Fjärrströmbrytare

1. Bäst i test – Shelly 20197 recension

Shelly 20197 Fjärrströmbrytare

Shelly 20197, även känd som Shelly PLUG S, är en innovativ och kompakt fjärrströmbrytare som erbjuder av/på-funktion och effektmätning.

Denna modell är utmärkt för att enkelt styra och automatisera enheter såsom laddare eller lampor, vilket innebär att användaren kan ställa in specifika tider för av/på, exempelvis att släcka efter 5 minuter.

En viktig aspekt av Shelly 20197 är att den inte kräver en separat gateway för att fungera. Den är kompatibel med populära smarta hem-system som Home Assistant, TellStick och Homey, vilket gör produkten till en smidig och bekväm lösning för dem som vill förbättra sina hemautomationssystem.

Produkten är utrustad med WiFi-protokoll 802.11 b/g/n, som fungerar på 2,4 GHz, vilket innebär att den har en stabil och pålitlig anslutning. Dessutom kan fjärrströmbrytaren hantera en maximal belastning på 12A och effekt på 2500W, vilket gör modellen tillräckligt kraftfull för de flesta användningsområden.

Ytterligare en fördel med Shelly 20197 är dess öppna API, vilket underlättar för användare att integrera fjärrströmbrytaren med andra enheter och system.

Sammantaget är Shelly 20197 en mångsidig och användarvänlig fjärrströmbrytare som erbjuder en rad praktiska funktioner för att förbättra och förenkla ditt hems elektronik.

2. Populärt alternativ – Nedis WIFIP110FWT recension

Nedis WIFIP110FWT Fjärrströmbrytare

Nedis WIFIP110FWT är en utmärkt fjärrströmbrytare med energimätning som imponerar med sina mångsidiga funktioner och enkelhet.

Genom att ansluta till befintligt Wi-Fi och styra den via en app i mobilen, kan användare enkelt kontrollera olika enheter, oavsett om du är hemma eller på språng. Kompatibiliteten med både iOS och Android gör modellen tillgänglig för en bred publik.

Denna fjärrströmbrytare är särskilt användbar tack vare sin inbyggda timer och energimätare, vilket gör det möjligt att hålla koll på energiförbrukningen och samtidigt bidra till att minska energikostnaderna.

Dessutom har produkten stöd för schemaläggningar och nedräkningstimer, vilket är perfekt för att säkerställa att apparater som strykjärn inte förblir påslagna längre än nödvändigt.

Nedis WIFIP110FWT kan användas fristående eller integreras med andra Smartlife-enheter och det ger en sömlös och flexibel användarupplevelse.

Dessutom kräver modellen ingen särskild brygga för att fungera. Röststyrningsfunktionen genom Google Assistant och Amazon Alexa är ytterligare en fördel som gör den här fjärrströmbrytaren ännu mer praktisk och användarvänlig.

Med en spänning på 220-240 V och en maxbelastning på 3680 W/16 A, är modellen både kraftfull och pålitlig för dagligt bruk.

3. Billigast – Deltaco SH-P01 recension

Deltaco SH-P01 Fjärrströmbrytare

Deltaco SH-P01 är en perfekt fjärrströmbrytare som effektiviserar och förenklar hanteringen av elektroniska enheter i hemmet.

Genom att använda den trådlösa strömbrytaren kan du enkelt starta eller stänga av elektronik såsom TV, dator och belysning direkt via sin telefon, oavsett om de befinner dig i hemmet eller på distans. Modellen är kompatibel med alla enheter med rätt stickkontakt (max 10A), vilket ökar användningsområdet och möjligheterna.

Tack vare Deltaco Smart Home-appen blir hanteringen av fjärrströmbrytaren smidig och enkel. Appen erbjuder snabb och problemfri installation, utan krav på speciella hubbar eller gateways.

