Frottéhanddukar bäst i test 2023 – Hitta bästa frottéhanddukarna!

I den ständigt pågående jakten på komfort och lyx i våra hem, spelar frottéhanddukar en oväntat viktig roll. Dessa dagliga föremål kan förvandla en vanlig morgonrutin till en spa-upplevelse. Men hur väljer man rätt frottéhandduk bland ett hav av alternativ?

Vi har satt ett brett urval av frottéhanddukar på prov genom noggranna tester och utvärderingar. Från absorptionskapacitet till mjukhet efter tvättar – vi avslöjar vilka handdukar som verkligen lever upp till sitt löfte. Läs vidare för att ta reda på vilka frottéhanddukar som toppar vår lista och vilka som inte når upp till måttet.

1. Bäst i test – Kosta Linnewäfveri Frottébadlakan

Kosta Linnewäfveri Frottébadlakan

Se bästa priset

I vårt test av frottéhanddukar var vi särskilt angelägna om att inkludera Kosta Linnewäfveri, som är kända för sina högkvalitativa textilier. Vi bestämde oss för att testa deras marinblå frottéhandduk i extra tjock bomullsfrotté.

Specifikationer
Material: 100% Bomull
Färg: Marinblå
Tvättråd: Maskintvätt 60°C
Mått: 50×70 cm – 90×150 cm
Tyg:Bomullsfrotté

Under testprocessen upplevde vi att den extra tjockleken verkligen lade till en lyxig känsla. Handduken var exceptionellt mjuk och hade utmärkt absorptionsförmåga. Våra testpanelmedlemmar älskade hur det kändes mot huden, särskilt efter en lång dusch.

Vi tvättade frottéhandduken enligt tillverkarens anvisningar och var nöjda att se att den behöll sin kvalitet även efter flera tvättar. Dock märkte vi att handduken tog lite längre tid att torka på grund av sin tjocklek, vilket kan vara en nackdel för vissa användare.

En annan sak vi uppskattade var den enkla och snygga designen. Den marinblå färgen var elegant och handduken finns tillgänglig i flera olika storlekar, vilket ger användarna möjlighet att välja den som passar deras behov bäst.

Sammanfattningsvis är Kosta Linnewäfveris frottéhandduk ett utmärkt val för de som söker en lyxig, högkvalitativ handduk. Dess extra tjocklek är både en välsignelse och en svaghet, beroende på dina preferenser.

Fördelar

 • Lyxigt mjuk och absorberande
 • Håller kvaliteten efter tvätt
 • Snygg och enkel design
 • Finns i flera storlekar

Nackdelar

 • Tar längre tid att torka på grund av tjockleken
 • Kan vara för tjock för vissa användares smak

2. Bäst premiumval – Sorema North Frottébadlakan

Sorema North Frottébadlakan

Se bästa priset

När vi genomförde vårt test på frottéhanddukar, var Sorema North en som väckte särskilt intresse. Med sina stilrena ränder och mjuka känsla, visade den sig vara ett starkt inslag i vårt test. När vi ställde upp vår testmiljö, noterade vi omedelbart hur lätt det var att hänga upp Sorema North tack vare dess praktiska hängband.

Specifikationer
Material: 100% bomull
Vikt: 500 gr/m²
Färg:Grå, vit
Tvättråd: Maskintvätt 60°C
Mått: 30×50 cm – 70×140 cm

Under vårt utförande av testerna observerade vi att handduken hade en utmärkt absorberingsförmåga, vilket vi verkligen uppskattade.

Den mjuka texturen kändes lyxig mot huden, och vi var nöjda med hur hållbart materialet kändes. Vi tvättade handduken flera gånger, och den behöll sin mjukhet och sina snygga ränder.

Dock, som en del av vårt test, noterade vi att det fanns en viss begränsning i färgval. Även om den grå och vita färgen var elegant, hade vi önskat ett bredare spektrum av färger att välja bland. Dessutom kunde vi tänka oss att för vissa användare skulle 500 gr/m² vikt kunna kännas något tung.

