đŸ„‡Frukttork bĂ€st i test 2021 – bĂ€sta frukttorken!

Letar du ocksÄ efter frukttork bÀst i test 2021? DÄ har du hittat rÀtt! I denna artikel visar vi dig de absolut bÀsta frukttorkarna för dig och ditt kök. I slutet av artikeln hittar du ocksÄ lite frÄgor och svar, samt en köpguide till frukttorkar.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för kitchentime.se, koketsfavoriter.se & cervera.se

Frukttork bÀst i test 2021

1. Steba svamp- och frukttork

2. Steba ED5 frukt- och svamptork

3. Champion svamp- och frukttork

Steba svamp- och frukttork
Steba ED5 frukt- och svamptork
Champion svamp- och frukttork

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Steba svamp- och frukttork recension

Steba svamp- och frukttork
Steba svamp- och frukttork

Denna Steba svamp- och frukttork utses enligt oss som frukttork bÀst i test 2021! Om du gillar torkad frukt eller svamp Àr absolut detta ditt bÀsta atlernativ. SjÀlvklart kan du ocksÄ torka andra saker sÄsom grönsaker, örter eller bÀr.

Steba frukttorken roterar i 360 grader och torkar dÀrför varorna vÀldigt snabbt. Dessutom har den fem torkytor vilket alla har en diameter pÄ 32,5cm vardera.

PÄ Steba frukt- och svamptorken stÀller du in en timer mellan 35°C och 70°C. Sedan stÀller du ocksÄ in frÄn 1 till 48 timmar, beroende pÄ vad du ska torka.

Överlag Ă€r Steba svamp- och frukttorken riktigt lĂ€ttanvĂ€nd och rekommenderas av oss som den bĂ€sta frukttorken 2021.

Steba ED5 frukt- och svamptork recension

Steba ED5 frukt- och svamptork
Steba ED5 frukt- och svamptork

Denna Steba ED5 frukt- och svamptork Àr bÄde en smidig och billig frukttork. Som du ser pÄ bilden har den 5 stapelbara lager sÄ du kan torka sÄ mycket som möjligt varje gÄng.

Även denna modell har en timer som kan stĂ€llas in pĂ„ 1 till 36 timmar. Dessutom fĂ„r du med en matta om du gillar att torka örter.

Överlag en bra och billig svamptork som rekommenderas varmt av oss pĂ„ redaktionen.

Champion svamp- och frukttork recension

Champion svamp- och frukttork
Champion svamp- och frukttork

Denna Champion svamp- och frukttork vinner detta frukttork test i den billiga prisklassen. Kan torka allt du önskar sÄsom kött, svamp, frukter, örter med mera.

Vi tyckte att den var riktigt enkel att anvÀnda, samtidigt som den ocksÄ kunde gömmas undan lÀtt nÀr den inte anvÀnds. Dessutom har den fem lager sÄ att du kan torka riktigt mycket saker pÄ en gÄng.

Champion svamp- och frukttork var förvÄnandsvÀrt enkel att rengöra, men vi tyckte att ljudnivÄn var riktigt dÄlig. FlÀkten lÄter nÀstan lika mycket som en köksflÀkt!

Överlag Ă€r dock Champion svamp- och frukttork ett bra alternativ för dig med lite mindre budget.


Vanliga frÄgor nÀr du ska hitta den bÀsta frukttorken 2021

Vi vet att det kan komma upp en del frÄgor nÀr det Àr dags att hitta den bÀsta frukttorken 2021. DÀrför har vi först satt ihop vÄr frukttork bÀst i test 2021 lista, men vi ska ocksÄ besvara lite vanliga frÄgor gÀllande frukt- och svamptorkar.

Fördelar med en frukttork?

Mattorkare Àr en relativt liten investering som kan löna sig med betydande förmÄner för dig och din familj. FrÄn hÀlsosammare livsmedel till att spara pengar, hÀr Àr nÄgra fördelar du kan förvÀnta dig efter att du köpt en frukttork.

