Hitta en bra glassmaskin i vårt test av olika glassmaskiner

Att hitta den perfekta glassmaskinen kan kännas överväldigande. Utbudet av maskiner på marknaden är stort och varierat, allt från kompakter till mer avancerade enheter. Men oroa dig inte. Det är här vi kommer in.

Vi har grävt djupt för att ge dig all den information du behöver för att göra det rätta valet. Oavsett om du letar efter en glassmaskin för att skapa hemmagjord glass, sorbet eller frossa på en söndagseftermiddag, vi har täckt allt.

Lista över de bästa glassmaskinerna 2024

 • Bäst i test: Wilfa ICM-C15
 • Premiumval: Sage The Smart Scoop
 • Billigast: Krups GVS241

Köpguide för glassmaskiner 2024

Vad man ska titta efter i en glassmaskin

Vad man ska titta efter i en glassmaskin är en viktig fråga att ställa sig innan du bestämmer dig för vilken modell du ska välja. Det finns några viktiga faktorer att ta hänsyn till när du jämför olika glassmaskiner.

 1. För det första ska du tänka på hur ofta och i vilken utsträckning du planerar att använda din glassmaskin. Om du är en ivrig glassälskare som ofta längtar efter din favoritglass, kan en högkvalitativ maskin som kan producera stora mängder glass på kort tid vara ett bra alternativ. Om du däremot bara planerar att göra glass sporadiskt, kanske en enklare och mindre dyr modell är mer passande.
 2. För det andra, tänk på maskinens kapacitet och storlek. Större maskiner kan producera mer glass åt gången, men de tar också upp mer plats i ditt kök. Om utrymmet är begränsat, kan en mindre och mer kompakt glassmaskin vara ett bättre alternativ.
 3. För det tredje, tänk på lättheten i rengöring. Glassmaskiner med löstagbara delar är oftast lättare att rengöra än de som inte är det. Några modeller kommer också med självrengörande funktioner, vilket kan vara en stor tidsbesparare.

Slutligen, tänk på din budget. Glassmaskiner varierar stort i pris, allt från budgetalternativ till högkvalitativa maskiner. Men kom ihåg, det bästa valet är inte alltid det dyraste. Det viktigaste är att hitta en glassmaskin som passar dina behov och ditt livsstil.

Glassmaskinens mångsidighet

En annan viktig faktor att överväga när du väljer en glassmaskin är dess mångsidighet. Många glassmaskiner kan göra mer än bara glass. De kan till exempel också producera sorbet, gelato, yoghurt, och ibland till och med glasskakor. En sådan maskin kan vara ett utmärkt val om du gillar att experimentera i köket och vill ha möjligheten att göra olika typer av söta godsaker.

Som någon en gång sade:

“Variation är livets krydda”

Och detta gäller verkligen när det kommer till glassmaskiner. Föreställ dig att kunna göra din egen färska jordgubbssorbet på en varm sommardag, eller en krämig chokladglass till efterrätt på en fredagskväll. Med rätt maskin, kan du göra allt detta och mer.

Men kom ihåg, inte alla maskiner är lika mångsidiga. Några kan bara göra en typ av glass, medan andra kan göra flera. Så det är viktigt att noga läsa produktspecifikationerna innan du gör ditt köp.

För de av er som är extra äventyrliga kan det även vara värt att överväga en yoghurtmaskin eller en maskin som kan göra både glass och yoghurt. Dessa maskiner erbjuder ännu fler kulinariska möjligheter och kan ge dig ännu mer valuta för pengarna.

Användarvänlighet och bekvämlighet

Användarvänlighet och bekvämlighet är ytterligare faktorer som bör vägas in när du väljer en glassmaskin. De flesta av oss vill ha maskiner som är enkla att använda och som inte kräver för mycket ansträngning eller tid. Därför bör du titta på saker som maskinens design, dess instruktioner, och hur lätt det är att göra glass med den.

En glassmaskin med enkel design och tydliga instruktioner kommer att göra din glassproduktion till en bris. Om du inte vill behöva sitta och blanda ingredienserna själv, kan du till och med titta efter en maskin med en inbyggd elvisp. Dessa maskiner gör arbetet åt dig, så att du kan njuta av din hemmagjorda glass utan att behöva lyfta ett finger.

