Välj bästa fotbadet och få mjuka fötter

Letar du också efter fotbad bäst i test 2024? Då har du hittat rätt. I denna artikel recenserar vi fotbad så att du kan hitta det absolut bästa fotbadet för dig! Därefter går vi också igenom lite vanliga frågor om fotbad.

Fotbad bäst i test 2024

1. Beurer fotbad FB 50

2. Beurer fotbad FB 20

3. Beurer fotbad FB 12

Beurer fotbad FB 50
Beurer fotbad FB 20
Beurer fotbad FB 12

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Beurer fotbad FB 50 recension

beurer fotbad FB 50
Beurer fotbad FB 50

Enligt oss är Beurer fotbad FB 50 det absolut bästa fotbadet på marknaden idag. Den hamnar dock i premium-prisklassen, men det är värt det! Detta fotbadet ger en smidig och riktigt effektiv behandling av trötta fötter.

Beurer fotbadet FB 50 är ett bubbelfotbad med både vibrations- och zonmassage. Dessutom kan vattnet ställas in i 5 olika temperaturlägen (35°, 38°, 42°, 45° och 48°).

Fotbadet har också ett inbyggd infraröd lampa som ger en lugnande effekt. Tillsammans med fotbadets värmejustering och bubbelfunktion utser vi detta till fotbad bäst i test!

Överlag ett riktigt bra fotbad för dig som har några hundralappar extra att spendera.

Beurer fotbad FB 20 recension

beurer fotbad FB 20
Beurer fotbad FB 20

Vi vet att ett fotbad är det bästa sättet att ta hand om dina fötter, och Beurer fotbadet FB 20 är definitivt så nära du kommer en riktig fotmassage på hemmaplan! Även detta fotbad har bubbelmassage, vibrationsmassage och håller igång varmvattnet. Om du inte vill ha vatten i den så kan du även starta fotbadet utan vatten. Då masseras bara fötterna.

Beurer fotbad FB 20 är mycket enkelt att transportera och förvara eftersom att det bara väger 2kg. Det kommer också med gummitussar på undersidan för att det inte ska åka runt på golvet. Dessutom finns det ett avtagbart stänkskydd om du oroar dig för att fotbadet ska spilla över.

Överlag också ett bra alternativ om du letar efter det bästa fotbadet, till en billig prislapp!

Beurer fotbad FB 12 recension

beurer fotbad FB 12
Beurer fotbad FB 12

Beurer fotbad FB 12 är ett billigt fotbad som passar dig med en lite mindre budget. Ett enkelt fotbad utan extra funktioner som de andra på denna fotbad bäst i test lista.

Beurer fotbad FB 12 masserar dina fötter väldigt skönt. Samtidigt har det vattenvärmning, vibrationsmassage och bubbelmassage. Som du ser på bilden har fotbadet också ett inbyggt massagehuvud och stänkskydd.

Enkel tömning av vattnet genom det smidiga dräneringshålet i botten. Dessutom är Beurer fotbad FB 12 mycket enkel att förvara eftersom att den bara väger strax över ett kilo.

Överlag ett bra och billigt fotbad för dig som har en lite mindre budget.

Vanliga frågor när du ska hitta bästa fotbadet

Vi vet att det kan poppa upp en hel del frågor när du ska köpa det bästa fotbadet. Därför har vi först och främst satt ihop vår fotbad bäst i test lista ovan, och nu ska vi även besvara lite vanliga frågor gällande fotbad.

Vad bör man veta om fotbad?

De kortsiktiga fördelarna: Fotbad känns inte bara behagliga och mjuknar huden, de främjar också blodcirkulationen i fötterna, vilket slappnar av musklerna, minskar belastningen och svullnad.

“Våra vener blir gradvis tröttare när dagen går på grund av den ackumulerande effekt som tyngdkraften har på vätskeretention i våra nedre extremiteter”

Gotham Footcares Cunha

När vi värmer upp våra fötter, som i ett fotbad, utvidgas venerna, vilket ökar blodflödet för att leverera mer syre, näringsämnen och tillväxtfaktorer (vitaminer eller hormoner som stimulerar tillväxt i levande celler) och i sin tur lugnar värkande muskler och senor. För att förbättra den kortsiktiga expriensen kan du till och med lägga till badsalt – även kallat Epsom-salter – för att minska svullnad och lindra stress.

De långsiktiga fördelarna: Fördelarna med ett fotbad kan verka tillfälliga – blötlägg fötterna och få omedelbar lättnad. Men som Cunha säger: “Den långsiktiga fördelen är stressavlastningen … om ett fotbad hjälper dig att minska dina stressnivåer, är fördelen med ett vanligt fotbad värt det på lång sikt.”

