Fiskbenspincett bäst i test 2021

Är du också ute efter fiskbenspincett bäst i test 2021? Då har du kommit rätt! I den här artikeln hjälper vi dig hitta den bästa fiskbenspincetten, utsér testvinnare och besvarar lite vanliga frågor.

En bra fiskbenspincett underlättar fiskrensandet enormt. För dig som köper hela fiskar är det en grym kökspryl att ha i lådan.

*Denna artikel innehåller reklam genom annonslänkar för cervera.se

Fiskbenspincett bäst i test 2021

1. Global GS-63

2. Rösle fiskbenspincett

3. Satake fiskbenspincett

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Global GS-63 fiskbenspincett – bäst i test!

Global GS-63 fiskbenspincett
Global GS-63 fiskbenspincett

Global är kända för sin utomordentliga kvalitet, och det inkluderar även denna. En riktigt högkvalitativ pincett, tillverkad helt i rostfritt stål som vi utsér till fiskbenspincett bäst i test!

Extra bra grepp på grund av den breda designen. Dessutom bucklor inåt för att dina fingrar inte ska glida under användning.

Det enda negativa vi ser med Globals pincett är egentligen priset.

Rösle fiskbenspincett recension

Rösle fiskbenspincett
Rösle fiskbenspincett

Om du vill rensa fisken på ett smidigt sätt är denna pincett från Rösle ett grymt alternativ. Tillverkad helt i rostfritt stål med räfflor på spetsarna för bättre grepp om fiskbenet. En liten extrafunktion som fungerar friktigt bra!

Bekväm att använda på grund av den balanserade flexibiliteten.

Du hittar också en ögla på toppen för enkel upphängning när du rensat klart. Som tidigare nämnt är den helt av rostfritt stål vilket gör att du kan hänga upp den brevid knivarna också.

Ett bra och lite billigare alternativ till Global pincetten.

Satake fiskbenspincett recension

Satake fiskbenspincett
Satake fiskbenspincett

En riktigt enkel fiskbenspincett är denna från Satake. 12cm lång, men tyvärr lite väl smal. Det ger sämre grepp om fiskbenen, och även dåligt grepp för handen.

I övrigt är det ett helt okej alternativ som dessutom är väldigt billig.

Anders Petter fiskbenspincett recension

Anders Petter fiskbenspincett
Anders Petter fiskbenspincett

Anders Petter är kända för grymma köksprylar, ofta gjorda helt i stål, och billiga pris. Även denna pincett passar in på den beskrivningen.

Tyvärr har den varken tänder på spetsarna eller är extra bred, därför får man ganska dåligt grepp om benen.

Annars är det ett okej alternativ, framför allt till det priset.

Vanliga frågor

Kan man använda den till annat än fisk?

Ja! En fiskbenspincett visar sig vara förvånandsvärt användbar till annat än bara fisk. Den används flitigt till att rensa skaldjur, öppna ostron och garnering. Se det mer som en pincett till köket istället för en fiskrensare.

Behöver man verkligen en fiskbenspincett?

Om du ofta köper hela fiskar, eller gravar egen lax är en fiskbenspincett ett måste. Vad ska du annars rensa fisken med? Den underlättar inte bara fiskrensningen utan kan också användas till skaldjur och för garnering.

Hur mycket kostar en fiskbenspincett?

En fiskbenspincett kostar från 50kr till 300kr. Allt beror på hur högkvalitativ du vill att den ska vara.

Bästa fiskbenspincetten

Hur hittar man den bästa fiskbenspincetten?

Du tror säkert att en fiskbenspincett inte är så viktig, och att du bara kan välja den billigaste modellen. Men så är inte fallet enligt oss, och här är hur du hittar den bästa fiskbenspincetten:

Material

Materialet som pincetten tillverkats i är den absolut viktigaste kriterien enligt oss. Vi rekommenderar endast modeller gjorda helt i rostfritt stål. Det innebär inte bara att de klarar disk i maskin, utan också att de håller betydligt längre.

Det finns några modeller i plast eller silikon, men dessa får inte ens ett ordentligt grepp runt benen. Dessutom blir plast betydligt mer “glidigt” än stål när det är blött.

Funktionalitet

Funktionaliteten är såklart en sak att ha i åtanke, oavsett vilken kökspryl som ska inköpas. I detta fall har vi några finesser som vi tycker den bästa fiskbenspincetten ska ha:

  • Bra grepp. Detta innebär att pincetten får bra grepp runt benen. För detta krävs ofta att spetsarna har tänder. Men den kan också få bra grepp om spetsarna är böjda precis på rätt sätt.
  • Bred. En bred pincett underlättar användningen enormt. Då får du bättre grepp, och den kan hållas mer stadigt i handen.
  • *Ögla. Detta är inget måste, men vi tycker att pincetten ska kunna hängas upp när den inte används. Detta måste inte vara en separat ögla, det kan också vara att pincetten är stor nog att hängas via toppen.

Pris

Priset är något vi på HemmaPrylar faktiskt inte tänker särskilt mycket på när det pratas om små köksverktyg. Just för att dessa småverktyg nästan aldrig kostar mer än 300kr, och så är även fallet denna gång. Du hittar fiskbenspincetter mellan 50kr och 300kr. Fokusera på de andra kriterierna istället för priset är vårt tips.

Fiskbenspincett test

Hur gjorde vi vårt fiskbenspincett test?

Vi började vårt fiskbenspincett test med att hitta några modeller som passade. Sedan plockades de varianter med bäst kundbetyg ut, och vi läste på om de.

Vi tittade främst på vad tidigare kunder hade att säga, och produktbeskrivningar för att få en bättre bild om de olika modellerna. När vi fått en bra uppfattning skrev vi egna recensioner utifrån den informationen som hittats.

Vad hade denna artikel varit utan en fiskbenspincett bäst i test lista? På grund av detta valde vi att ranka de olika modellerna i en topplista. För att ranka de behövde de jämföras, vilket gjordes genom kriterier som funktionalitet och material.

Avslutande ord

En fiskbenspincett är näst intill ett måste om du ska rensa fisk. Att stå med fingrarna är ingen idé eftersom du bara glider. Dessutom kan de användas till mer än bara fiskrensande, det kommer visa sig vara ett bra verktyg att ha i kökslådan!

Vi hoppas att vår topplista visat dig det bästa alternativet på marknaden och att du blir nöjd med ditt val.

Källor