5 bästa grillhandskarna

Bäst i test


Bäst premiumval

Bäst budgetval

Robust design

Muurikka Pro

Weber Premium Grillvantar

Hällmark Läder Grillhandskar

Weber Läder Grillhandskar

När man arbetar med en varm grill är det viktigt att skydda händerna från värmen, och det är här som grillhandskar kommer in. Det är flera aspekter att ta hänsyn till när man väljer rätt grillhandskar, såsom material, design, komfort och termisk resistens.

För att göra det lättare för dig att hitta den bästa grillhandsken för dina behov har vi genomfört en omfattande test av de mest populära produkterna på marknaden. Vår test visar att det finns både dyra och billiga grillhandskar som uppfyller kraven för att ge ett effektivt skydd, utan att kompromissa med användarvänlighet och komfort.

Oavsett om du är en professionell grillmästare eller en glad amatör, kommer vårt test att hjälpa dig att hitta de perfekta grillhandskarna för dig.

1. Bäst i test – Muurikka Pro

Muurikka Pro

Vid första anblick av Muurikka Pro grillhandskar, är det uppenbart att dessa handske inte är din vanliga grytvante. Det är som att bära ett pansar för dina händer. Vi satte dessa handskar på prov, och resultatet överträffade våra förväntningar.

Vi testade dessa handskar på en mängd olika heta ytor, från grillhällar till kastruller, och vi blev imponerade av deras prestanda.

En av de mest imponerande egenskaperna hos dessa handskar är deras värmetålighet. De klarar temperaturer upp till 300° C utan problem, vilket gör dem till ett idealiskt val för alla som hanterar hög värme i köket eller vid grillen.

Under vårt test, hanterade vi en rad heta objekt, inklusive glödande kol och en het grillhäll, och vi märkte ingen värmeöverföring till händerna alls.

Utöver deras värmetålighet, skyddar dessa handskar också mot flammor och gnistor. Vi lade märke till detta när vi granskade grillen och några gnistor flög upp. Handskarna var helt obrända och våra händer var säkra. Detta är en viktig fördel, särskilt för dem som ofta använder kolgrillar.

Komforten i dessa handskar är också värt att nämna. De är tillverkade av en kombination av läder och aramidfiber, vilket gör dem både bekväma och hållbara.

De passar väl på handen och är flexibla nog att greppa redskap och andra föremål med lätthet. Vi hade inga problem med att flytta runt grillredskap eller att plocka upp het kastruller med dessa handskar.

Det enda lilla problemet vi stötte på var rengöringen av dessa handskar. De rekommenderas att rengöras med en torr trasa och en mockaborste. Undvik att rengöra dem med vatten, eftersom detta kan skada dem över tid. Detta är dock en liten olägenhet, givet de andra fördelarna med dessa handskar.

Sammanfattningsvis är Muurikka Pro grillhandskar ett utmärkt val för alla som vill ha ett par hållbara, bekväma och extremt värmetåliga grillhandskar. De klarade alla våra tester med bravur och visade sig vara ett ovärderligt verktyg för att hantera heta föremål medan du grillar.

Fördelar

 • Mycket värmetåliga
 • Bekväma och flexibla
 • Högkvalitativa material

Nackdelar

 • Lite besvärliga att rengöra

2. Bäst premiumval – Weber Premium Grillvantar

Weber Premium Grillvantar

Weber Premium Grillvantar är en högpresterande, säker och bekväm lösning för alla dina grillbehov. Vi testade dessa grillvantar under intensiva grillförhållanden och de presterade verkligen mycket väl.

Tillverkade av kevlarblandmaterial, är dessa handskar värmetåliga och skyddar dina händer från höga temperaturer när du använder grillen.

Det mest slående inslaget med dessa grillvantar är deras silikonbeläggning. Under vårt test märkte vi att silikonmönstret ger ett utmärkt grepp, vilket gör det lätt att hantera både stora och små matvaror på grillen.

Oavsett om du grillar biffar, korvar eller grönsaker, kommer dessa handskar att ge dig full kontroll över situationen. De är inte bara funktionella, utan de är också väldigt eleganta. Detta är något som genast blir uppenbart när de hänger bredvid grillen och utstrålar kvalitet och lyx.

