đŸ„‡Grönsakssvarv bĂ€st i test 2021 – hitta bĂ€sta grönsakssvarven!

Letar du ocksÄ efter grönsakssvarv bÀst i test 2021? DÄ har du hittat helt rÀtt! I den hÀr artikeln hittar du den bÀsta grönsakssvarven/spiralizern för dig och ditt kök. I slutet av artikeln hittar du ocksÄ en kort köpguide och lite svar till vanliga frÄgor kring grönsakssvarvar.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för cervera.se

Grönsakssvarv bÀst i test 2021

1. Benriner grönsakssvarv

2. Oxo good grips spiralizer

3. Joseph & Joseph spiro grönsakssvarv

Benriner grönsakssvarv
Oxo good grips spiralizer
Joseph & Joseph spiro grönsakssvarv

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Benriner grönsakssvarv recension

Benriner grönsakssvarv
Benriner grönsakssvarv

Denna grönsakssvarv frĂ„n Benriner Ă€r enligt oss den bĂ€sta grönsakssvarven pĂ„ marknaden idag. Den Ă€r dock i premium-prisklassen, sĂ„ om du inte kan tĂ€nka dig betala sĂ„ mycket för en – kolla in de andra pĂ„ listan istĂ€llet.

Den har en ganska standardiserad design, men gÄr enkelt att stoppa undan nÀr den inte anvÀnds. Den har ett omslipbart blad och skÀr en 2mm tunn spiral. Dessutom medföljer ett strimleblad, som gör att du kan göra 1x1mm, 2x1mm eller 4x1mm tjocka spiraler. Den klarar rÄvaror med en diameter upp till 170mm och en lÀngd pÄ 100mm. Ska du till exempel svarva en lÄng gurka fÄr du alltsÄ kanske skÀra den pÄ mitten innan du svarvar den.

Överlag en riktigt bra grönsakssvarv som rekommenderas varmt av oss pĂ„ redaktionen.

Oxo good grips spiralizer recension

Oxo good grips spiralizer
Oxo good grips spiralizer

Denna Oxo good grips spiralizer var en av de svarvarna som presterade bra i vÄrt grönsakssvarv test. Den förvandlar enkelt frukt och grönt till nudlar, fettuccine eller bara till simpel svarv! Denna modell Àr dessutom riktigt liten sÄ att du kan stoppa ner den i kökslÄdan nÀr den inte anvÀnds.

TyvÀrr finns det bara en instÀllning för storleken pÄ bitarna som produceras. NÄgot vi tyckte var lite trÄkigt, men det förvÀntas om man köper en lite billigare modell.

Överlag en riktigt bra spiralizer som passar för i princip allt. Dock mĂ„ste man skĂ€ra upp maten i mindre bitar innan man stoppar in de pĂ„ grund av dess lilla storlek.

Joseph & Joseph spiro grönsakssvarv recension

Joseph & Joseph spiro grönsakssvarv
Joseph & Joseph spiro grönsakssvarv

Denna grönsakssvarv frÄn Joseph & Joseph skapar pÄ ett enkelt sÀtt bÄde vackra och hÀlsosamma grönsaksspiraler. Denna Àr dock inte i formen av en vev pÄ sidan, den Àr istÀllet en enkel liten burk.

Stoppa in grönsakerna och vrid sedan om med handen sÄ skÀr locket grönsakerna. Det betyder att den inte alls fungerar lika bra som de andra svarvarna vi har med i bÀst i test listan, men den gör sitt jobb.

Det som Àr ett plus Àr att du kan ta med den pÄ resan eller campingen. DÄ kan du till och med svarva frukt och grönt i tÀltet!

Överlag ett helt okej alternativ för dig som letar efter en billig görnsakssvarv.

Vanliga frÄgor nÀr du ska hitta den bÀsta grönsakssvarven

Vi pÄ redaktionen vet vilken djungel det finns dÀr ute nÀr det kommer till grönsakssvarvar. DÀrför har vi först och frÀmst tagit fram en grönsakssvarv bÀst i test 2021 lista. Nedan hittar du ocksÄ svar pÄ lite vanliga frÄgor och en köpguide.

Vad Àr den bÀsta typen av spiralizer?

