6 bästa grilltängerna

Bäst i test

Bäst premiumval

Bäst budgetval

Paketköp

Bluegaz Grilltång

Boretti Barbecue

Jamie Oliver Grilltång

Weber Precision

Att hitta rätt verktyg för grillningen kan göra hela skillnaden. När sommaren närmar sig, och doften av grillat sprider sig i luften, inser vi vikten av att ha rätt utrustning för att uppnå optimala resultat. En central del av detta arsenal av verktyg är grilltången.

Den rätta grilltången kan förvandla en bra grillupplevelse till en fantastisk sådan, medan fel val kan försvåra hela processen. I denna artikel kommer vi att djupdyka in i vårt test av olika grilltänger för att hjälpa dig att finna den perfekta matchen för dina grillbehov.

1. Bäst i test – Bluegaz Grilltång

Bluegaz Grilltång

Se bästa priset

När vi testade Bluegaz Grilltång blev vi direkt imponerade av dess eleganta och funktionella design. Vi har stött på många grilltänger genom tiderna, men denna från Bluegaz kombinerar stil med praktiska funktioner på ett sätt som vi inte sett tidigare.

Den extra längden på 46 cm var verkligen uppskattad då vi kunde grilla utan att oroa oss för att bränna oss på den heta grillen.

Tångens kupade design och de rundade kanterna visade sig vara utmärkta när vi ville plocka upp och vända på maten. Oavsett om det var kött, fisk eller grönsaker klämde tången åt ordentligt och vi upplevde inga problem med mat som ramlade av. Denna detalj gör verkligen skillnad, särskilt när man hanterar mer ömtålig mat som lätt kan brytas sönder.

Det gummerade handtaget var en annan positiv överraskning. Det gav inte bara ett stabilt grepp, utan kändes också skönt att hålla i, även under längre grillpass.

Låsmekanismen var verkligen smart och enkel att använda – man drar helt enkelt i metallöglan för att låsa tången, vilket också underlättar förvaring. Och det faktum att tången kan diskas i diskmaskin gjorde efterarbetet enkelt och bekvämt.

Om vi skulle peka på något som kunde förbättras, skulle det vara vikten. Även om den är byggd av rostfritt stål och känns robust, var den lite tyngre än andra tänger vi testat. Men med tanke på kvaliteten och funktionaliteten är detta en mindre kompromiss.

Sammanfattningsvis var vår upplevelse med Bluegaz Grilltång mycket positiv. Vi rekommenderar den varmt till alla som vill ha en kombination av stil, hållbarhet och funktionalitet när de grillar.

Fördelar

 • Extra lång design förhindrar brännskador.
 • Lättanvänd låsmekanism.
 • Gummerat handtag ger utmärkt grepp.

Nackdelar

 • Något tyngre än andra grilltänger.

2. Bäst premiumval – Boretti Barbecue

Boretti Barbecue Grilltång

Se bästa priset

Under våra testpass på uteköket blev vi snabbt förtjusta i Boretti Barbecue grilltång. Vi märkte direkt att denna grilltång inte bara var ännu ett tillbehör i grillvärlden – den var något speciellt. Med sin kompakta design och den distinkta italienska Boretti-stilen kändes den både lyxig och funktionell.

När vi grillade kunde vi enkelt vända och servera allt vi hade på grillen, från saftiga biffar till delikata grönsaksspett. Grilltångens goda kvalitet var påtaglig, och varje gång vi tog tag i något med tången kände vi hur stadigt greppet var.

Vi upplevde aldrig några incidenter där maten slant ur eller inte hölls ordentligt på plats. Den här kvaliteten var avgörande för oss, särskilt under de stunder när snabba vändningar var nödvändiga.

Det som särskilt utmärkte sig var dock känslan av modernitet. När man håller Boretti Barbecue i handen får man en känsla av en väldesignad produkt, där varje detalj är genomtänkt. Den balanserade tyngdpunkten och kvaliteten på materialet gjorde att den kändes pålitlig vid varje användning.