En annan fantastisk funktion är att handskarna säljs i par, vilket innebär att du har en handske till varje hand. Detta är en sällsynt och mycket välkommen funktion, eftersom många grillhandskar säljs enskilt. Med båda händerna skyddade kan du enkelt flytta grillgaller, hantera stora köttstycken och hantera andra tillbehör utan risk för brännskador.

En annan positiv aspekt av dessa grillvantar är att de är tillverkade i ett material som är bekvämt och ger en god passform. De har också ett gediget och robust utseende som ger en känsla av hållbarhet. Kevlarblandningen som används i dessa handskar verkar verkligen hålla för grillens höga temperaturer.

En liten nackdel vi noterade var att dessa handskar kan kännas lite klumpiga för vissa användare, särskilt om du har mindre händer. Trots detta är de fortfarande mycket användbara och ger utmärkt skydd mot värme.

Slutligen erbjuder Weber Premium Grillvantar allt du behöver för en fantastisk grillupplevelse: värmebeständighet, bra grepp, komfort och stil. De är det ultimata tillbehöret för den seriösa grillkocken som vill ha både funktion och estetik i sina grillverktyg.

Om du letar efter ett par pålitliga och eleganta grillhandskar, behöver du inte leta längre än dessa fantastiska handskar från Weber.

Fördelar

 • Säljs i par
 • Värmetåliga
 • Eleganta och lyxiga

Nackdelar

 • Kan kännas klumpiga för vissa

3. Bäst budgetval – Hällmark Läder Grillhandskar

Hällmark Läder Grillhandskar

Hällmark 8828 Läder Grillhandskar har testats under intensiva grillförhållanden, och de visade sig vara både robusta och snygga. Dessa grillhandskar är tillverkade av kraftigt läder och har ett mjukt bomullsfoder som ger en skön känsla när du har dem på dig. Den bruna färgen och den klassiska designen gör att de ser stiliga och eleganta ut.

Under vårt test fann vi att Hällmark 8828 Läder Grillhandskar var extremt effektiva när det gäller att skydda händer och underarmar mot hög värme. De motstår högre värme än vanliga grytlappar, vilket gör dem perfekta för att hantera heta grytor, pannor eller andra föremål från grillen.

Under hela testet hade vi inga problem med att flytta heta föremål, och vi kände aldrig någon obehaglig värme genom handskarna. De kändes mycket säkra att använda, och vi upplevde en ökad förtroendekänsla när vi använde dem för att hantera heta grillredskap.

Det robusta lädermaterialet gav en utmärkt skyddsnivå, och bomullsfodret gjorde handskarna bekväma att ha på sig, även under längre tid. Handskarna var lätta att ta på och av, och vi upplevde att de passade väl till händer av olika storlekar.

En nackdel vi märkte var att handskarna kan kännas lite stela först, men detta förbättrades när vi använde dem mer och de började anpassa sig efter våra händer. Även om handskarna känns lite stela när du först använder dem, blir de snart mer flexibla och bekväma.

Hällmark Läder Grillhandskar är ett utmärkt tillbehör för den seriösa grillentusiasten. De är inte bara eleganta och klassiska i designen, utan de erbjuder också utmärkt skydd mot hög värme. De är tillräckligt robusta för att klara av de flesta grilluppgifter, och bomullsfodret gör dem bekväma att ha på sig.

Om du letar efter ett par grillhandskar som kombinerar stil och funktion, rekommenderar vi definitivt Hällmark 8828 Läder Grillhandskar.

Fördelar

 • Hög värmemotstånd
 • Robust läder
 • Mjukt bomullsfoder

Nackdelar

 • Känns stela i början
 • Läder kan bli varmt

4. Robust design – Weber Läder Grillhandskar

Weber Läder Grillhandskar

Weber Läder Grillhandskar är designade för att skydda händerna när du grillar och har en rad egenskaper som gör dem till en värdefull investering för alla grillentusiaster.

Grillhandskarna är tillverkade av högkvalitativt läder och har ett mjukt grepp som ger en bättre kontroll när du hanterar grilltillbehör och redskap.

Under vår testning av Weber Läder Grillhandskar upptäckte vi att dessa handskar ger ett fantastiskt grepp, vilket gör det lättare att hantera allt från tänger till grillborstar.

Det var särskilt användbart när vi hanterade glatta redskap eller rörde vid fet mat. Handskarna var också värmeresistenta, vilket gjorde det möjligt för oss att röra vid varma ytor utan att bränna oss.

