đŸ„‡Fotbad bĂ€st i test 2021 – hitta bĂ€sta fotbadet!

Letar du ocksÄ efter fotbad bÀst i test 2021? DÄ har du hittat rÀtt. I denna artikel recenserar vi fotbad sÄ att du kan hitta det absolut bÀsta fotbadet för dig! DÀrefter gÄr vi ocksÄ igenom lite vanliga frÄgor om fotbad.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för ginza.se & tretti.se

Fotbad bÀst i test 2021

1. Beurer fotbad FB 50

2. Beurer fotbad FB 20

3. Beurer fotbad FB 12

Beurer fotbad FB 50
Beurer fotbad FB 20
Beurer fotbad FB 12

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Beurer fotbad FB 50 recension

beurer fotbad FB 50
Beurer fotbad FB 50

Enligt oss Àr Beurer fotbad FB 50 det absolut bÀsta fotbadet pÄ marknaden idag. Det hamnar dock i premium prisklassen, men det Àr vÀrt det! Detta fotbadet ger en smidig och riktigt effektiv behandling av trötta fötter.

Beurer fotbadet FB 50 Àr ett bubbelfotbad med bÄde vibrations- och zonmassage. Dessutom kan vattnet stÀllas in i 5 olika temperaturlÀgen (35°, 38°, 42°, 45° och 48°).

Fotbadet har ocksÄ ett inbyggd infraröd lampa som förvÄnandsvÀrt faktiskt ger en lugnande effekt. Tillsammans med fotbadets vÀrmejustering och bubbelfunktion utser vi detta till fotbad bÀst i test 2021!

Överlag ett riktigt bra fotbad för dig som har nĂ„gra hundralappar extra att spendera.

Beurer fotbad FB 20 recension

beurer fotbad FB 20
Beurer fotbad FB 20

Vi vet att ett fotbad Ă€r det bĂ€sta sĂ€ttet att ta hand om dina fötter, och Beurer fotbadet FB 20 Ă€r definitivt sĂ„ nĂ€ra du kommer en riktig fotmassage pĂ„ hemmaplan! Även detta fotbad har bubbel,assage, vibrationsmassage och hĂ„ller igĂ„ng varmvattnet. Om du inte vill ha vatten i den sĂ„ kan du Ă€ven starta fotbadet utan vatten. DĂ„ masseras bara dina fötter.

Beurer fotbad FB 20 Àr mycket enkelt att transportera och förvara eftersom att det bara vÀger 2kg. Det kommer ocksÄ med gummitussar pÄ undersidan för att det inte ska Äka runt pÄ golvet. Dessutom finns det ett avtagbart stÀnkskydd om du oroar dig för att fotbadet ska spilla över.

Överlag ocksĂ„ ett bra alternativ om du letar efter det bĂ€sta fotbadet, till en billig prislapp!

Beurer fotbad FB 12 recension

beurer fotbad FB 12
Beurer fotbad FB 12

Beurer fotbad FB 12 Àr ett billigt fotbad som passar dig med en lite mindre budget. Ett enkelt fotbad med inga extra funktioner som de andra pÄ denna fotbad bÀst i test 2021 lista.

Beurer fotbad FB 12 masserar dina fötter vÀldigt skönt. Samtidigt har det vattenvÀrmning, vibrationsmassage och bubbelmassage. Som du ser pÄ bilden har fotbadet ocksÄ ett inbyggt massagehuvud och stÀnkskydd.

Enkel tömning av vattnet genom det smidiga drÀneringshÄlet i botten. Dessutom Àr Beurer fotbad FB 12 mycket enkel att förvara eftersom att den bara vÀger strax över ett kilo.

Överlag ett bra och billigt fotbad för dig som har en lite mindre budget.