Sammanfattningsvis, Sorema North frottéhandduk imponerade på oss med dess snygga ränder, mjukhet och absorberingsförmåga. Den är ett utmärkt val för dem som söker en högkvalitativ, stilren frottéhandduk.

Fördelar

 • Utmärkt absorberingsförmåga
 • Mjuk och lyxig känsla
 • Stilrena ränder
 • Praktiskt hängband för upphängning

Nackdelar

 • Begränsat färgval
 • Kan kännas något tung för vissa användare

3. Bäst budgetval – Kosta Linnewäfveri Gästhandduk

Kosta Linnewäfveri Gästhandduk

Se bästa priset

Under vårt test av frottéhanddukar, stötte vi på Kosta Linnewäfveri Gästhandduk. Den här handduken fångade verkligen vårt intresse med sin moderna design och unika struktur. Handduken har en blandning av bomull och lin, vilket ger den en distinkt känsla och utmärkt absorberingsförmåga.

Specifikationer
Material: 70% Bomull, 30% Lin
Färg: Mörkgrå
Tvättråd: Maskintvätt 60°C
Mått: 50×70 cm
Söm: Strukturvävd

När vi hängde upp handduken, märkte vi att den var lätt att hantera tack vare dess praktiska storlek.

Strukturen på båda sidorna av frottén var både elegant och funktionell, vilket resulterade i en lyxig känsla mot huden. En annan detalj som vi verkligen uppskattade var den nätt bård som gav handduken en extra touch av stil.

Vi tvättade Kosta Linnewäfveri Gästhandduk flera gånger under vårt test, och den höll sig mjuk och behaglig, utan några tecken på slitage. Färgen, mörkgrå, var sofistikerad och gav ett intryck av lyx.

Om vi ska nämna något negativt, skulle det vara att en del av vårt team önskade att handduken fanns i fler storlekar för olika ändamål. Men överlag var vi mycket nöjda med Kosta Linnewäfveri Gästhandduk.

Fördelar

 • Utmärkt absorberingsförmåga tack vare blandning av bomull och lin
 • Snygg och modern design med en nätt bård
 • Strukturvävd på båda sidorna för en lyxig känsla
 • Håller sig mjuk och snygg även efter flera tvättar

Nackdelar

 • Finns i begränsade storlekar

4. Färgglatt alternativ – Queen Anne Frottéhandduk

Queen Anne Frottéhandduk

Se bästa priset

När vi testade Queen Anne Handduk Frotté 420G var vi spända på att se om handduken verkligen blev mjukare och hade bättre absorberingsförmåga över tid, som utlovat. Vi använde handduken flitigt under ett par veckors tid och genomgick flera tvättcykler för att utvärdera dess prestanda och kvalitet.

Specifikationer
Material: 100% Bomull
Täthet:420 g/m²
Certifiering:OekoTex
Tvättråd: Maskintvätt 60°C
Mått: Varierar

För det första märkte vi att handduken var tillverkad av 100% bomull, vilket bidrog till dess mjukhet och absorberingsförmåga. Efter flera tvättar och användningar kunde vi faktiskt konstatera att handduken blev mjukare. Det var en märkbar skillnad i hur den kändes mot huden, vilket var mycket behagligt.

Ett annat positivt inslag var handdukens OekoTex-certifiering, vilket innebär att den uppfyller höga miljö- och säkerhetsstandarder. Detta gav oss en extra trygghet i att använda produkten.

Handduken är också tillgänglig i olika storlekar och färger, vilket vi fann praktiskt för olika ändamål och inredningsstilar. Dock märkte vi att bården på handduken kunde kännas lite styv i början, men även detta mjuknade något över tid.

Fördelar

 • Blir mjukare med tiden och behåller god absorberingsförmåga
 • OekoTex-certifierad, vilket innebär att den är fri från skadliga ämnen
 • Finns i flera storlekar och färger
 • Tål maskintvätt och torktumling

Nackdelar

 • Bården kan kännas något styv i början
 • Kräver flera tvättar innan den uppnår sin optimala mjukhet

5. Basic men stilren – Classic Textiles Frottébadlakan

Classic Textiles Frottébadlakan

Se bästa priset

När vi tog oss an att testa Royal handduken från Classic Textiles, var vi särskilt intresserade av att utforska hur bambu/bomullsblandningen påverkar handdukens känsla och prestanda. Genom flera veckors användning och tvättcykler har vi fått en djupare insikt i vad denna handduk har att erbjuda.