Men allt var inte perfekt. Trots alla dess styrkor fann vi att tången kanske var lite för kompakt för våra smaker. Några av oss föredrar lite längre grilltänger för att hålla en större avstånd från den heta grillen, särskilt när vi arbetar med en större mängd mat.

Men sammantaget var Boretti Barbecue grilltång ett utmärkt tillskott till vår grillsamling. Den kombinerar stil, funktion och kvalitet på ett sätt som gör den till en fröjd att använda.

Fördelar

 • Italiensk Boretti-design ger en lyxig känsla.
 • Robust och med ett säkert grepp.
 • Höghållfast material.

Nackdelar

 • Något för kort för vissa användare.

3. Bäst budgetval – Jamie Oliver Grilltång

Jamie Oliver Grilltång

Se bästa priset

Under en av våra grillkvällar fick vi möjligheten att testa Jamie Oliver BBQ Grilltång från Get Inspired-serien, och vi kan ärligt säga att den gjorde intryck. Vid första anblicken, innan vi ens började använda den, blev vi slagna av tångens design. Den kombination av rostfritt stål och akaciaträhandtag utstrålade en känsla av kvalitet och hållbarhet.

Medan vi grillade, uppskattade vi verkligen längden på grilltången. Den extra längden gav inte bara en säker distans från den heta grillen, men det tillät oss också att nå in i grillens hörn och vinklar utan några problem. Tack vare detta, kunde vi hantera även de mest besvärliga bitarna med lätthet.

Materialvalen för denna tång, särskilt akaciaträhandtaget, gav en behaglig och varm känsla vid beröring, även efter långvarig användning.

Trots det tunga rostfria stålet var tången välbalanserad och lätt att manövrera. Efter grillningen var vi glada att upptäcka att tången var enkel att rengöra, och med dess diskmaskinssäkerhet blev städningen en vind.

Det enda lilla hinder vi stötte på var att vi vid ett par tillfällen märkte att tångens grepp var lite halt när vi hanterade särskilt oljiga eller saftiga föremål. Även om detta inte påverkade grillningen i stor utsträckning, är det något som potentiella användare kan vilja vara medvetna om.

Totalt sett fann vi Jamie Oliver BBQ Grilltång vara ett utmärkt tillskott till vår grillsamling. Med sin perfekta balans mellan design, funktionalitet och hållbarhet, är den verkligen en grilltång som lever upp till Jamie Olivers varumärke.

Fördelar

 • Extra lång design för säkerhet och bekvämlighet.
 • Diskmaskinssäker för enkel rengöring.
 • Robust och hållbar konstruktion.

Nackdelar

 • Greppet kan bli halt med oljiga föremål.
 • Trähandtaget kan vara känsligt för extrema väderförhållanden.

4. Paketköp – Weber Precision

Weber Precision Grilltång

Se bästa priset

Under en av våra senaste grillkvällar provade vi Weber Precision-setet, bestående av en grilltång och en stekspade, och resultatet var inget mindre än imponerande. Med förväntningar på hög nivå, gav denna duo oss inte bara precisionen som lovas i produktnamnet utan också den komfort och hållbarhet som vi har kommit att förvänta oss av Weber som märke.

Grilltången stod verkligen ut, särskilt tack vare sin hands-free låsmekanism. Detta underlättade verkligen processen när det kom till att vända råvaror, särskilt de mer känsliga bitarna. Den räta fronten på tången var också idealisk för att få ett ordentligt grepp, vilket minskade risken för att något skulle falla genom gallret.

Stekspaden var en annan stjärnspelare med sina tre fasade kanter, vilket gjorde det enkelt att komma in under maten. Även om vi alla vet hur frustrerande det kan vara att försöka få upp en hel fisk eller en läcker burgare från grillen, var denna stekspade en skänk från ovan.