Vanliga frÄgor nÀr du ska hitta bÀsta fotbadet 2021

Vi vet att det kan poppa upp en hel del frÄgor nÀr du ska köpa det bÀsta fotbadet 2021. DÀrför har vi först och frÀmst satt ihop vÄr fotbad bÀst i test 2021 lista ovan, och nu ska vi Àven besvara lite vanliga frÄgor gÀllande fotbad.

Vad bör man veta om fotbad?

De kortsiktiga fördelarna: Fotbad kÀnns inte bara behagliga och mjuknar huden, de frÀmjar ocksÄ blodcirkulationen i fötterna, vilket slappnar av musklerna, minskar belastningen och svullnad.

“VĂ„ra vener blir gradvis tröttare nĂ€r dagen gĂ„r pĂ„ grund av den ackumulerande effekt som tyngdkraften har pĂ„ vĂ€tskeretention i vĂ„ra nedre extremiteter”

Gotham Footcares Cunha

NĂ€r vi vĂ€rmer upp vĂ„ra fötter, som i ett fotbad, utvidgas venerna, vilket ökar blodflödet för att leverera mer syre, nĂ€ringsĂ€mnen och tillvĂ€xtfaktorer (vitaminer eller hormoner som stimulerar tillvĂ€xt i levande celler) och i sin tur lugnar vĂ€rkande muskler och senor. För att förbĂ€ttra den kortsiktiga expriensen kan du till och med lĂ€gga till badsalt – Ă€ven kallat Epsom-salter – för att minska svullnad och lindra stress.

De lĂ„ngsiktiga fördelarna: Fördelarna med ett fotbad kan verka tillfĂ€lliga – blötlĂ€gg fötterna och fĂ„ omedelbar lĂ€ttnad. Men som Cunha sĂ€ger: “Den lĂ„ngsiktiga fördelen Ă€r stressavlastningen 
 om ett fotbad hjĂ€lper dig att minska dina stressnivĂ„er, Ă€r fördelen med ett vanligt fotbad vĂ€rt det pĂ„ lĂ„ng sikt.”

Fördelar med att ha ett fotbad?

Det finns massvis med fördelar med att ha fotbad. HÀr Àr bara nÄgra av de;

Det hjÀlper dig att slappna av

Huvudsyftet med att ha ett fotbad Àr att koppla av. En kombination av masserande vattenstrÄlar, lockande doft och uppvÀrmt vatten hjÀlper dig att fÄ koppla av efter en tuff dag.

Du kan ha liknande tjÀnster som de som du fÄr pÄ det lokala spaet i ditt eget hem.

Dessa dagar nÀr mÀnniskor mÄste arbeta extra hÄrt för att dÀmpa effekterna av en avtagande global ekonomi kan sÄdan utrustning vara till nytta.

Fotbad Àr bekvÀmt

En annan fördel med att ha ett fotbad hemma Àr den bekvÀmlighet det ger.

Medan det sÀkert finns flera spa nÀra dig, skulle det inte vara sÀrskilt bekvÀmt att checka in pÄ natten efter jobbet. Dessutom Àr det dyrt att gÄ pÄ spa, en vistelse kostar nog mer Àn ett fotbad frÄn fotbad bÀst i test 2021 listan.

Å andra sidan innebĂ€r det att du har ditt eget fotbad att du kan fĂ„ en spa-behandling nĂ€r som helst och till ett mycket billigare pris.

FörbÀttrar blodcirkulationen

Fotbad ökar ocksÄ blodcirkulationen i dina fötter. DÀrför kan den lindra all smÀrta frÄn dina fötter.

Efter en normal arbetsdag Àr det vanligt att smÀrta samlas runt fötterna, speciellt om du arbetar stÄende.

Ett fotbad kan vara din rÀddare nÀr dina fötter inte klarar det lÀngre.

FörbÀttrar fothÀlsan

I ett vanligt fotbad fÄr du vanligtvis blanda i olika salter, oljor och örter. De lÀkande egenskaperna hos dessa tillÀgg gör att fötterna kÀnns friska.

