Flergångs-kaffefilter

Letar du också efter flergångs-kaffefilter bäst i test? Då är detta sajten för dig! Vi har nämligen satt ihop en lista på de bästa flergångs-kaffefiltren nedan.

Du som älskar kaffe, kanske förvånas av att olika kaffefilter kan vara avgörande för hur gott kaffet smakar. Det finns mängder med engångs-kaffefilter att köpa idag, i olika utbud och kvalité. På senare år har det dock blivit mer och mer vanligt med flergångs-kaffefilter.

Med ett sådant slipper du köpa nya filter och du kan vara säker på att kaffet smakar lika varje gång. Du spar även in pengar på att investera i ett flergångs-kaffefilter. Samtidigt är du också miljövänlig.

Tack vare ett flergångs-kaffefilter får du möjligheten att känna kaffets fulländliga smak och arom, vilket pappers-kaffefilter inte lyckas med. I denna text kommer du få ta del av ett bäst i test på flergångs-kaffefilter.

Flergångs-kaffefilter bäst i test 2024

1. Mjukt flergångs-kaffefilter

2. HKLiving ceramic 70's

3. Hamilton Beach permanent kaffefilter

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Billig

1. Smartasakers flergångs-kaffefilter – bäst i test!

Mjukt flergångs-kaffefilter
Mjukt flergångs-kaffefilter

Detta kaffefilter är gjort av rostfritt stål, det är även väldigt flexibelt och har en mjuk känsla. Det beror på materialet som är tillverkat i vävda ståltrådar. Filtret är perfekt att kunna förvara på små ytor. Det är otroligt enkelt att använda och du kan tvätta det i diskmaskinen efter några gångers användning. Metallfiltret filtrerar inte bort oljorna i kaffet vilket innebär att du får ett smakrikt kaffe vare gång.

Smartasakers Mjuka Kaffefilter har 5 års garanti och kommer i två storlekar, den ena är lämpad för mindre kaffebryggare och ger kaffe till 1 eller 6 koppar. Den större modellen är perfekt för traditionella bryggare som har en normal storlek eller större, vilket är cirka 12 koppar.

2. HKliving Ceramic 70’s kaffefilter

HKLiving ceramic 70's kaffefilter
HKLiving ceramic 70’s kaffefilter

Här är ett kaffefilter som är väldigt unikt i sin design. Filtret är delvis tillverkat för hand och är inspirerat av 70-talet. Det kompletteras med en kaffekanna som även är gjort i keramik. Båda produkerna har samma estetiska utseende.

Du använder detta filtret genom att sätta det över kaffekannan, hälla på kaffe och låta det rinna ner i kannan. Du behöver inte oroa dig för att kaffesump ska falla ned i kannan. Ceramic filtret behöver inget extra filter utan det ska fungera felfritt precis som det är. Det här är en produkt som även kan vara ett samlarobjekt.

3. Hamilton Beach permanent kaffefilter

Hamilton Beach permanent kaffefilter
Hamilton Beach permanent kaffefilter

Det här är ett märke som härstammar från USA. De har verkligen exploderat inom marknaden för köksredskap världen över. De har funnits på den svenska marknaden i några år och är väldigt populärt. Deras permanenta kaffefilter har hög kvalité och passar till större kaffebryggare som har en kapacitet på cirka 10-12 koppar.

Filtret har en snygg guldig design och passar bryggare som har samma estetiska look. Det är gjort av miljövänligt material och du kan smidigt rengöra det för hand. I nuläget finns det endast en storlek att välja mellan.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar ett flergångs-kaffefilter?

Priserna varierar beronde på kvalité och märke. Du kan köpa ett flergångs-kaffefilter för en liten kostnad men även en större kostnad om du lägger stor vikt vid kvalié, utseende och varumärke. Priserna ligger mellan 49 konor upp till 400 kronor.

Vad används ett flergångs-kaffefilter till?

Det används till att brygga kaffe i en kaffebryggare eller kanna. Istället för att använda engångs-kaffefilter kan du använda ett flergångs-filter om och om igen. Det enda du behöver göra är att rengöra regelbundet.

*Psst! Om du vill läsa mer om kaffe och alla dess roliga egenskaper kan du göra det på kaffekapslar.se

Hur väljer man det bästa flergångs-kaffefiltret?

Innan du köper att kaffefilter kan du börja med att tänka efter hur stort behov du har av kaffefilter. Hur ofta brygger du? Hur vill du att ditt kaffe ska smaka? Vill du att det ska passa in med interiören i ditt kök? Bryr du dig om pris och miljövänliga produkter samt hållbarhet? Det kan vara viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer ett flergångs-kaffefilter som ska passa dig bäst.

  • Har du en budget kan du först leta efter flergångs-kaffefilter i den kategorin.
  • Sortera utbudet utefter hur du vill att det ska se ut eller om det ska ha en specifik kvalité.
  • Vill du ha ett speciellt märke kan du leta efter ett filter som hör till just det märket.
  • Tänker du mycket på miljön ska du ha detta i åtanke när du väljer produkt. De flesta, om inte alla flergångs-kaffefilter har en god miljöpåverkan.
  • Är du ute efter ett flergångsfilter som är lätt att rengöra kan du leta efter de som har den egenskapen.

Hur gjorde vi vårt flergångs-kaffefilter test?

Vi har gjort detta test utefter kunders omdömen på dessa flergångs-kaffefilter. Vilka som verkar vara mest efterfrågade helt enkelt. Vad vi kan utläsa är att produkterna är relativt nya på marknaden och alla tre har sina olika egenskaper, men de fyller alla samma syfte.

De representerar allt som ett bra flergångs-kaffefilter bör innehålla. Både funktion, pris, kvalité och utseende. Det första alternativet är väldigt funktionellt och säljs till ett bra pris, den andra produkten sticker ut i mängden med dess unika design och den tredje kan ses som en blandning av de båda.

Källor