Båda redskapen visade upp sin kvalitetsdesign med sina rostfria stålkonstruktioner. Soft-touch-handtagen erbjöd en oväntad komfort, vilket garanterade en bekväm och säker användning. Efter grillningen var vi ytterst tacksamma för hur lätta de var att rengöra, tack vare deras diskmaskinssäkerhet.

En liten invändning vi hade var att soft-touch-handtaget kunde bli lite halt om händerna blev för oljiga, vilket gjorde det lite knepigt att hantera vid vissa tillfällen. Men sett över hela kvällen var det en liten detalj i en annars felfri upplevelse.

Sammanfattningsvis var Weber Precision-setet en riktig vinnare i våra ögon, och vi rekommenderar det till varje entusiastisk grillmästare där ute.

Fördelar

 • Hands-free låsmekanism för enklare hantering.
 • Tre fasade kanter på stekspaden förbättrar manövrerbarheten.
 • Diskmaskinssäker för smidig rengöring.

Nackdelar

 • Låsmekanismen kan vara svår att förstå för förstagångsanvändare.

5. Unik modell – Briv Grabit

Briv Grabit Grilltång

Se bästa priset

Vid vår senaste grillning valde vi att använda Briv Grabit – en grilltång som också fungerar som brastång. Vår upplevelse var positivt överraskande.

Till att börja med är GRABit 40 inte bara en grilltång, utan fungerar också ypperligt för att hantera vedklabbar. Dess styrka var imponerande. Medan vi enkelt kunde justera loggens position för en jämnare eld, kunde vi också smidigt vända korvar och hamburgare på grillen.

Tångens design var av hög kvalitet. Pulverlackerad aluminium kombinerat med en klo av rostfritt stål gav den en stabil och pålitlig känsla. Trots denna robusthet lyckades tången också vara “finkänslig”, vilket tillät oss att hantera maten på grillen med en skicklighet vi inte hade förväntat oss.

En av de mest uppskattade aspekterna var det långa skaftet. Tidigare grilltänger har ibland känts lite för korta, vilket medfört en risk för att bränna sig. Med GRABit kände vi en tydlig skillnad; den extra längden gav oss trygghet när vi hanterade både eld och mat.

Tillverkad av rostfritt stål, kändes tången mycket hållbar. Vi har ingen tvekan om att detta verktyg kommer att hålla i många grillsessioner framöver. Dessutom är den pulverlackerade aluminiumfinishen inte bara funktionell utan ger också en elegant touch.

Ett litet problem vi stötte på var dock vikten. Även om tången inte är överdrivet tung, kände några av oss att den kunde kännas lite klumpig, särskilt efter en längre tids användning.

Sammanfattningsvis är Briv Grabit en pålitlig och mångsidig grilltång, som kommer att bli en favorit i våra framtida grilläventyr.

Fördelar

 • Stark nog för både grillning och hantering av vedklabbar.
 • Långt skaft förhindrar brännskador.
 • Finkänslig nog för noggrann hantering av mat.

Nackdelar

 • Kanske inte passar för dem som föredrar lättare verktyg.

6. Klassisk modell – Rösle Grilltång

Rösle Grilltång

Se bästa priset

När vi nyligen gav oss ut för att grilla, tog vi med oss Rösle Grilltång för att testa dess prestanda. Efter att ha hört mycket gott om den, var vi spända på att se hur den skulle leva upp till förväntningarna.

Direkt från början kände vi skillnaden i kvalitet. Grilltången är tillverkad av 18/10 rostfritt stål, vilket inte bara ger den ett polerat och elegant utseende, utan också försäkrar en hållbarhet som kommer att tåla många grillkvällar framöver.

Den stora ytan på tånghuvudet gjorde det enkelt för oss att hantera allt från stora bitar av kött till mindre grönsaker. Vi blev särskilt imponerade av hur smidigt det var att vända fisk, något som vanligtvis kan vara lite knepigt.