  • HandhĂ„llna spiralizers Ă€r ett prisvĂ€rt och kompakt alternativ, perfekt för oregelbunden anvĂ€ndning, begrĂ€nsat bĂ€nkutrymme eller skĂ„putrymme (eller bra för de som bara vill skapa smĂ„ mĂ€ngder veggie-nudlar). Nackdelarna Ă€r att de krĂ€ver mer anstrĂ€ngning att anvĂ€nda, och de kan inte spiralisera sĂ„ mĂ„nga olika frukter och grönsaker pĂ„ grund av deras storlek. Oftare Ă€r inte nudlarna mindre konsekventa och det finns mer slöseri med handhĂ„llna modeller, men de Ă€r bra för tillfĂ€llig anvĂ€ndning. Om du vill spiralisera bredare och hĂ„rdare frukter/grönsaker, som squash, Ă€pplen eller lök, kan du vĂ€lja en diskbĂ€nks-modell.
  • Vanlig grönsakssvarv, Ă€ven kallade bords-spiralizers, kommer med antingen roterande sidovevar eller vertikala handvevar. DiskbĂ€nksmodeller erbjuder vanligtvis bĂ€st valuta för pengarna, gör de bĂ€sta nudlarna, erbjuder mest funktionalitet och Ă€r de enklaste att anvĂ€nda – avvĂ€gningen Ă€r att de Ă€r skrymmande och kan vara svĂ„ra att rengöra och lagra.
  • Elektriska grönsakssvarvar finns som fĂ€stanordningar pĂ„ redan existerande apparater (som t.ex. KitchenAid) eller som fristĂ„ende produkter. Även om de vanligtvis Ă€r dyrare, gör de jobbet enklare och gör mycket bra nudlar – men matningsrörens bredder och lĂ€ngder kan göra dem mindre mĂ„ngsidiga att anvĂ€nda. I denna grönsakssvarv bĂ€st i test lista kommer vi dĂ€rför endast att tĂ€cka modeller som inte Ă€r elektriska.

Hur vÀljer man den bÀsta grönsakssvarven?

Spiralizers Àr mest kÀnda för att göra fantastiska nudlar och lockiga pommes frites, men de Àr faktiskt bra för mycket mer Àn sÄ! Vi upptÀckte att de fungerade lika bra för att skÀra grönsaker, perfekt för att pÄskynda förberedelserna till middagen. NÄgra av vÄra favoritartiklar att skiva var rÀdisor, kÄl, lök och paprika.

Innan du köper din spiralizer, övervÀg följande:

  • Lagring: Har spiralizern lagring för alla knivblad? Är svarven sjĂ€lv kompakt och lĂ€tt att lĂ€gga undan?
  • Sugpropp: Har den en sugpropp för att lossa och hĂ„lla fast vid diskbĂ€nken? De flesta sidovevsmodeller har fyra sugkoppar i varje hörn för att fĂ€sta den pĂ„ diskbĂ€nken, och de bĂ€sta grönsakssvarvarna har en spak för att aktivera och avaktivera sugningen (vĂ„rat grönsakssvarv test visade att modeller med en spak tenderade att hĂ„lla fast och slĂ€ppa mycket bĂ€ttre Ă€n modeller utan).
  • Blad: Är bladen diskmaskinssĂ€kra eller lĂ€tta att rengöra? Är de gjorda i rostfritt stĂ„l? Dessa Ă€r vĂ€sentliga för skĂ€rpans lĂ„nga livslĂ€ngd och för att de Ă€r rostbestĂ€ndiga. Var noga med att övervĂ€ga hur mĂ„nga olika blad du faktiskt behöver eller hur ofta du kommer att anvĂ€nda dem. Det Ă€r lĂ€tt att frestas av modeller som kommer med fler blad, men de kommer ofta inte med den nödvĂ€ndiga mĂ€ngden bladlagring för att rymma dem, vilket i bĂ€sta fall kan vara skrymmande och i vĂ€rsta fall farligt.
Spiralizer bÀst i test

Checklista för grönsakssvarv bÀst i test 2021

Enkel anvÀndning

Det Àr viktigt att ta hÀnsyn till vilken anstrÀngning du behöver göra baserat pÄ vilken typ av spiralizer du vÀljer. Spiralizers finns i bÄde manuella och motoriserade versioner. Om du bara snurrar ut nÄgra spiraler för en garnering eller barnmÄltid Àr de handdrivna modellerna mer Àn tillrÀckliga.

Om du kommer att anvÀnda grönsakssvarven ofta för matlagning i stora satser, matberedning eller stora sammankomster, kommer det att krÀva en hel del armmuskler för att göra klart hela mÄltiden. I dessa fall kommer en elektrisk grönsakssvarv att hjÀlpa dig att spara mycket tid och anstrÀngning i köket.

En spiralizer med vev skulle ocksĂ„ vara ett bra sĂ€tt att ta en del av spĂ€nningen ur hĂ€nderna, men skulle fortfarande inte vara lika effektiv som en med motor. Med detta sagt, oavsett modell, sĂ„ krĂ€ver nĂ€stan alla spiralizers kraftig och flitig rengöring. Även om vissa Ă€r diskmaskinssĂ€kra, kommer du troligtvis fortfarande att behöva komma in i bladet med en borste.