En annan egenskap som vi uppskattade var att handskarna hade en ögla för upphängning. Detta visade sig vara mycket praktiskt eftersom vi kunde hänga upp dem på grillens redskapskrokar när vi inte använde dem. Detta hjälpte oss att hålla arbetsytan organiserad och minska risken för olyckor.

Handsken var också mycket bekväm att ha på sig. Mjukheten i lädret gjorde att vi kunde röra oss fritt och enkelt utan att känna oss obekväma. Handskarna kommer i storlek 10 (L/XL), vilket passar för de flesta användare. Vi upplevde dock att handskarna kändes lite stora för personer med mindre händer.

Weber Läder Grillhandskar är en utmärkt produkt för de som älskar att grilla. De erbjuder ett utmärkt skydd mot värme, ett bra grepp och är lätta att förvara. De är tillverkade av högkvalitativt läder, vilket gör dem hållbara och bekväma att ha på sig.

Den enda nackdelen är att de kan vara för stora för personer med mindre händer. Om du letar efter ett par robusta och effektiva grillhandskar som inte kommer att göra avkall på komfort och användarvänlighet, är Weber Läder Grillhandskar ett utmärkt val.

Fördelar

 • Högkvalitativt läder
 • Mjukt och säkert grepp
 • Praktisk ögla för upphängning

Nackdelar

 • Tjocka och mindre flexibla

5. Färgglad design – Gourmetstål Grillhandskar

Gourmetstål Grillhandskar

Gourmetstål Grillhandskar sticker ut på marknaden för grillhandskar med sitt imponerande skydd mot värme. Dessa handskar är tillverkade av kevlar och silikon, vilket ger dem en otrolig förmåga att stå emot värme upp till 400 grader.

Under våra tester utsatte vi handskarna för höga temperaturer och fann att de levererade som utlovat. Vi kunde utan problem hantera varma grytor, pannor och grillverktyg.

Vid användning av Gourmetstål Grillhandskar märkte vi att de inte bara är användbara för grillning, utan också för att ta ut varma plåtar och formar från ugnen.

Detta gör dem till en idealisk lösning för både inomhus och utomhus matlagning. Med dessa handskar behöver du inte längre leta efter grytlappar eller grytvantar – du har allt du behöver för att skydda dina händer mot värmen i ett enda par handskar.

En annan positiv aspekt av dessa handskar är att de är tillverkade av material av hög kvalitet, vilket ger dem en lång livslängd. Vi upplevde att handskarna höll sig i gott skick även efter flera användningar under extrema temperaturer.

Den enda nackdelen som vi upptäckte var att handskarna kan vara lite klumpiga och otympliga, vilket gör det svårare att greppa mindre föremål. Trots detta är Gourmetstål Grillhandskar ett utmärkt val för de som ofta hanterar varma föremål vid matlagning och grillning.

Gourmetstål Grillhandskar en utmärkt investering för alla som ägnar sig åt grillning eller matlagning. De imponerande värmetålighetsegenskaperna och mångsidigheten gör dem till en oumbärlig tillgång i varje kök.

Om du är trött på att leta efter grytlappar eller grytvantar varje gång du tar ut en het panna ur ugnen, är dessa handskar lösningen för dig. Med en enda investering får du skydd för dina händer som håller i många år framöver.

Fördelar

 • Extrem värmetolerans
 • Användbara inomhus och utomhus
 • Lång livslängd

Nackdelar

 • lumpiga och otympliga
 • Kan vara obekväma vid längre användning

6. Grytlappar – House Doctor Grytlapp

House Doctor Grytlapp

House Doctor Grytlappar är inte dina vanliga grytlappar. Dessa exklusiva grytlappar är tillverkade i läder och ger ett elegant och sofistikerat utseende till ditt kök. De kommer i ett set om två och är tillverkade i svart kohud, vilket ger dem en robust och maskulin känsla.

Under våra tester av House Doctor Grytlappar märkte vi direkt att de är exceptionellt bra på att skydda våra händer från hetta när vi tar ut varma rätter och formar ur ugnen.

Lädret gör inte bara grytlapparna snygga, utan också mycket effektiva när det gäller att stå emot värme. Dessutom är de tillräckligt stora för att rymma båda händerna, vilket gör dem mycket praktiska när man hanterar stora och tunga fat.

En annan fördel med dessa grytlappar är att de är väldigt enkla att rengöra. Du behöver bara torka av dem med en fuktig trasa och behandla dem med läderfett vid behov.