Fördelar med att ha ett fotbad?

Det finns massvis med fördelar med att ha fotbad. Här är bara några av de;

Det hjälper dig att slappna av

Huvudsyftet med att ha ett fotbad är att koppla av. En kombination av masserande vattenstrålar, lockande doft och uppvärmt vatten hjälper dig att få koppla av efter en tuff dag.

Du kan ha liknande tjänster som de som du får på det lokala spaet i ditt eget hem.

Dessa dagar när människor måste arbeta extra hårt för att dämpa effekterna av en avtagande global ekonomi kan sådan utrustning vara till nytta.

Fotbad är bekvämt

En annan fördel med att ha ett fotbad hemma är den bekvämlighet det ger.

Medan det säkert finns flera spa nära dig, skulle det inte vara särskilt bekvämt att checka in på natten efter jobbet. Dessutom är det dyrt att gå på spa, en vistelse kostar nog mer än ett fotbad från fotbad bäst i test listan.

Å andra sidan innebär det att du har ditt eget fotbad att du kan få en spa-behandling när som helst och till ett mycket billigare pris.

Förbättrar blodcirkulationen

Fotbad ökar också blodcirkulationen i dina fötter. Därför kan den lindra all smärta från dina fötter.

Efter en normal arbetsdag är det vanligt att smärta samlas runt fötterna, speciellt om du arbetar stående.

Ett fotbad kan vara din räddare när dina fötter inte klarar det längre.

Förbättrar fothälsan

I ett vanligt fotbad får du vanligtvis blanda i olika salter, oljor och örter. De läkande egenskaperna hos dessa tillägg gör att fötterna känns friska.

Oljorna och salterna föryngrar också huden på fötterna. De låter det se bättre ut, och kännas mjuka.

Zonterapi

De flesta experter på kroppsavslappning hävdar att vissa delar på fötterna är direkt associerade med andra kroppsorgan. Det innebär att man genom att vidröra tryckpunkterna på fötterna kan förbättra hela kroppen.

Att tänka på när du ska köpa det bästa fotbadet

Vi tycker att det kan vara svårt att hitta fotbad bäst i test. Därför har vi först satt ihop vår topplista, men här är några funktioner du bör tänka på när du ska köpa fotbad.

Uppvärmt fotbad

Det är viktigt att kolla om fotbadet du köper kommer med en värmefunktion.

Det är bäst om det är ett uppvärmt fotbad. Detta förhindrar att du värmer upp vattnet separat och väntar på att det ska uppnå den önskade temperaturen.

Det finns olika modeller på marknaden som har den här funktionen. Du kan välja en för att njuta av en himmelsk upplevelse. Alla modeller vi valt att ta med på fotbad bäst i test listan är uppvärmda.

Enkel användning

Eftersom det här är ett spa för fötterna hemma måste du se till att du enkelt kan använda det.

Hur lång tid tar det att slå på och av? Ett bra fotbad bör användas med ett enkelt knapptryck. Du har verkligen inte tid att kämpa för att starta maskinen efter en hektisk dag på jobbet.

Dränering

Nästa funktion som du bör överväga är dränering. Det är viktigt att fotbadet du väljer har ett dräneringshål. Detta gör att du lätt kan tömma badet och lämna fotbadet torrt inför nästa användning.

Vattenskotrar

Vissa fotbad har vattenstrålar. Även om den här funktionen inte är nödvändig utan snarare drömmig, kan den förbättra din upplevelse av fotbadet. Detta är särskilt om du kan reglera vattenstrålarna.

Zonterapi

Om du tänker göra zonterapi hemma bör du se till att det fotbad du väljer har akupressurvalsar. Detta är utformat för att slappna av fötterna och för att förbättra hela kroppens hälsa.

Denna funktion kan göra fotbadet dyrt. Det är dock värt att ha det enligt oss, en riktigt grym funktion!

Aromaterapidispenser

Användning av salter, oljor och liknande är det som gör ett fotbad intressant. Det finns några fotbadsmodeller som levereras med en aromat-dispenser.

Baserat på den erfarenhet du vill ha och din budget kan du inkludera detta element i din checklista.

Fotbadets storlek

Du måste se till att den passar dina fötter bra. Vanligtvis finns fotbad i alla storlekar och former. Det är upp till dig att välja den som passar dina behov, smak och budget.

Inbyggt stänkskydd

Ett stänkskydd förhindrar att vatten flyter över hela golvet när du har lagt fötterna i fotbadet.