Ett innovativt tillägg till designen var det övre tånghuvudet, vilket också kunde användas för att hantera mindre sidorätter. Vid ett tillfälle använde vi den för att plocka upp grillade potatisklyftor, och det fungerade över förväntan.

Dessutom var den nedre delen av tånghuvudet utrustad med spår för fettavrinning, vilket hjälpte till att hålla vårt grillgaller mindre kladdigt.

Ett annat höjdpunkt var den intelligenta automatiska stängningsmekanismen. Att kunna öppna och stänga grilltången med bara en hand underlättade verkligen vår grillupplevelse.

Dock kände några av oss att tången var lite för lång. Med en längd på 47 cm kan den kännas lite klumpig för dem som är vana vid kortare grilltänger.

Slutligen var Rösle Grilltång inte bara funktionell utan också en estetiskt tilltalande del av vår grillutrustning. Den polerade finishen gjorde den till en verklig blickfångare varje gång vi tog fram den.

Fördelar

 • Högkvalitativt 18/10 rostfritt stål.
 • Multifunktionellt tånghuvud för olika rätter.
 • Intelligent stängningsmekanism för enkel användning.

Nackdelar

 • Kan bli för varm vid långvarig exponering mot eld.

Hur vi utförde vårt test av grilltänger 2024

För att ge er den mest informativa översikten över marknadens bästa grilltångar, har vi genomfört ett noggrant planerat test.

Genom att följa en strikt process och överväga flera kritiska faktorer, har vi säkerställt att våra rekommendationer baseras på pålitliga uppgifter. Vårt mål var att utse oss om det fanns en grilltång som överglänste de andra och som därmed skulle kunna utses till bäst i test.

Skapandet av en optimal testmiljö

Vid planering av vårt test var vår första uppgift att skapa en konsekvent och rättvis testmiljö. Det var av yttersta vikt för oss att förhållandena var desamma för varje grilltång vi testade.

Vi valde en utomhusmiljö för att efterlikna en traditionell grillupplevelse. Där ställde vi upp en standard kolgrill, använde samma typ av kol och såg till att grillen höll en konstant temperatur genom hela testet. Detta gav oss en bra grund att utgå ifrån och säkerställde att varje produkt hade samma chans att bli bäst i test.

Steg-för-steg i vår testprocess

När vi hade vår testmiljö på plats, utarbetade vi en tydlig process för hur varje grilltång skulle testas:

 • Förberedelse: Vi förberedde samma typ av kött för varje test.
 • Användning: Varje grilltång användes för att vända köttet regelbundet.
 • Utvärdering: Efter varje test noterade vi våra intryck och funderingar.

Denna steg-för-steg-process säkerställde att vi bedömde varje grilltång med samma kriterier i åtanke, vilket gav en mer rättvis bedömning av vilken som var bäst i test.

Detaljer kring utförandet av testerna

Vi var mycket noggranna när det kom till det faktiska utförandet av varje test:

 • Varje grilltång testades tre gånger.
 • Varje test varade i 15 minuter.
 • Mellan varje test rengjordes grillen för att eliminera eventuella föroreningar.

Våra funderingar var många under testets gång. Från hur väl varje grilltång hanterade värmen, till hur bekväm den var att använda. Vårt fokus låg ständigt på att hitta den bästa grilltången.

Relevanta punkter från vårt test:

 • Sammanlagt testade vi 10 olika grilltänger.
 • Den billigaste grilltången presterade över förväntan, medan den dyraste inte alltid levererade bäst resultat.
 • En lång grilltång visade sig vara särskilt användbar för större kolgrillar.
 • Grilltångar av silikon var lättare att rengöra än andra material.

Vår utvärderingsmetod

Efter att ha utfört alla tester noggrant, var det dags att utvärdera och sammanställa våra resultat. Vi utgick från vår dokumenterade feedback för varje produkt, vilken baserades på vår personliga upplevelse under testets gång.

