đŸ„‡Elvisp bĂ€st i test 2021 – hitta bĂ€sta elvispen!

Letar du ocksÄ efter elvisp bÀst i test 2021? DÄ har du hittat rÀtt! I denna artikel hjÀlper vi dig hitta den absolut bÀsta elvispen. Dessutom besvarar vi lite vanliga frÄgor gÀllande elvispar, samt en kort köpguide om hur du hittar den bÀsta elvispen för just dig.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för koketsfavoriter.se & cervera.se

Elvisp bÀst i test 2021

1. KitchenAid elvisp midline

2. Bosch home professional elvisp

3. Wilfa elvisp med stativ

KitchenAid elvisp midline
Bosch home professional elvisp
Wilfa elvisp med stativ

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

KitchenAid elvisp midline recension

KitchenAid elvisp midline
KitchenAid elvisp midline

Denna KitchenAid elvisp Àr den modell vi utser till den bÀsta elvispen 2021! Den har inte bara bra funktioner, utan den Àr ocksÄ riktigt snygg. Men behöver inte ens gömma nÀr den inte anvÀndes. Stilren och modern design som passar in i kök med kakel.

KitchenAid elvispen Àr riktigt kraftfull med hjÀlp av sin turbo-teknik. Dessutom Àr den vÀldigt skön att hÄlla i med sitt mjuka handtag. Kraften kan stÀllas in pÄ 9 olika hastigheter.

Det vi gillade mest med KitchenAid elvispen var definitivt det faktum att den var sĂ„ tyst! Även fast motorn Ă€r vĂ€ldigt kraftfull sĂ„ Ă€r den förvĂ„nandsvĂ€rt tyst.

Överlag Ă€r KitchenAid elvispen midline den vi rekommenderar till alla dĂ€r ute som har en lite större budget.

Bosch home professional elvisp recension

Bosch home professional elvisp
Bosch home professional elvisp

Denna Bosch home professional elvisp ger dig en kraftfull motor som inte lÄter sÀrskilt mycket. Den har fem hastighetslÀgen totalt, och det inkluderar Àven puls- och turbo-lÀget. Elvispen har ett ergonomiskt utformat handtag som kan hÄllas en lÀngre period utan att bli obekvÀmt.

Den Àr ocksÄ enkel att stoppa undan med hjÀlp av sladdupprullning med ett fÀste. Dessutom har den special-vispar för bÄde deg och vispgrÀdde.

Överlag ett riktigt bra alternativ för dig som letar efter en elvisp i medelprisklassen.

Wilfa elvisp med stativ recension

Wilfa elvisp med stativ
Wilfa elvisp med stativ

Om du letar efter en elvisp med stativ Àr detta enligt oss ditt bÀsta alternativ. Det Àr en billig elvisp med stativ, i visserligen en ganska ful design, men den fungerar riktigt bra! Dessutom ingÄr den i Wilfas 5-Äriga garanti sÄ att du kan försÀkra dig om att den fungerar i mÄnga Är framöver.

Även denna Wilfa elvisp med stativ har 5 olika hastigheter och en turboknapp. Var den nĂ„got slö jĂ€mfört med de andra modellerna, men för priset Ă€r den definitivt vĂ€rt det.

Även denna elvisp kommer med vispar för specifika Ă€ndamĂ„l – 2 vanliga vispar och 2 degkrokar.

Överlag en riktigt bra elvisp med stativ som rekommenderas varmt av oss pĂ„ redaktionen.

OBH Nordica elvisp turbo recension

OBH Nordica elvisp turbo
OBH Nordica elvisp turbo

Denna OBH Nordica elvisp turbo rĂ€knas in i kategorin “billig elvisp”. Du kan fĂ„ en för ungefĂ€r 300kr, och priset Ă€r absolut vĂ€rt det. Dock tycker vi att du hellre ska vĂ€lja en annan modell om du bakar mycket, denna hĂ„ller inte mĂ„ttet vid stora satser bakning.