Oljorna och salterna föryngrar ocksÄ huden pÄ fötterna. De lÄter det se bÀttre ut, och kÀnnas mjuka.

Zonterapi

De flesta experter pÄ kroppsavslappning hÀvdar att vissa delar pÄ fötterna Àr direkt associerade med andra kroppsorgan. Det innebÀr att man genom att vidröra tryckpunkterna pÄ fötterna kan förbÀttra hela kroppen.

Att tÀnka pÄ nÀr du ska köpa det bÀsta fotbadet 2021

Vi tycker att det kan vara svÄrt att hitta fotbad bÀst i test 2021. DÀrför har vi först satt ihop vÄr topplista, men hÀr Àr nÄgra funktioner du bör tÀnka pÄ nÀr du ska köpa fotbad.

UppvÀrmt fotbad

Det Àr viktigt att kolla om fotbadet du köper kommer med en vÀrmefunktion.

Det Àr bÀst om det Àr ett uppvÀrmt fotbad. Detta förhindrar att du vÀrmer upp vattnet separat och vÀntar pÄ att det ska uppnÄ den önskade temperaturen.

Det finns olika modeller pÄ marknaden som har den hÀr funktionen. Du kan vÀlja en för att njuta av en himmelsk upplevelse. Alla modeller vi valt att ta med pÄ fotbad bÀst i test listan Àr uppvÀrmda.

Enkel anvÀndning

Eftersom det hÀr Àr ett spa för fötterna hemma mÄste du se till att du enkelt kan anvÀnda det.

Hur lÄng tid tar det att slÄ pÄ och av? Ett bra fotbad bör anvÀndas med ett enkelt knapptryck. Du har verkligen inte tid att kÀmpa för att starta maskinen efter en hektisk dag pÄ jobbet.

DrÀnering

NÀsta funktion som du bör övervÀga Àr drÀnering. Det Àr viktigt att fotbadet du vÀljer har ett drÀneringshÄl. Detta gör att du lÀtt kan tömma badet och lÀmna fotbadet torrt inför nÀsta anvÀndning.

Vattenskotrar

Vissa fotbad har vattenstrĂ„lar. Även om den hĂ€r funktionen inte Ă€r nödvĂ€ndig utan snarare drömmig, kan den förbĂ€ttra din upplevelse av fotbadet. Detta Ă€r sĂ€rskilt om du kan reglera vattenstrĂ„larna.

Zonterapi

Om du tÀnker göra zonterapi hemma bör du se till att det fotbad du vÀljer har akupressurvalsar. Detta Àr utformat för att slappna av fötterna och för att förbÀttra hela kroppens hÀlsa.

Denna funktion kan göra fotbadet dyrt. Det Àr dock vÀrt att ha det enligt oss, en riktigt grym funktion!

Aromaterapidispenser

AnvÀndning av salter, oljor och liknande Àr det som gör ett fotbad intressant. Det finns nÄgra fotbadsmodeller som levereras med en aromat-dispenser.

Baserat pÄ den erfarenhet du vill ha och din budget kan du inkludera detta element i din checklista.

Fotbadets storlek

Du mÄste se till att den passar dina fötter bra. Vanligtvis finns fotbad i alla storlekar och former. Det Àr upp till dig att vÀlja den som passar dina behov, smak och budget.

Inbyggt stÀnkskydd

Ett stÀnkskydd förhindrar att vatten flyter över hela golvet nÀr du har lagt fötterna i fotbadet.

Med den hÀr funktionen kan du anvÀnda fotbadet, var du Àn vill, utan att oroa dig för att orsaka vattenskador.

Enkel rengöring

För att hÄlla fotbadet rent mÄste du ta hand om det regelbundet. DÀrför Àr det viktigt att övervÀga om fotbadet enkelt kan rengöras. Kolla om fotbadets delar Àr löstagbara för enkel rengöring.

TillÄter fotbad anvÀndning av salter och tvÄlar?