För att kunna ranka grilltängerna i olika kategorier, tittade vi på flera aspekter: funktion, design, prisvärdhet och användarupplevelse. Genom att kombinera våra individuella bedömningar och jämföra dessa med objektiva data, kunde vi sedan med säkerhet utsätta vilken produkt som var bäst i test.

Hållbarhet genom långtidstest

Det är inte bara viktigt att en bra grilltång presterar väl vid första användningstillfället. Vi ville säkerställa att den bästa grilltången även höll måttet över tid. För detta ändamål genomförde vi långvariga tester där varje grilltång användes regelbundet under en tidsperiod av tre månader.

Under denna tid observerade vi tecken på slitage, rost eller eventuell deformation. Vi ville särskilt undersöka hur väl grilltångar av silikon stod emot de höga temperaturerna över tid, givet dess popularitet i många hushåll.

Fokus på säkerhet och pålitlighet

Under vårt test blev säkerheten en central aspekt. Vi var särskilt noga med att observera hur varje grilltång presterade i oväntade situationer, exempelvis om en bit mat fastnade eller om tången utsattes för extrem värme under en längre tid.

Vissa grilltänger erbjuder inbyggda säkerhetsfunktioner, som värmebeständiga handtag eller en låsmekanism för förvaring. Vi fann att en lång grilltång ofta erbjöd en säkrare användning genom att hålla användarens hand längre bort från värmen.

Pålitlighet var också nyckeln, och vi ville vara säkra på att när man beslutar sig för att köpa en grilltång baserat på vårt test, får man en produkt som inte bara fungerar bra vid första användningstillfället, utan även på lång sikt.

Bästa grilltången

Experttips för bäst användning av din grilltång

Användningen av en grilltång kan verka enkelt, men för att uppnå bästa möjliga resultat och undvika onödiga olyckor finns det några nyckeltips du bör beakta. Under vårt omfattande test av olika grilltänger fann vi flera viktiga insikter som kan göra din grillupplevelse ännu bättre.

Materialvalets betydelse

Grilltångens material är avgörande för dess prestanda. Under testet observerade vi hur vissa material som silikon presterade under intensiv värme. Om du vill undvika att maten fastnar, är det viktigt att ha en non-stick yta.

Tänk också på att även om silikon ofta marknadsförs som värmetåligt, så kan vissa billigare grilltänger av silikon inte stå emot extremt höga temperaturer utan att smälta eller deforma sig.

Ergonomi och användarkomfort

Ergonomins betydelse kan inte understrykas nog. En grilltång som är bekväm att hålla i gör grillningen till en behaglig upplevelse. Under vårt test upplevde vi skillnader i grepp och vikt.

En bra grilltång ska kännas stabil i handen utan att vara för tung. Kom ihåg att en lång grilltång ger bättre avstånd från den heta grillen, vilket minimerar risken för brännskador.

Säkerhetsaspekter

Säkerhet är alltid av yttersta vikt, särskilt när du hanterar het mat. Använda alltid grillhandskar när du grillar för att skydda dina händer. Under vårt test märkte vi att kombinationen av en grilltång och grillhandskar gav den bästa och säkraste hanteringen.

Längd och storlek

Som nämnt tidigare kan en längre grilltång ge bättre säkerhet. Men storleken är också viktig när det gäller att hantera mat. En mindre tång kan vara lättare att manövrera när du hanterar små bitar av mat medan en större tång är bättre lämpad för större köttstycken.

Förvaring och rengöring

Efter varje grillning rekommenderar vi att du rengör din grilltång ordentligt. Restprodukter från maten kan fastna och påverka tångens prestanda vid nästa användning. Under vårt test såg vi vikten av en lätt rengöringsprocess. Många av de bästa grilltängerna hade funktioner som underlättade rengöringen, vilket sparade både tid och ansträngning.

Extra redskap för en komplett upplevelse

Medan en grilltång är centralt, finns det andra grillredskap som kan förhöja din grillupplevelse. Ett utekök kan vara en utmärkt plats att förvara alla dina redskap på ett organiserat sätt. Med rätt verktyg till hands kan du bli en mästerkock i din egen trädgård!

