Hällskrapa bäst i test 2023 – hitta bästa hällskrapan!

Bäst i test

Premiumval

Billigast

Funktion Hällskrapa

GEFU Hällskrapa

Nedis Hällskrapa

Är du ute efter hällskrapa bäst i test? Då är denna artikel för dig! Vi hjälper dig hitta den absolut bästa hällskrapan för dig och din spis.

En hällskrapa är A och O för att rengöra köket. Att endast torka av spisen med en disktrasa är inte att rekommendera. Då samlas smutsen långsamt i de små springorna och du kommer snart märka att det luktar illa när du lagar mat. Skaffa en hällskrapa och använd den någon gång i veckan istället!

1. Bäst i test – Funktion hällskrapa

Funktion Hällskrapa

Se bästa priset

En riktigt stadig modell är denna från Funktion! På grund av dess enkla hantering och skarpa vinkel utser vi den till hällskrapa bäst i test. Den skrapar enkelt bort smuts och stänk utan att skada spishällen.

Skönt blad som kan hållas med hela handen till skillnad från liknande modeller som ofta behöver hållas med bara fingrarna. Enligt oss är denna hällskrapa den bästa på marknaden just nu!

2. Premiumval – GEFU Hällskrapa

GEFU Hällskrapa 2679341

Se bästa priset

Recension kommer snart!

3. Billigast – Nedis Hällskrapa

Nedis Hällskrapa CESC110BU

Se bästa priset

Recension kommer snart!

Ibili spisskrapa recension (utgått)

Ibili spisskrapa
Ibili spisskrapa

Denna spisskrapa från Ibili är så snygg att man nästan vill ha den framme! Tillverkad helt i blankt stål som ser riktigt stilrent ut.

Bladen är utbytbara och kan köpas i 3-pack väldigt billigt. Dessa blad plockar bort smuts och matrester på ett riktigt smidigt sätt.

Absolut en modell vi kan rekommendera, som dessutom kommer till överkomligt pris.

Westmark hällskrapa recension (utgått)

Westmark hällskrapa
Westmark hällskrapa

Denna hällskrapa från Westmark är en riktig klassiker. En av de mest sålda hällskraporna i Sverige och hittas i många kök där ute. Med bra anledning dessutom; gör sitt jobb på rätt sätt och är billig.

Den kommer med bladskydd och har en låsmekanism för att hålla rakbladet på plats.

Westmark hällskrapan är perfekt för dig som letar efter en lite billigare variant.

Vanliga frågor

Hur använder man en hällskrapa?

Att använda en hällskrapa är enkelt, här är en steg-för-steg guide;

  1. Häll några droppar rengöringsmedel på spisen
  2. Dra hällskrapan i en vinkel längs med spisytan
  3. Torka bort rengöringsmedlet och smutsen med en mikrofiberduk eller disktrasa

Ta da! Nu har du en ren och fräsch spis. Glöm dock inte bort att ju längre smutsen ligger på spisen, desto svårare blir det att få bort.

Vad är en hällskrapa?

En hällskrapa är ett enkelt litet köksverktyg som är till för att skrapa rent spishällar. Det är ett blad med ett bred rakblad längst ut. Rakbladet dras mot spishällens yta för att få bort allt intorkat smuts och stänk.

Hur rengör man spisskrapan?

Spisskrapan bör också rengöras, helst efter varje användning. Om inte kommer smutsen från föregående användningar bara spridas ut på spisen. Rengör spisskrapan kan du enkelt göra med varmt vatten.

Kan man vässa rakbladen?

Tyvärr brukar man inte kunna vässa rakbladen på en spisskrapa. Däremot erbjuder de allra flesta modeller reserv-blad. Vissa tillverkare skickar till och med extrablad i paketet!

Bästa hällskrapan

Hur väljer man den bästa hällskrapan?

Så hur väljer man egentligen den bästa hällskrapan? Här är några kriterier vi tycker är extra viktiga:

Material & konstruktion

Materialet på spisskrapan är nästan alltid någon form av stål. Viktigt att det är rostfritt eftersom den kommer sköljas under vatten många gånger under sin livsstid.

Det är också viktigt att rakbladet sitter fast ordentligt. Ett extra plus är om den kommer levererad med ett bladskydd.

Design

Designen är förstås också en viktig faktor när det kommer till hällskrapor. Välj en modell som är skön att hålla, och helst en något större variant. En stor hällskrapa gör greppet betydligt stadigare.

Se också till att skrapan har en form som passar handen och kan hållas med hela handen, inte bara med fingertopparna.

Funktionalitet

Funktionaliteten är det absolut viktigaste när det gäller köksverktyg. Här är några saker att tänka på för att få en så funktionell spisskrapa som möjligt:

  • Utbytbara rakblad
  • Breda rakblad
  • Stort handtag
  • Rostfritt material

Pris

Priset är något man måste tänka på oavsett vad som ska inköpas. I detta fall kan du börja med att sätta din budget mellan 100kr och 300kr. När du vet hur mycket du kan tänka dig spendera blir det betydligt lättare att göra rätt val.

Hällskrapa test

Hur gjorde vi vårt hällskrapa test?

Vi inledde vårt hällskrapa test med att hitta minst en modell i varje priskategori. Efter det valde vi att ta med de modeller som fått bäst betyg från föregående kunder.

Vi läste på om de utvalda modellerna med hjälp av kundrecensioner och produktbeskrivningar. Med det vi hittat skrev vi våra egna recensioner om vardera hällskrapa.

För att slutföra artikeln behövde vi också ranka de olika modellerna i vår hällskrapa bäst i test lista. Det gjorde vi genom att jämföra de olika modellerna. Jämförelsen gjordes genom kriterier som funktionalitet, material och pris.

Avslutande ord

En hällskrapa kommer rädda din spis! Aldrig mer smuts och matrester som lever kvar på spisen. Om du dessutom köper en modell som har utbytbara blad kommer du nog aldrig behöva ersätta den. En hällskrapa används maximalt några gånger i månaden, och kan därför hålla en hel livstid.

Vi hoppas att denna artikel hjälp dig i ditt letande efter den bästa hällskrapan och att våra topplista kan vara till hjälp.

Källor