đŸ„‡Grytvante bĂ€st i test 2021 – brĂ€nn aldrig hĂ€nderna igen!

Letar du ocksÄ efter grytvante bÀst i test 2021? DÄ har du kommit rÀtt! Vi hjÀlper dig hitta den bÀsta grytvanten för att du aldrig mer ska behöva brÀnna fingrarna pÄ plÄten. Nedan hittar du vÄra rekommendationer till den bÀsta grytvanten, vi recenserar en i vardera prisklass.

*Denna artikel innehÄller reklam genom annonslÀnkar för cervera.se

Grytvante bÀst i test 2021

1. Dexam snakeshead ugnsvante

2. Dexam love colour ugnsvante

3. Solstickan grillvante

Dexam snakeshead ugnsvante
Dexam love colour ugnsvante
Solstickan grillvante

Prisklass: Premium

Prisklass: Medium

Prisklass: Billig

Dexam snakeshead dubbel ugnsvante recension

Dexam snakeshead ugnsvante
Dexam snakeshead ugnsvante

Enligt oss Ă€r denna modell frĂ„n Dexam ugnsvante bĂ€st i test 2021! Den erbjuder inte bara en snygg design, utan fungerade ocksĂ„ riktigt bra för sitt Ă€ndamĂ„l. Motivet Ă€r gjort av en riktig konstnĂ€r – William Morris.

Det Àr en dubbel ugnsvante vilket gör att du kan stoppa in bÄda hÀnderna samtidigt. Vaddering Àr stoppad lÄngt och höll vÀrmen ute riktigt bra. Tillverkad i 100% bomull, och har en lÄng livstid framför sig efter inköp.

Överlag Ă€r Dexam ugnsvanten den vi pĂ„ HemmaPrylar rekommenderar varmast om du har en hundring extra.

Dexam love colour grytvante recension

Dexam love colour ugnsvante
Dexam love colour ugnsvante

Vi valde att ta med en till grytvante frĂ„n Dexam pĂ„ topplistan, denna gĂ„ng utan motiv, just för att vi gillade konstruktionen sĂ„ mycket. Dexam love colour grytvanten Ă€r betydligt billigare Ă€n ovannĂ€mnda, men Ă€r tillverkad pĂ„ exakt samma material. SĂ„ om du inte kĂ€nner för att betala extra för designen – Ă€r detta modellen för dig.

Det finns inte sÄ mycket mer att sÀga om denna modell som inte redan sagts i ovannÀmnda recension, men den Àr absolut ett bra alternativ!

Solstickan grillvante recension

Solstickan grillvante
Solstickan grillvante

Denna grillvante frÄn Solstickan Àr bÄde billig och gör det den ska. Den finns i flera fÀrger, och vi tyckte faktiskt designen var riktigt snygg!

Solstickan grillvanten Àr tillverkad i 100% bomull men hade ganska tunn vaddering. Den fungerar sÄklart, men man kÀnner definitivt av vÀrmen om man tar ut en plÄt pÄ 250°C.

Kortfattat Àr det ÀndÄ ett bra alternativ, fram för allt om du bara har en hundring att lÀgga ut.

Vanliga frÄgor nÀr man ska köpa den bÀsta grytvanten

Vi vet att det kan komma upp en del frÄgor nÀr man ska hitta den bÀsta grytvanten. DÀrför har vi inte bara rankat olika modeller i vÄr grytvante bÀst i test lista, utan tÀnkte ocksÄ besvara lite vanliga frÄgor.

BĂ€sta grytvanten

Vad bör man veta om grytvantar?

De flesta grytvantar Àr tillverkade av antingen tyg (vanligtvis bomull) eller silikon. Vissa Àr tillverkade av en kombination av de tvÄ, till exempel en silikonhandske med bomullsfoder eller en bomullshandske förstÀrkt med silikon. Bomull Àr i allmÀnhet mjukare att bÀra och lÀttare att tvÀtta i maskin, men silikon kan vara mer slitstarkt, ge bÀttre grepp och enklare flÀckrengöras.

Ugnsvantar finns i tre olika stilar. Den vanligaste (och mest traditionella) Àr formad som en överdimensionerad vante, vilket Àr en enkel one-size-fits-all-stil som gör att din hand kan falla naturligt öppen, men som har nackdelen att den begrÀnsar din handrörelse.

Ett alternativ som ger bÀttre fingerfÀrdighet Àr vanten som Àr formad som en handske, Àven om en handskeform kanske inte passar alla. Det Àr ocksÄ osannolikt att du hittar en silikonhandske.