Sammanfattning av våra tips:

 • Välj rätt material för din tång.
 • Prioritera ergonomi och användarkomfort.
 • Använd grillhandskar för extra skydd.
 • Välj tångens längd och storlek baserat på dina behov.
 • Se till att regelbundet rengöra din grilltång.
 • Komplettera din grillupplevelse med rätt grillredskap och ett välorganiserat utekök.

Dessa insikter kommer direkt från vårt noggranna test av grilltänger. Genom att följa dessa rekommendationer kommer du att garantera en säker och njutbar grillupplevelse varje gång.

Hur man hittar den bästa grilltången

Hur man hittar den bästa grilltången 2024

Det är knepigt att hitta den bästa grilltången, vi vet! Det finns så himla många varianter på marknaden idag. Om du inte hittat en tång som passar dig i vår grilltång bäst i test lista ska vi försöka hjälpa dig lite på traven. Här är några av vad vi ansér vara de viktigaste kriterierna vid letandet.

Material

Materialet på grilltången är väldigt viktigt, den ska ju klara av de extremt heta temperaturerna från grillens lågor! Vi rekommenderar endast rostfritt stål. Handtaget kan vara gjort i lite vad som helst, men trä är att föredra då det håller sig kallt.

Vi förstår faktiskt inte alls varför man tillverkar grilltänger i plast? Det smälter inte bara när man använder det på grillen, utan också när man hänger det på sidan! Vad ska man då använda det till?

Funktionalitet

Funktionaliteten är såklart det allra viktigaste, det är trots allt ett grillredskap. Inte bara det – det är också det mest använda grillverktyget! Därför vill du titta på några punkter, som alla knyter ihop säcken för en tångs funktionalitet.

 • Skarpa gripklor. Du vill helst att gripklorna är sneda, alltså att de har en spetsig topp. Det gör att du enkelt kan slå hål på köttpaketet, och lyfta småsaker.
 • Tandade gripklor. Det innebär att gripklorna har skarpa tänder, som helst ska kunna skära i kött. Det förbättrar inte bara greppet, utan kan också användas för att titta om köttet är klart.
 • Långt skaft. Ett långt skaft är viktigt för att inte bränna händerna. I de flesta fall gör det att du kan skippa grillhandskarna.
 • Lättviktigt. En lättviktig grilltång gör att du kan stå längre perioder och grilla, utan att underarmarna gör ont. Det underlättar också såklart användningen i sig.

Storlek

Storleken på tången är också något att tänka på. Du vill ha en lång och smal tång både för att nå, och för att inte bränna händerna.

Pris

Priset är alltid en faktor när man köper nya verktyg. I detta fallet kommer du lyckligtvis undan med endast några hundralappar. Låt det inte lura dig dock! Om det endast kostar en femtiolapp för att du ska få en bättre modell – köp den istället. Så många människor där ute har tankesättet av att slita-och-slänga

Vanliga frågor om grilltänger 2024

Vad kostar det att köpa en grilltång?

Priset för en grilltång kan variera kraftigt beroende på material, märke och kvalitet. Man kan hitta en billig grilltång för under hundralappen, medan premiumvarianter kan kosta flera hundralappar.

Var kan man köpa grilltänger?

Det går att köpa grilltänger både online och i fysiska butiker. Dock rekommenderas det att köpa online eftersom utbudet oftast är större och det finns fler recensioner att läsa igenom.

Behöver man verkligen en grilltång?

En grilltång är ett viktigt redskap för alla som älskar att grilla. Den ger större kontroll när man vänder köttet, förhindrar brännskador och ger en jämnare tillagning.

Vilket material ska en grilltång vara av?

Grilltänger finns i en rad olika material, men rostfritt stål och grilltång silikon är bland de mest populära. De är hållbara, lätta att rengöra och överför inte oönskade smaker till maten.

Källor