Även denna har fem olika hastigheter och en turbofunktion. Dessutom levereras den med bĂ„de vanliga vispar och degkrokar för att passa dina behov sĂ„ bra som möjligt.

Det som var en deal-breaker för oss var nog ljudnivÄn, den lÄter vÀldigt mycket, framförallt nÀr man kör den i en plastbunke.

Överlag Ă€r dock denna modell bĂ„de en bra och billig elvisp för dig som kanske inte kommer anvĂ€nda den sĂ„ ofta.

Vanliga frÄgor nÀr man ska köpa den bÀsta elvispen

Vi vet att det kan komma upp en del frÄgor nÀr man ska försöka hitta den absolut bÀsta elvispen. DÀrför satte vi först och frÀmst ihop vÄr elvisp bÀst i test 2021 lista ovan, men vi ska ocksÄ besvara lite vanliga frÄgor. Nyckeln till en bra deg eller god grÀdde Àr definitivt en bra elvisp, och den behöver inte heller kosta skjortan!

Typer av elvispar?

Det första beslutet du mÄste ta för att vÀlja rÀtt elvisp Àr vilken av de tvÄ huvudtyperna du vill anvÀnda.

HandhÄllen elvisp

Om dina huvudprioriteringar Àr överkomliga priser eller att hitta en elvisp som inte tar upp mycket plats, Àr dÄ Àr en handhÄllen elvisp svaret. De har en enklare design Àn elvispar med stativ/bunkar, passar vanligtvis lÀtt i en kökslÄda och kan kosta mindre Àn 200kr.

Du har tvÄ val med handhÄllna elvispar: elektriska elvispar och roterande vispar (ibland kallade Àggvispar). Med roterande modeller anvÀnder du en spak för att blanda. Med elvispar Àr allt du behöver göra att hÄlla vispen pÄ plats medan rörelsen sker automatiskt.

Vi rekommenderar absolut att du köper en elvisp, det kostar nÀstan samma som en manuell, men det underlÀttar jobbet nÄgot enormt.

Fördelar:

 • HandhĂ„llna elvispar Ă€r billigare.
 • Dessa elvispar tar inget diskbĂ€nks-utrymme.
 • TvĂ€tt gĂ„r enkelt och snabbt.
 • Du kan anvĂ€nda vilken skĂ„l som helst.
 • BĂ€rbara.

Att komma ihÄg:

 • HandhĂ„llna elvispar involverar lite manuellt arbete.
 • Vanligtvis inte sĂ„ snabbt eller grundligt som en elvisp med stativ.
 • Dessa vispar tenderar att vara nĂ„got röriga.

Elvisp med stativ

Vanligtvis om du hör nÄgon prata om att inte kunna leva utan sin elvisp, talar de om en elvisp med stativ. Elvispar med stativ underlÀttar processen att baka eller blanda nÀstan vad som helst. De Àr sÀrskilt anvÀndbara för bakning som innehÄller tjock deg, som bröd, pizzadeg, eller recept som krÀver svÄrare blandningsuppgifter som att göra köttbullar.

Elvispar med stativ levereras vanligtvis med en stor blandningsskĂ„l och flera olika tillbehör som Ă€r utformade för specifika typer av blandning – man anvĂ€nder ett annat tillbehör för att göra marĂ€ng Ă€n till exempel för att göra bröd. Eftersom de Ă€r stillastĂ„ende kan du börja blanda nĂ„got och lĂ€mna det medan du arbetar med att röra ihop de andra ingredienserna. För recept som krĂ€ver tillsats av ingredienser medan du blandar, en uppgift som nĂ€stan Ă€r omöjlig för en person att utföra utan en elvisp, blir det extra lĂ€tt om du har en elvisp med stativ.

En av de största nackdelarna med en elvisp med stativ Àr storlek och vikt. Om du inte har utrymme att hÄlla den pÄ diskbÀnken kan du fÄ det jobbigt att dra den in och ut ur ett köksskÄp.