Den praktiska och dekorativa öljett för upphängning gör att de enkelt kan hängas upp i köket när de inte används, vilket sparar utrymme och gör dem lättillgängliga.

Det enda problemet vi upptäckte under testningen var att lädret kan bli lite hett att ta i om grytlapparna används för att hålla i mycket heta föremål under en längre tid. Trots detta anser vi att fördelarna med dessa grytlappar överväger nackdelarna, särskilt om du letar efter något som är både praktiskt och estetiskt tilltalande.

Sammanfattningsvis är House Doctor Grytlappar ett utmärkt val för de som vill ha något mer än bara funktionella grytlappar. De är snygga, effektiva och enkla att underhålla. De läderbaserade grytlapparna är perfekta för att lägga till en touch av lyx och personlighet i ditt kök.

Om du letar efter grytlappar som är både funktionella och estetiskt tilltalande, är detta definitivt ett set som du bör överväga.

Fördelar

 • Effektivt skydd mot värme
 • Lätt att rengöra
 • Praktisk öljett för upphängning

Nackdelar

 • Inte maskintvättbara

Hur vi utförde vårt test av grillhandskar 2024

I vår strävan att hitta de bästa grillhandskarna på marknaden satte vi upp ett test som skulle utvärdera olika aspekter av varje produkt. Vi genomförde noggranna tester av flera grillhandskar för att identifiera de som var bäst i test och mest värda att köpa. Här nedan beskriver vi hur vi gick tillväga.

Uppställning av vår testmiljö

För att säkerställa att alla grillhandskar som vi testade utvärderades under samma förutsättningar skapade vi en testmiljö som simulerade den verkliga användningen av grillhandskar. Vi valde en utomhusmiljö med en standard kolgrill för att återspegla de vanligaste grillförhållandena.

Vi testade grillhandskarna under olika väderförhållanden, inklusive solsken, vind och regn, för att bedöma hur de presterade i olika scenarier. Denna omfattande metod för att testa grillhandskar gjorde det möjligt för oss att identifiera de bästa grillhandskarna för olika användningsområden.

Vår testprocess

Vår testprocess började med att noggrant granska varje grillhandske för dess kvalitet, material och design. Vi använde grillhandskarna för att hantera olika typer av grillredskap, inklusive spett, tänger och grillborstar. Vi utförde också en serie tester för att utvärdera varje grillhandskes termiska prestanda och tålighet mot höga temperaturer.

Detta inkluderade att hålla heta föremål, som till exempel gjutjärnspannor och grillgaller, i olika tidsintervaller. Vi tog också hänsyn till våra upplevelser när vi använde grillhandskarna och vår egen bedömning av komfort och användarvänlighet.

Utförande av testerna

Vi utförde varje test minst tre gånger för varje produkt för att säkerställa att resultaten var konsekventa och pålitliga. Vi använde varje grillhandske i minst 15 minuter under varje testomgång för att bedöma dess prestanda över tid.

Vi övervakade varje test noggrant och noterade våra iakttagelser, inklusive hur bekväma grillhandskarna var att använda, hur effektivt de skyddade mot värme, och om de var lätta att rengöra efter användning. I våra tester observerade vi även hur varje grillhandske presterade i termer av flexibilitet och grepp.

Vår testprocess var grundlig och vi kände oss säkra på att vi kunde identifiera de bästa grillhandskarna på marknaden.

Resultaten från våra tester var tydliga, och vi har sammanfattat dem i en punktlista nedan:

 • Grillhandskar i läder erbjuder utmärkt skydd mot värme, men kan vara mindre flexibla än andra material.
 • Grillhandskar i silikon erbjuder bra grepp och är lätta att rengöra, men kan inte tåla lika höga temperaturer som andra material.
 • Priset för en bra grillhandske varierar kraftigt, och en dyrare grillhandske är inte nödvändigtvis bättre än en billig grillhandske.
 • De bästa grillhandskarna i vårt test erbjöd en balans mellan skydd, komfort och användarvänlighet.

Vårt test var en upplysande och lärorik upplevelse, och vi hoppas att våra resultat kommer att hjälpa dig att göra ett informerat beslut när du ska köpa en grillhandske.

Utvärdering av testresultaten

När vi hade slutfört alla test satt vi oss ner för att noggrant utvärdera resultaten. Vi jämförde varje grillhandskes prestanda i förhållande till de andra produkterna i testet. Vi granskade våra anteckningar och iakttagelser från varje test för att bedöma hur varje grillhandske presterade i termer av värmebeständighet, komfort, grepp och användarvänlighet.