  • Sparar pengar
  • HjĂ€lper dig att undvika matsvinn, eftersom du kan förvandla fĂ€rska produkter frĂ„n din trĂ€dgĂ„rd till torkade snacks som du kan Ă€ta vid ett senare tillfĂ€lle.
  • Frukttorkar gör det möjligt att Ă€ta frukt och grönt under lĂ„gsĂ€song, oavsett vilken tid pĂ„ Ă„ret det Ă€r.
  • Gör din snackande vana till en hĂ€lsosam. IstĂ€llet för att söka efter söt choklad eller salt potatischips kan du snacka pĂ„ hĂ€lsosammare, nĂ€ringsrika livsmedel. Torkad frukt kan hjĂ€lpa till att slĂ€cka din söttand samtidigt som det ger nĂ€ringsmĂ€ssiga fördelar.

Torkad mat innehÄller till och med de flesta nÀringsÀmnena, sÄ du fÄr fördelarna med de vitaminer och mineraler som du skulle ha om du Ät maten fÀrsk. Du behöver inte hÄlla maten fÀrsk hela tiden, alltsÄ slipper du Äka till butiken lika ofta.

Vad ska man tÀnka pÄ för att hitta frukttork bÀst i test?

bÀst frukttork

NÀr det gÀller att hitta den bÀsta frukttorken för dina behov beror det till stor del pÄ dina specifika preferenser och hur du planerar att anvÀnda den. Att ha en bra uppfattning om hur de varierar och vilka alternativ du har kan hjÀlpa dig att fatta det mest informerade köpbeslutet. HÀr Àr nÄgra av de viktigaste funktionerna och faktorerna att tÀnka pÄ nÀr du köper en svamp- och frukttork.

VÀrmefördelning och luftflöde

Vetenskapligt Àr torkning av mat ett ganska enkelt koncept. Du behöver bara hÄlla maten vid en jÀmn, tillrÀckligt hög temperatur under tillrÀckligt lÄng tid för att torka ut en del av fukten. I praktiken Àr den största utmaningen att se till att vÀrmen fördelas jÀmnt pÄ maten du torkar. Eftersom viss mat nödvÀndigtvis ligger lÀngre bort frÄn vÀrmekÀllan i frukttorken Àn andra, sÀkerstÀller du först att produkten Àr instÀlld rÀtt för att ha ett effektivt luftflöde.

Innan du köper en frukt- och svamptork, undersök vad tillverkaren har att sÀga om vÀrmefördelning och luftflöde för varje modell. Vad har de gjort för att maten i frukttorken ska torka ut allt jÀmnt? Horisontella designer tenderar att ha den bÀsta designen för detta, men mÄnga vertikalt-flödande modeller inkluderar flÀktar och andra designelement som Àr avsedda specifikt för att förbÀttra luftflödet.

AnvÀndarvÀnlighet

För det mesta Àr uttorkning av mat lÀtt och du kommer inte att upptÀcka att olika modeller bara gör en enorm skillnad i hur mycket arbete som ingÄr i det. Som sagt, det finns nÄgra funktioner som kan göra mat torkningsprocessen lÀttare för dig. Det viktigaste Àr att ha en svamptork som kommer att laga tillrÀckligt jÀmnt sÄ att du inte behöver bry dig om hyllorna. Det betyder skillnaden mellan att behöva anstrÀnga sig för att regelbundet kontrollera maten under torkningsprocessen, eller bara kunna lÀmna den, gÄ bort och inte behöva oroa dig förrÀn det Àr klart.

Om bekvÀmlighet Àr en viktig faktor för dig, Àr det andra att tÀnka pÄ hur mycket arbete som kommer gÄ till att rengöra de olika modellerna. Antalet delar som frukttorken har, om delarna Àr sÀkra att köras i diskmaskinen, och var flÀkten Àr placerad (ovanpÄ Àr bÀst) Àr alla faktorer pÄ hur mycket arbete rengöringen kommer ta.