Vissa grytvantar vÀljer att separera tummen frÄn resten av fingrarna men Àr mer formade som en hand Àn en vante. Detta ger en naturlig greppform, men placerar tummen direkt under resten av fingrarna, vilket kan kÀnnas obekvÀmt.

Det finns egentligen ingen fast regel om vilket material och vilken stil som Ă€r bĂ€st för grytvantar. NĂ„gra av silikonhandskarna gjorde ett bra jobb nĂ€r det gĂ€ller vĂ€rmeskydd, medan den sĂ€mst isolerande var av bomull. Den vinnande vanten var dock av bomull, sĂ„ kanske Ă€r det faktiskt det bĂ€sta materialet. I slutĂ€ndan handlar det om vilken stil du tycker Ă€r bekvĂ€mast och vilka specifika vantar som gör ett bĂ€ttre jobb nĂ€r det gĂ€ller skydd, oavsett tygslag – och den informationen Ă€r lyckligtvis lĂ€ttillgĂ€nglig eftersom vi testade alla dessa vantar sjĂ€lva.

Grytvante test

Vilken typ av grytvante ska man vÀlja?

Om du anvÀnder en ugnshandske, grytlapp eller ugnshandske för att skydda dig frÄn att brÀnna dig i köket Àr mest en frÄga om preferenser. De kommer alla att göra jobbet, men varje stil kommer med för- och nackdelar. Om du Àr osÀker pÄ vilken du ska vÀlja fÄr du hÀr en översikt över hur de stÄr sig mot varandra:

  • Ugnshandskar kan vara skrymmande, men de ger den största hudtĂ€ckningen jĂ€mfört med en grytvante, grytlapp eller handduk. Vissa föredrar ugnshandskar framför grytlappar eller handdukar eftersom de ger mer skydd för underarmarna nĂ€r man strĂ€cker sig in i ugnen (eller petar i brödrosten). Den största nackdelen med ugnshandskar Ă€r att det tar lĂ€ngre tid att ta pĂ„ dem Ă€n att ta en grytlapp eller handduk.
  • Grytlappar Ă€r mindre Ă€n grytvantar och skyddar inte handleden eller armen. Men vissa av vĂ„ra medarbetare föredrar dem eftersom de Ă€r lĂ€ttare att ta tag i nĂ€r det Ă€r brĂ„ttom, och de Ă€r mindre klumpiga för smĂ„ uppgifter som att lyfta ett grytlock. Dessa kan ocksĂ„ anvĂ€ndas som underlĂ€gg.
  • Ugnshandskar ger mer fingerfĂ€rdighet Ă€n grytvantar och mer skydd Ă€n grytlappar, vilket Ă€r anledningen till att mĂ„nga föredrar dem. Ingen handske Ă€r dock lika vĂ€rmesĂ€ker som en bra grytlapp eller grytvante, och de flesta ger inte lika mycket skydd för underarmen som en grytvante.

MÄnga kockar gillar ocksÄ att anvÀnda en kökshandduk för att lyfta upp heta grytor eller kastruller. Du har troligen redan dessa i ditt kök, och de Àr ett bra multifunktionellt föremÄl. I vÄra tester fann vi ocksÄ att vÄrt bÀsta val av kökshanddukar.

Även om vi uppskattar flexibiliteten med att anvĂ€nda en kökshandduk beslutade vi att inte ta med en kökshanddukar som ett av vĂ„ra val av ett par skĂ€l. För det första mĂ„ste du se till att handduken Ă€r rĂ€tt vikt, vilket tar mer tid Ă€n att ta fram en grytvante. En felaktigt vikt handduk kan leda till brĂ€nnskador, eller kan hamna i den öppna lĂ„gan pĂ„ en gasspis nĂ€r du flyttar runt en kastrull. Du kan ocksĂ„ brĂ€nna dig allvarligt pĂ„ handen om handduken Ă€r vĂ„t – och eftersom du troligen ocksĂ„ anvĂ€nder handdukar för att torka av kladd nĂ€r du lagar mat, Ă€r det mer sannolikt att de Ă€r fuktiga Ă€n en grytvante.

VÄtt tyg överför vÀrme mycket bÀttre Àn torrt tyg eftersom vattnets vÀrmeledningsförmÄga Àr cirka 25 gÄnger högre Àn luftens. SÄ nÀr en tyghandduk blir vÄt, Àr den helt plötsligt riktigt bra pÄ att skjuta vÀrmen frÄn ugnen till din hand. En vÄt vante eller grytlapp kan ocksÄ vara farlig, men bÄda erbjuder ett mer idiotsÀkert skydd eftersom du aldrig kommer att anvÀnda dem för att torka diskbÀnken.