Hamam handduk

Letar du också efter hamam handduk bäst i test? Då har du kommit till rätt sajt! Vi hjälper dig idag hitta den allra bästa hamam handduken.

Hamam handdukar är inte bara grymt snygga, utan också väldigt behändiga. Hamamhanddukar är faktiskt hur handduken först såg ut innan den industriella revolutionen! Trots det används de flitigt än idag, och inte bara av strand-glassare.

Hamam handduk bäst i test 2024

1. Sagaform hamam handduk

2. Sagaform "Ella"

3. Marimekko "Pieni Tiiliskivi"

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

Prisklass: Premium

Sagaform hamam handduk – bäst i test!

Sagaform hamam handduk
Sagaform hamam handduk

Den här modellen från Sagaform är den vi utsér till hamam handduk bäst i test! En riktigt stor variant med halvlånga fransar. Tillverkad i tunt vävd ekologisk bomull vilket gör den riktigt bekväm mot huden.

Perfekt att ha som strandhandduk, duk eller för picknicken. Dess stora storlek gör den perfekt för nästan alla ändamål!

En grym hamam handduk helt enkelt, som dessutom är väldigt snygg!

Sagaform “Ella” hamamhandduk recension

Sagaform Ella hamamhandduk
Sagaform Ella hamamhandduk

Även denna hamamhandduken är tillverkad av Sagaform. Lika bra kvalitet som testvinnaren, men denna är något dyrare.

Tunt vävd handduk i GOTS-certifierad ekologisk bomull. På tyget ser du den klassiska hamam-designen med ränder i olika färger. Fransar hittas också i båda ändarna – en klassisk strandhandduk helt enkelt!

Stor storlek gör att du inte bara får en luftig handduk, utan också något att sitta på eller ha som duk.

Kortfattat är även den här hamamhandduken från Sagaform ett bra alternativ!

Marimekko “Pieni Tiiliskivi” hamam handduk recension

Marimekko hamam handduk
Marimekko hamam handduk

Sist på topplistan har vi den här otroligt snygga modellen från Marimekko. Den skiljer sig från de flesta andra hamamhanddukarna i den mån att den inte använder somriga färger, eller ränder!

Materialet är både lätt och mjukt med långa fransar i kanterna. Det känns otroligt skönt mot huden!

Den är dock något liten, och kan därför inte användas som picknickfilt eller duk.

Överlag dock en nytänkande design som skriker Armi Ratias, och riktigt bra material.

Vanliga frågor

Vad är skillnaden på hamamhandduk och vanlig?

En hamamhandduk är tillverkad i betydligt tunnare material än en vanlig. Visserligen är båda gjorda i bomull, men precis som att frottehanddukar skiljer sig från vanliga är det samma här. Det är ett helt annat material som bättre lämpar sig för dig som vill ha luftigt tyg.

Hur mycket kostar en hamamhandduk?

En hamamhandduk kostar från 300kr till 500kr. Mest är priset beroende av hur stor du vill ha den.

Bästa hamamhandduken

Hur hittar man den bästa hamamhandduken?

Det är absolut knepigt att hitta den bästa hamamhandduken. Det finns ju så otroligt många varianter där ute! Om du alltså inte tyckt om några av våra rekommendationer i hamam handduk bäst i test listan ovan, hittar du en köpguide nedan.

Storlek

Storleken är det absolut viktigaste när det kommer till hamamhanddukar. Hela grejen är ju att ha en stor och luftig handduk som kan användas till mer än bara en sak. Vi rekommenderar inget mindre än de största storlekarna, de är mest funktionella.

Om du dock endast ska använda den som badhandduk går det bra med en lite mindre storlek. Men då får du också räkna med att det är luftigt tyg som inte torkar av dig lika bra som en vanlig.

Design

Designen är nog det viktigaste för hamamhandduksanvändarna. De flesta söker efter den där klassiska randiga designen i ljusa färger. Hitta helt enkelt bara någon modell som passar din smak! Tänk också på att du kan använda den som duk, då kanske du vill ha en annan färg.

Pris

Pris är alltid en fråga som kommer upp… Däremot skiljer sig inte hamam handdukarna så mycket i pris. Om du vill ha en stor går det på ungefär 4-500kr, och en liten 2-300kr. Hitta en modell som passar din budget, men tänk på vad du vill ha den till! En liten variant kan du ju inte använda som picknickfilt!

Hamam handduk test

Hur gjorde vi vårt hamam handduk test?

Vårt hamam handduk test kom först på tal när vi skrev vårt test av badtermometrar. Vi tänkte att vi borde testa olika badhanddukar, och hamamhanddukarna är ju överlägsna! Vi tittade på vilka varianter som fanns på marknaden, och hittade några populära modeller.

Vi tittade då på deras kundrecensioner och produktbeskrivningar för att få en bättre uppfattning hur de presterat. Med den informationen satte vi sedan ihop våra egna recensioner om handdukarna.

Sist men inte minst behövde vi sätta samman en hamam handduk bäst i test lista också. Då rangordnades de testade modellerna efter en gedigen jämförelse. Jämförelsen gjordes i och för sig främst genom att se vad man fick för pengarna. Men det innebar också att jämföra kriterier som storlek och design. Sedan rangordnades de från bäst till sämst.

Källor