Elementborste

Letar du också efter elementborste bäst i test? Då har du kommit till rätt ställe! I den här artikeln får du svar på vilken som är den bästa elementborsten.

Har du också tänkt på hur smutsigt det egentligen är mellan springorna och bakom elementet? Du har inte fel i dina tankar, det är extremt smutsigt. Om det inte tas bort sprids det tyvärr över hela rummet oavsett hur städat du håller det. En elementborste är lösningen på det problemet! För dig som tror att en dammvippa fungerar lika bra tror fel, då kommer du inte åt på baksidan.

Elementborste bäst i test 2024

1. Andree jardin elementborste

2. HT Max elementborste

Andrée Jardin elementborste – bäst i test!

Andree jardin elementborste
Andree jardin elementborste

Den produkt vi anser vara elementborste bäst i test på riktigt är den här från Andrée Jardin! Förutom det grymma fjädrade skaftet som gör att du kommer åt överallt, har den också ett rejält borsthuvud.

Den rejäla borsten samlar upp damm och smuts precis som en vanlig dammvippa gör. Dess färg gör också att smutsen nästan försvinner in i borsten.

När du har använt den färdig är den också enkel att rengöra. Ett trähandtag som är bivaxat, som också tål vatten. Så du kan rengöra den precis hur noggrant du vill!

Detta är enligt oss den absolut bästa elementborsten på marknaden idag, och till förvånansvärt billigt pris!

HT Max elementborste recension

HT Max elementborste
HT Max elementborste

En enklare variant är den här borsten från HT Max. Den är betydligt billigare än testvinnaren, men är inte alls lika praktisk.

Du får en väldigt lång borstdel, som dessutom är böjbar! Den kommer lätt åt de skrymmande ytorna och är smal nog för att få plats mellan elementspringorna. Den är så pass böjbar att den kan vikas ihop och bli lika liten som en petflaska!

Ett absolut bra alternativ absolut, men vi tycker att den skiljer sig mycket från testvinnaren.

Vanliga frågor

Varför behöver man en elementborste?

En elementborste behövs för att du ska kunna göra rent runt, inuti och bakom dina element. Testa att gå till ditt element element och titta bakom det med en ficklampa. Du kommer bli förvånad över hur smutsigt där egentligen är!

Elementborsten är utformad på ett sätt som gör det extremt lätt att nå tighta springor och långt bakom saker. Det är därför den kallas för en elementborste!

Elementborste vs. dammvippa

Elementborstar är långa och smala, medan dammvippan har ett tjockt huvud för att täcka en så stor yta som möjligt. Det gör att dammvipporna ofta inte kommer åt ställen som mellan elementspringorna, eller når tillräckligt långt ned för att rengöra bakom elementet.

Elementborstar har också nästan alltid ett böjbart skaft, det har aldrig dammvippan. Detta för att du ännu lättare ska kunna komma åt ställen nära väggar, där ett långt skaft inte skulle gå ned!

Kan man använda elementborsten till annat också?

Absolut! Många använder elementborsten till exempel för att torka bilrutan, eller som en dammvippa. Vi kan dock rekommendera att om du ska ha den som dammvippa får du tejpa det böjbara skaftet. Annars kommer den inte lyckas samla upp allt damm.

Hur mycket kostar en elementborste?

En elementborste kostar inte mer än 200kr. Ibland kan du till och med få en för under hundralappen!

Bästa elementborsten

Hur hittar man den bästa elementborsten?

Det är absolut svårt att hitta den bästa elementborsten, sortimentet är väldigt begränsat! Det finns dock några saker man ska tänka på för att definiera om produkten i fråga är bra eller dålig. Här är våra tips till dig som ska köpa en elementborste.

Funktionalitet

Inom underrubriken “funktionalitet” ingår främst hur lätt den är att använda. Det inkluderar främst det böjbara skaftet. Att skaftet är böjbart är verkligen ett måste, annars kommer du nog inte ha någon användning för borsten. Tänk ett element som är placerat mellan golvet och fönsterkarmen. Det skapar en väldigt liten glipa för ett rengöringsverktyg att dyka ned genom. Om skaftet då är böjbart går det ned där utan några problem alls!

Det är också viktigt att den är enkel att använda i allmänhet. Ett borsthuvud som verkligen samlar upp dammet och inte bara släpper ut det några centimeter bort. Att borsten är enkel att använda betyder också att den är enkel att rengöra.

Borsthuvud

Borsthuvudet kanske man kan tycka räknas in i funktionaliteten. Vi valde dock att ta det separat på grund av dess vikt.

Välj ett borsthuvud som är smalt, men tätt packat. När det är kompakt packat lyckas det samla upp dammet betydligt bättre, och dessutom hålla fast det där. Det smala huvudet är eftertraktat eftersom det låter dig komma åt även de minsta skrymslen.

Pris

Priset är nästan alltid en faktor, eller ja för alla vanliga dödliga, eller hur? När det kommer till elementborstar kostar de lyckligtvis inte skjortan. Du kommer undan med att bara betala 200kr, och luften i huset kommer att tacka dig! Om luften inomhus är extra viktigt för dig kan du kolla in vårt guide till luftfuktare.

Elementborste test

Hur gjorde vi vårt elementborste test?

Vi började vårt elementborste test med att hitta några modeller som föregående kunder har tyckt om. Efter någon timmes letande hittade vi några modeller som fått bra betyg av kunder. Vi valde då att läsa på mer om de produkterna.

Efter att ha läst hundratals recensioner, proffsbetyg och produktbeskrivningar hade vi en bra uppfattning. Med informationen vi hittat satte vi sedan ihop våra egna recensioner om de utvalda produkterna.

Men elementborste bäst i test listan då? Vi glömde nästan den! Det var så pass få produkter vi tyckte platsade i testet att vi nästan tänkte skippa det. Men vi gjorde till slut klart testet genom att rangordna de recenserade modellerna. Det gjordes efter att ha jämfört saker som funktionalitet, pris, material och utformning.

Källor