Du bör veta att vissa fotbad inte tillÄter anvÀndning av tvÄlar och salter. Detta beror pÄ att tvÄlarna och salterna tÀpper till drÀneringshÄlen.

Om du dÄ letar efter ett fotbad som kan anvÀnda salter och tvÄlar, bör du vÀlja ett som erbjuder den funktionen.

LjudnivÄ?

Det Àr viktigt att övervÀga om det hemmaspa för fötter du tÀnker köpa ger höga ljudnivÄer. Du mÄste kunna slappna av. Om en maskin dÄ producerar mycket buller, blir upplevelsen inte lika bra.

Med ett fotbad kan du slappna av i dina fötter i ditt hem. Det Àr bekvÀmt. Du mÄste dock vÀlja det bÀsta fotbadet för optimal upplevelse.

Genom att övervÀga funktionerna ovan kan du vara sÀker pÄ att du hittar det bÀsta fotbadet.

Hur mycket kostar ett fotbad?

Ett fotbad kostar allt frÄn 300kr till 2000kr. Vi skulle sÀga att ett medelpris för ett bra fotbad Àr cirka 500kr.

Hur vi gjorde vÄrt fotbad test

Hej dÀr, jag heter Jessica. Jag Àr livsstilskribenten hÀr pÄ HemmaPrylar. Jag tar itu med allt som Àr skönhet och hÀlsa, och fotbad rÄkar bryta klyftan mellan de tvÄ. Jag tillbringade flera Är av min barndom med att jobba pÄ nagelsalongen med min mamma, dÀr hon generöst lÀt mig göra mina naglar och tÄr brevid henne.

Dessa resor till nagelsalongen lÀrde mig att jag kÀnner mig bÀst nÀr jag kÀnner mig ren och polerad, och att skÀmma bort dig sjÀlv Àr en bra sak. PÄ senare Är fick jag ett fotbad (Beurer) att anvÀnda hemma. NÀr jag kom till HemmaPrylar tÀnkte jag pÄ produkter som Àr sÀrskilt utformade för att skÀmma bort oss, för att ge oss lÀttnad och glÀdje i vÄr vardag. Jag tÀnkte pÄ mitt fotbad. Jag brinner för att granska fotbads-liknande produkter eftersom jag vill att du ocksÄ ska unna dig sjÀlv. Vill du utvigda ditt hemmaspa utöver bara ett fotbad? Kolla in massagedyna bÀst i test!

Fotbad test

Efter att ha letat pĂ„ internet efter olika fotbad med olika funktioner och prisklasser, bestĂ€mde jag mig för 3st för vĂ„rt fotbad test. Ämnen varierade frĂ„n en 299kr modell utan extra funktioner till ett 1800kr “spa-kvalitet” fotbad med vattenstrĂ„lar, vĂ€rme, motoriserade massagevalsar och röda lampor (som förmodligen ökar cirkulationen).

Eftersom vÀrmen frÄn vattnet Àr avgörande för fördelarna med ett fotbad, fyllde jag varje bad i kontorshandfat och plockade sedan in tre vÀrmesensorer inuti: en i den grundaste delen av badet, en i den djupaste delen och en rÀtt under min stortÄ. Dessa sensorer mÀtte hur bra fotbaden behöll vÀrmen under de 30 minuter (eller lÀngre, i vissa fall) jag anvÀnde dem. Om badet hade speciella funktioner (vÀrme, vibrationer, ljus, massagevalsar) lade jag lÄngsamt till i instÀllningarna, sÄ att var och en fick hela 10 minuter för att se om det pÄverkade vattentemperaturen och att utvÀrdera fotbaden subjektivt.

