många kvarnar har unika funktioner som kan vara avgörande för att få bästa möjliga resultat.

Genom att bekanta oss med produktens specifika funktioner och rekommendationer undvek vi eventuella problem och maximerade kvarnens prestanda.

Se till att kryddkvarnen är ren

Renlighet är nyckeln till en bra elektrisk kryddkvarn. När vi genomförde vårt test upptäckte vi att kvarnar som används regelbundet kan samla på sig kryddrester. Dessa rester kan påverka kvarnens effektivitet och smaken på nymalade kryddor. Så, innan du använder din kvarn, kontrollera och rengör den noggrant för bäst i test-prestanda.

Använd rätt kryddor

Under testet upptäckte vi att inte alla kryddor är lämpliga för alla kvarnar. Medan de flesta kvarnar hanterar hårda kryddor som svartpeppar med lätthet kan kryddor med hög oljehalt, som stjärnanis, vara problematiska. Forskningen vi genomförde indikerar att det är bäst att kontrollera vilka kryddor din kvarn är designad för.

Var uppmärksam på mängden

En annan lärdom från vårt test var vikten av att inte överfylla kvarnen. För mycket kryddor kan leda till ojämn malning eller till och med skada apparaten. Vi rekommenderar att fylla kvarnen till högst ¾ för optimal effektivitet.

Var försiktig med andra elektriska redskap

Medan en elektrisk kryddkvarn är fantastisk för att mala kryddor, bör man vara försiktig så att man inte förväxlar den med andra redskap som ett elektriskt rivjärn. Under testet insåg vi att det är viktigt att hålla reda på vilket redskap man faktiskt arbetar med för att undvika olyckor eller skador på utrustningen.

Punkter att komma ihåg:

 • Läs bruksanvisningen noggrant.
 • Se till att kvarnen är ren innan användning.
 • Välj rätt kryddor för din specifika kvarn.
 • Undvik att överfylla kvarnen.
 • Var uppmärksam på vilket elektriskt redskap du använder.

Med dessa tips hoppas vi att din upplevelse med din nya elektriska kryddkvarn blir så bra som möjligt. Genom att följa dessa råd kan du säkerställa att du får bäst i test-prestanda varje gång du använder din kvarn.

Psst! Är du intresserad av att ersätta något annat där hemma med något elektriskt? Kolla in vårt test av elektriska tvålpumpar!

elektriska kryddkvarnar

Vanliga frågor om elektriska kryddkvarnar 2024

Vad kostar det att köpa en elektrisk kryddkvarn?

Priset för en elektrisk kryddkvarn kan variera beroende på märke, modell och funktioner. I genomsnitt kan man förvänta sig att betala mellan 200 och 1200 kronor.

Var kan man köpa elektriska kryddkvarnar?

Elektriska kryddkvarnar kan köpas både online och i fysiska butiker. Även om båda alternativen har sina fördelar rekommenderar vi att handla online då urvalet ofta är större och det kan vara lättare att jämföra priser.

Vilka kryddor kan man använda i en kryddkvarn?

De flesta kryddkvarnar är utformade för att mala hårda kryddor som pepparkorn, havssalt och torkade örter. Vissa kvarnar kan även mala mjukare kryddor som kanelstång, men det är viktigt att läsa produktinformationen noggrant.

Hur länge håller elektriska kryddkvarnar?

Livslängden på en elektrisk kryddkvarn varierar beroende på kvaliteten och användningen. Med rätt skötsel och rengöring kan en bra elektrisk kryddkvarn hålla i flera år.

Källor