đŸ„‡Fritös bĂ€st i test 2021 – hitta bĂ€sta fritösen!

Letar du ocksÄ efter fritös bÀst i test 2021? DÄ har du hittat rÀtt! I denna artikel hjÀlper vi pÄ redaktionen dig att hitta den absolut bÀsta fritösen för dig och ditt hem. I de nedre delarna av artikeln hittar du ocksÄ lite vanliga frÄgor och svar gÀllande fritöser.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för cervera.se

Fritös bÀst i test 2021

1. Sage "the smart fryer" fritös

2. Tefal fritös med digital timer

3. Wilfa fritös 1600S

Sage the smart fryer fritös
Tefal fritös med digital timer
Wilfa fritös 1600S

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Sage “the smart fryer” fritös recension

Sage the smart fryer fritös
Sage the smart fryer fritös

Denna Sage fritös har hela sju förinstĂ€llda program, och Ă€r utsedd av oss till fritös bĂ€st i test 2021! Du kan dessutom sjĂ€lv programmera dina egna instĂ€llningar. Precis som namnet nĂ€mner, en “smart fryer”. TvĂ„ pommes frites instĂ€llningar gör att du definitivt kommer lyckas fĂ„ till de bĂ€sta friesen. Dessutom finns det program för bĂ„de fĂ€rska ingredienser och frysta.

Fritösen reglerar enkelt temperatur och tid pÄ din fritering beroende pÄ vilken mat du lagar. Vi vet frÄn erfarenhet att man lÀtt glömmer att fritösen Àr pÄ medan man stÄr och lagar annan mat. Det Àr inte lÀngre ett problem med denna Sage fritösen.

Överlag Ă€r detta vĂ„r favorit pĂ„ topplistan och rekommenderas varmt av oss pĂ„ redaktionen.

Tefal fritös med digital timer recension

Tefal fritös med digital timer
Tefal fritös med digital timer

Denna fritös med digital timer frĂ„n Tefal Ă€r ett riktigt bra alternativ till den vi utsĂ„g till bĂ€sta fritösen 2021. Även denna har en timer-funktion sĂ„ att du inte glömmer bort dina utsökta pommes.

Det vi pÄ redaktionen gillade lite extra med denna fritös var att den har en automatisk filtrerings-funktion! NÀr du Àr klar, sÄ kan du vÀlja automatisk filtrering, nÀr oljan sedan har kallnat sÄ rinner den genom silen och hamnar i oljeboxen. DÄ kan du snabbt ÄteranvÀnda samma olja för fritering mer Àn en gÄng.

Överlag en riktigt bra fritös som har nĂ„gra extra-funktioner som underlĂ€ttar friteringsprocessen.

Wilfa fritös 1600S recension

Wilfa fritös 1600S
Wilfa fritös 1600S

Denna Wilfa fritös 1600S Ă€r för dig som letar efter en billig fritös. Den underlĂ€ttar processen av att göra krispig friterad mat, samtidigt som den hĂ„ller plĂ„nboken intakt. Den producerar en uppvĂ€rming pĂ„ 130 – 190 grader, vilket Ă€r marknadsstandard ungefĂ€r.

SkÄlen Àr avtagbar och gÄr enkelt att diska i diskmaskinen, detsamma gÀller locket. Men se till att slÀnga bort all olja i förhand, annars riskerar du att klogga upp rören.

Överlag ett bĂ„de bra och billigt alternativ som kanske inte friterar sĂ€rskilt ofta.

Vanliga frÄgor nÀr man ska köpa den bÀsta fritösen

MÄnga gÄnger kommer det upp en del frÄgor nÀr det Àr dags att köpa nya köksprylar. DÀrför skriver vi denna gÄngen inte bara en fritös bÀst i test 2021 lista, utan vi ska ocksÄ besvara lite vanliga frÄgor. Du hittar ocksÄ en kort köpguide lite lÀngre ner för att försÀkra dig om att du verkligen hittat den bÀsta fritösen för dig.