Fördelar:

 • Elvispar med stativ Ă€r kraftfullare Ă€n en handhĂ„llen.
 • Dessa modeller kommer att blanda snabbare och mer grundligt.
 • Eftersom den Ă€r stillastĂ„ende kan du börja mixa den och göra andra saker medan.
 • Vanligtvis levereras elvispar med stativ med (eller du kan köpa) olika tillbehör som Ă€r utformade för att uppnĂ„ bĂ€sta resultat för olika typer av blandning.
 • Vissa stativ-elvispar gör att du kan göra pasta, ravioli, juice, sĂ„s, glass eller till och med kvarnkorn.

Att komma ihÄg:

 • Denna typ av mixer kostar mer Ă€n handhĂ„llna.
 • Tar upp stor del av diskbĂ€nken.
 • Tar mer köksförvaring.
 • Ibland Ă€r de jobbiga att rengöra.

För den dedikerade bagaren finns det verkligen ingen anledning att du mÄste vÀlja mellan de tvÄ. HandhÄllna alternativen Àr tillrÀckligt överkomliga för att du, Àven om du har bestÀmt dig för att investera i en stativ-elvisp, enkelt kan ta en handhÄllen elvisp ocksÄ. PÄ det sÀttet kan du vÀnda dig till det mindre verktyget för dina mindre blandningar istÀllet för att behöva dra ut och rengöra den stora elvispen för varje recept.

bÀsta elvispen

10 faktorer att tÀnka pÄ nÀr du köper den bÀsta elvispen

För att hitta den bÀsta elvispen för dig, bör du övervÀga nÄgra av dina viktigaste behov och preferenser innan du börjar din sökning. Nedan hittar du nio faktorer som du bör tÀnka pÄ under köpprocessen.

1. Dina matlagningsbehov

SĂ€tt dig verkligen ner och tĂ€nk pĂ„ vad du troligen kommer att anvĂ€nda den elvispen till – bĂ„de nĂ€r det gĂ€ller de recept du kommer att göra och den mĂ€ngd mat du vanligtvis behöver. Om du gör presenter i form av bröd till alla dina vĂ€nner varje semestersĂ€song eller gillar att göra stora satser kakor för fester, bör du vĂ€lja en elvisp som kan göra mycket deg pĂ„ en gĂ„ng.

2. Livet Àr vad du bakar av det

Elvispar med stativ kan anvÀndas till mycket mer Àn dina typiska bakverk och desserter. Med rÀtt tillbehör kan du anvÀnda dem för att göra pasta, ravioli, köttbullar, tamales, smör och alla möjliga andra recept som kan ha verkat alltför komplexa tidigare. SÄ tÀnk bÄde pÄ vad du regelbundet gör nu, vad du vill göra och vad för slags kvantiteter du helst skulle vilja arbeta med.

Det hjÀlper dig att fÄ en tydlig uppfattning om vilken typ av elvisp du vill anvÀnda, storleken och vilka tillbehör du behöver.

3. Prisklass

Om du hÄller fast med handhÄllen elvisp kan du hitta mÄnga alternativ för under 1000kr (nÄgra till och med nÀrmare 200kr). Om du Àr redo att investera i en elvisp med stativ dÀremot, kommer de flesta modeller att kosta dig nÄgonstans mellan 2000 och 7000kr. Vissa kommersiella modeller kostar till och med över 10 000kr, men du behöver bara en av dem om du tÀnker göra sÀrskilt stora mÀngder mat.

För de flesta hemmakockar kommer en 2000krs-modell att göra tricket, men de dyrare elvisparna kan vara ett bra val för dig som:

 • Gör massor av recept som involverar mycket kraftig blandning (som bröd). Gör du mycket bröd rekommenderar vi dock hellre att du köper en bakmaskin.
 • Vill ha en stor skĂ„l för att göra stora mĂ€ngder pĂ„ en gĂ„ng.
 • Vill ha mĂ„nga olika instĂ€llningsalternativ för precision vid tillverkning av olika typer av mat.

