Handhållen symaskin

Letar du också efter handhållen symaskin bäst i test? Då har du kommit till rätt ställe! Vi hjälper dig nämligen hitta den absolut bästa handhållna symaskinen för dina projekt.

Är du trött på att försöka laga trasiga sömmar på favoritbyxorna med det lilla sykitet som du brukar ha med dig på resan? Då är en handhållen symaskin den rätta produkten för dig. En handhållen symaskin är en liten symaskin som får plats i resväskan eller till och med handväskan.

De är i princip alltid batteridrivna vilket innebär att du kan fixa ett trasigt klädesplagg ute på stan om så skulle behövas. Med en handhållen symaskin blir resultatet oftast både snyggare och mer hållbart än om du skulle sy för hand.

Vi har testat olika handhållna symaskiner och presenterar ha de tre som vi tycker levererar allra bäst.

Handhållen symaskin bäst i test

1. InnovaGoods handhållen symaskin

2. Singer handhållen symaskin

3. Creotime handhållen symaskin

Prisklass: Billig

Prisklass: Medel

Prisklass: Medel

1. Innovagoods handhållen symaskin – bäst i test!

InnovaGoods handhållen symaskin
InnovaGoods handhållen symaskin

Den handhållna symaskin som vi har utsett till bäst i test är både prisvärd och mycket effektiv. Den är enkel att använda och resultatet blir riktigt bra. Det här är en handhållen symaskin från InnovaGoods som kommer att hjälpa dig vid nödsituationer.

Symaskinen är mycket kompakt och får enkelt plats även i en handväska. Den klarar av att sy tyg som är maximalt 1,8 mm tjockt. Det går snabbt och enkelt att komma igång och trä symaskinen, för att du snabbt ska kunna laga dina hål eller spruckna sömmar. Drivs med fyra stycken AA-batterier och har ett säkerhetslås så att den inte råkar sättas på när du exempelvis bär runt den i din väska.

2. Singer handhållen symaskin

Singer handhållen symaskin
Singer handhållen symaskin

Nummer två på vår lista är en handhållen symaskin från Singer. Kanske är du van att sy mycket där hemma med en riktigt symaskin? Den här är mer praktiskt, kompakt och lätt.

Resultatet av den här symaskinen blir så pass bra att den inte endast är till för nödsituationer ute på stan eller på resa. Du kan exempelvis använda den för att fålla gardiner utan att behöva ta ner dem först. Drivs med fyra stycken AA-batterier och är perfekt för att sy i siden, denim, ull och läder.

3. Creotime handhållen symaskin

Creotime handhållen symaskin
Creotime handhållen symaskin

Den sista handhållna symaskinen på vår topp tre lista kommer från Creotime. Det här är en handhållen symaskin som dels är till för att laga exempelvis kläder vid nödsituationer, dels för att underlätta vid pysselstunden. Att behöva plocka fram en vanlig symaskin för endast en liten söm kan kväva kreativiteten.

En mycket praktiskt och lättanvänd handhållen symaskin som du kan använda för att sy i bland annat textil, filt, papper, kartong, dekorgummi och läderpapper. Den fungerar precis lika bra till små reparationer som till dekorering av olika slag. Drivs med fyra stycken AA-batterier.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en handhållen symaskin?

Den billigaste handhållna symaskinen i vårt test ligger på strax under 200 kronor i pris och den dyraste ligger på cirka 450 kronor. Priset varierar och dyrare maskiner klarar oftast av lite mer avancerad sömnad.

Vad används en handhållen symaskin till?

En handhållen symaskin används vanligtvis oftast till att exempelvis ha med sig på resa, för att enkelt kunna reparera kläder som går sönder. Men du kan även använda den för små sömnader där hemma, eller när du exempelvis vill lägga upp gardiner utan att plocka ner dem först.

Bästa handhållna symaskinen

Hur väljer man den bästa handhållna symaskinen?

Vilken som är den bästa handhållna symaskinen beror lite på hur höga krav du har på resultatet och på vad den ska kunna användas till. Här listar vi några punkter som du bör ha i åtanke när du väljer vilken handhållen symaskin du ska köpa.

Vad kan den sy i?

Det är en bra idé att kontrollera vilka material symaskinen klarar av att sy i, samt hur tjockt materialet får vara. Billigare handhållna symaskiner klarar oftast inte av lika tjocka material och kan många gånger endast sy i tunna gardiner och exempelvis papper.

Hur drivs symaskinen?

Kontrollera hur symaskinen du planerar att köpa drivs. Det vanligaste är att de drivs av batterier, men det kan vara bra att veta vilken typ av batteri du behöver och hur många.

Storlek och vikt

Vill du enkelt kunna ta med dig din handhållna symaskin i handväskan för att alltid vara redo är det viktigt att du kontrollerar både storlek och vikt. Den bör vara liten och kompakt och inte väga för mycket. Kommer du inte ständigt bära runt på den kan du satsa på en lite större och klarar av mer.

Handhållen symaskin test

Hur gjorde vi vårt test av handhållna symaskiner?

När vi gjorde vårt test av handhållna symaskiner har vi kontrollerat vilka material de klarar av och hur tjockt materialet får vara. Vi har också tittat på hur enkla de är att använda, samt om de är tillräckligt små och lätta för att bära med sig i handväskan. Självklart har vi även haft priset i beaktning när vi har gjort vår topplista, du ska inte behöva betala mer än nödvändigt.

All den här informationen hittades i kundrecensioner och produktbeskrivningar.

Källor