Elektriskt rivjärn – slipp manuellt arbete!

Är du också på jakt efter elektriskt rivjärn bäst i test? Den här artikeln är perfekt för dig! Vi hjälper dig på traven för att hitta det absolut bästa elektriska rivjärnet! Vi besvarar också lite vanliga frågor i slutet av artikeln, och har en köpguide för dig som inte hittat det du letat efter.

Ett elektriskt rivjärn är betydligt skönare att använda än ett traditionellt. Dessutom slipper du skära fingertopparna när du är på den där sista lilla biten ost.

Elektriskt rivjärn bäst i test 2024

1. Smartasakers elektriska rivjärn

2. Witt classic salad maker

3. WMF elektriskt rivjärn

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

Smartasakers elektriska rivjärn – bäst i test!

Smartasakers elektriska rivjärn
Smartasakers elektriska rivjärn

Den här modellen från Smartasaker gör jobbet, och den gör det bra! Vi utsér den därför till elektriskt rivjärn bäst i test 2022. Den toppar listan i funktionalitet, samtidigt som den inte ens är hälften så dyr som alternativen.

Den kan skiva och riva grönsaker, krossa nötter, choklad och kakor, ja det finns i princip inga begränsningar. Lök skulle väl vara det enda som drar tillbaka det betyget, löken fastnar i skårorna.

Levereras med 5st olika rivjärn som enkelt staplas på baksidan för att du inte ska tappa bort de mellan användningar. De har verkligen tänkt på allt!

Ett grymt elektriskt rivjärn som rekommenderas varmt av oss på HemmaPrylar!

Witt classic salad maker recension

Witt classic salad maker
Witt classic salad maker

Den här modellen från Witt är utformad nästan exakt på samma sätt som Smartasakers, fast med en starkare motor. Den river och skivar allt tänkbart mycket effektivt och snabbt.

Fem rostfria rivjärn kommer med, för att du ska kunna få exakt den form du vill ha.

Den har också glidsäkra fötter som gör att den inte glider runt på diskbänken. Dock bullrar den lite mycket, så var beredd på det.

I övrigt är det ett riktigt bra alternativ med stark motor som även klarar hårda saker som nötter och choklad.

WMF elektriskt rivjärn recension

WMF elektriskt rivjärn
WMF elektriskt rivjärn

Den här modellen var mycket omtyckt av oss på redaktionen, men på grund av det dyra priset hamnade den helt enkelt sist på listan. Med den lite dyrare prislappen får du dock också extrafunktioner. Exempelvis levereras den med en matlåda för att du enkelt ska kunna ta med dig din sallad.

Förutom det praktiska är detta faktiskt det snyggaste elektriska rivjärnet vi hittat på marknaden. En design helt i rostfritt stål som passar in i nästan alla kök.

Vanliga frågor

Precis som med minihackare finns det också en rad frågor som tenderar att poppa upp när man ska köpa ett elektriskt rivjärn. Här är några av de besvarade;

Hur mycket kostar ett elektriskt rivjärn?

Ett elektriskt rivjärn kostar mellan 500kr och 1500kr. Medianpriset ligger på ungefär en tusenlapp.

Elektriskt vs. traditionellt rivjärn?

Ett elektriskt rivjärn får inte bara ut mer av det du river, utan får också till helt perfekta former. Dessutom slipper du riva fingertopparna när du ska riva den där sista biten!

Varför elektriskt rivjärn?

Många tycker att det är onödigt med ett elektriskt rivjärn, men det tycker inte vi! Här är bara några av de anledningar att köpa ett elektriskt istället för ett traditionellt;

  1. Det går snabbare. Ett elektriskt rivjärn lyckas riva en hel sallad på tiden ett traditionellt river en morot.
  2. Mer perfekta former. Med tanke på att du får så många olika knivblad kan du också få till mer perfekta former.
  3. Du slipper riva fingrarna. Alla vet vi nog den jobbiga biten med rivjärn – den sista stumpen! Du lyckas på något sätt nästan alltid riva fingrarna…
Bästa elektriska rivjärnet

Hur väljer man det bästa elektriska rivjärnet?

Det är absolut en svår uppgift att välja det bästa elektriska rivjärnet. Om du inte hittat din nya favorit i vår topplista; här är en köpguide.

Se till att den kan riva allt

Det är viktigt att ha ett elektriskt rivjärn med stark motor, annars klarar den inte av att riva saker som lök. Vi rekommenderar en något dyrare modell, de billigare tenderar att ha sämre motorer.

Se också till att modellen i fråga har tillräckligt många rivjärns-alternativ! Du vill kunna få till allt från strimlor, till finhackat eller skivat.

Passar den i ditt kök?

Designen på köksprylarna idag är viktigt för många. Därför är det viktigt att du tänker på det, annars blir köksskåpen snabbt överfyllda med oanvända grejer. Det finns alternativ som är gjorda i rostfritt stål, dessa passar nästan alla kök.

Psst! Sugen på mer elektriska smarta prylar? Kolla in vårt test av elektriska tvålpumpar!

Kolla priset!

Priset är alltid ett ställningstagande, och i detta fall skiljer det sig enormt. Du kan få en modell för 500kr, eller 1500kr. Se till att inte bli dumsnål här, tänk istället på hur mycket den kommer användas.

Elektriskt rivjärn test

Hur gjorde vi vårt elektriska rivjärn test?

Vi började vårt elektriska rivjärn test med att välja ut några produkter som platsade på topplistan. Detta kom vi ganska snabbt fram till genom att titta på vilka som var mest populära.

Sedan läste vi kundrecensioner och produktspecifikationer. Med informationen som hittats i de satte vi ihop våra egna recensioner om rivjärnen.

Slutligen behövde vi sammasätta en topplista. Det gjordes genom att jämföra modellernas förmågor i form av design, pris och funktionalitet.

Källor