Specifikationer
Material:60% Bambu, 40% Bomull
Vikt: 540 g/m²
Tvättråd: 60°C maskintvätt
Mönster: Subtilt randmönster
Mått: Varierar

Ett av de mest anmärkningsvärda dragen med denna handduk är dess mjukhet. Kombinationen av bambu och bomull skapar en silkeslen känsla som är mycket behaglig mot huden. Bambu är också känt för att vara ett mer hållbart material, vilket ger ett miljövänligt inslag till produkten.

Det subtila randmönstret i ändarna tillför en estetisk kvalitet som är både elegant och tidlös, vilket gör handduken lämplig för de flesta badrumsinredningar.

Vikten på 540 g/m² ger handduken en lyxig och robust känsla. Den absorberar vatten effektivt, vilket gör den till en pålitlig följeslagare efter duschen.

Vi uppskattade att handduken finns i olika färger, men vi fokuserade på den vita färgen för detta test. Tvättråden är också tydliga och handduken behåller sin kvalitet även efter flera tvättar.

Fördelar

 • Exceptionellt mjuk tack vare bambu/bomullsblandningen
 • Hög vikt ger en lyxig känsla
 • Estetiskt tilltalande med subtilt randmönster
 • Miljövänligt alternativ med bambu som material
 • Håller sig väl efter tvätt

Nackdelar

 • Kan vara lite för tung för vissa användare
 • Begränsade storleksalternativ, då vissa storlekar är utgångna

6. Billig men bra – Borganäs Enzo Frottéhandduk

Borganäs Enzo Frottéhandduk

Se bästa priset

Borganäs Enzo handduken fångade omedelbart vår uppmärksamhet med sin dov blå nyans och elegant struktur. Under vårt test använde vi Enzo-handduken flitigt över en period av flera veckor och genomgick flera tvättcykler för att verkligen sätta produkten på prov.

Specifikationer
Material: 100% Bomull
Vikt: 550 g/m²
Tvättråd: Maskintvätt 60°C
Färg: Dov blå
Mått: 50×70 cm

Den dov blå färgen ger handduken en lugn och sofistikerad estetik, vilket kompletterar de flesta badrumsinredningar. Handduken har också en kontrasterande slät bård och bred kant längst ner, vilket ger en extra touch av elegans.

Materialvalen är också imponerande. Med 100% bomull kändes handduken mjuk och absorberande. Vi uppskattade också att handduken har rundade hängare på kortsidorna, vilket gör det enkelt att hänga upp den efter användning.

En annan aspekt som vi uppskattade var att handduken är Oeko-Tex-certifierad, vilket innebär att den uppfyller höga miljömässiga och sociala standarder.

Vi fann att handduken behåller sin mjukhet och färg även efter flera tvättar, vilket talar för dess hållbarhet. Det är dock viktigt att följa tvättråden noggrant för att bevara handdukens kvalitet över tid.

Fördelar

 • Elegant struktur och färg ger en sofistikerad estetik
 • Tillverkad av 100% bomull för mjukhet och absorption
 • Rundade hängare för enkel upphängning
 • Oeko-Tex-certifiering för miljövänlighet
 • Behåller kvaliteten efter tvätt

Nackdelar

 • Något begränsade storleksalternativ
 • Kan vara för tjock för vissa användares preferenser

Hur vi utförde vårt test av frottéhanddukar 2023

Välkommen till vårt djupgående test där vi utforskar världen av frottéhanddukar! Med vår erfarenhet av textilier har vi utformat ett omfattande test för att bedöma kvaliteten på olika frottéhanddukar.

Vi har genomfört rigorösa tester för att hjälpa dig att hitta den perfekta frottéhandduken för dina behov. Vi kommer att ta dig genom de kritiska stegen i vår testprocess, dela med oss av våra upplevelser och diskutera de viktigaste faktorerna som påverkar valet av en frottéhandduk.