Psst! Om du vill hÄlla kalorierna nere men ÀndÄ fÄ friterad mat, kolla in airfryer bÀst i test!

Fritös test

Saker att tÀnka pÄ nÀr man friterar?

 • HĂ„ll oljan vid en sĂ€ker temperatur och lĂ€mna aldrig fritösen utan uppsikt.
 • Ha en brandslĂ€ckare i nĂ€rheten att slĂ€cka en brand i en nödsituation. (Förhindra brand i fritös)
 • Överfyll inte fritösen, det kan sĂ€nka oljans temperatur och orsaka att maten blir alltför fet.
 • VĂ€lj en olja med en hög rökpunkt som jordnöts- eller rapsolja.
 • HĂ„ll reda pĂ„ hur mĂ„nga gĂ„nger du Ă„teranvĂ€nder oljan och byt den efter behov.
 • Se till att maten Ă€r torr innan du lĂ€gger den i fritösen – allt vatten som finns kan orsaka att oljan stĂ€nker.

Tillbehör för att rengöra fritösen?

 • Diskmedel
 • Non-stick pan skrapa (eller en plastspackel)
 • Pappershanddukar
 • Sil
 • Mjuk borste
 • BehĂ„llare för oljan
 • Rena handdukar
 • Vitt vinĂ€ger
 • Bakpulver (valfritt)

Hur rengör man en fritös?

 1. Koppla ur fritösen och lÄt den svalna helt.
 2. Sila oljan i en behÄllare och kasta bort mat eller skrÀp. Om oljan Àr grumlig, luktar hÀrsken, Àr mycket mörk eller har skum pÄ toppen, kasta den pÄ ett sÀkert sÀtt; annars kan du övervÀga att spara den för ÄteranvÀndning.
 3. Blöt korgen i varmt tvÄlvatten, tillsÀtt sedan nÄgra matskedar vinÀger för att bryta ner fettet. VinÀger har mÄnga anvÀndningsomrÄden i köket och andra rum i ditt hem.
 4. AnvÀnd borsten och skrapan för att ta bort sÄ mycket fett som möjligt frÄn fritösen, inklusive frÄn hörnen.
 5. AnvÀnd pappershanddukar för att suga upp överflödig olja och torka bort matrester.
 6. Fyll fritösen med vatten till den maximala oljelinjen och blanda i nÄgra droppar diskmedel.
 7. SÀtt pÄ fritösen och lÄt vattnet koka upp. VÀrme Àr hemligheten för det bÀsta sÀttet att rengöra en fritös!
 8. LÄt vattnet koka i flera minuter, koppla ur enheten och lÄt vattnet svalna.
 9. Ta ut vattnet genom silen för att fÄnga bitar av mat eller olja och torka ner det inre av fritösen med en svamp eller trasa.
 10. Doppa en svamp eller en borste med mjukt borste i varmt tvÄlvatten och anvÀnd den för att skrubba resterande olja. Om nÄgra stÀllen inte blir rena, applicera en pasta gjord av bakpulver och vatten och skrubba igen.
 11. Skölj fritösen grundligt med rent vatten och torka av den med pappershanddukar eller tyghanddukar.
 12. Skölj korgen och sÀtt tillbaka den i apparaten.
 13. DĂ€r har du det – det bĂ€sta sĂ€ttet att rengöra en fritöse hemma!

Hur ofta ska man rengöra en fritös?

Om du bara anvĂ€nder din fritös ibland, följ ovanstĂ„ende rengöringssteg varje gĂ„ng du anvĂ€nder fritösen sĂ„ att du kan lĂ€gga undan den pĂ„ ett sĂ€kert sĂ€tt. Om du anvĂ€nder den ofta – varje dag eller varannan dag – kan du troligen komma undan med en grundlig avtorkning mellan anvĂ€ndningarna, med en riktig rengöring en gĂ„ng i veckan med stegen ovan. Se bara till att du söker efter tecken pĂ„ hĂ€rsken olja, till exempel en dĂ„lig lukt.