Recensens seniorforskare, Julia MacDougall, spikade vetenskapligt hur dessa fotbad fungerar och skrev en lista med frÄgor för mig att svara pÄ den övergripande upplevelsen. Kanske visade temperaturen att badet tappade vÀrme, men kunde man kÀnna skillnaden? KÀndes mina fötter mer eller mindre lugnade efter badet? Hur bÀrbart var fotbadet? MÄnga av dessa frÄgor Àr subjektiva, sÄ jag svarade pÄ dem efter bÀsta förmÄga och efterlyste förstÀrkning.

NÀr jag var klar med mina tester valde vi de tre bÀsta fotbaden och bad tre recenserade medarbetare att testa dem, ett bad om dagen, 15 minuter vardera, tre dagar i rad. Dessa testare kom med sina egna preferenser: Melissa har kittlande fötter, Lee har kallare fötter pÄ grund av minskad cirkulation frÄn sin diabetes, Kyle gillar inte fotmassage, och Betsey gillar allt. De svarade pÄ samma undersökningsfrÄgor som jag gjorde, baserat pÄ deras egna erfarenheter av fotbad testet.

Tips nÀr du anvÀnder fotbad

  • Var noga med att vĂ€lja ett fotbad som Ă€r lĂ€tt att rengöra och underhĂ„lla. Du bör tömma och torka fotbadet efter varje anvĂ€ndning, eftersom kvarlevande vatten eller fukt i badet kan leda till mögel, bakterier eller andra farliga problem. Rengöring av fotbad med mild tvĂ„l som diskmedel och varmt vatten efter varje anvĂ€ndning rekommenderas. Du kanske ocksĂ„ vill följa med desinfektionsmedel, sĂ€rskilt om du delar fotbad med andra familjemedlemmar.
  • ÖvervĂ€g var du ska lagra och anvĂ€nda ditt fotbad. Se till att det Ă€r bĂ€rbart, sĂ€rskilt om du planerar att stĂ€lla den i ett rum och sedan bĂ€ra eller rulla den till ett annat. Storleken bör vara tillrĂ€ckligt rymlig för att du ska kunna sprida ut tĂ„rna och slappna av, men inte sĂ„ massiv att det Ă€r svĂ„rt för dig att fylla, flytta eller lĂ€gga undan den nĂ€r du Ă€r klar.
  • Ett uppvĂ€rmningsalternativ kan verka som en extra lyx, men spara inte den hĂ€r funktionen. Även om du hĂ€ller fint, varmt vatten i fotbadet kan det bli obehagligt ljummet medan du anvĂ€nder det. Du kommer att uppskatta ett fotbad som vĂ€rmer och hĂ„ller en mild temperatur under hela din behandling.
  • Vissa bad har en skön bubblande funktion. Det syresatta vattnet ger inte bara Ă€nnu mer lugnande njutning, men bubblorna kan ocksĂ„ hjĂ€lpa till att förbĂ€ttra kroppens cirkulation och kan till och med öka din Ă€mnesomsĂ€ttning.
  • Rullar eller upphöjda, strukturerade omrĂ„den i ett fotbad kan ge en fantastisk hemmagjord fotmassageupplevelse. Men om dina fossingar Ă€r sĂ€rskilt kittliga eller kĂ€nsliga, kan det visa sig vara för mycket. Om du inte Ă€r sĂ€ker kan du övervĂ€ga ett fotbad med avtagbara massagefĂ€sten.
  • TĂ€nk pĂ„ fotbad med andra valfria tillbehör om de skulle vara anvĂ€ndbara för dig. Till exempel innehĂ„ller Ivation Foot Spa Massager fyra tillbehör, sĂ„som en pimpsten och ett borstfĂ€ste. Om du Ă€r ett fan av hemma-pedikyrbehandlingar kan dessa tillbehör göra det till det perfekta valet för dig.
  • Efter att ha haft en lugnande kvĂ€llsblöt, klappa fötterna torra (glöm inte att torka mellan tĂ„rna!) Och följ upp med lotion. Stoppa i ett par mjuka strumpor och lĂ€gg dig för att njuta av mjukare fötter pĂ„ morgonen.