Uppställning av testmiljö

Först och främst var det viktigt för oss att skapa en testmiljö som var konsekvent och rättvis för alla de frottéhanddukar vi testade. Vi började med att välja ett rum med jämn temperatur och luftfuktighet, vilket är avgörande för att mäta frottéhanddukens absorptionskapacitet.

Vi valde också en standardiserad testpanel bestående av personer med olika hudtyper för att verkligen kunna bedöma hur olika hud reagerar på materialet i frottéhanddukarna. Genom att sätta upp denna testmiljö kunde vi säkerställa att våra frottéhandduks-tester var korrekta och pålitliga.

Vår testprocess

Vi utformade vår testprocess med noggrannhet. Först sammanställde vi en lista på de mest populära frottéhanddukarna på marknaden, inklusive både lyxiga och billiga frottéhanddukar. Vi köpte dessa och tog dem med till vår testmiljö.

Varje frottéhandduk skulle utsättas för flera olika tester för att utvärdera absorptionsförmåga, mjukhet, lukt och hållbarhet. Vår testpanel använde varje frottéhandduk efter en standardiserad duschsekvens, och vi dokumenterade deras feedback noggrant.

Utförande av testerna

När det gällde att utföra testerna, var vi noggranna med att varje frottéhandduk skulle testas minst fem gånger av olika medlemmar i vår testpanel. Varje testcykel varade i ungefär tio minuter, där vi observerade hur effektivt frottéhanddukarna torkade huden och hur behagliga de kändes.

Efter det utförde vi ett särskilt test där vi använde ett badlakan i frotté för att se hur det skiljde sig från en vanlig frottéhandduk. Slutligen, efter alla tester, samlade vi all feedback, utvärderade resultaten och jämförde våra funderingar för att bestämma vilken frottéhandduk som var den bästa i vårt test.

Utvärdering av testresultaten

Efter att ha genomfört alla testerna med noggrannhet, inledde vi fasen av att utvärdera resultaten. Vi jämförde frottéhanddukarnas prestanda över olika kategorier som mjukhet, absorptionsförmåga och komfort. Vi satte upp en poängskala där vi bedömde varje frottéhandduk utifrån de olika parametrarna.

Dessutom, för att försäkra oss om att vi inte var ensidiga i våra åsikter, tog vi hjälp av testpanelens feedback. Vi lade stor vikt vid att verkligen förstå våra testpanels upplevelser med de olika frottéhanddukarna. Slutligen sammanställde vi all data för att avgöra vilken frottéhandduk som var överlägsen inom varje kategori och vilken som var bäst totalt sett.

Hållbarhet och långtidstest

Ett annat kritiskt aspekt vi övervägde var hållbarheten hos de frottéhanddukar vi testade. För detta ändamål genomförde vi långtidstester där vi använde frottéhanddukarna upprepade gånger över flera veckor. Vi var särskilt intresserade av att se hur de klarade av tvättning och torkning.

En kvalitetsfrottéhandduk ska inte bara vara absorberande och mjuk utan även hålla över tid. Våra långtidstester innebar att vi tvättade frottéhanddukarna enligt tillverkarens anvisningar och observerade om det fanns några förändringar i texturen, färgen eller absorptionsförmågan.

Vi fann att medan vissa frottéhanddukar behöll sin kvalitet, visade andra tecken på slitage efter bara några tvättar.

Säkerhet och pålitlighet under testet

Slutligen var säkerhet och pålitlighet centrala aspekter i vårt test av frottéhanddukar. Vi observerade hur frottéhanddukarna reagerade på olika typer av hud, inklusive känslig hud. Det var viktigt för oss att se till att inga hudirritationer eller allergiska reaktioner uppstod.

Vi var också intresserade av att utvärdera frottéhanddukarnas förmåga att hantera oväntade situationer, såsom spill av olika vätskor.

Vårt test visade att de bästa frottéhanddukarna inte bara var effektiva i att torka huden utan också pålitliga och säkra att använda under en rad olika förhållanden, vilket bidrog till en övergripande positiv användarupplevelse.