Vi utvärderade även varje grillhandskes kvalitet, design och material för att bedöma dess totala värde. Genom att jämföra och väga samman alla dessa faktorer kunde vi bestämma vilka grillhandskar som skulle rankas högst i vårt test.

Vi kategoriserade varje produkt i vårt test baserat på deras prestanda och värde, och vi valde ut de produkter som vi ansåg vara bäst i test inom varje kategori.

Hållbarhet och långtidstest

För att bedöma hållbarheten hos varje grillhandske genomförde vi långtidstester som involverade upprepad användning av varje produkt under en period av flera veckor. Vi observerade hur varje grillhandske höll sig över tid, inklusive dess förmåga att bibehålla skyddet mot värme och komforten även efter upprepad användning.

Vi utvärderade också varje grillhandskes hållbarhet genom att utsätta dem för tuffa förhållanden, såsom att använda dem för att hantera mycket heta föremål och att rengöra dem flera gånger.

Vi uppmärksammade eventuella tecken på slitage, såsom sprickor, hål eller försämrat grepp. Vår långtidstestning visade vilka grillhandskar som var mest hållbara och vilka som höll bäst i test över tid.

Säkerhet och pålitlighet under testet

Säkerheten och pålitligheten hos varje grillhandske var av yttersta vikt i vårt test. Vi utvärderade hur varje grillhandske presterade i termer av att erbjuda ett effektivt skydd mot värme, och hur pålitlig den var i olika användningsscenarier.

Vi observerade hur varje grillhandske reagerade på oväntade störningar, såsom plötslig exponering för mycket höga temperaturer eller kontakt med skarpa föremål. Vi noterade även eventuella säkerhetsfunktioner som varje grillhandske erbjöd, såsom extra vaddering, förstärkta sömmar eller särskilda greppytmaterial.

Genom att utvärdera varje produkts prestanda i dessa områden kunde vi identifiera de grillhandskar som var mest säkra och pålitliga i vårt test. Vi kunde också identifiera de bästa grillhandskarna som kombinerade säkerhet och pålitlighet med andra viktiga faktorer som komfort och användarvänlighet.

Tips för bäst användning av dina grillhandskar

Tips för bäst användning av dina grillhandskar

När du använder grillhandskar för första gången, kan det vara svårt att veta exakt hur du ska hantera dem för att få bästa möjliga upplevelse och undvika eventuella problem.

Genom vårt omfattande test av olika grillhandskar har vi upptäckt några viktiga saker att tänka på innan du börjar använda dem. Här är några användbara tips baserade på våra erfarenheter.

Kontrollera grillhandskens storlek och passform

Innan du börjar använda din grillhandske, bör du alltid kontrollera att den har rätt storlek och passform för din hand. Vi upptäckte under vårt test att en bra grillhandske ska sitta bekvämt och ge full rörelsefrihet utan att vara för lös.

En alltför lös grillhandske kan vara svår att hantera och leda till att du tappar greppet om saker, vilket kan vara farligt när du hanterar heta grillredskap. En handske som är för liten kan vara obekväm och begränsa din rörelseförmåga.

Använd inte grillhandsken som grytvante

Grillhandskar är inte samma sak som grytvantar. Grytvantar är oftast tjockare och mindre flexibla än grillhandskar. Under vårt test märkte vi att en bra grillhandske är utformad för att ge bättre grepp och rörelsefrihet när du hanterar grillredskap och andra föremål på grillen.

Om du använder en grillhandske som en grytvante kan du riskera att bränna dig eller tappa greppet om det heta föremålet.

Använd rätt material för rätt tillfälle

Grillhandskar finns i flera olika material, inklusive läder, silikon och tyg. Under vårt test upptäckte vi att vissa material är mer lämpliga för vissa uppgifter än andra. Till exempel är läderhandskar ofta bättre för att hantera heta kol eller brännved, medan silikonhandskar är bättre för att hantera heta redskap eller mat.

Innan du börjar använda din grillhandske, bör du alltid kontrollera att du har valt rätt material för din specifika uppgift.

Var försiktig med heta stenar och ugnar

Om du använder en pizzasten eller en utomhusugn tillsammans med din grill, bör du vara extra försiktig när du använder grillhandskar. Under vårt test upptäckte vi att även de bäst i test grillhandskarna kan ha svårt att skydda mot extrem värme under en längre tid.