Storlek och förvaring

Grönsakssvarvar finns i alla slags former och storlekar, varav nÄgra kan visa sig ta upp en större del av köksskÄpet Àn önskat. Naturligtvis Àr handhÄllna grönsakssvarvar det minsta alternativet, sÄ lÀnge du har lite extra skÄputrymme att spara, borde det inte vara nÄgra problem.

Modeller med stativ Àr ocksÄ ganska kompakta. Om du fÄr flera olika bladalternativ kan de börja ta lite utrymme, men för det mesta tar dessa tillbehör inte ett stort utrymme. De största spiralizers Àr bÀnk-monterade och elektriska grönsakssvarvar. Att förbinda sig till dessa modeller innebÀr att man förbinder sig att offra stor del av köksskÄpets plats. Dessa typer av spiralizers Àr definitvt bÀst om du kommer att spiralisera ofta eller om du inte Àr orolig för lagringsutrymme.

Bladalternativ och kvalitet

Den viktigaste delen av en grönsakssvarv Àr naturligtvis knivbladet. Du vill se till att bladet Àr superskarpt, lÀtt att rengöra och hÄllbart. Om det Àr viktigt för dig att ha ett stort urval av bladalternativ, se till att du köper en modell som erbjuder flera blad som du kan byta ut beroende pÄ vilken form du gÄr efter.

De mest grundlĂ€ggande skĂ€rningarna som spiralizers erbjuder Ă€r ett tunnt snitt, ett tjockt snitt, spagetti, fettuccine och breda, platta band. Det finns ocksĂ„ blad som kan skala grönsaker – en bra tidsbesparing om du till exempel behöver skala en massa Ă€pplen till en paj. Om du letar efter ett snabbt verktyg som kommer att jazza upp hur du skĂ€r grönsaker eller gör en garnering, blir de extra bladen bara en sak till som du mĂ„ste förvara.

Rengöring

Du vill hÄlla dina knivblad lika skarpa och rena som de var nÀr du köpte dem, vilket Àr lite lÀttare sagt Àn gjort med tanke pÄ att mat mycket lÀtt kan fastna i hÄlen. Förutom att bladet fÄr bitar av mat fastnat i det, mÄste du ocksÄ vara noga med att rengöra spiralizerns plastkropp, som lÀtt kan missfÀrgas permanent om det inte omedelbart tvÀttas efter att ha kommit i kontakt med grönsaker som rödbetor eller squash.

Att skölja knivarna i varmt tvĂ„lvatten och anvĂ€nda en liten borste för att frigöra kvarvarande matbitar Ă€r bra vanor att komma in i. Om knivarna kan rengöras i diskmaskinen Ă€r detta ett annat bra sĂ€tt att se till att kniven Ă€r ren – se bara till att diskmaskinen inte slöar till kniven. Om du vĂ€ljer att anvĂ€nda diskmaskin för att rengöra bladet, var försiktig nĂ€r du tar bort delarna efter rengöring.

Pris

Spiralizers kan kosta dig allt frÄn 150kr till 1400kr, sÄ det Àr viktigt att förstÄ skillnaden i modeller innan du investerar i en modell du inte behöver eller köper ett verktyg som inte rÀcker för den uppgift du försöker utföra.

Modellerna i den nedre Ă€nden av prisspektret Ă€r vanligtvis enbladiga, handhĂ„llna modeller, vilket Ă€r bra om du planerar att sĂ€llan spiralisera, och göra en lĂ„g volym grönsaker. De dyrare grönsakssvarvarna Ă€r antingen elektriska eller fĂ€sta pĂ„ en motoriserad apparat, som tar det manuella arbetet med att tillverka veggie-nudlar – en bra fördel om du kommer att spiralisera ofta och för flera personer. Hand-vevmodellerna faller mitt i prisklassen, vilket gör dem till en trevlig kompromiss mellan de motoriserade och manuella handhĂ„llna alternativen.

Hur gjorde vi vÄrt grönsakssvarv test?

För att göra vÄrt grönsakssvarv test lÀste vi igenom omkring ett hundratal kundrecensioner. Vi lÀste ocksÄ pÄ hur grönsakssvarvar fungerar och vad kunderna letar efter. NÀr vi hittat en handfull varianter som fÄtt bra kundrecensioner lÀste vi pÄ mer om just de modellerna.

Sedan skrev vi ihop vÄra egna recensioner utifrÄn den information vi fÄtt frÄn kundrecensioner, produktbeskrivningar och specifikationslistor.

NÀr recensionerna var klara jÀmförde vi deras styrkor och nackdelar för att sedan ranka de i vÄr grönsakssvarv bÀst i test lista.

Vad kostar en grönsakssvarv?

En grönsakssvarv kostar mellan 150kr till 1400kr. Lite beroende pÄ om du vill ha en handhÄllen modell, en med vev eller en hel-elektrisk.

KĂ€llor