Men kom ihåg, även om användarvänlighet och bekvämlighet är viktiga, bör de inte vara de enda faktorerna du tar hänsyn till när du väljer en glassmaskin. Du bör också titta på maskinens kvalitet, prestanda och hållbarhet. En välbyggd maskin som kan producera god glass och hålla länge kommer att ge dig bästa möjliga värde för dina pengar.

Effektivitet och snabbhet

En annan nyckelfaktor att överväga när du väljer en glassmaskin är dess effektivitet och snabbhet. Vi alla vet hur frustrerande det kan vara att vänta på att vår favoritglass ska bli klar. Därför, en maskin som kan producera glass snabbt och effektivt är definitivt värd att överväga.

Några av de bästa glassmaskinerna kan producera en sats glass på mindre än 20 minuter. Detta innebär att du kan få ditt glassbegär tillfredsställt på nolltid. Men kom ihåg, snabbhet bör inte kompromissa kvaliteten. En bra glassmaskin ska kunna producera både snabb och kvalitativ glass.

Förutom hastigheten bör du också tänka på maskinens kylförmåga. Ju bättre maskinens kylförmåga, desto snabbare och effektivare kommer glassproduktionen att vara. En maskin med bra kylförmåga kan även hjälpa till att ge glassen den rätta konsistensen och smaken.

Extra funktioner och tillbehör

När du har granskat de viktigaste faktorerna är det dags att överväga extra funktioner och tillbehör. Många glassmaskiner kommer med tillbehör som kan förbättra din glassupplevelse. Till exempel, vissa maskiner kommer med en glasskopa som gör det lätt att servera din hemgjorda glass.

Andra extrafunktioner att titta efter kan inkludera en timer, en automatisk avstängningsfunktion, och olika hastighetsinställningar. En timer kan vara praktisk om du vill kunna ställa in maskinen och sedan gå och göra något annat medan den gör glassen. En automatisk avstängningsfunktion kan vara bra för att förhindra överkylning eller bränning av glassen.

Till sist, olika hastighetsinställningar kan vara användbara om du vill ha mer kontroll över glassprocessen. Till exempel, du kanske vill kunna ställa in maskinen på en långsam hastighet för att göra en mjuk och krämig glass, eller på en snabb hastighet för att göra en fastare och kallare glass.

Världen av glassmaskiner: En detaljerad titt på olika typer

Glassmaskinernas rike är fyllt med olika varianter och stilar, allt för att möta dina särskilda behov och preferenser. Genom att förstå mer detaljerat de olika typerna av glassmaskiner, kan du göra ett mer informerat beslut när du väljer den bästa maskinen för ditt hem. Här dyker vi djupare in i de olika typerna av glassmaskiner och de unika fördelar de erbjuder.

Pre-freeze glassmaskiner

Pre-freeze glassmaskiner är kanske den mest tillgängliga typen av hemmagjorda glassmaskiner. Dessa maskiner fungerar genom att du först fryser skålen i frysen (vanligtvis i minst 24 timmar) innan du använder den för att göra glass.

Funktioner och fördelar:

 • Ekonomiska: Pre-freeze maskiner tenderar att vara mer prisvärda jämfört med självkylande maskiner, vilket gör dem till ett bra val för budgetmedvetna konsumenter.
 • Lättanvända: Dessa maskiner är ganska enkla att använda, vilket gör dem till ett utmärkt val för första gången glassmaskinägare.
 • Kompakta: På grund av deras design tenderar de att vara mindre i storlek, vilket gör dem perfekta för mindre kök.

Självkylande glassmaskiner

Självkylande glassmaskiner är en högre ände av glassmaskiner. Dessa maskiner har en inbyggd kompressor som fryser skålen, vilket eliminerar behovet av att frysa skålen i förväg.

Funktioner och fördelar:

 • Bekvämlighet: Självkylande maskiner kräver ingen förberedelsetid, vilket gör dem praktiska och redo att använda när du vill.
 • Snabbare glassproduktion: Eftersom dessa maskiner inte kräver pre-frysfasen, kan de ofta producera glass snabbare än pre-freeze maskinerna.
 • Kontinuerlig produktion: Med självkylande maskiner kan du göra flera omgångar av glass i rad utan att behöva vänta på att skålen ska frysa om mellan varje omgång.