Om du behöver hantera en mycket het pizzasten eller en ugnsdörr, rekommenderar vi att du använder ett lämpligt redskap snarare än att förlita dig enbart på din grillhandske för skydd.

Kontrollera dina grillhandskar regelbundet

Under vårt test upptäckte vi att även de bäst i test grillhandskarna kan slitas ut över tid, särskilt om de används ofta. Det är viktigt att regelbundet kontrollera dina grillhandskar för eventuella tecken på slitage, såsom hål, sprickor eller försämrat grepp.

Om du upptäcker några tecken på slitage, bör du överväga att köpa en ny grillhandske för att säkerställa att du har ett tillförlitligt skydd när du grillar.

Här är en kort sammanfattning av våra tips:

 • Kontrollera grillhandskens storlek och passform.
 • Använd inte grillhandsken som en grytvante.
 • Använd rätt material för rätt tillfälle.
 • Var försiktig när du hanterar heta stenar och ugnar.
 • Kontrollera dina grillhandskar regelbundet för tecken på slitage.

Med dessa tips i åtanke, kommer du att vara väl förberedd för att använda din grillhandske på ett säkert och effektivt sätt.

Oavsett om du är en erfaren grillmästare eller en nybörjare, kommer dessa tips att hjälpa dig att få ut det mesta av din grillhandske och njuta av en trygg och trevlig grillupplevelse.

Hur man hittar den bästa grillhandsken

Hur man hittar den bästa grillhandsken 2024

Det kan vara svårt att hitta i djungeln av grillhandskar. Det är därför vi skrivit vår grillhandskar bäst i test lista ju! Om du inte hittat några modeller som passar kan du nedan hitta några av de kriterier som gjort att vi kunnat definiera vilka grillhandskar som faktiskt är de bästa.

Material

Materialet på grillhandskarna är enligt oss det viktigaste. Om du föredrar att ha rejäla handskar som tål mycket hetta är läder ditt bästa alternativ. Om du däremot inte petar så mycket med verktygen när du väl lagt grejerna på grillen kan ett par små, mer flexibla handskar vara bättre.

De grillvantar som inte är gjorda i läder är ofta gjorda i någon slags bomulls-blend. Det gör de alltså betydligt mer flexibla än läder-modellerna, men de blir också mer påverkade av värmen.

Funktionalitet

Funktionaliteten på grillhandskarna är superviktigt. De ska ju trots allt användas mycket, eller hur? När man pratar om funktionella grillvantar handlar det främst om mjukhet, böjbarhet och hur långt skaft de har.

 • Långa skaft gör att flisor från grillen inte bränner underarmarna.
 • Hög böjbarhet gör att de blir enklare att använda med grillredskapen.
 • Mjukheten ger dig en betydligt mer komfortabel grillupplevelse. Att ha ett par rejäla läderhandskar, som dessutom inte är mjuka gör det hela väldigt obekvämt.

Pris

Priset är alltid något man måste ha i åtanke när man köper nya prylar. Vi valde de billigaste handskarna som testvinnare på vår topplista för att de helt enkelt ger bäst värde för pengarna. Vi har också valt att enbart ta med modeller som alla har råd med.

Förvänta dig att betala minst 200kr, men 300kr är nog medianpriset på ett par bra grillhandskar.

Vanliga frågor om grillhandskar 2024

Vad kostar det att köpa grillhandskar?

Priset för att köpa grillhandskar varierar beroende på faktorer såsom material och design. Generellt sett kan priset variera från runt 100 till över 500 kronor per par.

Vad är skillnaden mellan grillhandskar och grytlappar?

Grillhandskar är konstruerade för att ge maximalt skydd mot värme över en längre period och över hela handen, medan grytlappar oftast används för kortvarigt skydd och täcker bara handflatan.

Är det värt att köpa grillhandskar?

Ja, det är värt att köpa grillhandskar om du ofta grillar eller hanterar varma föremål i köket. Grillhandskar skyddar hela handen och armen från höga temperaturer och minskar risken för brännskador.

Tål grillhandskar eld?

Grillhandskar är utformade för att tåla höga temperaturer och ge skydd mot värme, men de är inte eldbeständiga. De bör inte utsättas för direkt eld eller mycket höga temperaturer under en längre tid.

Källor