4. Vikt

För en handhÄllen elvisp vill du antagligen hÄlla fast vid nÄgot lÀtt och ha ett skönt handtag medan du blandar. TÀnk pÄ att ju fler saker du mÄste blanda, desto lÀngre kommer du att hÄlla den. För vissa kan detta vara en dealbreaker i sig.

För en elvisp med stativ vill du sikta mot det motsatta. Ju tyngre en stativ-elvisp Ă€r, desto starkare blir den nĂ€r den blandar. Å ena sidan vill du att den ska vara bra och robust, sĂ„ att den inte Ă„ker runt pĂ„ diskbĂ€nken. Å andra sidan vill du kunna hantera den enkelt.

Om du hÄller din stativ-elvisp pÄ disken kan vikten vara ett mindre problem. Om du ska fÄ ut den ur ett skÄp varje gÄng du anvÀnder den, bör du vÀlje en modell som inte Àr sÄ svÄr att lyfta. Om det Àr ett stort besvÀr att fÄ ut den varje gÄng, kan det hÀnda att du inte anvÀnder din elvisp tillrÀckligt för att motivera investeringen.

Elvispar pÄ minst 10kg gör vanligtvis det bÀsta jobbet med att hÄlla sig stabila medan de blandar tjock deg. Med lÀttare modeller kan du riskera att det finns en viss rörelse runt disken sÄ att du mÄste hÄlla ett öga pÄ den.

5. HastighetsinstÀllningar

Olika typer av mat krĂ€ver olika hastigheter vid blandning. De flesta modeller av bĂ„de hand- och stativ-vispar har flera hastigheter – vanligtvis mellan 3 och 12 olika alternativ.

Alla elvispar ska ha en “lĂ„ngsam start”-instĂ€llning, vilket gör det enkelt att lĂ€gga till ingredienser som mjöl till blandningen utan att göra en enorm röra. De flesta modeller bör ocksĂ„ ha en tillrĂ€ckligt snabb instĂ€llning för att göra en marĂ€ng. MĂ„nga bagare kommer att kunna nöja sĂ„ lĂ€nge de har minst tre hastighetsalternativ, men om du Ă€r sĂ€rskilt ambitiös och vill baka med absolut precision kan det löna sig att köpa en modell med fler hastighetsinstĂ€llningar.

6. Storlek

Du har tvÄ huvudsakliga övervÀganden nÀr det gÀller storlek:

 • Hur mycket utrymme har du tillgĂ€ngligt i köket?
 • Hur mycket mat hoppas du vanligtvis göra med elvispen?

Förhoppningsvis kan svaren pÄ bÄda dessa frÄgor fungera tillsammans och du behöver inte offra den ena för den andra.

Du kan hitta ett brett utbud av storlekar pÄ marknaden och som du kanske förstÄr kommer priserna i allmÀnhet att öka nÀr modellerna blir större. Om du ofta bakar för stora grupper och har utrymme, kommer en investering pÄ en större elvisp sannolikt att göra ditt liv enklare, Ätminstone tillrÀckligt för att göra kostnaden vÀrt det. Om du mestadels ska laga mat för din egen lilla familj kan du förmodligen nöja dig med en liten till medelstor modell.

7. Tillbehör

Vad du kan göra med en elvisp med stativ börjar expandera i köksskÄpet nÀr du investerar i fler tillbehör. Om du vill ha inspiration för att göra ny mat, leta inte lÀngre Àn listan över tillbehör som finns för en elvisp.

De flesta elvispar levereras med de tre mest vanliga tillbehören:

Degkrok

Detta Àr tillbehöret som vanligtvis Àr i c-form eller spiral som anvÀnds för att tillverka allt som krÀver knÄdning, som bröd och pizzadeg.

Ballongvisp

Ibland kallad en “wire whip”, ballongvispen Ă€r till för vispningsrörelsen som gör vispad grĂ€dde, glasyr och marĂ€ng.

Plattvisp

Den platta vispen Àr det vanligaste tillbehöret för de flesta bagare, eftersom det Àr det bÀsta valet för kaksmet, kakdeg och potatismos.

