Grönsakshackare

Letar du efter grönsakshackare bäst i test? Då är denna artikel för dig! Vi hjälper dig på vägen till den bästa grönsakshackaren med hjälp av våra recensioner.

En grönsakshackare är precis som en multihackare, ett oumbärligt redskap för dig som vill kunna förbereda sallader snabbt och enkelt. Kanske äter du sallad till middag varje dag eller så föredrar du fräscha och näringsrika sallader till lunch. En grönsakshackare har en mycket effektiv konstruktion som gör det möjligt för dig att hacka och skära flera grönsaker på en och samma gång.

Jämför du med många andra köksredskap är den dessutom liten och behändig, vilket gör den enklare att förvara. Här nedan listar vi tre mycket högkvalitativa och populära grönsakshackare som du kan använda när du vill göra en snabb sallad eller när du vill hacka lök, potatis eller ägg.

Grönsakshackare bäst i test 2024

1. Chef'n veggichop

2. Chef'n veggichop pro

3. Tefal Ingenio

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

Prisklass: Billig

1. Chef’n Veggichop – bäst i test!

Chef'n veggichop
Chef’n veggichop

Veggichop från Chef’n är en smidig och praktisk grönsakshackare som inte kräver någon elektricitet. Grönsakshackaren drivs således endast med handkraft och blir på så sätt mer mångsidig. Det är bara några av de anledningar till att vi nu utsér den till grönsakshackare bäst i test!

Veggichop kan med fördel användas i alla kök, men den passar också bra i husvagnen, sommarstugan eller på båten. Trots sin ringa storlek klarar den även av lite tuffare livsmedel. Veggichop kan t.ex. användas om du vill hacka nötter när du ska baka eller om du vill göra en god och krämig pesto. Locket diskar du enkelt för hand, men själva skålen kan med fördel diskas i diskmaskin.

2. Chef’n Veggichop pro

Chef'n veggichop pro
Chef’n veggichop pro

VeggiChop Pro är ytterligare en grönsakshackare som kommer från det populära och välkända varumärket Chef’n. Med den här grönsakshackaren får du plats med mer grönsaker, vilket gör att den lämpar sig utmärkt för den större familjen eller för dig som gärna har gäster på besök.

VeggiChop Pro har en behållare som är tillverkad i tåligt glas och som rymmer sammanlagt 1200 ml. VeggiChop Pro drivs inte med hjälp av elektricitet, utan med ett snöre som du helt enkelt drar i. Du skruvar bara på locket, drar i snöret och har sedan färdighackad sallad, salsa eller hackade nötter. VeggiChop Pro kan även användas när du vill göra smaskiga röror, t.ex. tonfisk- eller kycklingröra.

3. Tefal “Ingenio” grönsakshackare

Tefal Ingenio
Tefal Ingenio

Ingenio chopper är en handdriven grönsakshackare som är mycket snabb och enkel att använda sig av. Grönsakshackaren är inte bara mycket rymlig, utan den är också robust och stadig, vilket säkerställer att den inte halkar runt på arbetsbänken.

För extra säkerhet är Ingenio chopper även försedd med ett halkskydd i botten, samt en automatisk tillbakadragning. Även om Ingenio chopper främst är framtagen till grönsaker kan du med fördel använda den till många andra rätter och härliga tillbehör som såser, röror eller hackade nötter till bakning. Ingenio chopper ligger även i den lägre prisklassen, vilket gör den praktisk för den tunnare plånboken.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en grönsakshackare?

Priset för en grönsakshackare kan variera väldigt mycket. De billigare modellerna kostar runt cirka 100-300kr, medan de större och mer robusta modellerna kan ligga runt 400 kronor och uppåt. Priset varierar även beroende på om grönsakshackaren drivs med handkraft eller om du kopplar in den i ett eluttag.

Bästa grönsakshackaren

Hur väljer man den bästa grönsakshackaren?

Det finns en hel del saker som är viktiga att tänka på när du ska välja den bästa grönsakshackaren. På marknaden finns det ett flertal olika modeller där både pris, storlek, kapacitet, funktioner och egenskaper varierar.

  • Se till att du väljer en grönsakshackare i en storlek som passar dig. Är ni många i familjen kan det vara fördelaktigt att välja en lite större modell, så att du kan hacka många grönsaker samtidigt.
  • Drivs grönsakshackaren med hjälp av el, batterier eller handkraft? Det sistnämnda kan innebära en ansträngning om du ska hacka många hårda föremål, men är smidigt för båten, sommarstugan eller husvagnen.
  • Priset är oftast en indikation på produktens kvalitet. När du ska köpa en grönsakshackare behöver du inte välja den dyraste på marknaden, men för att undvika dåliga material är de allra billigaste bra att undvika. Dessa går oftast sönder mycket snabbare och är utan garanti.
  • Många grönsakshackare kan diskas i diskmaskinen, vilket gör dem smidigare och mer hygieniska att använda sig av. Vi rekommenderar att du väljer en som tål diskning i just maskin.
Grönsakshackare test

Hur gjorde vi vårt grönsakshackare test?

Att testa grönsakshackare är inte det allra lättaste, eftersom det finns så många olika modeller och varumärken att välja mellan. För att en grönsakshackare ska anses vara bra är det viktigt att den håller en hög kvalitet, samtidigt som den är enkel att använda sig av. I det här testet har vi bland annat tittat på funktion, egenskaper och kapacitet, men vi har också säkerställt olika prisklasser.

Det, i sin tur, gör det lättare för dig att hitta en grönsakshackare som passar dina behov och din personliga plånbok. Vi jämförde dess förmågor med hjälp av information som hittats i produktbeskrivningar och kundrecensioner.

Vilken grönsakshackare som blir bäst för dig kan bara du bestämma. Ska du använda grönsakshackaren i det egna hemmet kan en elektrisk vara det bästa alternativet. Ska du däremot ta med den ut är en handdriven hackare ett bättre val.

Källor