I en typisk kommersiell miljö kan en hektisk anlÀggning göra lÀtt fritöserengöring dagligen med djuprengöring tvÄ gÄnger i veckan. Oavsett om apparaten Àr i ett hem eller hos en restaurang, Àr rengöring av köksapparater en mycket viktig del av effektiv skötsel.

Hur gjorde vi vÄrt fritös test?

För att göra vÄrt fritös test kollade vi först och frÀmst pÄ utbudet. Sedan valde vi ut nÄgra av de modeller som fÄtt bra kundrecensioner.

För att skriva vÄra egna recensioner lÀste vi kundrecensioner, produktbeskrivningar, om deras funktioner och material.

DÀrefter satte vi ihop en fritös bÀst i test lista och listade de bÀsta fritöserna i varje prisklass.

BÀsta fritösen

Hur vÀljer man den bÀsta fritösen?

1. Friterings kapacitet kontra mÀngden mat du tÀnker göra

Olika hushÄll eller hemmakockar har ett annat antal mÀnniskor att servera. Detta har i sin tur en effekt pÄ mÀngden mat som krÀvs vid matlagning eller fritering. Det vill sÀga att mÀngden mat som du som Àgare tÀnker laga och servera bör avgöra vilken typ av fritös du behöver nÀr det gÀller storlek och prestanda.

Att vÀlja en produkt som Àr för liten nÀr dina behov Àr ganska mycket högre leder till överbelastning av mat och överlappning av bitar i stekoljan. Det gör ofta att till exempel pommes frites inte alls fÄr samma krisp, samt att vissa blir helt brÀnda. Förutom att bestÀmma mÀngden mat som kan lÀggas i korgen, kommer kapaciteten i en fritös tank att avgöra hur lÄng tid oljan kan Ätervinnas och hur snabbt oljan vÀrms upp. Innan du köper en viss fritös, kom ihÄg att bekrÀfta att den passar dina behov.

2. TillgÀngligt utrymme vs. fritös storlek

Vissa typer av fritöser kan vara för stora för att passa i kök dÀr utrymmet Àr begrÀnsat. Exempelvis kan fritöser som du stÀller pÄ diskbÀnken vara bÀttre lÀmpade för smÄ köksanlÀggningar, medan för ett kafé i företagsstorlek kan ett fritösbord vara mer idealt. För att undvika besvÀr Àr det mycket viktigt att se till att du bestÀmmer vilken modell som passar perfekt i det utrymme den Àr avsedd för genom att göra mÀtningar först om det behövs.

3. UnderhÄll av fritösen

Oljeavtappning och byte Àr nÄgra av de största bekymmerna för underhÄll av fritöser. Frekvent oljefiltrering och utbyte krÀvs mestadels nÀr det handlar om frÀscha ingredienser. Vissa av modellerna pÄ vÄr fritös bÀst i test lista har dock automatiska filtreringsalternativ.

Köksprylars livstid pÄverkas ofta av hur bra du underhÄller den. Att tömma fritösen eller lÄta fritösen vara tÀckt över natten för att undvika rost Àr nÄgra av de ÄtgÀrder som krÀvs för att hÄlla vissa fritöser under kontroll. Som nÀmnt tidigare Àr vissa typer av fritöser Àr utrustade med ett inbyggt oljefiltreringssystem, medan vissa krÀver manuell filtrering.