Test-av-frottehanddukar

Att tänka på inför köp av frottéhanddukar 2023

Det kan vara knepigt att veta exakt vad man ska titta efter när man ska välja den bästa frottéhandduken. Men du behöver inte oroa dig! Vi har under vårt frottéhanddukar test samlat några tips på saker du kan kolla lite extra på när du ska välja en frottéhandduk!

Storlek

Storleken på den bästa frottéhandduken är såklart viktigt att tänka på. Det finns så otroligt många lyxiga frottéhanddukar i massor av olika storlekar. Det första som är viktigt att göra är att bestämma vad för sorts handduk du är ute efter.

Om du är ute efter en handduk att ha hängandes i badrummet som man kan torka sina händer i så är det bra köpa en lagom stor handduk just för det!

Om du är ute efter en ansiktshandduk så bör du köpa en lite mindre handduk. Är du ute efter ett badlakan så bör du köpa större frottéhanddukar! Så det är helt enkelt upp till dig att hitta en storlek av frottéhanddukar som passar just dig och det du ska använda handduken till!

Material

Materialet är en annan viktig sak att ha i åtanke när du ska välja frottéhanddukar. Bäst i test frottéhanddukar i kvalitet är oftast tillverkade av bomullsfrotté men olika handdukar är tillverkade av olika mängder bomullsfrotté. Något du också måste överväga är om du vill ha mjuka frottéhanddukar.

Vill du ha frottéhanddukar som absorberar mycket vätska så bör du gå för en handduk med hög mängd bomullsfrotté. Dessutom är det viktigt att hålla koll på om materialet är ekologiskt eller inte.

Vissa finner detta viktigare än andra, men det kan i alla fall vara värt att tänka på. Ekologisk certifierad bomull innebär att produktens råvaror eller ingredienser har odlats utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel.

Det är dessutom bra om bomullen är BCI-bomull (vilket står för “Better Cotton Initiative”). BCI förbättrar den globala bomullsproduktionen genom att hjälpa bönder att odla sin bomull mer hållbart, till exempel genom minskad vattenanvändning, bekämpningsmedel och att övergå från konstgjorda till naturliga gödningsmedel. Många lyxiga frottéhanddukar är ofta gjorda av BCI-bomull.

Design

En annan sak som kan vara värd att tänka på när du ska välja en frottéhandduk är designen på den! Vissa personer föredrar neutrala och enfärgade frottéhanddukar medans andra vill ha lite färg och mönster för att lysa upp rummet lite!

“Det gäller att matcha frottéhanddukens mönster och färg med inredningen i rummet som handduken kommer befinna sig i.”

Pris

Priset är alltid en viktig faktor att ha i åtanke när man ska köpa en produkt. Vi alla befinner oss ju i olika ekonomiska situationer. Vissa personer har råd att lägga en större mängd pengar på bra frottéhanddukar medans andra går för det billigare alternativen.

Det som brukar skilja sig mellan dyra och billiga frottéhanddukar är deras kvalité. Lyxiga frottéhanddukar bäst i test brukar vara gjorda av finare och bättre material och ha bättre absorberingskraft.

Större handdukar brukar även förståeligt vara dyrare än mindre handdukar. Men oroa dig inte! Det finns mängder med billigare frottéhanddukar som fortfarande har bra kvalité.

Färg och mönster

Frottéhanddukar finns i en mängd olika färger och mönster, vilket ger dig möjligheten att uttrycka din personliga stil. Några aspekter att överväga när du väljer färg och mönster är:

Matcha eller kontrastera: Välj en färg som passar ihop med ditt badrum, eller gå för en kontrasterande färg för att skapa en intressant effekt. Enfärgade eller mönstrade: Enfärgade handdukar kan vara tidlösa och eleganta, medan mönstrade handdukar kan bidra med en lekfull och modern touch.

Olika typer av frotté

Bomullsfrotté

Bomullsfrotté är ett bomullstyg med frottéstruktur. På grund av den stora uppsugningsförmåga bomullsfrotté har så används det främst till badtextilier som handdukar, badlakan och badrockar.