Pris

Priset pÄ en frukttork kan variera frÄn 300kr till över 3000kr, med vissa kommersiella enheter som kostar över 6000kr. I de dyrare modellerna hittar du svamptorkar med stor kapacitet sÄ att du kan torka mycket mat samtidigt, imponerande vÀrmefördelning sÄ att allt torkas jÀmnt och massor av andra smÄ förmÄner som termometrar och timers som gör hela processen sÄ lÀtt som möjligt. PÄ en billig frukttork hittar du modeller som bara kan torka viss mat, krÀver mer underhÄll, har fler begrÀnsningar för vilka typer av mat du kan torka och kommer sannolikt inte hÄlla lika lÀnge.

För de flesta som Àr intresserade av att köpa en svamptork, sÀrskilt de som köper en för första gÄngen, kommer rÀtt modell att hamna nÄgonstans i medelprisklassen. Baserat pÄ vilka speciella funktioner du vÀrdesÀtter mest och vilken typ av frukttork du vÀljer att köpa, kan du förmodligen förvÀnta dig att spendera nÄgonstans runt 500kr-1500kr.

Storlek och kapacitet

Som med de flesta smÄ köksapparater (bakmaskiner, stektermometer, kaffebryggare mm.) mÄste du övervÀga bÄde hur mycket mat du vill göra Ät gÄngen och hur mycket utrymme du har tillgÀngligt i köket. Medan mindre modeller, sÀrskilt sÄdana med vertikala luftflöden, har vanligtvis mindre kapacitet och rymmer inte lika mycket pÄ en gÄng. De tar dock mindre plats och blir betydligt enklare att stoppa undan nÀr de inte anvÀnds.

Men om du har mycket mat du vill torka under en kort tid, eller om du strÀvar efter att köpa produkter i stora kvantiteter med torkning i Ätanke, Àr en större modell förmodligen bÀst för dig. Om du bara vill göra nÄgra snacks Ät gÄngen hÀr och dÀr och spara köksplats Ät annat, kommer en mindre modell förmodligen att vara bÀttre för dig.

LjudnivÄ

Eftersom det Àr typiskt för frukttorkar att komma med en flÀkt kan du förvÀnta dig att mÄnga modeller producerar lite ljud. Den totala decibelnivÄn varierar dock frÄn modell till modell. Om det Àr viktigt för dig att ha en apparat som Àr sÄ tyst som möjligt kan du söka efter en modell som Àr kÀnd för att inte göra mycket ljud.

TyvÀrr Àr decibelbetyg inte en vanligt listad specifikation som du hittar pÄ varje modell. Kolla in recensionswebbplatser och konsumentrecensioner för att se vad folk sÀger om ljudnivÄerna för svamptorken du har fÄtt ögonen pÄ.

Extrafunktioner

Ovan tÀcker bara de viktigaste faktorerna att tÀnka pÄ nÀr man köper en frukt- och svamptork. Men det finns ocksÄ nÄgra extra funktioner som Àr inbyggda i vissa modeller som kan göra stor skillnad i hur lÀtta de Àr att anvÀnda.

Termometer

Olika typer av mat torkar bÀttre vid olika temperaturer, sÄ att de kan justera temperaturen i din enhet Àr viktigt för att uppnÄ bÀsta resultat. Leta efter en frukttork med en justerbar termometer om du planerar att torka mer Àn en mattyp.

Timer

Mattorkning tar timmar, vilket gör det lÀtt att glömma bort. En frukttork med en timer hjÀlper dig att kontrollera maten nÀr det behövs och varnar dig nÀr den Àr klar.

Automatisk avstÀngning

Om du vill starta torkningen och sedan springa dina Àrenden eller gÄ och sova över natten Àr en frukt- och svamptork med en automatisk avstÀngningsfunktion rÀtt vÀg att gÄ.

svamptork bÀst i test

Vanliga mÀrken pÄ frukttork?