Funktioner som timer och schemaläggning ger användaren möjlighet att anpassa strömbrytarens användning efter sina individuella behov. Dessutom finns det möjlighet att skapa automatiska åtgärder och gruppera flera strömbrytare för att utföra samordnade uppgifter vid specifika tillfällen.

Deltaco Smart Home-appen är kostnadsfri och finns tillgänglig för både Android och iOS.

För att integrera SH-P01 i det smarta hemmet kan fjärrströmbrytaren kopplas samman med Google Assistant eller Amazon Alexa för röststyrning. Denna kompatibilitet gör produkten ännu mer användarvänlig och anpassningsbar, vilket förbättrar användarupplevelsen och bidrar till en mer praktisk och effektiv vardag.

Köpguide för fjärrströmbrytare 2024

Letar du också efter fjärrströmbrytare bäst i test? Då har du kommit till rätt ställe! Vi hjälper dig nämligen hitta den bästa fjärrströmbrytaren.

Att kunna stänga av och på en strömbrytare på distans har absolut sina fördelar. Du har säkert åtminstone någon apparat i hemmet som inte har en knapp för avstängning.

Oavsett hur det ligger till med monterade strömbrytare på alla lampor och övriga apparater i hemmet så kommer fjärrströmbrytare att förändra livet där hemma för alltid. Aldrig mer behöver du resa dig ur soffan för att släcka lampor innan du kollar på teve, eller resa dig ur sängen eftersom du glömt att stänga av en fläkt i köket.

Med hjälp av någon av tre system med fjärrströmbrytare som vi går igenom i den här recensionen så kan du lika enkelt som du stänger av teven stänga av allt annat som är inkopplade i ett strömuttag.

Vanliga frågor om fjärrströmbrytare

Drar fjärrströmbrytare någon ström när de är avstängda?

För att strömbrytaren ska kunna svara på fjärrkontrollens signal när du vill sätta på den så måste den alltid vara i standby-läge, precis som till exempel en TV-apparat. När strömbrytaren är i stand-byläge drar den mycket lite ström, faktiskt mindre än 1 W.

Vad används en fjärrströmbrytare till?

De fungerar tillsammans med fjärrkontrollen som ett sätt att på avstånd kunna bryta strömmen till den apparat som den är inkopplad till. En manuell strömbrytare blir överflödig.

Hur väljer man den bästa fjärrströmbrytaren?

  • Bestäm först om du behöver använda dina strömbrytare ute eller inne. Tänk på att när du väljer en fjärrströmbrytare som går att använda utomhus så fungerar den naturligtvis även inomhus. Men inte tvärtom.
  • Om du har flera uttag intill varandra i väggen eller på grenkontakten så kan det bli trångt att plugga in dina nya strömbrytare. Välj en så nätt modell som möjligt.
  • Tänk på att placera mottagaren på varje strömbrytare i en så rak och öppen linje som möjligt. Om du måste plugga in den till exempel bakom en möbel så bör du välja en strömbrytare som har mottagare på flera sidor.

Hur gjorde vi vårt fjärrströmbrytare test?

Vi har följt anvisningarna om att använda dem inomhus, detta gäller alla kontakter med fjärrkontroll som vi gick igenom i den här recensionen.

Vi pluggade in fjärrströmbrytarna mellan strömuttag och kontakten till den apparaten som den gick till. Vi valde en lampa, en fläkt och brödrost. Vi testade i ett stort vardagsrum och i ett kök. Dessutom testade vi att aktivera respektive stänga av strömbrytaren med hjälp av fjärrkontrollen både i samma rum och i ett närliggande.

Enligt vad samtliga tillverkare säger så ska fjärrkontrollen dock användas i det rummet där strömbrytaren sitter. Att vi lyckades kan bero på att det var helt nya batterier eller att signalen hittade genom lyckosamma omständigheter.

Vi har kontrollerat att alla strömbrytare sitter fast i kontakten efter att de pluggats genom att försiktigt dra i dem medan de användes.

Källor