Stretchfrotté

Stretchfrotté är ett elastiskt bomullstyg med frottéstruktur. Det tillverkas vanligen av finare garn än bomullsfrotté. Den vanligaste användningen är i madrasskydd. På 1970-talet förekom även plagg av stretchfrotté.

Ullfrotté

Ullfrotté är ett ylletyg med frottéstruktur utvecklat av Woolpower i Östersund på 1970-talet. Ullfrotté har mycket god värmeisolerande förmåga och används som isolering i vinterkläder.

Olika-typer-av-frotte

Tips kring användning av frottéhanddukar

När det kommer till att använda frottéhanddukar på bästa möjliga sätt, är det en del aspekter som bör beaktas för att maximera handdukens livslängd och effektivitet.

Genom att noggrant testa olika frottéhanddukar har vi samlat några nyckeltips som hjälper dig att utnyttja din handduk till fullo. I denna artikel delar vi med oss av vår expertis och insikter som vi samlat under testprocessen.

Tvätta innan användning

Under vårt testande märkte vi att det är avgörande att tvätta frottéhanddukar innan de används för första gången.

Genom att göra detta kunde vi i många fall se en ökad absorptionsförmåga, då tvätten hjälper till att öppna upp fibrerna i tyget. Dessutom eliminerar detta eventuella rester från tillverkningsprocessen som kan finnas kvar på handduken.

Undvik sköljmedel

När vi tvättade handdukarna under testprocessen observerade vi att användning av sköljmedel kan minska handdukens absorptionsförmåga.

Sköljmedel tenderar att lämna ett lager över fibrerna, vilket kan göra att handduken inte absorberar vatten lika effektivt. Detta är särskilt märkbart med frottéhanddukar då de är avsedda att vara mycket absorberande.

Tvätta med lika färger

För att bevara färgens kvalitet och undvika avfärgning på andra plagg upptäckte vi under testet att det är klokt att tvätta frottéhanddukar med liknande färger, särskilt de första gångerna. Detta förhindrar att färger blandas och hjälper till att bibehålla handdukens ursprungliga nyans.

Torka på rätt sätt

Ett annat viktigt inslag vi noterade var hur handdukarna torkades efter tvätt. Torktumling på låg till medelhög värme visade sig vara mest effektivt för att bibehålla mjukheten hos frottéhanddukar. Om torktumlaren var inställd på för hög värme, ledde det ibland till att handdukarna blev styva och mindre bekväma att använda.

Cyklisk rotation

Under testningen fann vi att det är fördelaktigt att rotera användningen av frottéhanddukar. Genom att ha flera handdukar och växla mellan dem regelbundet, kan varje handduk lufta ordentligt mellan användningarna.

Detta hjälper till att minska mögelbildning och bidrar till att bibehålla handdukarnas mjukhet och absorptionsförmåga över tid.

Uppmärksamma Hängning

När det gäller frottéhanddukar, är det inte bara tvättmetoden som spelar roll, utan också hur du hänger dem efter användning. Under våra tester fann vi att korrekt upphängning av frottéhanddukar är avgörande för att bevara deras absorberingsförmåga och förhindra uppkomsten av dålig lukt.

Rätt Placering: Under vårt test upptäckte vi att placeringen av handduken i badrummet har en stor inverkan på hur snabbt den torkar. Fuktiga förhållanden kan orsaka mögel och bakterietillväxt, så det är bäst att hänga handduken på en plats där det finns gott om luftcirkulation, helst inte direkt nära duschen eller badkaret.

Utspridd Hängning: Vi märkte också att när handduken är helt utbredd vid upphängning, torkar den snabbare och mer jämnt. Om den viks eller hängs dubbelvikt tar det längre tid för den att torka, vilket kan skapa en grogrund för bakterier.

Använd Hängare: Flera av frottéhanddukarna vi testade hade rundade hängare på kortsidorna. Vi fann att användning av dessa hängare inte bara gör det lättare att hänga handduken, utan också minimerar risken för att handduken tappar sin form över tiden.

