Håll hallen ren på riktigt (5 tips)

Är du också trött på att hallen konstant blir smutsig? Skorna drar in så sjukt mycket smuts, utan att du märker det. Här är våra bästa tips på att hålla hallen ren på riktigt!

Hallen är det första intrycket både du själv får när du kommer hem, och för gäster. Förutom det är det ju där du kommer in varje gång. Då är det viktigt att golven i hallen är rena, för att inte dra in smutsen i resten av huset.

1. Ha separata delar för olika kläder

Att särskilja hallens olika delar är otroligt viktigt för att behålla renhetskänslan. Om du till exempel har dina träningskläder hängandes i hallen kan det vara en bra idé att kanske ha de på ett specifikt ställe. Att dra in smutsen från när du tränat i löparspåret är ingen superhit kanske…

Skor rekommederar vi att du har ett underlägg under, inte minst under vinterhalvåret. Det är därifrån den stora delen av dammet på golvet kommer. Om du har en separat del för skorna, som dessutom har skydd för att det inte ska hamna på golvet garanterar vi dig en renare hall!

2. Skaffa dörrmatta!

En dörrmatta gör att du kan torka av skorna innan du ställer de på golvet. Om du då dessutom har en riktigt bra dörrmatta kommer den vara enkel att rengöra efteråt. Dörrmattor är nämligen gjorda för att samla upp damm och smuts inuti. Sedan kan du enkelt dammsuga eller piska rent den.

3. Moppa golvet

Det är många som bara använder dammsugaren nu för tiden. Det är lungt i övriga rum, i alla fall att kanske moppa golvet några gånger om året. Däremot är moppande i hallen extra viktigt, därför rekommenderar vi att du gör det minst en gång i månaden. Smutsen byggs snabbt upp, och du kommer aldrig lyckas få bort allt med bara dammsugaren.

4. Rengör dörren

Tro det eller ej, men dörren tar faktiskt med sig en hel del smuts in. Detta eftersom de aldrig rengörs! Då samlas damm i alla möjliga springor längs med dörrkarmen. På så sätt släpps det in en liten mängd smuts varje gång den öppnas och stängs. Gör inte samma misstag som alla andra där ute – rengör dörren!

5. Håll hallen organiserad

Precis som nämnt tidigare är det viktigt att hålla hallen uppdelad. Här räknar vi dock också in saker som en organiserad byrå med eventuella kläder, klädhängare och någonstans att ställa skorna. Någon form av garderob kan också vara en bra idé. Där kan du ha ditt nyckelskåp, och eventuella kläder som inte används så ofta.

Kan du inte hålla med om att din hall är organiserad idag? Rensa ut allt, du kommer hitta massvis med gamla vantar, raggsockor och mössor som säkert kan slängas. Sedan börjar du om från början och organiserar ordentligt. Detta gäller inte bara lådorna, utan också klädhängarna. Vinterjackan behöver faktiskt inte hänga där året om.