Utöver alla andra beslut du mÄste ta för att hitta den bÀsta frukttorken, mÄste du övervÀga rykte för det varumÀrke du vÀljer att köpa frÄn. Med sÄ mÄnga olika svamptorkar pÄ marknaden kommer du troligen att stöta pÄ nÄgra vÀlkÀnda varumÀrken i din sökning. Vi kollade ut kundrecensionerna för flera av de mest populÀra varumÀrkena för att ge dig en uppfattning om vad deras kunder tyckte om sina enheter.

Excalibur

Excalibur sÀljer avancerade horisontellt flödande frukttorkar som har ett exceptionellt rykte i branschen. För de som inte har förberett mat pÄ det hÀr sÀttet kan kostnaden och storleken vara lite avskrÀckande, men för dem som menar allvar med att torka mat kan en Excalibur-frukttork vara en bra investering. Annat Àn enstaka klagomÄl om det vÀsen de för, tenderar kundrecensionerna att strömma mer Ät det postiva. Om du menar allvar med att köpa en svamptork Àr Excalibur definitivt ett varumÀrke du vill titta pÄ.

Koolatron

Om du vill ha en tillförlitlig frukttork till ett budgetpris, tillverkar Koolatron en vertikalt flödande som passar dig. Detta verkar vara den enda svamptorken de gör, vilket kan vara antingen en bra sak eller en dĂ„lig sak, beroende pĂ„ ditt perspektiv. Även om det inte finns för mĂ„nga recensioner dĂ€r ute för deras mattorkare, men de som vi hittade tyder pĂ„ att kunderna Ă€r nöjda med köpet, sĂ€rskilt för priset.

L’Equip

L’Equip sĂ€ljer avancerade frukttorkar med vertikalt luftflöde. De Ă€r kĂ€nda för att ha en lĂ„ng livslĂ€ngd (de erbjuder 12 Ă„rs garanti) och fĂ„r oftast ganska bra recensioner frĂ„n deras anvĂ€ndare, Ă€ven om vissa granskare kommenterar behovet av att byta ut brickor regelbundet för att fĂ„ jĂ€mnt lagad mat.

Nesco

Nesco Àr ett av de mest populÀra varumÀrkena pÄ marknaden för frukt- och svamptorkar, med deras Snackmaster- och Gardenmaster-enheter som leder marknaden. De erbjuder ett antal olika vertikala luft-flödes-modeller. Deras serie av frukttorkar Àr nÄgra av de mest prisvÀrda alternativen du hittar, och de fÄr alla bra recensioner frÄn kunderna. Eftersom Nesco erbjuder ett antal olika populÀra modeller Àr det viktigt att kontrollera de olika funktionerna pÄ varje modell innan du bestÀmmer dig för en. Oavsett vilken modell du slutar köpa, Àr Nesco ett fantastiskt varumÀrke som har byggt upp ett gott rykte i vÀrlden av mattorkning.

Presto

Presto gör en enkel och prisvÀrd vertikal luftflödes frukttork i flera storlekar (alla utökbara om du köper tillÀggshyllor). Designen Àr grundlÀggande och den innehÄller inga klockor och visselpipor som en timer eller termostat, men mÄnga granskare verkar ÀndÄ nöjda med dess prestanda.

Tribest

Tribest tillverkar en horisontell luftflödande svamptork som faller i den övre delen av prisintervallet för produkter pÄ marknaden. De Àr lite nya inom livsmedelsuttorkningsbranschen och hittills Àr recensionerna ganska blandade, med vissa kunder som har problem med hÄllbarhet eller modeller som behöver repareras direkt ur lÄdan. Tribest-uttorkare Àr mer dyra och medan de gör ett bra jobb kommer de sannolikt inte att passa bÀst för nÄgon ny i vÀrlden av uttorkande mat.

frukttork test

*Header-bilden Àr tagen hÀrifrÄn!