MÄnga har ocksÄ ett hÀllskydd som gör det lÀttare att lÀgga till nya ingredienser medan du blandar utan att stÀlla till med problem.

För mer ambitiösa kockar kan du hitta ett brett utbud av ytterligare tillbehör, inklusive:

 • Pastarulle
 • Ravioli-tillverkare
 • Skivare / rivare
 • Juicer och sĂ„sfĂ€ste
 • Glassmaskin
 • Matkvarn
 • Korvstoppare
 • Frukt- och grönsaksfilter
 • SĂ€deskvarn

Om du tror att du kan vara intresserad av att lÀgga till nya tillbehör senare Àr det viktigt att köpa en elvisp som Àr kompatibel med alla tillbehör som du Àr intresserad av. Det Àr enkelt att shoppa efter tillbehör eftersom de finns allmÀnt tillgÀngliga online.

8. Design

Du kanske gillar en enkel vit eller svart mixer, eller sÄ kan du köpa en som ger ett fÀrgstöt i ditt kök. Ofta finns de i pastellfÀrger. Ett bra exempel pÄ fÀrgstarka elvispar Àr SMEGs

Oavsett dina design-preferenser borde du inte ha problem med att hitta mÄnga fÀrgalternativ för din elvisp. MÄnga av de bÀsta varumÀrkena erbjuder en rad fÀrgglada val. KitchenAid har till exempel nÄgra modeller tillgÀngliga i över fyrtio fÀrger. Efter den nya trenden med röda köksapparater Àr Empire Red en av de mest populÀra fÀrgerna för KitchenAid-blandare.

9. Enkel rengöring

HandhÄllna elvispar tjÀnar poÀng i denna kategori för att de Àr mycket lÀttare att rengöra Àn elvispar med stativ. Med en elvisp med stativ fÄr du mÄnga olika delar du mÄste rengöra. Vissa tillbehör Àr diskmaskinssÀkra, men andra mÄste tvÀttas för hand efter varje anvÀndning. Beroende pÄ vilken typ av elvisp du köper kan du ocksÄ behöva tvÀtta skÄlen för hand. Du vill ocksÄ torka av resten av maskinen med en vÄt trasa för att hÄlla den ren efter varje anvÀndning.

Du bör förvÀnta dig en liknande underhÄllsnivÄ för de flesta elvispar med stativ, men vissa kan vara lite svÄrare Àn andra. Du kan ofta fÄ en kÀnsla av recensionerna pÄ elvisparna för att se vilka problem folk stöter pÄ med just den modellen. Vi tyckte det var vÀldigt viktigt att ta med enkelt rengörbara elvispar i vÄr elvisp bÀst i test 2021 lista iallafall.

10. LjudnivÄ

Elvispar kommer att vara högljudda pÄ nÄgot sÀtt, oavsett hur du vrider och vÀnder pÄ det. Manuella vispar Àr inte sÄ farliga i denna kategorin, men alla elektriska modeller kommer att göra lite ljud. Vissa modeller Àr dock sÀmre Àn andra, sÄ om du Àr sÀrskilt kÀnslig för bullriga apparater, leta efter modeller som recensioner sÀger Àr tystare Àn vanligt.

elvisp test

Hur gjorde vi vÄrt elvisp test?

Denna gÄngen kollade vi först igenom den vÄg av elvispar som finns pÄ marknaden, och valde ut nÄgra fÄ som fÄtt bra kundrecensioner. Vi lÀste igenom dessa recensioner, jÀmförde modellernas tekniska specifikationer, funktioner och garantier för att definiera vilka som platsade i vÄrt elvisp test.

DÀrefter valde vi ut de modeller som presterade bÀst och skrev ihop en elvisp bÀst i test lista utefter det.

Hur mycket kostar en elvisp?

En elvisp kostar allt frÄn 200kr till 7000kr. Det beror lite pÄ om du vill ha en med stativ, eller utan. SÄklart ocksÄ vilka funktioner du vill ha.

KĂ€llor