Rotationsschema: Genom att använda mer än en handduk och rotera dem regelbundet gav bäst resultat i våra tester. Detta minskade slitage på enskilda handdukar och tillät dem att torka ordentligt mellan användningarna.

Genom att vara uppmärksam på hur du hänger dina frottéhanddukar kan du förlänga deras livslängd, bevara deras absorberingsförmåga och bidra till en mer hygienisk miljö i ditt badrum.

Skötselråd för att få dina frottéhanddukar att hålla länge

För att dina frottéhanddukar ska hålla länge och behålla sin kvalitet är det viktigt att ta väl hand om dem. Här är några enkla skötselråd att följa:

 • Tvätta innan användning: Tvätta alltid nya handdukar innan du börjar använda dem. Detta hjälper till att ta bort eventuella kemikalier och ökar absorptionsförmågan.
 • Följ tvättråden: Läs och följ tvättråden på handdukens etikett för att undvika missfärgning eller skador.
 • Skaka ut handduken: Skaka ut handduken efter användning och häng upp den för att torka. Detta förhindrar att det bildas dålig lukt och mögel.
Skotselrad-frottehandduk

Vanliga frågor om frottéhanddukar

Det kan vara utmanande när man ska hitta produkter online. Det finns så många olika sidor och så många olika varianter. Då är det inte konstigt att det förekommer en del vanliga frågor.

Men oroa dig inte! Vi finns här för att hjälpa dig. Vi på HemmaPrylar vill göra ditt liv lite enklare, därför har vi här nedanför besvarat några vanliga frågor som kan förekomma under ditt sökande efter en bra frottéhandduk!

Psst! Behöver du också köpa några kökshanddukar? Kolla in vår köpguide till kökshanddukar!

Vad är en frottéhandduk?

En frottéhandduk är en handduk tillverkad av frottétyg, som är känd för sin höga absorberingsförmåga. Frottétyget är vanligtvis gjort av loopade fibrer som skapar en stor yta, vilket gör det utmärkt för torkning och absorbering av vatten.

Hur ska jag tvätta mina frottéhanddukar?

Frottehanddukar bör tvättas i maskin på en temperatur av cirka 60 grader Celsius. Det är rekommenderat att undvika sköljmedel eftersom det kan minska handdukens absorptionsförmåga. Torktumla handdukarna på låg till medelhög värme eller häng dem för att lufttorka.

Hur ofta bör jag byta ut mina frottéhanddukar?

Hur ofta du bör byta ut dina frottéhanddukar beror på användning och skötsel. Med god skötsel kan en kvalitetshandduk hålla i flera år. Om du märker att din handduk börjar bli tunn, sliten eller mindre absorberande, är det dags att överväga att byta ut den.

Vilket material är bäst för frottéhanddukar?

Det bästa materialet för en frottéhandduk beror på dina preferenser och behov. Bomull är det mest traditionella och populära valet tack vare sin mjukhet och absorptionsförmåga. Bambu är miljövänligt och naturligt antibakteriellt, medan mikrofiber är lätt och snabbtorkande.

Vad kan man göra med gamla frottehanddukar?

Gamla frottéhanddukar kan återanvändas på olika sätt. De kan klippas i mindre bitar och användas som trasor för rengöring, användas som skyddsmaterial vid packning, doneras till djurhem för användning som sängkläder, eller omvandlas till mattor och grytlappar genom olika DIY-projekt.

Vad är skillnaden mellan badlakan och handduk?

Skillnaden mellan ett badlakan och en handduk ligger främst i storlek och användning. Badlakan är generellt större och används ofta för att torka kroppen efter ett bad eller dusch, medan handdukar är mindre och används oftare för att torka händer eller ansikte.

Sammanfattning

En frottéhandduk är en väsentlig del av din vardag, oavsett om du behöver torka dig efter en dusch eller en simtur.

Frottéhanddukar är speciellt vävda för att vara mjuka, absorberande och snabbtorkande, vilket gör dem till det perfekta valet för alla typer av användning. I den här guiden har vi att gått igenom allt du behöver veta om frottéhanddukar och hur du väljer den bästa för dina behov.

Källor