Professionella glassmaskiner

Professionella glassmaskiner är främst utformade för kommersiellt bruk men kan också användas i hem för den seriösa glassälskaren.

Funktioner och fördelar:

 • Stor kapacitet: Dessa maskiner har en större kapacitet och kan göra större mängder glass åt gången, vilket är användbart för stora sammankomster eller kommersiell användning.
 • Robust konstruktion: De är utformade för att tåla frekvent och intensiv användning, vilket bidrar till deras långa livslängd.
 • Mångsidighet: Många professionella glassmaskiner kan producera olika typer av frysna efterrätter, inklusive glass, sorbet, gelato och mer.

Manuella glassmaskiner

Manuella glassmaskiner erbjuder en nostalgisk känsla och behöver ingen elektricitet för att fungera. Dessa maskiner drivs för hand och kan erbjuda en mer engagerande glassgörande upplevelse.

Funktioner och fördelar:

 • Energisnåla: Dessa maskiner kräver ingen strömkälla, vilket kan bidra till energibesparingar.
 • Bärbarhet: Manuella glassmaskiner är oftast mindre och lättare än sina elektriska motsvarigheter, vilket gör dem lätta att transportera och perfekta för camping eller andra utomhusaktiviteter.
 • Enkel användning: Det krävs ingen komplex inställning eller programmering för att använda dessa maskiner.

Slutsats

Oavsett vilken typ av glassmaskin du väljer, erbjuder varje maskin sina unika fördelar. Ditt val beror på dina individuella behov och preferenser. Med rätt glassmaskin kan du njuta av läckra, hemgjorda glassar närhelst ditt hjärta önskar.

Glassmaskinernas giganter: Dykning in i världen av de stora tillverkarna

När det kommer till tillverkning av glassmaskiner finns det några namn som ständigt dyker upp på grund av deras engagemang för kvalitet, innovation och design. Här presenterar vi fyra tungviktare inom glassmaskintillverkning: Wilfa, Ankarsrum, KitchenAid och Krups.

Wilfa

Wilfa, en stolt norsk tillverkare av hushållsapparater, har gjort sitt namn känt genom att skapa produkter som är lika funktionella som de är estetiskt tilltalande.

Med ett starkt fokus på den nordiska designtraditionen, erbjuder Wilfa maskiner som är både moderna och tidlösa. Företagets glassmaskiner är inget undantag. Med sin rena design och högkvalitativa komponenter, passar Wilfas glassmaskiner perfekt i varje kök, från det minimalistiska till det mer traditionella.

Wilfa präglas av sin förståelse för den moderna konsumentens behov och förväntningar. Deras maskiner är utformade för att vara enkla att använda, vilket gör det möjligt för även de mest oerfarna hemmakockarna att producera utsökt, hemgjord glass.

Dessutom, med en stark förståelse för vikten av hållbarhet, strävar Wilfa efter att producera maskiner som inte bara varar länge, men som också har minimal miljöpåverkan.

Detta åtagande för kvalitet och hållbarhet sträcker sig till alla aspekter av Wilfas verksamhet, från produktutveckling till kundservice. Genom att välja en Wilfa glassmaskin, väljer du mer än bara en apparat – du väljer ett företag som värderar kvalitet, hållbarhet och utmärkt kundservice.

Ankarsrum

Ankarsrum är ett svenskt varumärke med en rik historia som sträcker sig tillbaka till början av 1900-talet. Ursprungligen känd för sin tillverkning av högkvalitativa köksassistenter, har Ankarsrum sedan dess expanderat sin produktlinje för att inkludera ett brett utbud av köksmaskiner, inklusive glassmaskiner.

Ankarsrum tillämpar sin tekniska expertis och innovativa design i skapandet av sina glassmaskiner. Varje maskin representerar företagets engagemang för kvalitet och hållbarhet. Ankarsrum-maskiner är robusta, tillförlitliga och byggda för att hålla, vilket gör dem till ett utmärkt långsiktigt köp för varje hemmakock.