Med den här funktionen kan du använda fotbadet, var du än vill, utan att oroa dig för att orsaka vattenskador.

Enkel rengöring

För att hålla fotbadet rent måste du ta hand om det regelbundet. Därför är det viktigt att överväga om fotbadet enkelt kan rengöras. Kolla om fotbadets delar är löstagbara för enkel rengöring.

Tillåter fotbad användning av salter och tvålar?

Du bör veta att vissa fotbad inte tillåter användning av tvålar och salter. Detta beror på att tvålarna och salterna täpper till dräneringshålen.

Om du då letar efter ett fotbad som kan använda salter och tvålar, bör du välja ett som erbjuder den funktionen.

Ljudnivå?

Det är viktigt att överväga om det hemmaspa för fötter du tänker köpa ger höga ljudnivåer. Du måste kunna slappna av. Om en maskin då producerar mycket buller, blir upplevelsen inte lika bra.

Med ett fotbad kan du slappna av i dina fötter i ditt hem. Det är bekvämt. Du måste dock välja det bästa fotbadet för optimal upplevelse.

Genom att överväga funktionerna ovan kan du vara säker på att du hittar det bästa fotbadet.

Hur mycket kostar ett fotbad?

Ett fotbad kostar allt från 300kr till 2000kr. Vi skulle säga att ett medelpris för ett bra fotbad är cirka 500kr.

Hur vi gjorde vårt fotbad test

Hej där, jag heter Katarina. Jag är livsstilskribenten här på HemmaPrylar. Jag tar itu med allt som har med själva hemmet att göra, och fotbad råkar hamna i den kategorin.

För att göra fotbad testet kollade jag på hela marknaden och hittade de modeller som fått bäst kundrecensioner. Sedan valde jag ut en handfull modeller som jag tyckte platsade på topplistan. För att jämföra de olika modellerna så kollade jag på funktioner, produktbeskrivningar och hur de presterat för tidigare kunder. Slutligen skrev jag ihop egna recensioner utifrån denna information och rankade de i fotbad bäst i test listan.

Vill du utvigda ditt hemmaspa utöver bara ett fotbad? Kolla in massagedyna bäst i test!

Tips när du använder fotbad

  • Var noga med att välja ett fotbad som är lätt att rengöra och underhålla. Du bör tömma och torka fotbadet efter varje användning, eftersom kvarlevande vatten eller fukt i badet kan leda till mögel, bakterier eller andra farliga problem. Rengöring av fotbad med mild tvål som diskmedel och varmt vatten efter varje användning rekommenderas. Du kanske också vill följa med desinfektionsmedel, särskilt om du delar fotbad med andra familjemedlemmar.
  • Överväg var du ska lagra och använda ditt fotbad. Se till att det är bärbart, särskilt om du planerar att ställa den i ett rum och sedan bära eller rulla den till ett annat. Storleken bör vara tillräckligt rymlig för att du ska kunna sprida ut tårna och slappna av, men inte så massiv att det är svårt för dig att fylla, flytta eller lägga undan den när du är klar.
  • Ett uppvärmningsalternativ kan verka som en extra lyx, men spara inte den här funktionen. Även om du häller fint, varmt vatten i fotbadet kan det bli obehagligt ljummet medan du använder det. Du kommer att uppskatta ett fotbad som värmer och håller en mild temperatur under hela din behandling.
  • Vissa bad har en skön bubblande funktion. Det syresatta vattnet ger inte bara ännu mer lugnande njutning, men bubblorna kan också hjälpa till att förbättra kroppens cirkulation och kan till och med öka din ämnesomsättning.
  • Rullar eller upphöjda, strukturerade områden i ett fotbad kan ge en fantastisk hemmagjord fotmassageupplevelse. Men om dina fossingar är särskilt kittliga eller känsliga, kan det visa sig vara för mycket. Om du inte är säker kan du överväga ett fotbad med avtagbara massagefästen.
  • Tänk på fotbad med andra valfria tillbehör om de skulle vara användbara för dig. Till exempel innehåller Ivation Foot Spa Massager fyra tillbehör, såsom en pimpsten och ett borstfäste. Om du är ett fan av hemma-pedikyrbehandlingar kan dessa tillbehör göra det till det perfekta valet för dig.
  • Efter att ha haft en lugnande kvällsblöt, klappa fötterna torra (glöm inte att torka mellan tårna!) Och följ upp med lotion. Stoppa i ett par mjuka strumpor och lägg dig för att njuta av mjukare fötter på morgonen.

Källor