Grenuttag

Letar du också efter grenuttag bäst i test? Då har du kommit till rätt sajt! I den här artikeln hittar du helt enkelt det bästa grenuttaget.

Ett grenuttag används i de allra flesta hemmen idag, och det är då otroligt viktigt att de fungerar bra! Den ska också vara miljövänlig, och ha en snygg design som slipper gömmas undan.

Grenuttag bäst i test 2024

1. Avolt Square 1 grenuttag

2. Champion grenuttag

3. Brennenstuhl bremounta

Prisklass: Premium

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Avolt Square 1 grenuttag – bäst i test!

Avolt Square 1 grenuttag
Avolt Square 1 grenuttag

Har du sett ett såhär snyggt grenuttag förut? Inte vi heller! En otroligt snygg design för en gångs skull, och det är den främsta anledningen till att vi utsér det till grenuttag bäst i test!

Dess namn Square 1 är framtaget av den svenska designstudion Avolt. En riktigt smidigt och snyggt grenuttag som verkligen har det där lilla extra.

På själva grenuttaget hittar du ett uttag på vardera sida, två stycken USB-portar och en magnet för enkel montering på väggen. Dessutom finns de tillgänliga i många färger, vad mer kan man önska sig?

Champion grenuttag recension

Champion grenuttag
Champion grenuttag

Detta riktigt simpla grenuttag från Champion gör precis det man vill att den ska göra – fördela strömmen. När du tänker på elförgrenare är det nog precis en sådan här du tänker på.

Inget mer, inget mindre, till väldigt billigt pris!

Brennenstuhl bremounta recension

Brennenstuhl bremounta
Brennenstuhl bremounta

Från en simpel modell till den andra; men här får du också en betydligt mer robust design. I svart färg så att den ska kunna gömmas undan lättare.

På ena sidan hittar du en switch för att enkelt slå av och på strömmen till förgrenaren, då slipper du krypa ned på golvet varje gång du vill stänga av.

Tyvärr är uttagen i 90-graders vinkel vilket gör det svårt att sätta i de senaste USB-adaptrarna. I övrigt en riktigt bra design i robust utformning.

Vanliga frågor

Hur många grenuttag behöver man ha i huset?

Det är en väldigt svår fråga att besvara, men riktlinjer går alltid bra. Tänk ett grenuttag per rum ungefär, sedan om du behöver ett 6-vägs eller 3-vägs i vardera rum är upp till hur många saker du ska plugga in. I ett helt hushåll kanske vi pratar om 5-6 stycken grenuttag.

Hur mycket kostar ett grenuttag?

Ett grenuttag kan kosta så lite som 50kr, men vi rekommenderar att du köper ett lite dyrare (100kr+) för att det ska hålla längre.

Bästa grenuttaget

Hur hittar man det bästa grenuttaget?

Alla ser ju likadana ut, så hur hittar man egentligen det bästa? Tänk först och främst vad du letar efter, och följ sedan vår köpguide för att få lite tips.

Hur många uttag har det?

Vi rekommenderar alltid att köpa en modell med så många uttag som möjligt, du kan alltid lämna några oanvända. Det är faktiskt en myt att de oanvända eluttagen drar extra ström, trots att de inte är ikopplade.

Köp åtminstone ett 6-vägs grenuttag till de större rummen, och 3-vägs för de mindre. Att gå mindre än så kommer bara tvinga dig köpa nya allt eftersom…

Har den en switch?

Att grenuttaget har en av- och på-knapp är jätteviktigt! Trots att du kanske inte kommer använda den så ofta så kan du i alla fall slå av alla uttag när du reser hemifrån. Du skulle aldrig orka dra ut alla sladdar för sig, och du skulle säkert glömma någon som står på stand-by.

Har den en timer?

Numera finns det faktiskt grenuttag som har timers! Det betyder att du kan ställa in vilken tid på dygnet du vill att de ska sättas på och av. En grym liten funktion som inte bara sparar el, utan också på miljön!

Hur är designen?

Vi alla vet att grenuttag faktiskt nästan aldrig är särskilt snygga, det är ju därför man gömmer undan de. Idag finns det dock modeller som är formgivna av riktiga designers, de har återuppfunnit hjulet! Om du inte orkar gömma undan dina uttag så är det bäst att du väljer en sådan modell istället.

Pris

Priset är förstås viktigt, oavsett vad du ska köpa. I detta fall får du räkna med ungefär en hundring för de större grenuttagen, och 50kr för ett mindre. Om du däremot vill ha något med snygg design också kan det kosta några hundringar till.

Grenuttag test

Hur gjorde vi vårt test av grenuttag?

Vårt grenuttagstest inleddes med att försöka hitta passande produkter. Ganska snabbt hade vi letat fram grenfördelare som var populära bland kunder. Vi valde därför dessa, och började läsa på…

Sedan tittade vi på ungefär ett hundratal kundrecensioner, och även lite produktbeskrivningar. Utifrån den informationen vi läst där skrevs sedan våra egna recensioner.

För att avsluta testet skrev vi en bäst-i-test-lista också. Där rangordnade vi de olika modellerna efter deras funktionalitet. Bland annat jämförde vi saker som design, prislapp, och funktioner.

Källor