Men det som verkligen gör Ankarsrum unikt är deras hängivenhet till sina kunder. Företaget strävar efter att ständigt förbättra och utveckla sina produkter för att möta konsumenternas föränderliga behov.

Genom att lyssna på kundfeedback och hålla sig à jour med de senaste tekniska framstegen, kan Ankarsrum erbjuda glassmaskiner som inte bara möter, utan överträffar kundernas förväntningar.

KitchenAid

KitchenAid, ett amerikanskt varumärke, är synonymt med kvalitet inom köksmaskinindustrin. Sedan företagets grundande har KitchenAid kontinuerligt skapat produkter som är hållbara, effektiva och vackert designade. Deras glassmaskiner är inget undantag.

KitchenAid glassmaskiner representerar företagets åtagande för högsta kvalitet. Varje maskin är byggd för att hålla och är utrustad med högkvalitativa komponenter. Dessutom är varje KitchenAid-maskin noggrant utformad för att vara enkel att använda, vilket gör den idealisk för både nybörjare och erfarna hemmakockar.

Men KitchenAid handlar inte bara om funktion – de är också känt för sin design. Med sina ikoniska kurvor och en mängd olika färger att välja mellan, erbjuder KitchenAid glassmaskiner som inte bara fungerar bra, men också ser fantastiska ut.

KitchenAids kundtjänst är också värt att nämna. Företaget är dedikerat till att tillhandahålla utmärkt kundservice och står bakom sina produkter med en omfattande garanti.

Krups

Krups är ett tyskt varumärke som kanske är mest känt för sina kaffemaskiner, men de tillverkar också en rad andra hushållsapparater, inklusive glassmaskiner. Krups kombinerar tysk ingenjörskonst och kvalitet för att skapa produkter som är hållbara, effektiva och elegant designade.

Varje Krups glassmaskin representerar företagets engagemang för hög kvalitet och överlägsen prestanda. Maskinerna är robusta och hållbara, och är utformade för att ge konsekventa resultat varje gång. Dessutom är Krups-maskiner utformade med användaren i åtanke, vilket gör dem enkla att använda och rengöra.

Krups har också ett starkt åtagande för kundnöjdhet. Företaget erbjuder utmärkt kundservice och står bakom sina produkter med en solid garanti. Genom att välja en Krups glassmaskin, kan du vara säker på att du får en produkt av hög kvalitet som stöds av ett företag som bryr sig om sina kunder.

Valet av glassmaskin är ett personligt val

Att dyka in i världen av glassmaskiner från Wilfa, Ankarsrum, KitchenAid och Krups ger oss insikt i hur varje varumärke präglas av unika styrkor. Från Wilfas och Ankarsrums nordiska designfokus, till KitchenAids perfekta balans mellan stil och kvalitet, och Krups konsekventa resultat med tysk precision.

Att välja en glassmaskin är ett personligt beslut. Det är inte bara en fråga om funktioner och pris, utan också varumärkets filosofi och åtaganden. Oavsett vilket varumärke du väljer kan du vara säker på att du investerar i en högkvalitativ maskin som kommer att göra processen att göra hemgjord glass till ett sant nöje.

Vanliga frågor om glassmaskiner

Vilken glassmaskin är bäst i test?

Den bästa glassmaskinen i test är Wilfa ICM-C15, tack vare dess användarvänlighet, effektivitet och högkvalitativa design.

Hur gör man glass i glassmaskin?

Att göra glass i en glassmaskin är enkelt: du förbereder din glassmix, häller den i maskinen och låter maskinen köra tills glassen har rätt konsistens.

Hur fungerar en glassmaskin?

En glassmaskin fungerar genom att snabbt kyla glassblandningen samtidigt som den omrörs, vilket skapar en mjuk och krämig konsistens.

Hur använder man en glassmaskin?

För att använda en glassmaskin, fyll maskinen med din glassmix, ställ in önskad tid och konsistens, och starta maskinen. Följ alltid instruktionerna som följer med din specifika modell.

Sammanfattning

Att hitta den perfekta glassmaskinen behöver inte vara svårt. Med rätt information och en tydlig idé om vad du letar efter, kan du hitta maskinen som är perfekt för dig och ditt kök. Lycka till på din glassmaskinjakt!