4. SĂ€kerhet

Även om de flesta fritöser pĂ„ marknaden hĂ€vdar att de Ă€r godkĂ€nda och certifierade, kan du aldrig förbise din sĂ€kerhet nĂ€r du vĂ€ljer en elektrisk eller gasdriven köksutrustning. En annan faktor att titta pĂ„ hur man vĂ€ljer en fritös Ă€r apparatens sĂ€kerhet. Det finns alltid risk för brand eller skada under tillagningen. Det Ă€r viktigt att först undersöka en produkts sĂ€kerhetsgodkĂ€nnande innan du vĂ€ljer att köpa den. Du kan ocksĂ„ titta pĂ„ recensioner frĂ„n tidigare anvĂ€ndare och experters insikter om de bĂ€sta fritöserna pĂ„ marknaden.

VÀlj ocksÄ en fritös som levereras med en tydlig produktmanual med sÀkerhetsförfaranden och policyer. De sÀkraste fritöserna har ofta sÀkerhetsfunktioner som ett inkiks-fönster, vilket minimerar öppning och stÀngning av locket under tillagningen. SÀkrare apparater Àr ocksÄ konstruerade av material som begrÀnsar produktens yttre lager frÄn att bli för het nÀr du lagar mat.

NÀr oljan blir varmare Àn en viss punkt Àr en automatisk omkopplare en sÀkerhetsfunktion som stÀnger av enhetens vÀrmeelement. Innan du vÀljer en fritös, kolla in de sÀkerhetsfunktioner som den Àr utrustad med.

En bra idé nÀr man anvÀnder fritös Àr att ha lÄngÀrmat pÄ sig, dÄ slipper du fÄ oljeskvÀtt som brÀnns pÄ armarna. Du kan ocksÄ anvÀnda grytvantar för att inte brÀnna hÀnderna nÀr du kommer nÀra oljan.

5. Energiförbrukning

AnvÀndningsrÀkningar har varit och Àr fortfarande av största vikt för köksprylar. En energieffektiv fritös tillÄter snabbare och mer konsekvent tillagning samtidigt som den förbrukar minimal mÀngd energi, samtidigt som den förlorar en minimal mÀngd vÀrme till den yttre miljön. Av den anledningen, försök vÀlja en fritös som Àr Energy Star-klassad för bÀsta upplevelse och besparingar pÄ din elrÀkning.

6. Enkel rengöring

Precis som alla andra köksredskap eller maskiner mÄste din fritös alltid hÄllas ren och frÀsch. Speciellt de modeller som levereras med ett antal avtagbara delar, vissa fritöser Àr lÀttare att rengöra Àn andra. Andra Àr utrustade med diskmaskinssÀkra delar, vilket gör det enkelt att hÄlla enheten ren. Viss mat tenderar att lÀmna kvar sina smaker i fritösen, vilket ibland kan förstöra smaken och smaken av efterföljande mÄltider om de inte rengörs ordentligt efter anvÀndning. Fritöser som Àr lÀtta att hÄlla rena Àr ocksÄ hÀlsosammare och bekvÀmare pÄ lÄng sikt.

7. Pris och garanti

Sist men inte minst mÄste du definitivt vara inom din budget nÀr du vÀljer den bÀsta fritösen för dig. Beroende pÄ mÀrke, modell, storlek och funktioner, kommer olika fritöser till olika priser. Det beror dock ocksÄ pÄ i vilken butik du köper fritösen.

Det Àr dock viktigt att du vÀljer en produkt som ger dig det bÀsta vÀrdet istÀllet för att handla helt baserat pÄ priset. Produktgaranti Àr ocksÄ ett viktigt övervÀgande nÀr det gÀller hur man vÀljer fritös bÀst i test 2021. Detta beror pÄ det specifika varumÀrket och modellen kan variera frÄn sÄ lite som 3 mÄnader till 3 Är. Om din produkt har garanti, Àr fördelarna att du kan returnera din fritös för service eller utbyte. Garantivillkoren kommer dock ocksÄ att skilja sig Ät.

Nu nÀr du vet hur du vÀljer en fritös och nÄgra av de viktigaste sakerna att tÀnka pÄ, titta pÄ vÄr fritös bÀst i test lista för mer insikt av de bÀsta fritöserna pÄ marknaden idag.

KĂ€llor